Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@duffyduck Δεν είναι καινούργια έκδοση, είναι η άθλια πατέντα της MSI με το αυθαίρετο μεγαλύτερο νούμερο στην έκδοση.

MSI 2.07.21.306 από σελίδα X570 μητρικής ->

msi_drivers.png.953a69ec54b868c1ab273cabef9a1657.png

AMD 2.07.14.327 από τη σελίδα X570 Drivers and Support ->

amd_drivers.png.a6dfbea5a8a862187ed6159fd5a476af.png

AMD 2.04.28.626 από τη σελίδα B450 Drivers and Support ->

AMD_B450.png.2f636aed8b3d06ebf74958161c3e94df.png

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

έχετε ακούσει τίποτα για SSD Samsung 860 Evo και AMD B450?
κάτι για ασυμβατότητες διάβασα, κάτι ότι η AMD δεν ακολουθεί το SATA, περίεργα.

• Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, eyw είπε

έχετε ακούσει τίποτα για SSD Samsung 860 Evo και AMD B450?
κάτι για ασυμβατότητες διάβασα, κάτι ότι η AMD δεν ακολουθεί το SATA, περίεργα.

Αν δεν ακολουθεί το SATA δεν θα δουλεύει κανένας SSD. Παραμύθι θα είναι..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, yiannis1991 said:

...  Παραμύθι θα είναι..

αυτό είπα και γω, κάποιος θέλει να κάνει εντύπωση.
Το είδα εδώ https://www.skroutz.gr/s/13867031/Samsung-860-Evo-250GB.html ή 2η αξιολόγηση μετά τα χαρακτηριστικά.

Επεξ/σία από eyw
Δημοσ.

Μάλλον αναφέρονται σ'αυτό - απο την σελίδα της ΑΜD...

"The AMD SATA controller component is not compatible with and will not be offered nor installed by the chipset driver package on AMD desktop systems running Window® 10 or using AMD Socket AM4 and Socket TR4 chipsets. Forcing a manual driver installation via Device Manager on these systems is not supported and may cause stability and performance issues with some mass storage devices, such as solid-state drives (SSD)."

https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-250

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ty για το link, να που η Micro$oft δεν είναι τόσο κακή όσο νομίζουμε.

Socket AM4, and Socket TR4 chipsets running Windows® 10 should use the Microsoft provided Standard SATA AHCI Controller driver that comes installed with Windows® by default. This configuration ensures compatibility and offers the best experience with most types of mass storage devices.

.

EVO-AMD.png

PA-250-1_0.jpg

Επεξ/σία από eyw
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, eyw είπε

αυτό είπα και γω, κάποιος θέλει να κάνει εντύπωση.
Το είδα εδώ https://www.skroutz.gr/s/13867031/Samsung-860-Evo-250GB.html ή 2η αξιολόγηση μετά τα χαρακτηριστικά.

Καλά στις αξιολογήσεις στο skroutz όλο βλακείες λένε..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Eloy είπε

Μάλλον αναφέρονται σ'αυτό - απο την σελίδα της ΑΜD...

"The AMD SATA controller component is not compatible with and will not be offered nor installed by the chipset driver package on AMD desktop systems running Window® 10 or using AMD Socket AM4 and Socket TR4 chipsets. Forcing a manual driver installation via Device Manager on these systems is not supported and may cause stability and performance issues with some mass storage devices, such as solid-state drives (SSD)."

https://www.amd.com/en/support/kb/faq/pa-250

Ωστόσο αν κάνεις force τον AMD AHCI SATA driver και αντικασταθεί αυτός της Microsoft έχουμε καλύτερες επιδόσεις. Σε 4Κ/random αισθητά καλύτερες θα έλεγα.

i gained some needed 20% gains on my 4k read and write speeds on my samsung nvme drive

Συμφωνώ και εγώ αλλά το την αύξηση απόδοσης τη βλέπω γύρω στο 10% σε 4Κ/random με τον AMD SATA driver 1.3.1.277 σε σχέση με αυτόν των Windows.

1.jpg

Επεξ/σία από kkatzos
Δημοσ.
1 minute ago, kkatzos said:

Συμφωνώ και εγώ αλλά το την αύξηση απόδοσης τη βλέπω γύρω στο 10% σε 4Κ/random με τον AMD SATA driver 1.3.1.277 σε σχέση με αυτόν των Windows.

μιλάς για 860 EVO ή άλλον?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, eyw είπε

μιλάς για 860 EVO ή άλλον?

Μιλάω για αύξηση απόδοσης του SATA controller. Ανεξαρτήτως δίσκου.

Έχω Sandisk Extreme Pro 480GB και Plextor M5S και WD Gold 2TB.

Σε όλους είδα αύξηση απόδοσης, μικρή ή μεγάλη.

Επεξ/σία από kkatzos
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, kkatzos είπε

...Σε όλους είδα αύξηση απόδοσης, μικρή ή μεγάλη.

Το έχεις έτσι καιρό ? Γιατί μπορεί να ανέβηκε η ταχύτητα, αλλά το θέμα είναι να μην έχει άλλες ψιλοασυμβατότητες που σε πρώτη φάση περνούν απαρατήρητες μέχρι που θα χρειαστεί μια συγκεκριμένη λειτουργία... Απλά έτσι το λέω χωρίς να έχω κάτι υπ'όψιν μου...  Η amd πάντως συστήνει αυτόν που δίνουν default τα windows...

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Eloy είπε

Το έχεις έτσι καιρό ? Γιατί μπορεί να ανέβηκε η ταχύτητα, αλλά το θέμα είναι να μην έχει άλλες ψιλοασυμβατότητες που σε πρώτη φάση περνούν απαρατήρητες μέχρι που θα χρειαστεί μια συγκεκριμένη λειτουργία... Απλά έτσι το λέω χωρίς να έχω κάτι υπ'όψιν μου...

Πολλούς μήνες.

Κανένα πρόβλημα. Προβλήματα αναφέρουν κάτι τύποι με AMD FX επεξεργαστές.

Αυτός στο skroutz έχει άλλου είδους πρόβλημα, μάλλον μνήμες. Αναφέρει ότι χάνει τον 860 μέσα στο BIOS.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Πολλούς μήνες...

Στην φωτογραφία, γιατί σου έχει θαυμαστικό στον δεύτερο απο τους 2 controllers ?... Ποιό κανάλι αφορά ?

Επεξ/σία από Eloy
Δημοσ.

Υπομονή, Δευτέρα παραλαμβάνω SAMSUNG MZ-76E250B/EU 860 EVO 250GB. Για αλλού τον ήθελα αλλα πρώτα θα περάσει από B450, τα ξαναλέμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...