Προς το περιεχόμενο

AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4)

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
1 hour ago, mpokwsths said:

Καλύτερα 3333 με GD=off από 3400 GD=on

Από εκεί και πέρα, για να χτυπήσεις τα 3466 πρέπει να βρεις τo πιο κατάλληλα ProcODT+RTT. Πολλά μπορεί να σου κάνουν αλλά 1 θα bootάρει με το χαμηλότερο voltage.

Βάλε λίγο χαμηλότερο voltage από το ψιλο-stable που έχεις για να αποκλείσεις γρήγορα κάποια. Π.χ. τα 2 ούτε καν θα μπαίνουν Windows.

Βρες λοιπόν για τα settings σου στα 3466 ποιο από τα

60/40/off/off - 53/48/off/off - 53/40/off/off - 60/48/off/off (Δοκίμασε και το default 60/34/80/240 του calculator μπας και)

κάνει τα περισσότερα πράγματα πριν κρασάρει. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι μια και από το χειρότερο μέχρι το καλύτερο μπορεί να υπάρχει διαφορά 0,05V.

Μετά θα παίξεις με τα M/B + IMC specific tCKE+tRDWR+tWRRD. Π.χ. σε εμένα αυτά του calculator φέρνουν βροχή λαθών. Σταθερός είμαι με τα 9,6,3 ή με τα 8,7,4 . Ποιο από τα δύο θα χρησιμοποιήσω μου το λέει μόνη της η μητρική βλέποντας τι θα επέλεγε αυτή για tCKE στο Auto. Σε εσένα μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά νούμερα.

Και υπάρχει και το CAD_BUS το οποίο επιρρεάζει και το Vdimm και το Vsoc. Π.χ. τα καλύτερα μου είναι τα 20/20/24/24. Και με 20/20/24/20 τα πάει καλά αλλά είχα 2 ξαφνικά resets (όχι errors).

Με τα 2 παραπάνω έριξα ακόμα 0,01V την τάση.

κτλ κτλ κτλ.

Wow, υπερλεπτομερειακος! Θα το ξεψαχνισω το θέμα με μπούσουλα αυτό 😍

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μιας και είμαι 1 βήμα πριν προβώ σε αγορά (από όσα έχω διαβάσει το κιτακι πάει 3600 με xmp profile σταθερό και τα σχετικά), έχει κανένας εμπειρία με το συγκρικριμενο κιτ ραμ? https://www.skroutz.gr/s/15260737/G-Skill-Trident-Z-RGB-16GB-DDR4-3600MHz-F4-3600C18D-16GTZRX.html . Είναι amd optimised Hynix CJR (κατα 99%) και γενικά διαβάζω ότι τρέχουν πολύ καλά και ως 4*8gb, κάτι που δεν βλέπεις συχνά σε Ryzen 1ης και 2ης γενιάς.

35 λεπτά πριν, malakudi είπε

Νέο BIOS (4804) για την Asus Prime X470-Pro.

Update AGESA to ComboAM4 1.0.0.1 for the upcoming processors. 

Κανείς θαρραλέος που το δοκίμασε;

Εγω στην MSI. Με 1st Gen CPU κακρινιασα πραγματικα.... Τι bugs στο voltage control, τι σπασμενα latencies μεταξυ πυρηνων, τι θεματα με τις μνημες, αι συχτηρι με τα Beta, βγαλτε κανα κανονικο!

• Sad 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν καταλαβαινω το νοημα να περνάτε bios για Upcoming cpus... εκτος αν δεν δουλευει κατι σωστα στις μητρικες σας. Ποσο δε μαλιστα αν δεν μπορει να γυρισεις officially στον προηγουμενο agesa

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Δεν καταλαβαινω το νοημα να περνάτε bios για Upcoming cpus... εκτος αν δεν δουλευει κατι σωστα στις μητρικες σας. Ποσο δε μαλιστα αν δεν μπορει να γυρισεις officialy στον προηγουμενο agesa

Εγω το εχω πει οτι γουσταρω να ειμαι beta tester. Το USB με το UEFI flash το εχω ετοιμο και αν ολα πανε στραβα EEPROM Flasher παραδιπλα.

Δεν ξερω, αλλα μου αρεσει να ψαχνω τα νεα πραγματα, να δω που χωλαινουν, τι παραπανω δινουν, αν μπορουν να μου δωσουν πχ καλυτερα αποτελεσματα σε benches κτλ. Μετα στελνω και στο support της αντιστοιχης εταιρειας τι βρηκα απο το ψαξιμο.

• Like 5

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Δεν καταλαβαινω το νοημα να περνάτε bios για Upcoming cpus... εκτος αν δεν δουλευει κατι σωστα στις μητρικες σας. Ποσο δε μαλιστα αν δεν μπορει να γυρισεις officially στον προηγουμενο agesa

Μα upcoming cpu θέλουμε να βάλουμε, δε σκοπεύω να αλλάξω το X470 εκτός κι αν οι διαφορές στις μνήμες είναι τόσο τεράστιες.

1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

Εγω στην MSI. Με 1st Gen CPU κακρινιασα πραγματικα.... Τι bugs στο voltage control, τι σπασμενα latencies μεταξυ πυρηνων, τι θεματα με τις μνημες, αι συχτηρι με τα Beta, βγαλτε κανα κανονικο!

Της ASUS πάντως δε θεωρείται beta, είναι official release

12 λεπτά πριν, malakudi είπε

Μα upcoming cpu θέλουμε να βάλουμε, δε σκοπεύω να αλλάξω το X470 εκτός κι αν οι διαφορές στις μνήμες είναι τόσο τεράστιες.

Της ASUS πάντως δε θεωρείται beta, είναι official release

ε τοτε τι να δοκιμασεις ρε συ χωρις upcoming cpu :P

• Like 1

15 ώρες πριν, akoinonitos είπε

ε τοτε τι να δοκιμασεις ρε συ χωρις upcoming cpu :P

Το πέρασα τελικά, με μια γρήγορη ματιά δεν είδα κάποια πτώση στην απόδοση, 178/1828 στο cinebench r15, 440/4078 στο cinebench r20 σε stock με DDR 3200 CL14 και performance bias CB11.5. Το PBO πλέον υπάρχει στο βασικό μενού και όχι μόνο μέσα στο AMD CBS, ενώ επανήλθε η ρύθμιση scalar. Δυστυχώς έχασα την απενεργοποίηση του SB Clock Spread Spectrum.

• Like 3

18 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Μάλλον αυτό πάει και για μένα που πήρα το Asrock B450M Pro4 για ryzen 3 2200 και ενώ δούλευε ρολόι στο αρχικό του bios είχα τη φαεινή ιδέα να περάσω το τελευταίο bios update με AGESA Combo-AM4 1.0.0.1.. κάπου εκεί άρχισαν τα προβλήματα..

• Like 1

• Moderators

Εφ' όσον δεν έχεις πρόβλημα στη λειτουργία θα έλεγα περίμενε να βγει το επόμενο. Σε επαναφορά από sleep κάνει τα ίδια;

Πωωω μερικοί είσαστε μουρλοί! Αυτό είναι καλό για εμάς, δοκιμάζετε εσείς βρίσκετε τα bugs τα φτιάχνουν οι εταιρείες και βγάζουν τις σταθερές εκδόσεις που χρησιμοποιούμε εμείς!

Εγώ μετά το 1ο update που έκανα αφού έτρωγε κάτι σκαλώματα ο 1700 στο Linux, δεν ξανα-ασχολήθηκα...άσε που φοβάμαι μην πέσει η απόδοση λόγω τον fixes σε microcode επίπεδο για τα spectre/meltdown exploits...και στο linux σε επίπεδο πυρήνα, τα έχω απενεργοποιήσει από τον grub, είναι στατιστικά απίθανο να πέσω θύμα των συγκεκριμένων και το τίμημα της μειωμένης απόδοσης είναι υπερβολικά υψηλό (τι να πουν και οι της intel, που σε Windows την φάγανε υποχρεωτικά, ειδικά με τα τελευταία exploits...χα χα χα χα χα!!!)

4 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Πωωω μερικοί είσαστε μουρλοί! Αυτό είναι καλό για εμάς, δοκιμάζετε εσείς βρίσκετε τα bugs τα φτιάχνουν οι εταιρείες και βγάζουν τις σταθερές εκδόσεις που χρησιμοποιούμε εμείς!

Εγώ μετά το 1ο update που έκανα αφού έτρωγε κάτι σκαλώματα ο 1700 στο Linux, δεν ξανα-ασχολήθηκα...άσε που φοβάμαι μην πέσει η απόδοση λόγω τον fixes σε microcode επίπεδο για τα spectre/meltdown exploits...και στο linux σε επίπεδο πυρήνα, τα έχω απενεργοποιήσει από τον grub, είναι στατιστικά απίθανο να πέσω θύμα των συγκεκριμένων και το τίμημα της μειωμένης απόδοσης είναι υπερβολικά υψηλό (τι να πουν και οι της intel, που σε Windows την φάγανε υποχρεωτικά, ειδικά με τα τελευταία exploits...χα χα χα χα χα!!!)

Καλά δεν είναι ό,τι χάσαμε και τίποτα τρελό, τα παιχνιδάκια μας αέρινα τα παίζουμε :P Βέβαια είναι θέμα η ασφάλεια ακόμη και αν δεν με επηρρεάζει σαν home user. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...