Πέτρος Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Αναμένοντας τα νεότερα για τη συμβατότητα των Ζ3 με τα Χ370 μας, μια χιλιοπαιγμένη ερώτηση: Οι 1ης γενιάς, μη Χ, με καρφωτό ρεύμα και o/c, ρίχνουν συχνότητα σε idle τελικά?
Επισκέπτης Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2020 32 λεπτά πριν, TopCLR είπε Με τιμή από τα 160€ ο Ryzen 3300X δεν είναι εκτός αγοράς, είναι εκτός πραγματικότητας, με τον Ryzen 5 3600 να ξεκινάει από τα 165€!!! Είναι να τρελαίνεσαι! Ή τον "έφαγε" η ταμπέλα "Best budget gaming cpu" (με θεωρούμενη τιμή τα 120€), ή απλά η διαθεσιμότητα πάει κατά διαόλου Διαθεσιμότητα λογικά. Μας έχουν συνηθίσει τελευταία στα paper launches τόσο η AMD όσο και η Intel..
Πέτρος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Έβγαλε επιτέλους και η Asrock 1006 BIOSs για όλες τις 3ρες μητρικές της, να υποστηρίξουν επίσημα και τους ΧΤ. Για 1008, ούτε φωνή ούτε ακρόαση ακόμα. Στερέψανε και τα νέα για τους Zen3.
elpenor Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Στις 11/8/2020 στις 3:47 ΜΜ, Πέτρος είπε Αναμένοντας τα νεότερα για τη συμβατότητα των Ζ3 με τα Χ370 μας, μια χιλιοπαιγμένη ερώτηση: Οι 1ης γενιάς, μη Χ, με καρφωτό ρεύμα και o/c, ρίχνουν συχνότητα σε idle τελικά? Από όσο γνωρίζω κανένας επεξεργαστής δεν "ρίχνει συχνότητα" αν έχεις κάνει OC και έχεις βάλει fixed τιμή στο multiplier και την τάση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση στο idle είναι πολύ μεγάλη, τo current που ζητάει έχει άμεση σχέση με το workload και το multiplier του CPU και σε idle είναι πολύ λίγο σε κάθε περίπτωση.
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Η συχνότητα πέφτει αν βάλεις το AMD Cool 'n' Quiet στο Enabled, όχι στο auto, όταν βάλεις καρφωτή τάση ή offset. Σε παλιότερα BIOS εμένα έπεφτε η συχνότητα και με καρφωτή τάση (και Cool 'n' Quiet Enabled), αλλά τώρα στα πιο τελευταία μόνο αν βάλω offset πέφτει..
Πέτρος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 26 λεπτά πριν, elpenor είπε Από όσο γνωρίζω κανένας επεξεργαστής δεν "ρίχνει συχνότητα" αν έχεις κάνει OC και έχεις βάλει fixed τιμή στο multiplier και την τάση. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κατανάλωση στο idle είναι πολύ μεγάλη, τo current που ζητάει έχει άμεση σχέση με το workload και το multiplier του CPU και σε idle είναι πολύ λίγο σε κάθε περίπτωση. Ερώτηση-παγίδα ήταν 😛 Μετά το πρόσφατο format που εκανα (win10, latest drivers) , το Hwinfo επιμένει πως σε idle ρίχνω και τάση και σσυχνότητα. Ίδια έκδοση bios με πριν, ίδια όλα από ρυθμίσεις (τόσο σε BIOS με fixed oc+voltages, όσο και σε win power plan). X370+1700 Θα δώσω και screens από αύριο που επιστρέφω. 4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Η συχνότητα πέφτει αν βάλεις το AMD Cool 'n' Quiet στο Enabled, όχι στο auto, όταν βάλεις καρφωτή τάση ή offset. Σε παλιότερα BIOS εμένα έπεφτε η συχνότητα και με καρφωτή τάση (και Cool 'n' Quiet Enabled), αλλά τώρα στα πιο τελευταία μόνο αν βάλω offset πέφτει.. Το ποιό? Έχει αφαιρεθεί πάρα πολύ καιρό σαν επιλογή.
kkatzos Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Καθαρά από σαβουρα Windows έχεις τώρα. Οπότε κάτω του 1% idle usage. Πριν μπορεί να είχες 3-4 που δεν αφήνει τη συχνότητα /τάση να πέσει. 2
Επισκέπτης Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 17 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Το ποιό? Έχει αφαιρεθεί πάρα πολύ καιρό σαν επιλογή. Σε έμενα υπάρχει και στο πιο καινούργιο BIOS που βγήκε πριν λίγες μέρες. 1.0.0.6..
Πέτρος Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 21 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, kkatzos είπε Καθαρά από σαβουρα Windows έχεις τώρα. Οπότε κάτω του 1% idle usage. Πριν μπορεί να είχες 3-4 που δεν αφήνει τη συχνότητα /τάση να πέσει. Ναι, εννοείται πως τώρα είμαι καλύτερα, αλλά δεν υποτίθεται ότι ισχύει αυτό που γράφτηκε παραπάνω (ότι με "καρφωτή" τάση+συχνότητα, δεν πέφτουν σε idle)? 1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε Σε έμενα υπάρχει και στο πιο καινούργιο BIOS που βγήκε πριν λίγες μέρες. 1.0.0.6.. Η Asrock για να χωρέσει τα πάντα στα 16ρια τσιπάκια της θα μας γυρίσει σε ASCII σε λίγο (το προτιμώ από τα γενικόλογα "Δεν χωράει")...το αμέσως προηγούμενο βήμα ήταν να βγάλει κάποια πράγματα από το BIOS (αν και κάπου είχε πάρει το μάτι μου ότι ήταν θέμα AGESA). 1
elpenor Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 @Πέτρος Αυτό το screenshot είναι με fixed 38 multiplier στο bios;
Πέτρος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Μόλις τώρα, elpenor είπε @Πέτρος Αυτό το screenshot είναι με fixed 38 multiplier στο bios; Ναι, αυτό λέω. Fixed multi, fixed core voltage (1.28κάτι).
elpenor Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Πέτρος είπε Ναι, αυτό λέω. Fixed multi, fixed core voltage (1.28κάτι). Έκανα το ίδιο και εγώ, 38 multi - 1.275V (X570 ComboAM4v2PI 1.0.0.2 + 3700X). Έχω κάνει OC και σε B450 - 2400G, πάλι αυτή ήταν η συμπεριφορά. Όταν του δίνεις ένα συγκεκριμένο multiplier δεν τον αλλάζει για κανένα λόγο. Πολύ πρωτότυπη η συμπεριφορά στο δικό σου. *To voltage μου δεν φαίνεται σταθερό γιατί έχω LLC8 δηλαδή μεγάλο VDroop. Επεξ/σία 22 Αυγούστου 2020 από elpenor
Πέτρος Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, elpenor είπε Έκανα το ίδιο και εγώ, 38 multi - 1.275V (X570 ComboAM4v2PI 1.0.0.2 + 3700X). Έχω κάνει OC και σε B450 - 2400G, πάλι αυτή ήταν η συμπεριφορά. Όταν του δίνεις ένα συγκεκριμένο multiplier δεν τον αλλάζει για κανένα λόγο. Πολύ πρωτότυπη η συμπεριφορά στο δικό σου. *To voltage μου δεν φαίνεται σταθερό γιατί έχω LLC8 δηλαδή μεγάλο VDroop. Είναι μια έκπληξη η Asrock...κάθε μέρα.
Balantakos Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2020 https://www.guru3d.com/news-story/clocktuner-for-ryzen-(ctr-by-1usmus).html 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα