Προς το περιεχόμενο

AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4)

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 λεπτά πριν, Dantε είπε

Παρε εναν 3600 με την Β450.

Για 144hz θα ειναι απειρως καλυτερος.Στα ιδια λεφτα θα βγαινει.

Απειρως καλυτερος λογο ρολογιων?? Στα ιδια δεν ειναι περιπου με τον 1800χ? Θελω να κρατησει ο επεξεργαστης καμια 2-3 χρονια και να σηκωνω ανετα 144hz. Γραφικα δεν με νοιαζουν, παιζω οτι υπαρχει απο fps παντα σε χαμηλα Settings και ολα τα υπολοιπα strategy κλπ με 90-100 ειμαι οκ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόλις τώρα, Manoleros95 είπε

Απειρως καλυτερος λογο ρολογιων?? Στα ιδια δεν ειναι περιπου με τον 1800χ? Θελω να κρατησει ο επεξεργαστης καμια 2-3 χρονια και να σηκωνω ανετα 144hz. Γραφικα δεν με νοιαζουν, παιζω οτι υπαρχει απο fps παντα σε χαμηλα Settings και ολα τα υπολοιπα strategy κλπ με 90-100 ειμαι οκ.

Kαι λογω ρολογιων και λογω βελτιωσεων.Δεν ειναι στα ιδια με τον 1800.Χτυπαει τον 2700 φαντασου αλλα στα παιχνιδια ειναι ακομα καλυτερος.Τουλαχιστον με οσα ξερουμε δηλαδη.Υπομονη για reviews για να εισαι 100% σιγουρος...

Αγορα 1800Χ τωρα,μονο μεταχειρα και για productivity που θες αβερτα cores.

• Like 1

1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Kαι λογω ρολογιων και λογω βελτιωσεων.Δεν ειναι στα ιδια με τον 1800.Χτυπαει τον 2700 φαντασου αλλα στα παιχνιδια ειναι ακομα καλυτερος.Τουλαχιστον με οσα ξερουμε δηλαδη.Υπομονη για reviews για να εισαι 100% σιγουρος...

Στο τελος και εγω στην υπομονη θα κατεληγα... Απλα επειδη εχω καιρο να κανω αλλαγες στο hardware με ξυνει λιγο η τσεπη μου και μπαινουν διαφορες ιδεες!

Μόλις τώρα, Manoleros95 είπε

Στο τελος και εγω στην υπομονη θα κατεληγα... Απλα επειδη εχω καιρο να κανω αλλαγες στο hardware με ξυνει λιγο η τσεπη μου και μπαινουν διαφορες ιδεες!

Aν εχεις το συστημα της υπογραφης,μην αλλαξεις καν μητρικη.Κοτσαρε εναν 3600 απευθειας πανω και τελος.

Ιδια κατασταση θα παιξω και εγω.

Και εαν δω οτι η Β350 τον περιοριζει πολυ,το πολυ να τσιμπησω κανα μεταχειρο Χ470.

• Like 3

16 ώρες πριν, Dantε είπε

Kαι για productivity παίζει να είναι καλύτερος ο 3600. Αν συγκρίνουμε πχ με τον 1600 στα ίδια watt, έχουμε 12.5% αύξηση συχνότητας all core και 18.5% θεωρητική αύξηση IPC (1.03X1.15) = 1.125Χ1.185= 1.333 Χ6 = 8cores 1ης γενιάς. Xώρια που η αύξηση στο default turbo είναι 22% στα ίδα watt, οπότε είναι και συντηρητική η προσέγγιση (θεωρητικά πάντα και ανάλογα την εφαρμογή)

3 ώρες πριν, nicksoti είπε

Kαι για productivity παίζει να είναι καλύτερος ο 3600. Αν συγκρίνουμε πχ με τον 1600 στα ίδια watt, έχουμε 12.5% αύξηση συχνότητας all core και 18.5% θεωρητική αύξηση IPC (1.03X1.15) = 1.125Χ1.185= 1.333 Χ6 = 8cores 1ης γενιάς. Xώρια που η αύξηση στο default turbo είναι 22% στα ίδα watt, οπότε είναι και συντηρητική η προσέγγιση (θεωρητικά πάντα και ανάλογα την εφαρμογή)

Ναι αλλα ο μεταχειρα 1800 θα παιξει πιο φθηνα και θα ειναι μικρη η διαφορα με τον 3600 σε αυτο το τομεα. 

1 ώρα πριν, nicksoti είπε

Nαι σίγουρα, απλά ανάλογα τη χρήση (πχ πολύ rendering) η διαφορά θα μειωθεί σε βάθος χρόνου λόγω κατανάλωσης.

Πολυυυυυυυυυυυυυυ χρονου

Κάτι για κατόχους μητρικών 1ης+2ης γενιάς.

Κάπου πήρε το μάτι μου (νομίζω από τον usmus) ότι για να λειτουργήσουν σωστά οι επεξεργαστές κλπ με τη 1903 των Win, θέλουν και το νέο AGESA.

https://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-new-dram-calculator-ryzena-1-5-1-overclocking-dram-am4-membench-0-7-dram-bench-460.html#post28005592

Aς ελπίσουμε ότι δεν θα χαλάσει 5 πράματα για να στρώσει 2.

5 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Κάτι για κατόχους μητρικών 1ης+2ης γενιάς.

Κάπου πήρε το μάτι μου (νομίζω από τον usmus) ότι για να λειτουργήσουν σωστά οι επεξεργαστές κλπ με τη 1903 των Win, θέλουν και το νέο AGESA.

https://www.overclock.net/forum/13-amd-general/1640919-new-dram-calculator-ryzena-1-5-1-overclocking-dram-am4-membench-0-7-dram-bench-460.html#post28005592

Aς ελπίσουμε ότι δεν θα χαλάσει 5 πράματα για να στρώσει 2.

Δεν ισχύει αυτό, σε εμένα μια χαρά έπαιζε και από ότι βλέπω όσοι πέρασαν νέο agesa έχουν όλοι σοβαρά θέματα. Οπότε αρπάξτε εκεί που είστε μέχρι να είστε σίγουροι ότι είναι οκ.

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Δεν ισχύει αυτό, σε εμένα μια χαρά έπαιζε και από ότι βλέπω όσοι πέρασαν νέο agesa έχουν όλοι σοβαρά θέματα. Οπότε αρπάξτε εκεί που είστε μέχρι να είστε σίγουροι ότι είναι οκ.

Εγώ μαζί σου, το ξέρεις.

Είπα να το αναφέρω.

Κρίνοντας από την Asrock που βγάζει για τις 4χχ νέο beta BIOS κάθε 2-3 ημέρες όπου κάτι "διορθώνει", σίγουρα θέλει κάποιο διάστημα να στρώσει η κατάσταση.

Για τις 3χχ, τίποτα μέχρι τώρα (και πρέπει υποχρεωτικά να υποστηρίζουν τους 3χχχ day-1, οπότε θα βγει τελευταία στιγμή κανένα συφιλιδικό και θα τα κάνει όλα τάνα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Tenshi είπε

νοτ τρού 🙃

όλοι εκτός από την ch7 που τα είχε πριν :lol:

χωρις πλακα παντως η πλειοψηφια εχει θεματα

Επεξ/σία από akoinonitos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...