Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Λοιπόν οι 32GB DR που στην Taichi και τον 2700X έφτυσα αίμα να τις κάνω να παίξουν 3200 CL14, με το τρίτο boot στην B450 Tomahawk και τον 2600 παίζουν στα 3466 CL14...

Με unoptimised subtimings αλλά και πάλι... Στην Taichi με 3466 ούτε είχα δει ποτέ successful boot.

Told ya ;) 
Φαντασου τωρα εμενα απο τα 3200 14 στην Gaming X, τα ιδια στην X470 Taichi, ενω ειμαι πεπεισμενος οτι δεν προκειται ποτε να πανε παραπανω, να τρεχουν σταθερα στα 3533 16 με το πρωτο boot στην Carbon :P
Μια απο τις ωραιοτερες στιγμες που εχω περασει με PC.

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 minutes ago, kostas_anes said:

Told ya ;) 
Φαντασου τωρα εμενα απο τα 3200 14 στην Gaming X, τα ιδια στην X470 Taichi, ενω ειμαι πεπεισμενος οτι δεν προκειται ποτε να πανε παραπανω, να τρεχουν σταθερα στα 3533 16 με το πρωτο boot στην Carbon :P
Μια απο τις ωραιοτερες στιγμες που εχω περασει με PC.

Μέσα στο ΣΚ θα πάνε αγγελία τα:

• X470 Taichi
  • 2700X
  • Monoblock EKWB RGB
  • 970 EVO 1TB SSD w/EKWB ψύκτρα
  • 8GB Ripjaws 2666 με D-Die που παίξαν 3400 CL16 :D 

Τέλος, το πήρα απόφαση. Και μένω με τον 2600 αερόψυκτο μέχρι νεοτέρας (τουλάχιστον Σεπτέμβρη).
Θα πάρω μερικά νούμερα από games πριν το ξεστήσω για να δω πόσο κάτω θα είμαι με τον 2600 σε σχέση με τον 2700Χ σε 3440x1440 με την 1080Ti.

Τώρα κοιτάω να δω πού είναι σταθερές οι RAM στην Tomahawk, άτιμο fine tuning bug στον εγκέφαλο 🤣

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 4
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Μέσα στο ΣΚ θα πάνε αγγελία τα:

• X470 Taichi
  • 2700X
  • Monoblock EKWB RGB
  • 970 EVO 1TB SSD w/EKWB ψύκτρα
  • 8GB Ripjaws 2666 με D-Die που παίξαν 3400 CL16 :D 

Τέλος, το πήρα απόφαση. Και μένω με τον 2600 αερόψυκτο μέχρι νεοτέρας (τουλάχιστον Σεπτέμβρη).
Θα πάρω μερικά νούμερα από games πριν το ξεστήσω για να δω πόσο κάτω θα είμαι με τον 2600 σε σχέση με τον 2700Χ σε 3440x1440 με την 1080Ti.

Τώρα κοιτάω να δω πού είναι σταθερές οι RAM στην Tomahawk, άτιμο fine tuning bug στον εγκέφαλο 🤣

Ποσο κατω να εισαι ρε συ, τιποτα. Αντε σε κανα AC origins / odyssey

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Ryzenlake είπε

Aυτο ισχύει και στα clocks ή μονο στον αριθμό των cores εστιάζουμε? Για παράδειγμα όταν η Intel συγκρίνει 5ghz (9900k) vs 4ghz δεν ισχύει το "ironically it drives home the message that not all cpu's are created equally?" Αν η Intel μπορεί να προσφέρει 28cores στην τιμή που η AMD δίνει 64, γιατι στο *εος να με ενδιαφέρει ο αριθμός των πυρήνων ή ο χρονισμός τους? Αυτο που μετραει είναι κόστος / κατανάλωση / επιδόσεις. Το πως καταφέρνει να έχει αυτό το κόστος / κατανάλωση / επιδόσεις είναι καλό για φιλοσοφική κουβεντούλα στο καφενείο, στην πράξη όμως να το βράσω. 

Να το θέσω άλλιως με ενα argumentum ad absurdum. Αν η Intel εχει 4 πλάσια ταχύτητα πυρήνα από την AMD αλλά το CPU τους κοστίζει όσο ενας 128πυρήνος της AMD, με νοιάζει το πόσο καλύτερο πυρήνα έχει η Intel όταν μου προσφέρει 1 αντί για 128 του ανταγωνισμού? Πάντα μιλάμε για δεδομένα data centers και ανάγκης ύπαρξης όσο το δυνάτον υψηλότερης παράλληλης επεξεργαστικής ισχύος.

