Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ας ειμαστε καλα που το 90 τις 100 ειμαστε δεν βαριεσαι. οτι και να γινει στην αρχη θα γκρινιαζουμε και μετα απο 1 μηνα θα εχει ξεχαστει και θα" τρωμε" το σουβλακι στα 2.80 ΑΣΑΛΙΩΤΟ σαν να μην αλλαξε τιποτα ποτε

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 273
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στην Λάρισα πωλείται εδώ και χρόνια 2.5 έως 2.7 ευρώ...

Και αν κάνεις το λάθος να ζητήσεις τζατζίκι στο χρεώνουν 0.3 - 0.5 ευρώ!!!!!

Διότι για τα Τυρόγαλα το παραδοσιακό πιτόγυρο έχει κέτσαπ και μουστάρδα και όχι τζατζίκι...

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, poulinos είπε

ας ειμαστε καλα που το 90 τις 100 ειμαστε δεν βαριεσαι. οτι και να γινει στην αρχη θα γκρινιαζουμε και μετα απο 1 μηνα θα εχει ξεχαστει και θα" τρωμε" το σουβλακι στα 2.80 ΑΣΑΛΙΩΤΟ σαν να μην αλλαξε τιποτα ποτε

Δεν ισχύει ρε συ Πουλίνε για όλο το κόσμο αυτό...

Κρίνοντας από τον εαυτό μου, παρόλο που (δόξα τω Θεώ) δεν θα μου δημιουργούσε κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα να δίνω 15% παραπάνω το μήνα για σουβλάκια (δηλαδή π.χ. τα 30 ευρώ που χαλάω να γίνουν 35) δε θα τους τα χαρίσω 

ΟΚ, όταν είμαι με φιλαράκια και βλέπουμε μπάλλα θα τα δώσουμε τα 2-3 παραπάνω ευρώ για τη παραγγελία, όμως αν δω ότι πάνε να με πιάσουν λακαμά, θα τους κόψω π.χ. τη Παρασκευή που αράζουμε με τη γυναίκα να δούμε καμιά ταινία και παραγγέλνουμε...

Τώρα οι junkies του delivery, πιθανόν να μη νιώσουν, δεκτό :P 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι όμως ισχύει αυτό που λέει ο poulinos. Και όχι μόνο στα καταναλωτικά θέματα.

Δυστυχώς δε γνωρίζουμε τη δύναμη της οργανωμένης αντίδρασης. Για να "καταφέρναμε" για μία βδομάδα (ξέρω ότι θα τρομάξουν πολλοί) οργανωμένα να μην "χτυπήσουμε" σουβλάκι και σου λέω εγώ αν περνάει μήνυμα. Και λέω τη λέξη "οργανωμένα" έτσι ώστε να γίνει μετά από σχετική ενημέρωση στην αγορά κι έτσι ο κάθε "επιχειρηματίας" να πιάσει το μήνυμα και όχι να αποδώσει την όποια μείωση των εισπράξεων στην κρίση.

Ορίστε, έρχεται eurovision (ή και σε μέρες με ματσάκια στην τηλεόραση). Πόσοι θα ήταν διατεθειμένοι να κόψουν τα πιτόγυρα;

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, haris_216 είπε

Και λέω τη λέξη "οργανωμένα" έτσι ώστε να γίνει μετά από σχετική ενημέρωση στην αγορά κι έτσι ο κάθε "επιχειρηματίας" να πιάσει το μήνυμα

Εμένα γιατί κάτι μου λέει ότι αν γινόταν τόσο οργανωμένα, και έπαιζαν ανακοινώσεις σε facebook, ρεπορτάζ στις ειδήσεις κ.λπ., δε θα ίδρωνε το αυτί κανενός;

Κάτι σαν τους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα τότε ένα πράγμα.

Θέλω να πω, πιστεύω πως οι περισσότεροι σουβλατζήδες ναι μεν θα προβληματίζονταν λόγω ζημιών εκείνες τις μέρες, αλλά θα σκέφτονταν «νταξ, μια βδομάδα είναι, μετά θα επανέλθουμε πάλι».

Καταναλωτική συνείδηση δεν υπάρχει στην Ελλάδα (μεταξύ μας, δεν ξέρω από πρώτο χέρι τι γίνεται και έξω). Αλλά το κυριότερο πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει συνείδηση γενικότερα. Ο καθένας είναι για την πάρτη του και αυτό το βλέπεις σε πάμπολλα posts κι εδώ στο forum, π.χ. στο hardware.

Σου λέει ο άλλος «εγώ μπορώ να το πάρω, δε με νοιάζουν οι πολιτικές των εταιρειών, ένα χόμπυ έχω και γουστάρω να τα σκάω».

Αλλά εκτός από συνείδηση, δεν υπάρχει και μακροπρόθεσμη οπτική. Κοιτάμε το τώρα και όχι το αύριο. «Έχει ο θεός».

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευκολάκι

image.png.235f5b336e47471d7cd4f3ae1f0ea6a6.png

χθές έφαγα 2 πανσετούλες μούρλια, με τα λεφτά που θα έπαιρνα 2 σουβλάκια, έχω άλλες 4 πανσέτες στην κατάψυξη.

(Edit)

Ο φθηνότερος στην περιοχή μου απο 1,90 το πήγε 2,40, να πάει να ..... (ότι θέλετε συμπληρώστε :P ) 

Επεξ/σία από lnwolfgr
  • Like 1
Δημοσ.

Εξάλλου, όπως λένε κάποιοι, το σουβλάκι κατά μία έννοια είναι πολυτέλεια. Ναι μεν είναι φαγητό, αλλά δεν είσαι υποχρεωμένος να φας απ' έξω.

Δημοσ.

Τα βασικά που πρέπει πρωτίστως να δείχνει συνείδηση ο καθένας μας είναι 1ον στην επιλογή σουβλατζίδικου όσο αφορά την ποιότητα (ανάθεμα κι αν σκαμπάζουν οι περισσότεροι) και 2ον στην συχνότητα που τρώμε σουβλάκια και τα συναφή

Το 10%, 15%, 20% αύξηση το βλέπουμε μετά

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, phanispal είπε

....................................................Αλλά εκτός από συνείδηση, δεν υπάρχει και μακροπρόθεσμη οπτική. Κοιτάμε το τώρα και όχι το αύριο. «Έχει ο θεός».

+1000000000000000

Επισκέπτης
Δημοσ.
10 ώρες πριν, mourouzis2005 είπε

Φίλε αγόρασε να έχεις στο ψυγείο γιατί πάει για χρεωκοπία η εταιρεία που τον φτιάχνει, είναι 100 μυρια δανεισμένη και το δάνειο είναι στο κατακόκκινο.

Σιγα μην πάρουμε και για την κατάψυξη 😂

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, phanispal είπε

Εξάλλου, όπως λένε κάποιοι, το σουβλάκι κατά μία έννοια είναι πολυτέλεια. Ναι μεν είναι φαγητό, αλλά δεν είσαι υποχρεωμένος να φας απ' έξω.

Βασικά εδώ είναι όλο το ζουμί. 

Βλέπω το topic μέρες ν ανεβαίνει σε σελίδες κι αναρωτιέμαι αν είναι αναγκαστικό να φάει κάποιος σουβλάκι. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, margaritagr είπε

Βλέπω το topic μέρες ν ανεβαίνει σε σελίδες κι αναρωτιέμαι αν είναι αναγκαστικό να φάει κάποιος σουβλάκι

Ένας από τους λόγους που ερχόμαστε Ελλάδα είναι για να φάμε σουβλάκι 😭

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
11 ώρες πριν, mourouzis2005 είπε

Φίλε αγόρασε να έχεις στο ψυγείο γιατί πάει για χρεωκοπία η εταιρεία που τον φτιάχνει, είναι 100 μυρια δανεισμένη και το δάνειο είναι στο κατακόκκινο.

Πως τα κατάφεραν πάλι, και βγάζει πολύ καλά προϊόντα, για να δούμε αν θα γλυτώσει.

Δημοσ.

Για πολλούς οκ, το φαγητό απ'έξω είναι πολυτέλεια, δεκτόν.

Για εμάς όμως που δεν μας αρέσει η μαγειρική/δεν μπορούμε να μαγειρέψουμε για Χ λόγους, το σουβλάκι, η πίτσα και άλλα φαγητά απ'έξω δεν είναι πολυτέλεια αλλά μέρος της εβδομαδιαίας διατροφής μας. Οπότε εμένα πχ με καίει η αύξηση στο σουβλάκι γιατί τ'αγαπώ και είναι μέρος της διατροφής μου (και ΔΕΝ μπορώ να φτιάξω σπιτικό γύρο). Γι'αυτό μποϊκοτάζ σε όσους πήγαν τις τιμές στα ύψη και πλέον θα παίρνω μόνο απ'αυτόν με την καλύτερη τιμή.

Και η φάση είναι ότι πριν μερικά χρόνια κάπου είχα διαβάσει κάποιον να λέει 'Μπορεί να μην ξεσηκώθηκαν όλοι οι Έλληνες να κατέβουν στο κέντρο ενάντια στα μνημόνια, αλλά αν κάποιος τους πειράξει το σουβλάκι και τον καφέ θα γίνει ΧΑΜΟΣ!' :P

Δημοσ.
2 ώρες πριν, AristidisZ είπε

...

Και το ενδιαφέρον είναι ότι ποτέ μα ποτέ δεν έπαιζε ρόλο η ισοτιμία €/$

Ανέβαινε το πετρέλαιο, ανέβαινε και η βενζίνη, ασχέτως που για μια εποχή το ευρώ ήταν πολύ πιο ψηλά σε ισοτιμία από το USD 

...

🤔

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...