AristidisZ Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 24 λεπτά πριν, Speculoos είπε Oι περισσότεροι που έχουν τέτοιες "επιχειρήσεις" (εστίαση, καφέ, μαγαζάκια και παραμάγαζα) αγράμματοι μπαταχτσήδες είναι που έχουν αναγάγει την κουτοπονηριά, τη ρεμούλα και την αυθάδεια σε επιστήμη. Τις εναλλακτικές που λές ότι υπάρχουν όμως δεν βλέπω/γνωρίζω. Στηρίζεις μαγαζιά που δεν κάνανε ψευτομαγκιές και κόβεις τα άλλα Simple 4 1
grinder_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Speculoos είπε Oι περισσότεροι που έχουν τέτοιες "επιχειρήσεις" (εστίαση, καφέ, μαγαζάκια και παραμάγαζα) αγράμματοι μπαταχτσήδες είναι που έχουν αναγάγει την κουτοπονηριά, τη ρεμούλα και την αυθάδεια σε επιστήμη. Τις εναλλακτικές που λές ότι υπάρχουν όμως δεν βλέπω/γνωρίζω. Μα δεν γίνεται ο "σουβλατζής" της γωνίας να περιμένει εισοδήματα που θα τον εξασφαλίσουν για την υπόλοιπη ζωή του και να πηδάει εργαζομένους, προμηθευτές, κράτος επειδή πρέπει "να κρατήσει" το μαγαζί και να εισπράττει τα κέρδη που είχε φανταστεί. Ας βάλει τον κώλο του κάτω να δουλέψει ο ίδιος και οι θείες του τζάμπα εάν δεν βγαίνει, αλλιώς ας κλείσει. Θα μπορούσε το σουβλάκι να πωλείται πολύ χαμηλότερα και να βγαίνει και αξιοπρεπές κέρδος έχοντας παράλληλα καλύτερες συνθήκες εργασίας και τηρώντας την νομιμότητα. Τώρα ο τζίρος είναι μειωμένος γιατί είναι μοιρασμένος ανάμεσα στα λαμόγια που έπρεπε να είχαν απομονωθεί από την αρχή. Δεν καταλαβαίνουν ότι με αυτές τις νοοτροπίες μόνοι τους θα βάλουν την ταφόπλακα. Τώρα για τις εναλλακτικές, απ το να κάνεις κάτι πρόχειρο στην ψησταριά στο σπίτι ή να αφήσεις εντελώς το delivery και να "βγεις έξω". Προσωπικά θα στραφώ σε pizza/burger. Δεν βλέπω τον λόγο να δίνω πλέον 2,7€x2 όταν με 9€ παίρνω jumbo pizza (12αρα) που είναι υπεραρκετή για 2 άτομα, ή με ~6€ παίρνω χορταστικότατο burger. 3 ώρες πριν, AristidisZ είπε Στηρίζεις μαγαζιά που δεν κάνανε ψευτομαγκιές και κόβεις τα άλλα Simple Δεν το θεωρώ λύση αυτό, μιας και έχω την εντύπωση πώς απλώς δεν έχουν πάρει "χαμπάρι" τι γίνεται ακόμα και όχι επειδή το επέλεξαν να μην κάνουν αυξήσεις. Ούτως ή άλλως από κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί θα παίρνεις. Ο δικός μου το πήγε 2,7€ από 2,3€, και ενώ το είχε αυξήσει ξανά 0,10€ τον Γενάρη. Αν και, ήταν άψογος στην εξυπηρέτηση/ταχύτητα, το θεωρώ κοροϊδία και δεν πρόκειται να ξαναπαραγγείλω αλλά ούτε να κάνω αλχημείες με διαφορετικά καταστήματα. Σίγουρα θα υπάρχει "αντίδραση" από τους άλλους την παρέας αλλά στο σπίτι μου αποφασίζω εγώ.😄 Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από grinder_ 1
AristidisZ Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, grinder_ είπε Δεν το θεωρώ λύση αυτό, μιας και έχω την εντύπωση πώς απλώς δεν έχουν έχουν πάρει "χαμπάρι" τι γίνεται ακόμα και όχι επειδή το επέλεξαν να μην κάνουν αυξήσεις. Ούτως ή άλλως από κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί θα παίρνεις. Ο δικός μου το πήγε 2,7€ από 2,3€, και ενώ είχε αυξήσει ξανά 0,10€ τον Γενάρη. Αν και, ήταν άψογος στην εξυπηρέτηση/ταχύτητα, το θεωρώ κοροϊδία και δεν πρόκειται να ξαναπαραγγείλω αλλά ούτε να κάνω αλχημείες με διαφορετικά καταστήματα. Σίγουρα θα υπάρχει "αντίδραση" από τους άλλους την παρέας αλλά στο σπίτι μου αποφασίζω εγώ.😄 Πιθανόν να είναι και έτσι, αλλά ΟΚ, για σουβλατζίδικα μιλάμε, όχι για καρδιολόγους, δε μπορεί να μην υπάρχουν μια - δυο - τρεις εναλλακτικές στη περιοχή σου... Αν δεις ότι το κάνουν όλοι, απλά μποϋκοτάζ... Μποϋκοτάζ δεν είναι εξάλλου μόνο το κόψιμο μαχαίρι, αν τα 20ρικα - 25ρικα που λες ότι δίνεις τα κάνεις 2 αντί για 5 το μήνα, μια χαρά θα τους πονέσει Προσωπικά έτσι έχω αποφασίσει να κινηθώ 4 1
Επισκέπτης Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Εδώ στη Θεσσαλονίκη, ο γύρος εδώ και χρόνια είναι στα 2,7-2,8€++. Τζάμπα τρώγατε οι Αθηναίοι, άκουσε εκεί σουβλάκι με 2€. Ένας λόγος να τρώτε τώρα λιγότερα και ποιοτικότερα!
grinder_ Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Πιθανόν να είναι και έτσι, αλλά ΟΚ, για σουβλατζίδικα μιλάμε, όχι για καρδιολόγους, δε μπορεί να μην υπάρχουν μια - δυο - τρεις εναλλακτικές στη περιοχή σου... Αν δεις ότι το κάνουν όλοι, απλά μποϋκοτάζ... Μποϋκοτάζ δεν είναι εξάλλου μόνο το κόψιμο μαχαίρι, αν τα 20ρικα - 25ρικα που λες ότι δίνεις τα κάνεις 2 αντί για 5 το μήνα, μια χαρά θα τους πονέσει Προσωπικά έτσι έχω αποφασίσει να κινηθώ Βρε εναλλακτικές υπάρχουν, το θέμα είναι αν είναι "καλές" εναλλακτικές. Χρόνια ήταν το κύριο μαγαζί, και δεν βλέπω ούτε οι άλλοι να έχουν κρατήσει τις τιμές. Εντωμεταξύ πριν από λίγο "ψάχνοντας" έπεσα σε ενημέρωση καταστήματος στο efood "Μειώθηκε ο ΦΠΑ | Μειώσαμε τις τιμές". Βάζω τυχαία την παραγγελία που είχα κάνει πριν κανα 2μηνο και μου βγάζει την ίδια τιμή που είχα πληρώσει. Τι λέγαμε;😂 7 λεπτά πριν, Nikosmile είπε Εδώ στη Θεσσαλονίκη, ο γύρος εδώ και χρόνια είναι στα 2,7-2,8€++. Τζάμπα τρώγατε οι Αθηναίοι, άκουσε εκεί σουβλάκι με 2€. Ένας λόγος να τρώτε τώρα λιγότερα και ποιοτικότερα! Ψηλέ, εδώ παίρνουμε 2 γιατί με 1 ούτε παιδάκι δεν χορταίνει. Ας τα κάνανε σαν τα δικά σας και ας είχαν 3€.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 36 minutes ago, Nikosmile said: Εδώ στη Θεσσαλονίκη, ο γύρος εδώ και χρόνια είναι στα 2,7-2,8€++. Ναι και? Πιστεύεις ότι θα γλυτώσετε την αύξηση τιμής ή τη μείωση ποιότητας/μεγέθους από την στιγμή που ανεβαίνει η τιμή της 1ης ύλης? 😛
greengr21 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Σε τοπικο καταστημα γυρος απο 2,50=>3,00 και σχετικη μικρη ποσοτητα που δε δικαιολογει για κανενα λογο τη τιμη,μεγαλο χ και παμε στο επομενο,ουτως η αλλως 1-2φορες τη βδομαδα παιρνω ετοιματζιδικο.
nero62 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 καλά ρε παιδιά... σοβαρά τώρα? Πόσο δύσκολο είναι να φτιάξετε μόνοι σας ένα στα γρήγορα να φάτε? Και πρέπει να είναι απαραίτητα σουβλάκι? πόσα γρήγορα και εύκολα φαγητά μπορεί να φτιάξει κανείς! Ειλικρινά ... εσείς που τρώτε απέξω σταματήστε το... μειώνετε πολλά χρόνια από την ζωή σας με τα σκουπίδια που τρώτε.. καμία θρεπτική αξία και πεταμένα λεφτά. 1 1 1
Mesqal Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Απο 2,20 ->>> 2,80 σε τοπικο, aka ενα 1000ρικο για ενα σουβλακι ΛΟΛ 1
mourouzis2005 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Είναι τόσο μπροστά οι Έλληνες σουβλατζήδες που πήγανε και αυξήσανε τις τιμές πριν ανακοινωθεί η μείωση του ΦΠΑ για να καρπωθούμε είτε διπλή αύξηση είτε να ρίξουνε την τιμή (κάποιοι) εκεί που ήταν πριν ένα μήνα και να σας πούνε ότι σας κάνανε και κατακρήμνιση τιμών. 3
Moderators matrixxx Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Moderators Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Μολις τσεκαρισα τιμες γιατι δεν ειχα δει αυξηση και μου εκανε εντυπωση που διαβασα εδω οτι "ανεβασαν τιμες στην Αθηνα". Κοιταξα 4 απο τα σουβλατζιδικα που γνωριζω στην περιοχη μου και ειδα οτι στα 3 εμειναν ακριβως οσο τα ειχαν (τα δυο μαγαζια 2€ και το ενα 2.20, τοσο ακριβως τα ειχαν και πριν). Ο ενας ομως απο τους τεσσερις εκανε αυξηση, απο 2.20 τα πηγε 2.5€! Αν δε κλεισει σε 15 μερες, εχει την εναλλακτικη να ξαναπαει τις τιμες εκει που ηταν. Εκτος αν εχουμε ακομα πολλα θυματα καταναλωτες που δεν το νομιζω. 1
ManFromEarth Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, Mesqal είπε Απο 2,20 ->>> 2,80 σε τοπικο, aka ενα 1000ρικο για ενα σουβλακι ΛΟΛ κι εγω οταν ημουν παιδακι και μου ελεγε ο πατερας μου οτι επαιρνε το μικυ μαους 5 δραχμες εντυπωσιαζομουν (εγω πληρωνα 100). Μετα εμαθα για τον πληθωρισμο και καταλαβα οτι δεν μπορω να συγκρινω απευθειας τιμες προιοντων με 20 χρονια διαφορα. 1
Shadows Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Μηπως αυξηση κανουν τα μαγαζακια που παιρνουν απο γνωστη βιομηχανια σαπιου γυρου και τους παει λιγο με τις τιμες και αυτη? Οπως και να εχει το σουβλακι ηταν ενα στεπ πανω απο τα πατατακια/γαριδακια συν οτι ηταν σχετικα φτηνο και με ενα μικρο ποσο ετρωγες κατι που μπορει να μοιαζει με φαγητο(σε σχεση με τα υπολοιπα σνακ),αυτο ελλειπε ομως να δινεις για 4 σουβλακια με το πιο πεταμενο και σαπιο προπαρασκευασμενο κρεας οσο δινεις για ενα κιλο αξιοπρεπες μοσχαρι. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2019 από Shadows
Mesqal Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 Δημοσ. 8 Μαΐου 2019 18 λεπτά πριν, ManFromEarth είπε κι εγω οταν ημουν παιδακι και μου ελεγε ο πατερας μου οτι επαιρνε το μικυ μαους 5 δραχμες εντυπωσιαζομουν (εγω πληρωνα 100). Μετα εμαθα για τον πληθωρισμο και καταλαβα οτι δεν μπορω να συγκρινω απευθειας τιμες προιοντων με 20 χρονια διαφορα. Το προβληματακι που υπαρχει ειναι οτι οι μισθοι ειναι ιδιοι απο οταν ειχε 100 και τωρα που εχει 1000 δραχμας 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις