NT1G Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Τι σκέφτεσαι ακριβώς ; Από την στιγμή που ανεβαίνει η πρώτη ύλη (αργό πετρέλαιο) δεν θα ανέβει και η τιμή του προϊόντος (βενζίνη); Άσχετα της ισοτιμίας; Δεν αναφέρομαι στην ελληνική πραγματικότητα, γενικά μιλάμε.
greengr21 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, vangelis_k είπε Στο Ναύπλιο απο 2,30 πήγαν 2,80. Και οκ ας υποθέσουμε οτι έχουν σα δικαιολογία το πρόβλημα με τους χοίρους στην Κίνα. Όμως και αυτα με κοτόπουλο μπιφτέκι και λουκάνικο ρε λεβέντες;;; Αθάνατη Ελλάδα 😞😞 Σε Α4 κολλημένη σε σουβλατζιδικο ειδα αύξηση λόγω κόστους αγοράς προϊόντων καμία αναφορά για χοιρινό ξέρουν τι κάνουν τα παιδιά μη φοβάσαι. 3 ώρες πριν, poulinos είπε ας ειμαστε καλα που το 90 τις 100 ειμαστε δεν βαριεσαι. οτι και να γινει στην αρχη θα γκρινιαζουμε και μετα απο 1 μηνα θα εχει ξεχαστει και θα" τρωμε" το σουβλακι στα 2.80 ΑΣΑΛΙΩΤΟ σαν να μην αλλαξε τιποτα ποτε Χίλιες φορές να πάρω μοσχαρίσιο (γευστικότατο) χάμπουργκερ με πατάτες με 6ευρω πάρα να πληρώνω τους πονηρουλιδες. Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από greengr21 2
sezebo Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 δεν εχουμε καταναλωτικη συνειδηση σαν λαος. Ειμαστε λαος που τρεχει στις απεργιες και στις διαδηλωσεις... αλλα στην ουσια τιποτα! η αυξηση θα περασει αβαβα...οπως εγινε με τον φορο στον καφε, με την αυξηση των διωδιων, με το 24% στα αναψυκτικα, με την αυξηση στις καρτες τηλεφωνιας...... 1
AristidisZ Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 16 λεπτά πριν, NT1G είπε Από την στιγμή που ανεβαίνει η πρώτη ύλη (αργό πετρέλαιο) δεν θα ανέβει και η τιμή του προϊόντος (βενζίνη); Άσχετα της ισοτιμίας; Δεν αναφέρομαι στην ελληνική πραγματικότητα, γενικά μιλάμε. Γενικά μιλώντας, αν εσύ πληρώνεις σε ευρώ κάτι που άλλος κοστολογεί σε δολάριο, εάν υπάρχει αλλαγή στις ισοτιμίες η "ισορροπία" διαταράσσεται Να στο πω πιο απλά: Εγώ παίρνω 1000 ευρώ και το αφεντικό μου εισπράττει δολάρια Αν το ευρώ είναι 1.2 δολάρια, αυτός πληρώνει 1200 $ Αν μου δώσει 50€ αύξηση αλλά το ευρώ πάει 1.1 δολάρια, εγώ θα παίρνω 1050 €, και αυτός θα μου δίνει 1050*1.1 = 1155$ Άρα συμβαίνει το "παράδοξο" και εγώ να παίρνω περισσότερα, και αυτός να δίνει λιγότερα Με τον ίδιο συλλογισμό, εάν το βαρέλι έχει 50$ και το €/$ είναι 1.1, το βαρέλι έχει 45.45€ Αν το βαρέλι πάει 55$, αλλά ταυτόχρονα το ευρώ πάει 1.25, το βαρέλι θα έχει 44€, δηλαδή μπορεί να έχει αυξηθεί η αξία του πετρελαίου παγκοσμίως, αλλά εσύ (σαν μέλος της Ευρωζώνης), το αγοράζεις φτηνότερα ΟΚ, είναι extreme τα νούμερα που σου παρουσιάζω αλλά αν δεις το €/$ parity των τελευταίων χρόνων θα καταλάβεις τι εννοώ....
k_w_t Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Πλεον για σουβλακια μονο μεσω εφαρμογης στο κινητο που να παιζουν προσφορες... Προχτες που βλεπαε μπαλα ειχε 20€ αντι 30€ και πηραμε μονο τυλιχτα ... Ουτε πατατες ουτε μπυρες ουτε τιποτα αλλο... Σκεψου 10€ εκπτωση + το ποσοστο που κραταει η εφαρμογη + οτι πληρωσα με καρτα... Δεν μπηκε μεσα τωρα ο σουβλατζης ? 1
AristidisZ Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, k_w_t είπε ουτε μπυρες Μπύρες έχουμε πάντα στοκ στο σπίτι, αλίμονο μας αν φτάσουμε στο σημείο να παραγγείλουμε από σουβλατζίδικο 2 1
k_w_t Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Μπύρες έχουμε πάντα στοκ στο σπίτι, αλίμονο μας αν φτάσουμε στο σημείο να παραγγείλουμε από σουβλατζίδικο Ειδικα εβδομαδες με Champions League και Εuropa.. 1
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 10 minutes ago, AristidisZ said: Γενικά μιλώντας, αν εσύ πληρώνεις σε ευρώ κάτι που άλλος κοστολογεί σε δολάριο, εάν υπάρχει αλλαγή στις ισοτιμίες η "ισορροπία" διαταράσσεται Να στο πω πιο απλά: Εγώ παίρνω 1000 ευρώ και το αφεντικό μου εισπράττει δολάρια Αν το ευρώ είναι 1.2 δολάρια, αυτός πληρώνει 1200 $ Αν μου δώσει 50€ αύξηση αλλά το ευρώ πάει 1.1 δολάρια, εγώ θα παίρνω 1050 €, και αυτός θα μου δίνει 1050*1.1 = 1155$ Άρα συμβαίνει το "παράδοξο" και εγώ να παίρνω περισσότερα, και αυτός να δίνει λιγότερα Με τον ίδιο συλλογισμό, εάν το βαρέλι έχει 50$ και το €/$ είναι 1.1, το βαρέλι έχει 45.45€ Αν το βαρέλι πάει 55$, αλλά ταυτόχρονα το ευρώ πάει 1.25, το βαρέλι θα έχει 44€, δηλαδή μπορεί να έχει αυξηθεί η αξία του πετρελαίου παγκοσμίως, αλλά εσύ (σαν μέλος της Ευρωζώνης), το αγοράζεις φτηνότερα ΟΚ, είναι extreme τα νούμερα που σου παρουσιάζω αλλά αν δεις το €/$ parity των τελευταίων χρόνων θα καταλάβεις τι εννοώ.... Αν δεν είχαμε τόσο υψηλούς ΕΦΚ/ΦΠΑ, δεν θα ασχολούμασταν και τόσο. 4 minutes ago, AristidisZ said: Μπύρες έχουμε πάντα στοκ στο σπίτι, αλίμονο μας αν φτάσουμε στο σημείο να παραγγείλουμε από σουβλατζίδικο Δεν πίνουμε έτσι κι αλλιώς αυτές που έχει το σουβλατζίδικο. 😛
AristidisZ Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, ThReSh είπε Αν δεν είχαμε τόσο υψηλούς ΕΦΚ/ΦΠΑ, δεν θα ασχολούμασταν και τόσο. Αφήνοντας απέξω αυτά, και τη στιγμή που οι φόροι στα καύσιμα είναι σταθεροί εδώ και περίπου καμιά 5ετία αν θυμάμαι καλά (υψηλότατοι μεν, σταθεροί δε), παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον να ψάξεις να δεις την διαχρονική τιμή της βενζίνης σε αυτό το διάστημα, σε σχέση με τη διεθνή τιμή του πετρελαίου, τόσο σε $ αλλά και σε € Θα εκπλαγείς από τα συμπεράσματα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 18 minutes ago, k_w_t said: Πλεον για σουβλακια μονο μεσω εφαρμογης στο κινητο που να παιζουν προσφορες... Προχτες που βλεπαε μπαλα ειχε 20€ αντι 30€ και πηραμε μονο τυλιχτα ... Ουτε πατατες ουτε μπυρες ουτε τιποτα αλλο... Σκεψου 10€ εκπτωση + το ποσοστο που κραταει η εφαρμογη + οτι πληρωσα με καρτα... Δεν μπηκε μεσα τωρα ο σουβλατζης ? Οι προσφορές της εφαρμογής είναι λογικά από την τσέπη της εφαρμογής, όχι του σουβλατζή... Επεξ/σία 9 Μαΐου 2019 από ThReSh
AristidisZ Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, ThReSh είπε Δεν πίνουμε έτσι κι αλλιώς αυτές που έχει το σουβλατζίδικο. 😛 Όλες τις πίνουμε (εκτός από κάτι Ερμής κλπ) 5 λεπτά πριν, k_w_t είπε Ειδικα εβδομαδες με Champions League και Εuropa.. Όλες οι βδομάδες είναι ίδιες
k_w_t Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, ThReSh είπε Οι προσφορές της εφαμοργής είναι λογικά από την τσέπη της εφαμοργής, όχι του σουβλατζή... Δεν νομιζω γιατι συνεχεια 3-4 μαγαζια βγαζει ... Γιατι αλλα δεν μπαινουν... ? Απλα το εχουν για κραχτη. Το καλο ειναι οτι παντα μα παντα παραγγελνεις πρωτη φορα σε αγνωστο σουβλατζιδικο γιατι ειχε προσφορα,τα παντα ειναι αψογα και γρηγορα για να σε κανουν πελατη τους. Και σχεδον ποτε δεν ξαναπαραγγελνεις μεχρι να ξαναβγαλουν προσφορα...
Alessionew Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Δημοσ. 9 Μαΐου 2019 Από όσο ξέρω όταν βγάζει μια προσφορά ένα μαγαζί πχ πεινιατα τότε το μαγαζί δεν πληρώνει στην πλατφόρμα κάποιο ποσοστό όπως θα πλήρωνε κανονικά. Ένας γνωστός με μαγαζί μου το είπε όποτε κάπως τον συμφέρει περισσότερο καθώς γκυτωνει και προμήθεια και κάνει διαφήμιση. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Δημοσ. 10 Μαΐου 2019 Καμία αλλαγή σε τιμές, μέγεθος, ποσότητα, απ' όπου παραγγέλνω καμιά φορά για το σπίτι: 2.20 γύρος πίτα (χοιρινό/κοτόπουλο) 1.40 καλαμάκι (χοιρινό/κοτόπουλο) 2.40 πατάτες
Προτεινόμενες αναρτήσεις