Και στο desktop να το πάμε, κομπλέ. Ο 7th gen πυρήνας ήταν ανώτερος των 1st gen ryzen. Όταν όμως με 200€ μου δίνει 2 (7350k), έναντι 6, να τους βράσω. 

Οι τιμές προσαρμόζονται προς τα κάτω, αν χρειαστεί. Υπάρχουν περιθώρια. Οι επιδόσεις δεν προσαρμόζονται προς τα πάνω.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Οι τιμές προσαρμόζονται προς τα κάτω, αν χρειαστεί. Υπάρχουν περιθώρια. Οι επιδόσεις δεν προσαρμόζονται προς τα πάνω.

Οι τιμές μπορούν να προσαρμοστούν προς τα κάτω και για τους 2 όμως. Από όσο διαβάζω όμως, η Intel δεν μπορεί να παράγει φτηνότερα απο την AMD. Αμα ήταν έτσι απλά τα πράματα δεν θα είχε σαρώσει όλο το midrange η AMD. Και ας μη γελιόμαστε, οι R5 έχουν πάρει τα σώβρακα από τους αντίστοιχους i5, και σε επιδόσεις και σε πωλήσεις. Ακόμα και με τις τιμές χώμα του 9400 ας πούμε. Ο μόνος που διαφωνεί είναι ο dr73 (αντε και ο jgeorgiou με τους 7500 2133 ram).

• Like 4
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Υπάρχει διαφορά μεταξύ RipjawsV & FlareX στα 3200C14? Πέρα απο τα 10 ευρω κατω στις πρώτες; 

Περαν απο το οτι οι Ripjaws πλεον δεν κυκλοφορουν πλεον, δεν ξερω :P 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Λοιπόν οι 32GB DR που στην Taichi και τον 2700X έφτυσα αίμα να τις κάνω να παίξουν 3200 CL14, με το τρίτο boot στην B450 Tomahawk και τον 2600 παίζουν στα 3466 CL14...

Με unoptimised subtimings αλλά και πάλι... Στην Taichi με 3466 ούτε είχα δει ποτέ successful boot.

Ε αφού τα έχουμε πει αυτά ... Οι asrock έχουν τούμπανα vrm's αλλά είναι ποιο δύστροπες με τις μνήμες.... Φυσικό επακόλουθο να παίξουν καλύτερα / ποιο εύκολα στην Msi .

3 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε

Για R5 3600 αξίζει να πας σε X570 ;

Ενεργειακά όχι, μια καλή b450 είναι αρκετή, δεν ξέρουμε όμως αν θα κερδίσουμε κάτι σε απόδοση με την καινούργια σειρά  ...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Ε αφού τα έχουμε πει αυτά ... Οι asrock έχουν τούμπανα vrm's αλλά είναι ποιο δύστροπες με τις μνήμες.... Φυσικό επακόλουθο να παίξουν καλύτερα / ποιο εύκολα στην Msi .

Δεν πειράζει, όταν έρθει ο 3900Χ και κάτσει στην Taichi μου , θα σας πω τι ρόλο βαράει το power delivery της. Με τον 2700Χ στα 4.2 με 1.40V stressed out, δεν ζεσταίνεται η τ@να με τίποτα 😜

2700Χ κανείς? Θα τον σπρώξω τώρα, θα τσιμπήσω έναν AMD Athlon™ X4 970 εκτός και αν μου πασάρει κανείς κανένα 1200 να βολευτώ, να δουλέψω μέχρι τότε και όταν με το καλό έρθει η 7/7 θα πέσει η παραγγελία.

Επεξ/σία από STORM1978
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, STORM1978 είπε

Δεν πειράζει, όταν έρθει ο 3900Χ και κάτσει στην Taichi μου , θα σας πω τι ρόλο βαράει το power delivery της. Με τον 2700Χ στα 4.2 με 1.40V stressed out, δεν ζεσταίνεται η τ@να με τίποτα 😜

Mε τα vrm Που έχει μόνο με κανένα intel 9900κ θα καταφέρεις να την ιδρώσεις... Μη περιμένεις να ζοριστεί με τον ψωρο 3900X :P 

• Like 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, STORM1978 είπε

AMD Athlon™ X4 970

Δεν παιρνεις κανα 200GE?
1000 φορες 2 Zen πυρηνες με SMT παρα 4 Excavator :P 
Και 10 ευρω φθηνοτερος.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ryzenlake είπε

Οι τιμές μπορούν να προσαρμοστούν προς τα κάτω και για τους 2 όμως. Από όσο διαβάζω όμως, η Intel δεν μπορεί να παράγει φτηνότερα απο την AMD. Αμα ήταν έτσι απλά τα πράματα δεν θα είχε σαρώσει όλο το midrange η AMD. Και ας μη γελιόμαστε, οι R5 έχουν πάρει τα σώβρακα από τους αντίστοιχους i5, και σε επιδόσεις και σε πωλήσεις. Ακόμα και με τις τιμές χώμα του 9400 ας πούμε. Ο μόνος που διαφωνεί είναι ο dr73 (αντε και ο jgeorgiou με τους 7500 2133 ram).

Και η ίντελ ένωσε dies σε κάποιον xeon που έβγαλε πρόσφατα. Στο desktop, στο κομμάτι που αφορά το 98% των home users είναι περίπου το ίδιο οι δύο εταιρείες με ένα μικρό προβάδισμα για τα intel επειδή δεν θέλουν τιουνάρισμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Και η ίντελ ένωσε dies σε κάποιον xeon που έβγαλε πρόσφατα. Στο desktop, στο κομμάτι που αφορά το 98% των home users είναι περίπου το ίδιο οι δύο εταιρείες με ένα μικρό προβάδισμα για τα intel επειδή δεν θέλουν τιουνάρισμα.

Νταξει ρε συ, αμα ειναι το ιδιο παω πασο. Αν εξαιρεσουμε την 30-40% extra επεξεργαστικη ισχυ του R5 σε σχεση με τον 9400, την αναβαθμισημοτητα στην πλατφορμα μεχρι ενας θεος ξερει ποτε, την δυνατοτητα OC του επεξεργαστη, την δυνατοτητα να παρεις mobo που σηκωνει OC με 70€, την δυνατοτητα να κλοκαρις και μνημες στο εν λογω board, την καλουτσικη ψυκτρα για να μην χρειαστεις aftermarket. Τα ιδια πανω κατω, με ελαφρυ προβαδισμα στην Intel :P 

Aλλωστε, τι ειναι 30-40%. Σαν να πηγαινεις απο i5 σε i7. Το ιδιο και το αυτο.

Δηλαδη τωρα μα τη παναγια, μεταξυ 9400 και 2600 / 2600x, θα πηγαινες σε 9400? Στειλε σε pm αμα ντρεπεσαι να πεις την αληθεια δημοσια

Επεξ/σία από Ryzenlake
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Ryzenlake είπε

Νταξει ρε συ, αμα ειναι το ιδιο παω πασο. Αν εξαιρεσουμε την 30-40% extra επεξεργαστικη ισχυ του R5 σε σχεση με τον 9400, την αναβαθμισημοτητα στην πλατφορμα μεχρι ενας θεος ξερει ποτε, την δυνατοτητα OC του επεξεργαστη, την δυνατοτητα να παρεις mobo που σηκωνει OC με 70€, την δυνατοτητα να κλοκαρις και μνημες στο εν λογω board, την καλουτσικη ψυκτρα για να μην χρειαστεις aftermarket. Τα ιδια πανω κατω, με ελαφρυ προβαδισμα στην Intel :P 

Aλλωστε, τι ειναι 30-40%. Σαν να πηγαινεις απο i5 σε i7. Το ιδιο και το αυτο.

Δηλαδη τωρα μα τη παναγια, μεταξυ 9400 και 2600 / 2600x, θα πηγαινες σε 9400? Στειλε σε pm αμα ντρεπεσαι να πεις την αληθεια δημοσια

Είσαι casual χρήστης(νουμπάς) όπως τόσοι και τόσοι που ζητάνε βοήθεια εδώ μέσα και θα πας σε 2600 ή 2600Χ; Τι λες ρε συ; Δες εδώ τι παίρνεις με 150€ και απλές μητρικές/ραμ. Z μητρική (για ραμ)βρίσκεις και με 90€ περίπου.

Spoiler

Αν σε ενδιαφέρει το oc όπως εμένα τότε δεν πας σε τίποτα από αυτά τα δύο. Αφού βλέπεις τον 2600Χ με oc και 3400 ραμ να μην πετυχαίνει και τίποτα σπουδαίο έναντι του 9400f.

Θα πας κατευθείαν σε 8600Κ και πάνω.

υ.γ.: Δεν κοροϊδεύεις κανέναν παίρνοντας 2600. Όλα είναι τιμολογημένα με βάση τις επιδόσεις που παίρνει και ενδιαφέρει συγκεκριμένο target group.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...