LIGHT1NG Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 @yiannis1991 κάνε το bios update πολύ καλύτερο oc και ειδικά με override +offset μαζί
kostas_anes Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Modded BIOS για X470 Gaming Pro Carbon όποιος ενδιαφέρεται:
dem Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 8 ώρες πριν, akoinonitos είπε Εκεί που γράφει vid ρε συ Το vid είναι αυτό που ζητάει η cpu να της στείλει το vrm ,το vcore είναι αυτό που παίρνει τελικά Εντάξει αλλά έχει 2 VID έχει για όλα τα core από 0 μέχρι 7 VID έχει και το CPU Core VID (Effective) το οποίο μεγαλώνει όσο αυξάνω το αρνητικό offset , 1. πως γίνεται να ζητάει το cpu περισσότερα volts αυξάνοντας το offset? 2.επίσης έχει το CPU Core Voltage (SVI2 TFN) που σε σχέση με το vcore δεν έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά.
akoinonitos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, dem είπε Εντάξει αλλά έχει 2 VID έχει για όλα τα core από 0 μέχρι 7 VID έχει και το CPU Core VID (Effective) το οποίο μεγαλώνει όσο αυξάνω το αρνητικό offset , 1. πως γίνεται να ζητάει το cpu περισσότερα volts αυξάνοντας το offset? 2.επίσης έχει το CPU Core Voltage (SVI2 TFN) που σε σχέση με το vcore δεν έχω καταλάβει ποια είναι η διαφορά. 1.Απ την στιγμή που βγάζεις το vcore από auto μην τα κοιτάς τα vid , τα πολλά vid γενικά να κοιτάς 2. Το ένα είναι από το sensor του cpu και το άλλο από της μητρικης Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2020 από akoinonitos
dem Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 31 λεπτά πριν, akoinonitos είπε 1.Απ την στιγμή που βγάζεις το vcore από auto μην τα κοιτάς τα vid , τα πολλά vid γενικά να κοιτάς 2. Το ένα είναι από το sensor του cpu και το άλλο από της μητρικης και τα πολλά vid (0-7) παραπάνω ζητάνε σε load όταν βάζω αρνητικό offset με auto vcore στο bios και όσο περισσότερο offset βάζω τόσο μεγαλώνουν για αυτό μου κάνει εντύπωση... 2. ωραία thx.
duffyduck Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) https://wccftech.com/msi-rolls-out-agesa-1-0-0-6-bios-firmware-for-amd-300-400-motherboards/ Following is the changelog for the AMD AGESA 1.0.0.6 BIOS firmware along with the MSI motherboard list and the respective BIOS download links: Support identifying discrete graphics card. allowing users to successfully enter OS with AM4 CPU (w/o integrated graphics) and without a graphics card installed. Solve compatibility issue for graphics card and USB sound card. Optimize A-XMP memory function. Optimize BIOS function - Memory Try It! Optimize FCH BCLK-related function. In addition to the AGESA 1.0.0.6 BIOS firmware, MSI has confirmed that they will soon be rolling out the new AGESA 1.0.0.2 V2 BIOS firmware for its AMD X570 and B550 chipset based motherboards. Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2020 από duffyduck 1
eyw Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 5 minutes ago, duffyduck said: ... Support identifying discrete graphics card. allowing users to successfully enter OS with AM4 CPU (w/o integrated graphics) and without a graphics card installed. ... ωραία αλλά κάνουν τέτοια τα win?
duffyduck Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι αυτό ηταν που με κουφανε λιγο. Αν δεν εχεις APU, αλλα εχεις CPU χωρις ενσωματωμένα γραφικά, και χωρις ξεχωριστη καρτα γραφικών, πως στο διαβολο θα δεις εικόνα, ΟΕΟ? Εκτος αν ειναι ενσωματομένη στο chipset. Αλλα έχει τετοια δυνατότητα καποιο απο τα AM4 chipset (Α320/Β350/Χ370/Β450/Χ470/Β550/Χ570) ? Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2020 από duffyduck
eyw Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 (επεξεργασμένο) UNIX και ξερό ψωμί. Κάτι θα βάλουν στα 10 και θα βλέπεις το boot από ether, usb, αρχείο, τηλεπάθεια κλπ. Μπορεί και RS-232 όπως μια φορά και έναν καιρό. Πάντως μπράβο στην AMD. Οι παιχνιδοκονσόλες i-γ****** κάνουν τέτοια? Επεξ/σία 12 Ιουνίου 2020 από eyw
malakudi Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 33 λεπτά πριν, duffyduck είπε Ναι αυτό ηταν που με κουφανε λιγο. Αν δεν εχεις APU, αλλα εχεις CPU χωρις ενσωματωμένα γραφικά, και χωρις ξεχωριστη καρτα γραφικών, πως στο διαβολο θα δεις εικόνα, ΟΕΟ? Αν δε χρειάζεται να δεις εικόνα (πχ φορτώνει ένα Linux με κάποια services), πλέον μπορείς να μπουτάρεις χωρίς GPU. Απ' ότι φαίνεται πριν αυτό δεν ήταν εφικτό, θα κόλλαγε το boot process (δε το έχω δοκιμάσει).
ilos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Κάποιες μητρικές που προορίζονται για mini servers κλπ, έχουν ειδικά ολοκληρωμένα για αυτή τη δουλειά με web interface και απομακρυσμένη διαχείριση και δε χρειάζονται discrete gpu ή igpu. Μιλάμε τώρα για unraid setups κλπ που δε σε ενδιαφέρει η κάρτα γραφικών. Ίσως δίνεται με αυτό τον τρόπο κάποια ανάλογη δυνατότητα με το νέο bios.
eyw Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 σύμφωνοι, NASόκουτα κλπ. Πάντως εγώ θα ήθελα να έβλεπα το POST και τα μηνύματα. Και δεν θέλω fps, 80 στήλες x 25 γραμμές μόνον. Ισως να έχουν option για κάποια vga ίσα-ίσα για διαγνωστικά και set-up. Θα δούμε.
akoinonitos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 1 ώρα πριν, dem είπε και τα πολλά vid (0-7) παραπάνω ζητάνε σε load όταν βάζω αρνητικό offset με auto vcore στο bios και όσο περισσότερο offset βάζω τόσο μεγαλώνουν για αυτό μου κάνει εντύπωση... 2. ωραία thx. Από την στιγμή που πειράζεις την τάση το vid Θα είναι λάθος, μην το κοιτάς καν
Dragonitelvl100 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2020 Λοιπον η msi εβγαλε νεο agesa και στη prime ειμαι στο 1.003αββ. ασους φουτουγου... Και δεν ήταν καμια μητρικη της πλακας και αγορασαν και την είχε κοσμος...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα