Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Αν βαριέται κάποιος πχ να checkάρει τιμές (και αξιολογήσεις) σε e-food/delivera/κτλπ που έχουν μεγάλη "ποικιλία" επιλογών, σίγουρα θα βαριέται ακόμα πιο πολύ το να διαβάζει όλα τα posts ενός topic με την ελπίδα ότι θα πετύχει την περιοχή του και ότι θα έχει γράψει άλλος "όλα" τα σουβλατζίδικα για σύγκριση...

Δίκιο έχεις,

μόλις εγκατέστησα και τις 2 εφαρμογές που αναφέρεις και θα κάνω "έρευνα αγοράς". (Απλά τα έχω περιορίσει αισθητά σε κατανάλωση) .

• Απαντ. 273
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, ThReSh είπε

Προσωπικά εννοώ ότι το σουβλάκι είναι το λιγότερο-1st world problem, στο πολύ πιο σημαντικό θέμα των καυσίμων δεν κάνουμε τπτ, ενώ θα μπορούσαμε...

Ακριβώς αυτό.

👍👍

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Nαι αλλά δε μας λέτε τι να κάνουμε... 

Να πηγαίνουμε με τα πόδια, μπουρλότο στα βενζινάδικα... :)

(Κάθε καημός...)

Δημοσ.

Θεσσαλονικη ειμαι, το κυριο μου μαγαζι εκανε αυξηση, 2,8 απο 2,5 το σουβλακι και 2,4 απο 2,0 το σουτζουκακι.

Εκανε βεβαια και μια μικρη ανακαινηση (την δευτερη μεσα σε ενα χρονο), οποτε μπορει και να πληρωνουμε αυτην, δεν ξερω....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, margaritagr είπε

Πάντα λεφτά υπάρχουν για καποιους και για συγκεκριμένα προϊόντα. Αυτο δε σημαίνει οτι πρέπει να τους κριτικάρουμε με ατάκες περι καταναλωτικής συνείδησης κλπ. Αν δεν έχεις χρήματα για κατι, δεν το παίρνεις. Κι αν δε γουστάρεις να τα δώσεις, πάλι δεν το παίρνεις.

Συγχέεις διαφορετικά πράγματα.

Το αν ο σουβλατζής προσπαθεί να σε πιάσει κότσο δεν έχει σχέση με το πόσο παχύ είναι το πορτοφόλι σου.

Δεν κάνεις μποϋκοτάζ μόνο επειδή δε βγαίνεις οικονομικά, αλλά και επειδή δεν είσαι διατεθειμένος να ανεχτείς την κουτοπονηριά του κάθε τυχάρπαστου.

Αν παρόλ' αυτά τα βάζεις κάτω και ενώ αντιλαμβάνεσαι ότι ο άλλος πάει να σε δουλέψει, αποφασίζεις ότι δε σε νοιάζει απλά επειδή και 20€ να το πάνε το σουβλάκι εσύ δε θα καταλάβεις διαφορά στον μηνιαίο/ετήσιο προϋπολογισμό σου, μαγκιά σου μεν, αλλά την (μη κακοπροαίρετη) κριτική θα τη δεχτείς. Που δεν πρόκειται για κριτική, αλλά για διαπίστωση.

Ο όρος «καταναλωτική συνείδηση» υπάρχει επειδή όντως υφίσταται κάτι τέτοιο, δεν είναι αποκύημα της φαντασίας. Κάποιοι έχουν λιγότερο, κάποιοι περισσότερο, κάποιοι καθόλου.

Αναφορά σε κείμενο

Δεν περιμένεις απο τον άλλον , που δεν έχει θεμα, να κάνει τη δουλειά για σένα. 

Sorry, αλλά αυτή είναι εντελώς «παρτακίστικη» λογική, την οποία στο συγκεκριμένο θέμα σε παίρνει να έχεις, αλλά σε κάποιο άλλο μπορεί να μη σε παίρνει και εκεί μάλλον δε θα σου άρεσε να σου τη φοράει ο άλλος.

