Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Eloy είπε

Στην φωτογραφία, γιατί σου έχει θαυμαστικό στον δεύτερο απο τους 2 controllers ?... Ποιό κανάλι αφορά ?

Δεν έχει θαυμαστικό. Η JPEG συμπίεση έκανε το θαύμα της.

1.png.4e3f3d1f150f8d056e23252c072d540f.png

Πολύ το ζαλίσαμε. Όποιος θέλει κάνει τις δοκιμές του΄.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, eyw είπε

αυτό είπα και γω, κάποιος θέλει να κάνει εντύπωση.
Το είδα εδώ https://www.skroutz.gr/s/13867031/Samsung-860-Evo-250GB.html ή 2η αξιολόγηση μετά τα χαρακτηριστικά.

H 2η αξιολόγηση δεν είναι καν Επιβεβαιωμένη αγορά.. Ας τον αγοράσει πρώτα και μετά να γράψει το σεντόνι του 

Δημοσ.

Η πλάκα είναι ότι τα χαμηλότερα 4K random reads σε sata είναι για κάποιο λόγο μόνο σε b550/x570. Οι b350/b450/x370/x470 δεν επηρεάζονται (έχω κάνει test με το ίδιο drive). Τώρα μπορεί να είναι θέμα και του microsoft defautl sata driver, αλλά από την στιγμή που η ίδια η amd σου λέει να τον χρησιμοποιήσεις και δε περνάει τον δικό της κατά την διάρκεια της εγκατάστασης των chipset drivers, καλύτερα να την ακούσουμε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, ilos είπε

Η πλάκα είναι ότι τα χαμηλότερα 4K random reads σε sata είναι για κάποιο λόγο μόνο σε b550/x570. Οι b350/b450/x370/x470 δεν επηρεάζονται (έχω κάνει test με το ίδιο drive). Τώρα μπορεί να είναι θέμα και του microsoft defautl sata driver, αλλά από την στιγμή που η ίδια η amd σου λέει να τον χρησιμοποιήσεις και δε περνάει τον δικό της κατά την διάρκεια της εγκατάστασης των chipset drivers, καλύτερα να την ακούσουμε.

Στο καλύτερα να την ακούσει ο κόσμος συμφωνώ. Δεν είναι για τον καθένα.

Στα άλλα διαφωνώ. Χ470 έχω και έχω αρκετά καλύτερα 4Κ (~10%) σε όλους τους δίσκους μου με τον τελευταίο AMD SATA driver. Δοκιμασμένο με κάθε πιθανό τρόπο. Από την άλλη με παλιότερη έκδοση (1.2.xxx) του AMD SATA driver δεν είχα διαφορές σε σχέση με αυτόν της Microsoft.

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ.
5 ώρες πριν, leros2004 είπε

H 2η αξιολόγηση δεν είναι καν Επιβεβαιωμένη αγορά.. Ας τον αγοράσει πρώτα και μετά να γράψει το σεντόνι του 

Μεταξύ μας ότι έχω αγοράσει και έχω αφήσει και αξιολόγηση, δεν έχω κάνει ποτέ επιβεβαίωση :P

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kkatzos είπε

Στο καλύτερα να την ακούσει ο κόσμος συμφωνώ. Δεν είναι για τον καθένα.

Στα άλλα διαφωνώ. Χ470 έχω και έχω αρκετά καλύτερα 4Κ (~10%) σε όλους τους δίσκους μου με τον τελευταίο AMD SATA driver. Δοκιμασμένο με κάθε πιθανό τρόπο. Από την άλλη με παλιότερη έκδοση (1.2.xxx) του AMD SATA driver δεν είχα διαφορές σε σχέση με αυτόν της Microsoft.

Το 10% είναι και στα όρια του στατιστικού λάθους που λέει ο λόγος. Οι διαφορές μεταξύ x470/x570 σε rand4k reads αγγίζουν το 50% πολλές φορές με τον ίδιο driver και τον ίδιο ssd...

Δημοσ.
On 03/10/2020 at 11:08, eyw said:

Υπομονή, Δευτέρα παραλαμβάνω SAMSUNG MZ-76E250B/EU 860 EVO 250GB. Για αλλού τον ήθελα αλλα πρώτα θα περάσει από B450, τα ξαναλέμε.

παιδιά δουλεύει, AM4, AM2+.

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, eyw είπε

παιδιά δουλεύει, AM4, AM2+.

Υπάρχει ζήτημα αν δουλεύει ο 860 EVO σε AM4, ενώ έχω δύο κουμπωμένους πάνω από έναν χρόνο τώρα;
Και μάλιστα λόγω ασχολίας έχουν τρέξει σε όλα τα chipset :P ?

• Like 1
Δημοσ.
51 minutes ago, kostas_anes said:

Υπάρχει ζήτημα αν δουλεύει ο 860 EVO σε AM4, ενώ έχω δύο κουμπωμένους πάνω από έναν χρόνο τώρα;
Και μάλιστα λόγω ασχολίας έχουν τρέξει σε όλα τα chipset :P ?

Ναι υπάρχει.
Και θα υπάρχει όσο κάποιος ΔΕΝ απαντάει στον τύπο στο skroutz.
Αν έχεις κάνει verified purchase μέσω skroutz ή από κατάστημα skroutz ή μπορείς να γράψεις στις κριτικές πες οτι είπες εδω.

Να συμφωνούμε εμείς οι 10-15 που γράφουμε εδώ δεν έγινε και τίποτα, αυτό που φαίνεται είναι ότι ο 860 EVO είναι ασύμβατος με AM4.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 7/10/2020 στις 3:13 ΠΜ, eyw είπε

Ναι υπάρχει.
Και θα υπάρχει όσο κάποιος ΔΕΝ απαντάει στον τύπο στο skroutz.
Αν έχεις κάνει verified purchase μέσω skroutz ή από κατάστημα skroutz ή μπορείς να γράψεις στις κριτικές πες οτι είπες εδω.

Να συμφωνούμε εμείς οι 10-15 που γράφουμε εδώ δεν έγινε και τίποτα, αυτό που φαίνεται είναι ότι ο 860 EVO είναι ασύμβατος με AM4.

Από που φαίνεται? Από έναν άσχετο που έγραψε κάτι να περνάει η ώρα? Από μία απάντηση?

Δημοσ.
14 minutes ago, BlueBlood7 said:

Από που φαίνεται? Από έναν άσχετο που έγραψε κάτι να περνάει η ώρα? Από μία απάντηση?

από το:

• ότι την βγάζει αμέσως από κάτω από την θετική που ξεχώρισε,
  • ότι 92 στους 148 χρήστες τη βρήκαν χρήσιμη.

Αν θες απαντάς: εσύ τι ψήφισες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτός που πάει και το διαβάζει θα το πιστέψει από μόνο μία απάντηση?

Άλλο αν το βρήκαν χρήσιμο και άλλο αν ισχύει. Μη συμβατός αν δεν κάνω λάθος με amd συστήματα προ ryzen.

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, BlueBlood7 said:

Αυτός που πάει και το διαβάζει θα το πιστέψει από μόνο μία απάντηση? ...

Από τις 743 μπορεί να υπάρχουν και άλλες. Στην αρχή μιλάει γενικά για AMD συστήματα.
Μετά ειδικά για mainboard Gigabyte AMD B450 AORUS και και Ryzen 2ης γενιάς. Ο 860 EVO έχει μαζέψει 5 αστέρια από 743 αξιολογήσεις.
1 από τους 743 μιλάει για ασυμβατότητα γενικά με AMD συστήματα και παραθέτει επίσημη απάντηση εκπροσώπου SAMSUNG.
1 άλλος από τους 743 τον διαψεύδει αντικρούει κατηγορηματικά και ειδικά για AM4 αλλά το 'some' στην επίσημη απάντηση αφήνει αμφιβολίες για AM4.
Κλείνει με:

Το γεγονός ότι σε ορισμένους μπορεί να μην έχει παρουσιάσει πρόβλημα, κατά πάσα πιθανότητα οφείλεται στο εκάστοτε system setup.

να τονίσω ότι 92 στους 148 χρήστες βρήκαν την αξιολόγηση χρήσιμη.

edit: στο internet είμαστε, γράφουμε ότι μας κατέβει, ακόμα και καλοπροαίρετα. Και γω όταν πήγα να συνδεσω τον SAMSUNG MZ-76E250B/EU 860 EVO στο AM4 B450 με ρακόρ 5/16" δεν έμπαινε, ήταν ασύμβατα και γέμισε νερά το σπίτι. Κάτι ανάλογο μπορεί να έκανε και αυτός. Πάω τώρα να αφήσω 2-3 αρνητικές αξιολογήσεις για AM4.

Επεξ/σία από eyw
Δημοσ.

Από το παρακάτω και μόνο βλέπω το πόσο σχετικός είναι

"Το αναφέρω εδώ μήπως και γλιτώσει κάποιους από εσάς από μεγάλη ταλαιπωρία μιας και εγώ την πάτησα μην έχοντας το υπόψιν, αφού δεν αναφέρεται στη σελίδα του κατασκευαστή."

Αυτός ο ένας δηλ. γράφει "γενικά σε amd συστήματα". Δηλ. Προσπάθησε και σε άλλες μητρικές amd και δεν τα κατάφερε? Ότι να ναι.

Η απάντηση της samsung γράφει "can experience..." δηλ. "ενδέχεται". Και συνεχίζει ένα ιστορικό του υπροβλήματος ΓΕΝΙΚΑ πάντα περί amd κάτι όμως που είναι άτοπο αφού σε πολές μητρικές 450 amd δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Η απάντηση της samsung είναι βλακώδες. Αυτός που απάντησε μπερδεύτηκε με την am3 πλατφόρμα όπου εκεί υπήρχε θέμα. Δεν γνωρίζω αν υπάρχει ακόμα.

Δημοσ.

Έχω τον 860 evo 1Tb και δουλεύει άψογα στο am3+ με win10. Στην fedora 32 με btrfs μου φαίνεται λιγο πιο αργός. 

Θα κοιτάξω να ξανα βρω ένα ξένο άρθρο που έλεγε όλες οι στατικές μνήμες έχουν θέμα στο q1t1 χρόνια τώρα παρόλο αυτά συνεχίζουν να πλασάρουν ένα μέρος από το read/write.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...