Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
Δημοσ.
49 minutes ago, STORM1978 said:

Μια νούμπικη ερώτηση. Η Χ470 Taichi είναι daisy chain ή T-Topology ?

Update: το βρήκα, T-Topology.

Τ είναι, το έχω πιεί πολύ καλά 6 μήνες τώρα 😛 

• Like 1
Δημοσ.
21 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Ιιιιιιιιιιιιιιι!!!!11!!11

Οι 1ης γενιάς μητρικές δεν παίρνουν 3χχχ γενιάς επεξεργαστές111!!111 

Δγιαδόσται1112!!!3!!%$@##! 

https://www.guru3d.com/news-story/bios-updates-to-support-future-ryzenprocessors-for-asrock-am4-series.html

gidia.png.27ca17c085c6aceb9713f16b9a469478.png

και η Α320!!! θα πάρει 3χχχ γενιά :)

• Moderators
Δημοσ.
6 minutes ago, mechpanos said:

και η Α320!!! θα πάρει 3χχχ γενιά :)

Λέει μόνο APU 3 series για τις A320... 

• Like 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Λέει μόνο APU 3 series για τις A320... 

Λογικό είναι, δεν αντέχουν τα VRM τους μεγάλους.

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, STORM1978 said:

Λογικό είναι, δεν αντέχουν τα VRM τους μεγάλους.

Ούτε τους 65W 8/16? Τότε πώς αντέχουν τον 2700? Αν ισχύει θα φάνε το κράξιμο της αρκούδας (και από εμένα) και δίκιο θα έχουν. Προς το παρόν δε λέω τίποτα γιατί δεν ξέρουμε τι ισχύει και τι όχι, ακόμη...

Δημοσ.

Α320??? Αυτό το chipset προοριζόταν για τα απόλυτα οικονομικά builds, δεν νομίζω ποτέ κανείς να κάνει αναβάθμιση cpu σε αυτά, άντε καμια RAM να προσθέσουν!

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι να τον κανετε μωρε τον 8core στην A320 μου λετε? :P

Παρόλα αυτα εδω υποστηριζουν 2700x με 105w tdp δεν θα υποστηριζουν cpu 65w ? Mην βιαζομαστε καλυτερα γτ ουτε οι b350 δεν θα υποστηριζαν 3xxx cpu πριν λιγο καιρο.

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 4
Δημοσ.

Το θέμα είναι αν θα υποστηρίξουν την 4xxx γενιά, μέχρι και την 3xxx είχε πει θυμάμαι η amd ότι θα υποστηρίζονται από όλα τα chip μητρικών... Άσε που αν παίξουν τίποτα 6c/12t apus ε δεν θες και και παραπάνω σαν μέσος χρήστης ( που υποτίθεται ότι είσαι αν έχεις πάρει 320chip)... Δεν πιστεύω πάντως να μην υποστηρίξει και non apus έστω τους "μικρούς" με το 320chip... Θέλει να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς τώρα που μπορεί... Έλα μου να ρίξω στο htpc έναν 6/12 apu να γουστάρουμε!!!! :-)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομίζω να τσουβαλιαστεί έτσι η υποστήριξη... κατ αρχήν δεν έχει σχέση πάντα το chipset με τα VRM. Εμένα πχ είναι B350 και έχει 3+3 phases... Και πάλι υποστηρίζει τον 2700Χ. Υπάρχουν Α320 με περισσότερα phases της δικής μου.

Επιπλέον, υποτίθεται πως η νέα γενιά λόγω 7nm θα έχει μειωμένη κατανάλωση με ίδιους πυρήνες, ή ίδια με αυξημένους, σωστά;

Η AMD είχε ή δεν είχε διαφημίσει το upgrade path; Είχε αναφέρει ποτέ για σούπερ - ντούπερ μητρικές με 10 phases και 8 ψύκτρες; Θα είναι φάουλ.

Από εκεί και πέρα, μια "τίμια" λύση θα ήταν κάθε κατασκευαστής κατά περίπτωση να κλειδώνει ή να περιορίζει το OC στους τοπ επεξεργαστές, πχ τους 8/16, 12/24, 16/32, στις οικονομικές μητρικές.

Χώρια που σε εκείνες που έχουν κύκλωμα προστασίας - που νομίζω είναι οι περισσότερες - δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα. Θα κάνουν throttle και τέλος, οποτε ο χρήστης θα αναγκάζεται να χαμηλώσει τάση και συχνότητα. Εδώ το κάνουν χρόνια τα mac αυτό, θα μας πειράξει στη μητρική των 50 ευρώ;

Επεξ/σία από nicksoti
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εντωμεταξύ κοιτάξτε πείσμα, τόσες μέρες και ακόμα δεν τους έχουν κατεβάσει.

Δημοσ.

Oι δικες μου οι FlareX παντως ειναι "AMD Optimized", συμφωνα με το αυτοκολλητακι. Βαζω στοιχημα οτι ειναι απλως ενα κανονικο b-die, oυτε καν καλυτερο bin. 
Οποιος εχει FlareX non "AMD Optimized", ας ριξει μια το XMP του να συγκρινω με το δικο μου, μπας και ειναι εκει η """διαφορα"""

Δημοσ.
18 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Ούτε τους 65W 8/16? Τότε πώς αντέχουν τον 2700? Αν ισχύει θα φάνε το κράξιμο της αρκούδας (και από εμένα) και δίκιο θα έχουν. Προς το παρόν δε λέω τίποτα γιατί δεν ξέρουμε τι ισχύει και τι όχι, ακόμη...

H AMD θα δώσει υποστήριξη και στα A320  για ZEN 7nm. 

Το θέμα είναι αν οι κατασκευαστές παρουσιάσουν νέα BIOS υποστήριξης για τις μητρικές τους ή θα κρυφτούν πίσω από δικαιολογίες ώστε να προωθήσουν τις νέες .

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ένας 2700 x με overclock μέχρι πόσα φτάνει και πόσα watt καταναλωνει? Σκέφτομαι να πάω για την νέα σειρά όταν βγει κ επειδή θέλω να πάρω τροφοδοτικό αυτή την εποχή δεν ξέρω πόσα watt θα είμαι οκ. Κοίταγα για seasonic platinum, τα 750 watt με τα 850 έχουν 15 ευρώ διαφορά προς ώρας. Ποιο αξίζει να πάρω και γιατί? Μήπως δε θα μ χρησημευσει το 850 αρι ποτέ? 

Δημοσ.

Για τον επεξεργαστή, ποτέ.

Με το 750ρι, και οποιαδήποτε GPU να βάλεις απάνω με αρκετό oc, πάλι δεν θα έχεις θέμα.

Αν τα 15€ δεν σου λείπουν από πουθενά, βάλε το 850ρι να μην το σκέφτεσαι καν σαν φιλολογική συζήτηση.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...