Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Τα περισσοτερα tasks τρεχουν και θα τρέχουν για πάντα καλυτερα με stp. Το mtp ειναι κατι σαν το μεγεθος της ram. Δεν κανει απολύτως τιποτα μεχρι το σημειο που δεν ειναι αρκετη. Αν παρεις τα review θα διαπιστώσεις ακριβως αυτό. Απτο anandtech, απτα 31 tests στα 18 βγαινει μπροστα ο 10900k. Productivity ολα, χωρις τα gaming μεσα. Phoronix το ιδιο. 

Αυτο συνέβαινε διότι αφορούσε το πως ήταν γραμμένες οι εφαρμογές ή οι μηχανές του κάθε game - αλλά καλό είναι να κοιτάμε μπροστά. Το μέλλον είναι το Multiprocessing. Φαντάσου μεγάλα server farms να βασίζονταν σε software που δεν έκανε scale με "v-cpu" και να περίμενε το ένα το καλό το core για να τρέξει. Ε δεν πάει έτσι. 🙂

Επεξ/σία από TR-909
  • Like 1
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, elpenor είπε

Εμένα η Unify έχει deviation 86% την ώρα που τρέχω το CB20 χωρίς PBO.

msi ftw. Got to get those 100 mhz παραπάνω.😁

Και η x370  που είχα θυμάμαι είχε γενναιόδωρο LLC και έδινε αβέρτα τάση στο auto στο soc.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ilos είπε

msi ftw. Got to get those 100 mhz παραπάνω.😁

Και η x370  που είχα θυμάμαι είχε γενναιόδωρο LLC και έδινε αβέρτα τάση στο auto στο soc.

Όπως τα λες, LLC έχω στη μικρότερη ρύθμιση και πάλι είναι πολύ μικρό το VDroop, τάση στο SOC έδινε πάνω από 1.15V και το έβαλα 1.05V.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, malakudi είπε

ASUS Prime X470 Pro με PBO in use, deviation 100,3%. Θα δοκιμάσω και με PBO off.

101,9% με PBO off.

1.0.0.5 έβγαλε μόνο η MSI τελικά. Οπότε ίσως να υπήρχε λόγος να μη βγει το 1.0.0.5. Για να δούμε τι θα γίνει με το 1.0.0.6

Στις MAX μόνο. Στην απλή Β450 Tomahawk που την έχει άπειρος κόσμος δεν έχει βγει .5 ακόμη..

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, elpenor είπε

Εμένα η Unify έχει deviation 86% την ώρα που τρέχω το CB20 χωρίς PBO.

Πόση τάση δίνει την ώρα που τρέχει CB? Γτ στη ace είχα χαμηλότερη τάση από ότι στην strix , στην strix έχω 1.19- 1.21 και στην ace 1.18. 

18 ώρες πριν, CometRyzen είπε

Γιατι ποιος σου ειπε οτι σε productivity ειναι πισω τα intelia? Δες το review του phoronix, 381 tests τρέχει. Θες να μαντεψεις ποιος ειναι πρωτος στα περισσοτερα μεταξυ 10900k και 3900x?  Εκτος αν productivity ειναι μονο το rendering και που ακομα και εκει υπέργρηφορος ειναι ο 10900Κ. Το λεω συνέχεια αλλα δεν ακουτε, δεν ειμαστε σε εποχη kabialake με 4 πυρηνα σαραβαλακια. Πλεον η συνολικη ισχυς ενος 8c με ht και πανω ειναι υπεαρκετη. 

Να στο θεσω και αλλιως. Αν βγει ενα cpu με διπλασιο stp και τα μισα cores απο τον 10900k θα τον αγορασω, αξίζει η αναβαθμιση και ας εχει την ιδια συνολικη ισχύ. Αν βγει ενα cpu με το ιδιο stp αλλα με 20c θα το προσπεράσω. Ουτε το review δεν θα κανω τον κοπο να διαβασω. Ειναι εντελως αδιαφορώς. Και φανταζομαι το ιδιο ισχυει και για σένα. 

Τα περισσοτερα tasks τρεχουν και θα τρέχουν για πάντα καλυτερα με stp. Το mtp ειναι κατι σαν το μεγεθος της ram. Δεν κανει απολύτως τιποτα μεχρι το σημειο που δεν ειναι αρκετη. Αν παρεις τα review θα διαπιστώσεις ακριβως αυτό. Απτο anandtech, απτα 31 tests στα 18 βγαινει μπροστα ο 10900k. Productivity ολα, χωρις τα gaming μεσα. Phoronix το ιδιο. 

Μαν εγω εδω σας βλεπω ολους να μου λετε οτι δεν σας νοιαζει το framerate αλλά μέχρι και ο τελευταιος ξυπολητος ειναι με bdie kits η σφιγμενα στο θεο cjr και λοιπα. Δηλαδη αυτα ποσα fps σου δινουν σε 1440p ultra και αξιζαν? 

