eyw Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 2 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 45 minutes ago, yiannis1991 said: O der8auer είναι καλός όντως απλά δεν δίνει και τόσο consumer advice, ... ....έχει ενδιαφέρον περιεχόμενο ώρες ώρες πάνω σε τεχνικά θέματα, αν δεν κάνω λάθος είναι μηχανικός.. αν και δεν εχω δει cv, ναι μάλλον TU Berlin . Από AHO-buildzoid nude photos και ανατομία της ♥Sapphire Pulse RX 570♥: . . . . . ================================================================================================== edit: merged replies λέει. CareyHolzman, πλάκα έχει, Fun with guns: εγώ πρώτα θα δοκίμαζα νεοδιμίου. (μαγνήτες, όχι σφαίρες) Επεξ/σία 2 Αυγούστου 2020 από eyw
alxnt Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Παιδες μια ερώτηση: στον 3600 στα 4250 με amd overclock 1,21V και offset -25mV και soc voltage 1,08V έχω καλύτερο σκορ στο cb και πολυ πιο καλες θερμοκρασίες από stock(περιπου 10 βαθμους πιο κατω). Να το κρατησω ετσι; 1
elpenor Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 4 λεπτά πριν, alxnt είπε Παιδες μια ερώτηση: στον 3600 στα 4250 με amd overclock 1,21V και offset -25mV και soc voltage 1,08V έχω καλύτερο σκορ στο cb και πολυ πιο καλες θερμοκρασίες από stock(περιπου 10 βαθμους πιο κατω). Να το κρατησω ετσι; Ποιο το νόημα του offset αφού έχεις fixed voltage 1.21V; Όσο αφορά την ερώτηση σου, αν χρησιμοποιείς τον 3600 για render τότε σίγουρα να τον κρατήσεις έτσι. Αν πάλι δεν κάνεις render και απλά κάνεις browsing/βλέπεις ταινίες/παίζεις games τότε να συγκρίνεις τις θερμοκρασίες/κατανάλωση σε αυτά και να τρέξεις benchmark από παιχνίδια για να είσαι 100% σίγουρος.
alxnt Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 2 λεπτά πριν, elpenor είπε Ποιο το νόημα του offset αφού έχεις fixed voltage 1.21V; Όσο αφορά την ερώτηση σου, αν χρησιμοποιείς τον 3600 για render τότε σίγουρα να τον κρατήσεις έτσι. Αν πάλι δεν κάνεις render και απλά κάνεις browsing/βλέπεις ταινίες/παίζεις games τότε να συγκρίνεις τις θερμοκρασίες/κατανάλωση σε αυτά και να τρέξεις benchmark από παιχνίδια για να είσαι 100% σίγουρος. Αρα το offset μονο αν είναι στο auto το ρευμα; Οχι render δεν κάνω. Απλά έχω πολύ καλύτερες θερμοκρασίες οπως είπα και ταυτοχρονα καλυτερo σκορ(3500κατι στοκ/ 3800με το συγκεκριμενο oc). Τωρα στο benchmark του assassins δεν ειδα κατι καλυτερο ουτε σε θερμοκρασιες ουτε σε fps αφου με την ρ9 290 τρωω κι ενα μπουκαλακι(κι ας την τσιμπησα κι αυτή λιγο).
akoinonitos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 29 λεπτά πριν, alxnt είπε Παιδες μια ερώτηση: στον 3600 στα 4250 με amd overclock 1,21V και offset -25mV και soc voltage 1,08V έχω καλύτερο σκορ στο cb και πολυ πιο καλες θερμοκρασίες από stock(περιπου 10 βαθμους πιο κατω). Να το κρατησω ετσι; Η κατι δεν μας εξηγεις σωστα η κατι δεν εχεις καταλαβει εσυ σωστα ,δεν γινεται να εχεις ταυτοχρονα και fixed voltage 1.21v και Offset -25mv ,ανεβασε φωτο καλυτερα απο το bios. Ποια μητρικη εχεις ? Επισης τι εννοεις με amd overclock ? Μιλας για την επιλογη στο vcore ,αν ναι καλυτερα βγαλτο γτ δινει πολυ υψηλή ταση σε ανυποπτες στιγμες Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2020 από akoinonitos
alxnt Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 6 λεπτά πριν, akoinonitos είπε Η κατι δεν μας εξηγεις σωστα η κατι δεν εχεις καταλαβει εσυ σωστα ,δεν γινεται να εχεις ταυτοχρονα και fixed voltage 1.21v και Offset -25mv ,ανεβασε φωτο καλυτερα απο το bios. Ποια μητρικη εχεις ? Επισης τι εννοεις με amd overclock ? Μιλας για την επιλογη στο vcore ,αν ναι καλυτερα βγαλτο γτ δινει πολυ υψηλή ταση σε ανυποπτες στιγμες Δεν ειμαι σπιτι τωρα για φωτο. Ο λογος που του εβαλα και offset ηταν αυτο που ανεφερες. Ειχε παρει το ματι μου οτι μπορει να δωσει παραπανω ταση καποιες φορες. Για το soc ειναι ενταξει το 1,08 εναντι του 1,1; Κερδιζω κι από αυτό θερμοκρασία ή δεν παιζει ρολο; Την tomahawk 450 εχω.
akoinonitos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 5 λεπτά πριν, alxnt είπε Δεν ειμαι σπιτι τωρα για φωτο. Ο λογος που του εβαλα και offset ηταν αυτο που ανεφερες. Ειχε παρει το ματι μου οτι μπορει να δωσει παραπανω ταση καποιες φορες. Για το soc ειναι ενταξει το 1,08 εναντι του 1,1; Κερδιζω κι από αυτό θερμοκρασία ή δεν παιζει ρολο; Την tomahawk 450 εχω. δεν γινεται να εχεις βαλει και amd overclocking και offset ,δεν μπορεις να το κανεις αυτο ,μονο αν το εχεις κανει απο καποιο αλλο Menu αν εχει η tomahawk ,τουλαχιστον ετσι θυμαμαι. Ανεβασε φωτο οταν μπορεσεις. Για το soc δεν θα δεις και καμια διαφορα θεωρω αλλα αν ειναι οκ μια χαρα εισαι
alxnt Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, akoinonitos είπε δεν γινεται να εχεις βαλει και amd overclocking και offset ,δεν μπορεις να το κανεις αυτο ,μονο αν το εχεις κανει απο καποιο αλλο Menu αν εχει η tomahawk ,τουλαχιστον ετσι θυμαμαι. Ανεβασε φωτο οταν μπορεσεις. Για το soc δεν θα δεις και καμια διαφορα θεωρω αλλα αν ειναι οκ μια χαρα εισαι ok θα ανεβασω με την πρωτη ευκαιρια Αλλη μια ερώτηση. Αν θεωρησουμε οτι οι τιμες ειναι οκ και ειναι stable το συστημα και οντως έχω καλυτερα temps και σκορ στα benchmarks, τοτε αυτό συνεπαγεται οτι θα εχω οντως ίδιο ή καλυτερο (σε σχεση με στοκ) performance σε ολα τα real life σεναρια ή αυτό το "μειωμενο" ρευμα μπορει να επηρεασει αρνητικά σε καποιες περιπτωσεις; δε μιλαω για crashes απλα για performance. Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2020 από alxnt
elpenor Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, alxnt είπε ok θα ανεβασω με την πρωτη ευκαιρια Αλλη μια ερώτηση. Αν θεωρησουμε οτι οι τιμες ειναι οκ και ειναι stable το συστημα και οντως έχω καλυτερα temps και σκορ στα benchmarks, τοτε αυτό συνεπαγεται οτι θα εχω οντως ίδιο ή καλυτερο (σε σχεση με στοκ) performance σε ολα τα real life σεναρια ή αυτό το "μειωμενο" ρευμα μπορει να επηρεασει αρνητικά σε καποιες περιπτωσεις; δε μιλαω για crashes απλα για performance. Είσαι σχεδόν σίγουρα πιο γρήγορος σε όλα τα σενάρια από ότι με stock και το voltage είναι safe για ότι workload και αν τρέξεις. Το μόνο μειονέκτημα είναι η λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση σε idle. Για επιβεβαίωση τρέξε μερικά single thread benchmarks (cpu-z κλπ). Επεξ/σία 6 Αυγούστου 2020 από elpenor 1
alxnt Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 7 λεπτά πριν, elpenor είπε Είσαι σχεδόν σίγουρα πιο γρήγορος σε όλα τα σενάρια από ότι με stock και το voltage είναι safe για ότι workload και αν τρέξεις. Το μόνο μειονέκτημα είναι η λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση σε idle. Για επιβεβαίωση τρέξε μερικά single thread benchmarks (cpu-z κλπ). Με ενεργοποιημενο το c-state ή το power supply βελτιωνεται αυτο που ανεφερες;
akoinonitos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 8 λεπτά πριν, alxnt είπε Με ενεργοποιημενο το c-state ή το power supply βελτιωνεται αυτο που ανεφερες; Οχι δεν βελτιωνεται ,αλλα δεν ειναι και καμια τρελη καταναλωση που πρεπει να σε ανησυχει,αν οντως ειναι 1.21V μια χαρα εισαι
malakudi Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 1 ώρα πριν, akoinonitos είπε δεν γινεται να εχεις βαλει και amd overclocking και offset ,δεν μπορεις να το κανεις αυτο ,μονο αν το εχεις κανει απο καποιο αλλο Menu αν εχει η tomahawk ,τουλαχιστον ετσι θυμαμαι. Ανεβασε φωτο οταν μπορεσεις. Για το soc δεν θα δεις και καμια διαφορα θεωρω αλλα αν ειναι οκ μια χαρα εισαι Κι όμως γίνεται, στο MSI BIOS στο voltage έχει τις εξής επιλογές: 1. Auto 2. Override mode 3. Offset Mode 4. Override + Offset Mode 5. AMD Overclocking Όταν βάλεις την επιλογή 5, σου βγάζει: Override CPU Core Voltage και Max Voltage Offset, με το 2ο να μπορεί να πάρει τιμές Auto,-25 mV, -50 mV , -75 mV και -100 mV. Τώρα τι κάνει ακριβώς θα σε γελάσω. Το ίδιο και η επιλογή 4, δε ξέρω πως το έχουν σκεφτεί εκεί στην MSI και τι νόημα έχει. Κάπου είχα διαβάσει ότι με αυτό μπορείς να ρυθμίσεις να πέφτει η τάση όταν δεν υπάρχει load αλλά δεν είδα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν κάποιος άλλος έχει πειραματιστεί με αυτό το option ας ενημερώσει. 1 1
alxnt Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 12 λεπτά πριν, malakudi είπε Κι όμως γίνεται, στο MSI BIOS στο voltage έχει τις εξής επιλογές: 1. Auto 2. Override mode 3. Offset Mode 4. Override + Offset Mode 5. AMD Overclocking Όταν βάλεις την επιλογή 5, σου βγάζει: Override CPU Core Voltage και Max Voltage Offset, με το 2ο να μπορεί να πάρει τιμές Auto,-25 mV, -50 mV , -75 mV και -100 mV. Τώρα τι κάνει ακριβώς θα σε γελάσω. Το ίδιο και η επιλογή 4, δε ξέρω πως το έχουν σκεφτεί εκεί στην MSI και τι νόημα έχει. Κάπου είχα διαβάσει ότι με αυτό μπορείς να ρυθμίσεις να πέφτει η τάση όταν δεν υπάρχει load αλλά δεν είδα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν κάποιος άλλος έχει πειραματιστεί με αυτό το option ας ενημερώσει. Ναι αυτό είναι απλά είπα να επιβεβαιωσω οταν παω σπιτι μηπως και λεω τα δικά μου.
akoinonitos Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 Δημοσ. 6 Αυγούστου 2020 21 λεπτά πριν, malakudi είπε Κι όμως γίνεται, στο MSI BIOS στο voltage έχει τις εξής επιλογές: 1. Auto 2. Override mode 3. Offset Mode 4. Override + Offset Mode 5. AMD Overclocking Όταν βάλεις την επιλογή 5, σου βγάζει: Override CPU Core Voltage και Max Voltage Offset, με το 2ο να μπορεί να πάρει τιμές Auto,-25 mV, -50 mV , -75 mV και -100 mV. Τώρα τι κάνει ακριβώς θα σε γελάσω. Το ίδιο και η επιλογή 4, δε ξέρω πως το έχουν σκεφτεί εκεί στην MSI και τι νόημα έχει. Κάπου είχα διαβάσει ότι με αυτό μπορείς να ρυθμίσεις να πέφτει η τάση όταν δεν υπάρχει load αλλά δεν είδα να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αν κάποιος άλλος έχει πειραματιστεί με αυτό το option ας ενημερώσει. Ετσι εξηγειται , οσο ειχα την msi δεν υπηρχαν τετοιες επιλογες ,μονο το amd overclocking που εδινε κατι τρελα 1.5V στο ακυρο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα