ilos Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 29 λεπτά πριν, Tzini_Gr είπε καλησπερα, μολις τσιμπησα και τις μνημες (gskill tridentz) παρολο που δεν τισ εχει η μιτρικη στην λιστα συμβατοτηταςς, λειτουργουν προς το παρον σε xmp profile. θα ηθελα τωρα με βαση την μιτρικη της υπογραφης *msi tomahawk max να μου δωσετε εναν οδηγο βημα βημα αν ειναι ευκολο ετσι ωστε να ο επεξεργαστης χωρις παρκαριμσενους πυρηνες και οτιδηποτε αλλο το οποιο χανει στην αποδοση του. πληροφοριακα ειμαι με την στοκ ψυκτρα. και η μιτρικη εχει πανω το bios 3.50 σας ευχαριστω Αν η cpu είναι σε high performance ή windows/ryzen balanced power plan δε παρκάρει πυρήνες. Αφού είσαι με την stock ψύκτρα, άσε τον 3600 με τις default ρυθμίσεις (μην ενεργοποιήσεις μακακίες τύπου game mode από το bios) και θα έχεις το 90% της απόδοσης σε MTP και το 95-99% σε STP .Για το υπόλοιπο 5-10% θα πρέπει να σκαλίσεις μνήμες και να παίξεις με pbo/manual oc. Για το δεύτερο θα χρειαστείς και καλή ψύκτρα.
Tzini_Gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, ilos said: Αν η cpu είναι σε high performance ή windows/ryzen balanced power plan δε παρκάρει πυρήνες. Αφού είσαι με την stock ψύκτρα, άσε τον 3600 με τις default ρυθμίσεις (μην ενεργοποιήσεις μακακίες τύπου game mode από το bios) και θα έχεις το 90% της απόδοσης σε MTP και το 95-99% σε STP .Για το υπόλοιπο 5-10% θα πρέπει να σκαλίσεις μνήμες και να παίξεις με pbo/manual oc. Για το δεύτερο θα χρειαστείς και καλή ψύκτρα. το εχω βαλει απο τον 8320, το power σε high performance κτλπ κτλπ.. οσον αφορα την συχνοτητα του cpu,δεν μπορω να τον αφησω σταθερο στα 3.6 (κλειστο tubo κτλπ;) με σταθερο ρευμα ωστε να γλιτωσω και υψηλες θερμοκρασιες και καλες επιδοσεις; ή ετσι οπως ειναι μαμα, ειναι καλυτερα; γτ πχ στον 8320 εκλεινα και κατι αλλα (τα οποιοα εχω ξεχασει) τελος οσον αφορα περι μνημες ποτε δεν εχω κλοκαρει στην ζωη μου και ουτε θα ηθελα.. Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από Tzini_Gr
ilos Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 7 λεπτά πριν, Tzini_Gr είπε το εχω βαλει απο τον 8320, το power σε high performance κτλπ κτλπ.. οσον αφορα την συχνοτητα του cpu,δεν μπορω να τον αφησω σταθερο στα 3.6 (κλειστο tubo κτλπ;) με σταθερο ρευμα ωστε να γλιτωσω και υψηλες θερμοκρασιες και καλες επιδοσεις; ή ετσι οπως ειναι μαμα, ειναι καλυτερα; γτ πχ στον 8320 εκλεινα και κατι αλλα (τα οποιοα εχω ξεχασει) τελος οσον αφορα περι μνημες ποτε δεν εχω κλοκαρει στην ζωη μου και ουτε θα ηθελα.. Αν εννοείς να κλείσεις το CPB από το bios, ναι μπορείς και έτσι θα γλιτώσεις και τα volt/temp/rpm spikes που θα είναι τέζα ενοχλητικά με την wraith stealth που έχεις, αλλά θα χάσεις ένα σωρό επιδόσεις. To ST σου θα κολλήσει στα 3.6 αντί να πηγαίνει 4.3 δηλαδή. Εγώ σου προτείνω να τα αφήσεις όλα stock (το CPB ενεργοποιημένο δηλαδή) να βάλεις ένα fan spin up delay στα 1-2 secs (για να μη πάει με κάθε boost τέζες κάθε φορά το fan) και να βάλεις καλύτερα κάποιο από τα 2 balanced plans.
Tzini_Gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 αρα τα αφηνω ως εχει προς το παρον για να μην χασω επιδοσεις βασιζομενοι στν στοκ ψυκτρα.. οκ, θα ξαναεπανελθω οτν παρω και μοα υδροψυξη νασαι καλα 1
eyw Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 δεν ξέρω αν είμαι στο κατάλληλο νήμα, οι mods ας το μεταφέρουν στο σωστό. Αξίζει η αγορά του passmark memtest86 v8 Pro (US$44) ? δηλαδή το το pro έχει βρεί πράματα που το το free δεν βρήκε ή δεν θα μπορούσε να βρεί? Το pro από πλευράς memory τεστ κάνει ότι και το free συν cache disable και 2 τεστ για 64bit SIMD. τα $44 ναι μεν είναι σημαντικό έξοδο αλλά είναι και καλύτερο το εργαλείο δε?
elpenor Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 15 ώρες πριν, eyw είπε δεν ξέρω αν είμαι στο κατάλληλο νήμα, οι mods ας το μεταφέρουν στο σωστό. Αξίζει η αγορά του passmark memtest86 v8 Pro (US$44) ? δηλαδή το το pro έχει βρεί πράματα που το το free δεν βρήκε ή δεν θα μπορούσε να βρεί? Το pro από πλευράς memory τεστ κάνει ότι και το free συν cache disable και 2 τεστ για 64bit SIMD. τα $44 ναι μεν είναι σημαντικό έξοδο αλλά είναι και καλύτερο το εργαλείο δε? Αν το επάγγελμα σου περιλαμβάνει καθημερινά πολλές δοκιμές RAM θα ήταν καλό να αγοράσεις όλα τα σχετικά προγράμματα. Αν η δουλειά σου περιλαμβάνει υπολογισμούς που διαρκούν μέρες και πρέπει να είσαι 100% σίγουρος ότι οι μνήμες σου είναι σταθερές βάλτες να δουλεύουν σε μικρότερη συχνότητα από το XMP με 100% safe settings. Αν πάλι θέλεις απλά να τσεκάρεις το μηχάνημα που παίζεις games και κάνεις browsing δεν χρειάζεται κάποιο software, αν το overclock σου δεν είναι σταθερό θα δεις την μπλε οθόνη.... Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από elpenor 3
kkatzos Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 15 ώρες πριν, eyw είπε δεν ξέρω αν είμαι στο κατάλληλο νήμα, οι mods ας το μεταφέρουν στο σωστό. Αξίζει η αγορά του passmark memtest86 v8 Pro (US$44) ? δηλαδή το το pro έχει βρεί πράματα που το το free δεν βρήκε ή δεν θα μπορούσε να βρεί? Το pro από πλευράς memory τεστ κάνει ότι και το free συν cache disable και 2 τεστ για 64bit SIMD. τα $44 ναι μεν είναι σημαντικό έξοδο αλλά είναι και καλύτερο το εργαλείο δε? Έχεις ένα κάρο ΚΑΛΑ εργαλεία (HCI/calculator memtest, TM5, Prime 95) για να τεστάρεις μέχρι αηδίας τις μνήμες και θέλεις και να πετάξεις και λεφτά; 1
eyw Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) δεν θέλω να τζιράρω την passmark, αν τό έχει κανένας και έχει βρεί τίποτα. αν είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι πεταμένα λεφτά, πάσο. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από eyw
duffyduck Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Αν δεν θες να πεταξεις λεφτα, τοτε παρε κατι χρησιμο: παρε ενα ακομη ssd ή βαλε αλλα 16GB μνημης να πας στα 32GB. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2020 από duffyduck
akoinonitos Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, eyw είπε δεν θέλω να τζιράρω την passmark, αν τό έχει κανένας και έχει βρεί τίποτα. αν είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι πεταμένα λεφτά, πάσο. τοσα free μπορεις να βρεις ποιος ο λογος να δωσεις λεφτα? Για εμενα τρεχεις το κλασικο 1000% σε hci memtest απο το ryzen dram calculator και μετα ενα 2ωρο prime95 imc+ram test και ξαμπερδεψες ,μετα απο αυτα ποτε μου δεν εχω αντιμετωπίσει προβλημα Επεξ/σία 12 Μαΐου 2020 από akoinonitos 4
dem Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 5 ώρες πριν, akoinonitos είπε τοσα free μπορεις να βρεις ποιος ο λογος να δωσεις λεφτα? Για εμενα τρεχεις το κλασικο 1000% σε hci memtest απο το ryzen dram calculator και μετα ενα 2ωρο prime95 imc+ram test και ξαμπερδεψες ,μετα απο αυτα ποτε μου δεν εχω αντιμετωπίσει προβλημα Στο memetest από calculator παίζει ρόλο πόσο ram βάζουμε ; Αν βάζω 26000 δηλαδή είμαι ok για τα 32GB, γιατί για κάποιο λόγο πάνω από 28000 δεν με αφήνει να ξεκινήσω test
akoinonitos Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 2 λεπτά πριν, dem είπε Στο memetest από calculator παίζει ρόλο πόσο ram βάζουμε ; Αν βάζω 26000 δηλαδή είμαι ok για τα 32GB, γιατί για κάποιο λόγο πάνω από 28000 δεν με αφήνει να ξεκινήσω test To αφήνεις να πάρει όση βρίσκει ελεύθερη δεν πειράζεις κάτι 1
parsifal Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 Δημοσ. 12 Μαΐου 2020 4 ώρες πριν, dem είπε Στο memetest από calculator παίζει ρόλο πόσο ram βάζουμε ; Αν βάζω 26000 δηλαδή είμαι ok για τα 32GB, γιατί για κάποιο λόγο πάνω από 28000 δεν με αφήνει να ξεκινήσω test 4 ώρες πριν, akoinonitos είπε To αφήνεις να πάρει όση βρίσκει ελεύθερη δεν πειράζεις κάτι Tip: Αν το κουμπί "Clear Standby" δεν ελευθερώνει αρκετή RAM και θέλετε λίγο παραπάνω, υπάρχει workaround. Κλικ στο κουμπί "Max RAM", ξεκινάμε memtest, κλικ στο "Stop" μετά από μερικά δευτερόλεπτα και ξανά κλικ στο "Clear Standby". Με 16GB total RAM και σχετικά ελαφριά εγκατάσταση Windows 10, συνήθως μου ελευθερώνει επιπλέον μερικές εκατοντάδες MB. 2
eyw Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 είναι δυνατόν πρόγραμμα που τρέχει από OS να τεστάρει μνήμες?
parsifal Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 Δημοσ. 13 Μαΐου 2020 22 λεπτά πριν, eyw είπε είναι δυνατόν πρόγραμμα που τρέχει από OS να τεστάρει μνήμες? Αν το OS σου επιτρέπει να κάνεις allocate μνήμη με τη διαβεβαίωση ότι δεν βγαίνεις εκτός physical RAM, γιατί όχι;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα