Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Σε ολες εχει βγαλει καιρο τωρα.

Επίσημα για 3χχχ με το νέο AGESA (combo...), τώρα ξεκινάει.

Σε 3-4 μοντέλα μόνο, προς το παρόν.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/5/2019 στις 7:54 ΜΜ, definitio είπε

Κι εκεί που είμαι έτοιμος να αγοράσω τις Gskil Sniper X 32GB (Hynix C-Die) που πρότεινε παραπάνω ο φίλος, κάνω μια ανανέωση σελίδας στο skroutz και μου βγάζει τις G.Skill F4-3200C16D-32GTZSW 2*16GBστα 95€! και με άμεση διαθεσιμότητα!

Ακράτητος, ρίχνω μια παραγγελία για να υπάρχει και κατόπιν στέλνω email στο μαγαζί να μού επιβεβαιώσουν ότι δεν πρόκειται για λάθος.

Δεν μου απαντάνε, αλλά μετά από καμιά ώρα μού έρχεται μήνυμα ότι οι μνήμες είναι έτοιμες για αποστολή κι έχουν πάρει αριθμό παρακολούθησης

...ξαναμπαίνω στη σελίδα του καταστήματος και με απογοητεύει που βλέπω ότι ενώ στον τίτλο της αγγελίας, τα χαρακτηριστικά προϊόντος κτλ αναφέρονται ορθά οι G.Skill, στον τίτλο της καρτέλας του πλοηγητή λέει HyperX Red 16GB...

...κατεβάζω καντήλια και παίρνω τηλέφωνο αμέσως στο κατάστημα...η κοπέλα ευγενέστατη δέχεται να ελέγξει το πακέτο και μού επιβεβαίωσε ότι πρόκειται για Gskill 32GB DDR4.

Οι μνήμες αρχικά νόμισα ότι ήταν Samsung B-Die (και βρήκα δυο-τρεις αναφορές ότι ήταν πράγματι τέτοιες, ΧΩΡΙΣ όμως σχετικό screenshot), αλλά βρήκα κατόπιν εικόνες που επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται για Hynix M-Die.

...αν όντως έρθει τελικά σετάκι των 32GB (ανησυχώ τώρα ότι αφού τους ενημέρωσα για το πιθανό λάθος, τώρα δεν θα πάρω τις μνήμες που παρήγγειλα) δεν θα στενοχωρηθώ κι ας μην πιάσει 3200Mhz συχνότητα και μείνουμε εκεί κοντά στα 3000Mhz.

Μια φορά κι εγώ κωλόφαρδος, δεν με χαλάει.

Παρελήφθησαν οι μνήμες, πρόκειται πράγματι για 2*16GB 3200Mhz G.SKILL Trident Z...στα 99€ με μεταφορικά δεν με χαλάει καθόλου...

Δεν τις εγκατέστησα ακόμη, γιατί έχω λίγες δουλίτσες να κάνω τώρα, προτού αρχίσω τους ελέγχους στη RAM.

Με ποιό προγραμματάκι βλέπω ακριβώς ποιό τσιπάκι έχουν;
(νομίζω το aida64 παρέχει αυτή τη δυνατότητα...το είχα τρέξει μια φορά στη δοκιμαστική του έκδοση και τώρα, αν και το απεγκατέστησα, δεν μπορεί να μου δώσει νέα δοκιμαστική περίοδο για να κάνω τον σχετικό έλεγχο)

(Taiphoon Burner)

Επεξ/σία από definitio
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, definitio είπε

Παρελήφθησαν οι μνήμες, πρόκειται πράγματι για 2*16GB 3200Mhz G.SKILL Trident Z...στα 99€ με μεταφορικά δεν με χαλάει καθόλου...

Δεν τις εγκατέστησα ακόμη, γιατί έχω λίγες δουλίτσες να κάνω τώρα, προτού αρχίσω τους ελέγχους στη RAM.

Με ποιό προγραμματάκι βλέπω ακριβώς ποιό τσιπάκι έχουν;
(νομίζω το aida64 παρέχει αυτή τη δυνατότητα...το είχα τρέξει μια φορά στη δοκιμαστική του έκδοση και τώρα, αν και το απεγκατέστησα, δεν μπορεί να μου δώσει νέα δοκιμαστική περίοδο για να κάνω τον σχετικό έλεγχο)

(Taiphoon Burner)

Παιξε και κανα ΛΟΤΟ, τωρα που γυριζει :P
Καλοδουλευτες αδερφε!

Δημοσ.

Και MFR να είναι που είναι το πιο πιθανό. 95 euros 32 GB δε το λες ούτε στον παπά. Μπράβο στο foxstore που τίμησε την παραγγελία του και δεν έριξε άκυρο, όπως θα έκανε η πλειοψηφία των σκρουτζομάγαζων.

• Like 7
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, ilos είπε

Και MFR να είναι που είναι το πιο πιθανό. 95 euros 32 GB δε το λες ούτε στον παπά. Μπράβο στο foxstore που τίμησε την παραγγελία του και δεν έριξε άκυρο, όπως θα έκανε η πλειοψηφία των σκρουτζομάγαζων.

πως γένιν αυτό!

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Κάτι αντίστοιχο μου έκατσε μια φορά στο amazon.co.uk . Με φωτογραφικά όμως. Κάτι φίλτρα που έχουν από 60 ως 100 στερλίνες, στα 62mm τα πήρα ... 20 . 

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φουρφούρια βλέπουμε στα chips, θα ζεσταίνονται τα φουκαριάρικα :fear:. Πόσα watt θα τραβάει το PCIe 4 ή δεν έχει σχέση αυτό; Οι μνήμες που θα δουλεύουν ψηλότερα παίζουν ρόλο;

32 λεπτά πριν, kostas7837aek είπε

Διάβασα "Μητροκτονία από MSI"... :lol:

Επεξ/σία από Επισκέπτης
  • Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, akoinonitos said:

vs.png.1046ac483f916f5940f8d928dccd9439.png

8700k @3700mhz

8700k.png.010d6c5d1c2ba9ee3c39bacd8067e3b8.png

2700x @3700Μhz

2700x.png.d821213b5753e494e408152ca3e5cdde.png

do your maths

Άρα θα έχει 6% καλύτερο IPC σύμφωνα με το συγκεκριμένο benchmark και εφ' όσον χρονισμένοι στα ίδια ο 2700X με τον 8700K έχουν διαφορά 4% (στο συγκεκριμένο bench ξαναλέω), η AMD περνάει μπροστά σε IPC, έστω και οριακά.

Το θέμα είναι οι τελικοί χρονισμοί λοιπόν. Αυτό το leak είναι πιο down to earth σε σχέση με αυτά που έχουμε δει, και προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έχουμε 5GHz (έστω και 2 core boost) με το καλημέρα, άρα και πάλι σε παιχνίδια θα είναι οριακά πίσω.

Καλά σε multicore/productivity τα Intel συντρίβονται χωρίς δεύτερη σκέψη...

Επεξ/σία από GeorgeMan
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Άρα θα έχει 6% καλύτερο IPC σύμφωνα με το συγκεκριμένο benchmark και εφ' όσον χρονισμένοι στα ίδια ο 2700X με τον 8700K έχουν διαφορά 4% (στο συγκεκριμένο bench ξαναλέω), η AMD περνάει μπροστά σε IPC, έστω και οριακά.

Το θέμα είναι οι τελικοί χρονισμοί λοιπόν. Αυτό το leak είναι πιο down to earth σε σχέση με αυτά που έχουμε δει, και προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έχουμε 5GHz (έστω και 2 core boost) με το καλημέρα, άρα και πάλι σε παιχνίδια θα είναι οριακά πίσω.

Καλά σε multicore/productivity τα Intel συντρίβονται χωρίς δεύτερη σκέψη...

Απο ενα μονο benchmark δεν μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα , ποσο δε απο το συγκεκριμενο αλλα ας πουμε οτι θα εχουν πανω κατω το ιδιο ipc με Intel. Τα ρολογια θα δειξουν ας μην πουμε τπτ γιαυτα και ας περιμενουμε ;)

Παντως εδω βλεπουμε ποσο πιο αποδοτικο ειναι το smt σε σχεση με το ht

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Moderators
Δημοσ.
Just now, akoinonitos said:

Απο ενα μονο benchmark δεν μπορουμε να βγαλουμε συμπερασμα , ποσο δε απο το συγκεκριμενο αλλα ας πουμε οτι θα εχουν πανω κατω το ιδιο ipc με Intel. Τα ρολογια θα δειξουν ας μην πουμε τπτ γιαυτα και ας περιμενουμε ;)

Ε ναι, "πιστεύω" είπα, σαφώς και μπορεί να πέσω εντελώς έξω. ;) 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...