Tο anandtech στις μισές έχει μόνο τον 3600 μέσα , ο μαλλιας για παράδειγμα που μετράει σωστά χωρίς mce και φιφες και έχει και adobe μέσα δεν βγάζει πουθενά τον 10900k πάνω από τον 3900x πχ

https://www.gamersnexus.net/hwreviews/3587-intel-core-i9-10900k-cpu-review-benchmarks

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Πόση τάση δίνει την ώρα που τρέχει CB? Γτ στη ace είχα χαμηλότερη τάση από ότι στην strix , στην strix έχω 1.19- 1.21 και στην ace 1.18.

Με stock settings -> την περισσότερη ώρα δείχνει 1.175V/1.181V στο CB20, παίζει ανάμεσα σε 1.156V - 1.193V, deviation 99%

Με το -0.075V offset που είμαι daily για να μην ακούγεται ποτέ το pc -> την περισσότερη ώρα δείχνει 1.175V, παίζει ανάμεσα σε 1.35V - 1.75V, deviation 85%

Τελικά άδικα την κατηγόρησα την MSI, το offset μου έφταιγε.

• Like 1
Δημοσ.

Καλημερα , δεν ξερω αν ειμαι εκτος θεματος, αλλα θα ηθελα λιγο τα φωτα σας επειδη εχω καιρο να ασχοληθω με το pc μου επι της ουσιας,(σιγουρα δεν ειναι uptodate η μητρικη για να καταλαβετε) θα ηθελα να ρωτησω αν πρεπει κατι να "πειραξω" στις ρυθμισεις του pc της υπογραφης μου. Απο οτι θυμαμαι τελευταια φορα ειχα καποιο μικρο offset , τις ραμ σε xmp , pbo on κατι τετοιο τελος παντων δεν ειμαι και πολυ ειδικος. Φανταζομαι οτι προχωραω σε bios update αφοβα , ram xmp κατι αλλο?

ευχαριστω!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, elpenor είπε

Με stock settings -> την περισσότερη ώρα δείχνει 1.175V/1.181V στο CB20, παίζει ανάμεσα σε 1.156V - 1.193V, deviation 99%

Με το -0.075V offset που είμαι daily για να μην ακούγεται ποτέ το pc -> την περισσότερη ώρα δείχνει 1.175V, παίζει ανάμεσα σε 1.35V - 1.75V, deviation 85%

Τελικά άδικα την κατηγόρησα την MSI, το offset μου έφταιγε.

Ναι το power reporting αλλάζει ανάλογα το oc/ρυθμίσεις, καλό είναι να τα αναφέρουμε όλα. Σε εμένα stock είναι 104.3% αλλά με offset -0.05v κατεβαίνει 95.3%. Αυτά όλα είναι φυσιολογικά και in spec νούμερα. Από τα 75ρια και κάτω την "ψάχνουν".😁

Επεξ/σία από ilos
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ilos είπε

Ναι το power reporting αλλάζει ανάλογα το oc/ρυθμίσεις, καλό είναι να τα αναφέρουμε όλα. Σε εμένα stock είναι 104.3% αλλά με offset -0.05v κατεβαίνει 95.3%. Αυτά όλα είναι φυσιολογικά και in spec νούμερα. Από τα 75ρια και κάτω την "ψάχνουν".😁

Εγώ μόνο μια μητρική ξέρω που θα μπορούσε να έχει τέτοιο θέμα και είναι η ch6 ,δεν ξέρω γτ το έχουν γενικεύσει τόσο και μάλιστα σε τέτοια περίοδο (Intel 10xxx)  ;)

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 1
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, leros2004 είπε

Πρώτη φορά βλέπω yt vid να τρέχει φόρα παρτίδα πειρατική έκδοση και να μη το κρύβει τουλάχιστον (borderlands 3).😁

Τουλάχιστον φαίνεται να έχει ξαναπαίξει στη ζωή του Monster hunter world, γιατί το πρώτο πράγμα που έκανε είναι να βγάλει το volume rendering και να έχεις τουλάχιστον έτσι συγκρίσιμα νούμερα.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, akoinonitos είπε

Θα το βγάλει μαζί με τους 4xxx :lol:

Eγω παντως και στην Asus και στην msi τα ιδια ρολογια εχω πανω κατω ,αν αληθεουν ολα αυτα γτ απλα δεν λενε ποιες ειναι οι μητρικες που το κανουν αυτο ? Μηπως ειναι καποιες x370 η x470 ? Γτ στην ch6 για παραδειγμα οι στοκ ταση ειναι οπως σε εμας με x570 με Pbo

deviation.png.6c5a0e74201a8642236eebcb287b6564.png

Ήταν μέχρι το 1.0.0.4ab, μετά ξεκίνησε και έβλεπε σωστά τα limits, τα εμφάνιζει πλέον και στο master όλα κανονικά και η τάση στο stock έπεσε αισθητα, νομίζω κάπου στο 1.2 όταν τρέχει all core.

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Razor333 είπε

Ήταν μέχρι το 1.0.0.4ab, μετά ξεκίνησε και έβλεπε σωστά τα limits, τα εμφάνιζει πλέον και στο master όλα κανονικά και η τάση στο stock έπεσε αισθητα, νομίζω κάπου στο 1.2 όταν τρέχει all core.

Τοτε ποιες είναι αυτές οι μητρικές  που το κανουν αυτο? Έχει κανένας κανένα λινκ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...