Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Πολύ όμορφο. Όμως για να τρέξεις prime και furmark ήθελες καταναλωτικό δάνειο....

Κι εγώ με fx 8120 και 8320 της είχα κάνει cf 5850 και αργότερα 290x cf

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Aκριβώς ναι.

Αν αγόραζα Χ570, μάλλον εκεί θα πήγαινα.

Αυτή σκεφτόμουν και εγώ αν αποφασίσω να αλλάξω την υπάρχουσα Χ370 Prime Pro αλλά θέλω να δω και τι θα προτείνει η GA και πιο MOBO θα είναι έμπρακτα ποιοτικό. Σκέφτομαι και την Χ570 Prime Pro λόγω χρωμάτων (λευκό-μαύρο) αλλά εντάξει. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, akoinonitos είπε

δεν παιρνω και ορκο ποιο rev. ειχα αλλα εμενα ειχε κανονικα

H UD5 Rev 1 δεν εχει LLC. Ειχε η κοπελα μου συχτηρισα και πηρα αλλη γιατι ειχε κατεστραμενο BIOS και καθε σ/κ επρεπε να παω να το φτιαχνω...

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

H UD5 Rev 1 δεν εχει LLC. Ειχε η κοπελα μου συχτηρισα και πηρα αλλη γιατι ειχε κατεστραμενο BIOS και καθε σ/κ επρεπε να παω να το φτιαχνω...

μπορει να ειχα την Rev.3 δεν θυμαμαι πανε χρονια ,το σιγουρο ειναι οτι ειχε το κλασικο regular medium κτλ

Δημοσ.

Mια γρηγορη ερωτηση. Οι Zen εχουν 24 PCI-E Lanes. 

16 GPU, 4 NVME/SATA και 4 για chipset communication. Σωστα? 
Ενας μου λεει οτι τα 4 ειναι για τα USB 3.0 που βγαινουν απο CPU. Απο οσο ξερω οι Zen εχουνε on die USB controller που εχει δικα του lanes (και για αυτο τα μετραμε σαν USB και οχι PCI-E).  

Τι ισχυει εν τελη?

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Mια γρηγορη ερωτηση. Οι Zen εχουν 24 PCI-E Lanes. 

16 GPU, 4 NVME/SATA και 4 για chipset communication. Σωστα? 
Ενας μου λεει οτι τα 4 ειναι για τα USB 3.0 που βγαινουν απο CPU. Απο οσο ξερω οι Zen εχουνε on die USB controller που εχει δικα του lanes (και για αυτο τα μετραμε σαν USB και οχι PCI-E).  

Τι ισχυει εν τελη?

AMD-X570-Chipset-Block-Diagram-1030x578.

• Thanks 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Mετα απ αυτό είχα ξεγράψει τις gb στις μητρικές αλλά φέτος με ξανακερδισαν γιατι έκαναν τρομερη δουλειά στις 390...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

990FXA UD3 REV 4.0 με άφησε ακριβώς λίγους μήνες μετά το τέλος της εγγύησής της. Έτρεχα πάνω FX8350 Stock με μια Η75. 

Επεξ/σία από thetiesthatbind
  • Like 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

990FXA UD3 REV 4.0 με άφησε ακριβώς λίγους μήνες μετά το τέλος της εγγύησής της. Έτρεχα πάνω FX8350 Stock με μια Η75. 

Γενικα η gig μετα το AM3 (αν και εκει οι φτηνες ηταν για τα πετροκαραβα) εφτιαχνε μητρικες για να τις βλεπεις, οχι να τις χρησιμοποιεις. Ενα πραγμα σαν την MSI :) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, panospc είπε

Geekbench εξαπύρηνου Ryzen Matisse:
http://browser.geekbench.com/v4/cpu/13241660

https://browser.geekbench.com/v4/cpu/compare/4415931?baseline=13241660

Mια γρήγορη σύγκριση με 8700k. Things to note :

• Ο AMD τρέχει με 2666MHz RAM ενω κανονικά υποστηρίζει 3200MHz out of the box.
  • Ο 8700k έχει single core boost clock στα 4.7GHz, o ΑΜD στα 4GHz. To single core score είναι αντίστοιχα 5584 - 5061. 
    H διαφορά στο clockspeed είναι 17.5%, η διαφορά στο σκορ είναι 9.36%. Αυτό υποδυκνείει πως ο AMD έχει αρκετά μεγαλύτερο IPC.
  • Σε Multi Core ας υποθέσουμε το best case scenario υπέρ του Intel. Δηλαδή πως ο 8700k τρέχει στα 3.7GHz, ενώ ο AMD ας πούμε στα 3.6GHz και όχι στα 3.2GHz.
    Best Case Scenario : 25432 - 25481 ~ 0% διαφορά με 2.7% διαφορά στο clockspeed. 
    Στην χειρότερη (για τον 8700k), ο AMD τρέχει στο base clock σε full load. 
    Worst Case Scenario : 25432 - 25481 ~0% διαφορά με 13.5% διαφορά στα clockspeeds.
    To κανονικό boost του 8700k σε όλους τους πυρήνες είναι 4.3GHz
    Tι θα ήθελα να έχει συμβέι : ~0% διαφορά με 25% διαφορά στο clockspeed (3.2GHz ο ΑΜD)
    Τι θα μπορούσε να έχει συμβέι : ~0% διαφορά με 16.2% διαφορα στο clockspeed (3.6GHz ο AMD).

Συμπέρασμα : Ο AMD γ@μάει. 
Επεξ/σία από kostas_anes

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...