Επεξ/σία από phanispal
  • Like 14
Δημοσ.
3 ώρες πριν, tsioulak είπε

Θεσσαλονικη ειμαι, το κυριο μου μαγαζι εκανε αυξηση, 2,8 απο 2,5 το σουβλακι και 2,4 απο 2,0 το σουτζουκακι.

Εκανε βεβαια και μια μικρη ανακαινηση (την δευτερη μεσα σε ενα χρονο), οποτε μπορει και να πληρωνουμε αυτην, δεν ξερω....

πιο σουβλακι ρε μαγκα?? το πιτογυρο πες να καταλαβαινομαστε 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο όρος καταναλωτική συνείδηση περιλαμβάνει μεταξυ αλλων και την έννοια της εξοικονόμησης φυσικών πόρων - μείωσης απορριμάτων. 

Όλοι αυτοί δηλ που ψάχνουν στο τοπικ τον φθηνότερο σουβλατζη, ρωτάνε παράλληλα και αν κάνει ανακύκλωση :D :D

Η κουτοπονηριά είναι υποκειμενική έννοια. Κάποιος θεωρεί ότι του τον φοράνε αν δώσει 100€ για ένα polo μπλουζάκι όταν μπορεί να πάρει "το ιδιο" με 20 από το Zara.

Επεξ/σία από margaritagr
  • Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Ο όρος καταναλωτική συνείδηση περιλαμβάνει μεταξυ αλλων και την έννοια της εξοικονόμησης φυσικών πόρων - μείωσης απορριμάτων. 

Όλοι αυτοί δηλ που ψάχνουν στο τοπικ τον φθηνότερο σουβλατζη, ρωτάνε παράλληλα και αν κάνει ανακύκλωση :D :D

Δε θα διαφωνήσω στο πρώτο, αλλά εξακολουθείς να συγχέεις διαφορετικά πράγματα. Και τέλος πάντων το θέμα δεν είναι πού θα φάμε το πιο φθηνό, αλλά το πώς διαχειρίζονται οι κουτοπόνηροι την κάθε ευκαιρία που τους παρουσιάζεται.

8 λεπτά πριν, margaritagr είπε

Κάποιος θεωρεί ότι του τον φοράνε αν δώσει 100€ για ένα polo μπλουζάκι όταν μπορεί να πάρει "το ιδιο" με 20 από το Zara.

Καλά, μιας κι έχω και τα δύο, είδα και την εφαρμογή του Polo και πόσο έχει αντέξει η βαφή του υφάσματος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάναμε "γκουρμέ" το πιτόγυρο για να δικαιολογήσουμε τελικά την αισχροκέρδεια των σουβλατζίδων που οι ίδιοι είχαν προαναγγείλει.
Και μιλάμε για τον κλάδο που η πλειοψηφία είναι άσχετη με την εστίαση.
Καλά πάμε.😁

Επεξ/σία από grinder_
  • Super Moderators
Δημοσ.

Τουλάχιστον το Hoocut κρατησε στα ίδια τις τιμές του. Βέβαια τόσο μικρά που είναι χρειάζονται 4 (x2.50-3.20 ανάλογα το κρέας). 😛

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ορίστε πόσο αγοράζουν 

20190517-144825-828x906.jpg

Εγώ άμα δεν τον πάνε ξανά κάτω από 2€ το τυλιχτο δεν ξαναψωνιζω

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Big Bad Wolf: η μικρή μερίδα ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ πήγε από 5,90€ στα 6,40€.

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Κλαμπ σάντουιτς και σαλάτες μόνο πλέον από κει...ή τίποτα.

Επεξ/σία από *nenya*
Δημοσ.

Δε θα αλλάξει τίποτα. Μόλις ξεχαστεί το ζήτημα, όλα μέλι γάλα και δε θα κλείσει κανένα σουβλατζίδικο ότι και να λέτε.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, omitziz είπε

Εγώ άμα δεν τον πάνε ξανά κάτω από 2€ το τυλιχτο δεν ξαναψωνιζω

Btw αυτές οι τιμές αν είναι προ ΦΠΑ παίζει να θεωρούνται και τσιμπημένες... 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...