dem Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 18 λεπτά πριν, elpenor είπε @dem Υποθέτω ότι το dram voltage είναι αυτό που βάζουμε στο bios, το πραγματικό είναι κάτι σχετικό αφού όσο ποιο έντονα δουλεύει η RAM θα πέφτει. Εμένα δεν έχει χρώματα στα rev. e αλλά από αυτά που βλέπω σε εσένα μου δίνεται η εντύπωση ότι συμβολίζουν το πόσο οριακές είναι οι τιμές, εκτιμώ δηλαδή ότι τα πράσινα μπορούν να παίξουν σε όλα τα b-die, τα κόκκινα μόνο σε καλά binning και τα πορτοκαλί κάτι ενδιάμεσο. Με την τάση εγώ το πάω αλλιώς γιατί η μητρική δίνει ένα 0.02 περίπου παραπάνω από αυτό που βάζω καρφωτά. Πχ τώρα του έβαλα 1.36 έτσι ώστε να είμαι στο rec που λέει αυτός να δω το θα γίνει δηλαδή περίπου 1.37 στο bios λέει 1.376. η τιμή που δείχνει το bios θεωρώ ότι είναι πιο σωστή , ακόμα και το hwinfo στο memetest ,που θεωρητικά θα πέφτει η τάση έτσι όπως τα λες δείχνει 2 εκατοστά παραπάνω. Δηλαδή με τιμή 1.36 κυμαίνεται από 1.38 έως 1.37
elpenor Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 @dem Έχεις δίκιο η τάση δεν πέφτει στο load, αντιθέτως εμένα σε διάφορες δοκιμές που έκανα ανέβηκε και 0.04. Επίσης και η δική μου μητρική δίνει λίγο περισσότερο.
kostas_anes Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Τώρα πως να σας το φέρω ότι οι αισθητήρες που διαβάζει είναι τρομερά ανακριβείς και αρκετές φορές λένε ότι θέλουν; 2
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Και εμένα ανεβαίνει η τάση στο memtest και στο prime95, αλλά όχι στα παιχνίδια..
dem Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, kostas_anes είπε Τώρα πως να σας το φέρω ότι οι αισθητήρες που διαβάζει είναι τρομερά ανακριβείς και αρκετές φορές λένε ότι θέλουν; Να είναι ανακριβείς σε σχέση με ένα άλλο πολύμετρο μεγαλύτερης ακρίβειας ναι. Να λένε ότι θέλουν δεν γίνεται. Ή μετράνε πάντα με μια απόκλιση προς τα πάνω ή μετράνε πάντα με μια απόκλιση προς τα κάτω. Κυκλώματα αντιστάσεων συγκριτων και encoders είναι που πάντα διαβάζουν με τον ίδιο τρόπο τα αναλογικά μεγεθη. Οπότε το σχετικό ανέβασμα η κατέβασμα της τάσης μπορείς να το διαβάσεις. Δεν ξέρω τι γίνεται στην κβαντομηχανική, αλλά σου λέω με βεβαιότητα το "ότι θέλει " δεν υπάρχει στην ηλεκτρολογία τα πάντα έχουν εξήγηση . Εκτός από στοχαστικά φαινόμενα που συμβαίνουν μόνο στην υψηλή υπερυψυλή τάση. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από dem
kostas_anes Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, dem είπε Να είναι ανακριβείς σε σχέση με ένα άλλο πολύμετρο μεγαλύτερης ακρίβειας ναι. Να λένε ότι θέλουν δεν γίνεται. Ή μετράνε πάντα με μια απόκλιση προς τα πάνω ή μετράνε πάντα με μια απόκλιση προς τα κάτω. Κυκλώματα αντιστάσεων συγκριτων και encoders είναι που πάντα διαβάζουν με τον ίδιο τρόπο τα αναλογικά μεγεθη. Οπότε το σχετικό ανέβασμα η κατέβασμα της τάσης μπορείς να το διαβάσεις. H Carbon μου πχ καμια φορα οτι αν εχω την RAM στα 1.45V την δειχνει στα 1.468 μεσω BIOS. Εχω τεσταρει με πολυμετρο στο πισω μερος του mobo στα pins οπου παιρνει ρευμα και ηταν μεταξυ 1.450 και 1.452 ολη την ωρα. 1.46+ δεν ειδα ποτε. Κοινως το προβλημα δεν πηγαζει απο τους συγκριτες/αντιστασεις κτλ αλλα απο το software και πως αντιλαμβανεται το input. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από kostas_anes
dem Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, kostas_anes είπε H Carbon μου πχ καμια φορα οτι αν εχω την RAM στα 1.45V την δειχνει στα 1.468 μεσω BIOS. Εχω τεσταρει με πολυμετρο στο πισω μερος του mobo στα pins οπου παιρνει ρευμα και ηταν μεταξυ 1.450 και 1.452 ολη την ωρα. 1.46+ δεν ειδα ποτε. Κοινως το προβλημα δεν πηγαζει απο τους συγκριτες/αντιστασεις κτλ αλλα απο το software και πως αντιλαμβανεται το input. Αυτό σου λέω όταν βάζεις 1.45 τιμή το bios δείχνει πάντα 1.468 εκείνη την ώρα που είσαι στο bios , και εκείνη την στιγμή πάντα το δικό σου πολύμετρο θα δείχνει 1.452. Αυτες είναι λογικές αποκλισεις. Και πάντα το δικό σου θα δείχνει λιγοτερο. Αν φέρω το δικό μου μπορεί να δείχνει ακόμα λιγότερο ή περισσότερο αλλά πάντα προς μια κατευθυνση. Το ότι θέλει είναι να βάζεις εσύ 1.45 και το bios να δείχνει μια φορά 1.43 μια φορά ,μια φορά 1.47 με το ίδιο φορτίο. Το από πού αντλούν data τα διάφορα monitoring προγράμματα bios είναι άλλη ιστορία. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από dem
eyw Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) Καλά τα λέτε όλοι. μπορεί το συστηματικό λάθος των 40mV σε κάποια μέτρηση για τον α ή ω λόγο να μην είναι σταθερό, τα πολύμετρα έχουν και αυτά κάποια ακρίβεια στις μετρήσεις, ο κόσμος τα δίνει για calibration. Η ακρίβειά τους αν θυμάμαι καλά είναι ±1% (ή 2 ή 5 ή άλλο) ±1/2 digits. Οποιος θυμάται ή τάχει φρέσκα στο νου απ'τη σχολή του ας μας διορθώσει-φωτίσει. Κάπου θα υπάρχουν datasheet για τους σένσορες και την ακρίβειά τους, φαντάζομαι ότι κάπου θα παρεμβάλλεται ADC. Ο der8auer σε βίντεό του κάτι έλεγε για τάσεις. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από eyw
t-shock Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Άρα από όσο έχω καταλάβει διαβάζοντας αυτό το thread, είναι ότι δεν αξίζει το Χ570 γιατί μετά τους Ryzen 4000, θα βγει νεο socket και μαλλον ddr5 Σωστά? Με εγκατέλειψε η AB350M PRO4 και τώρα είμαι διχασμένος το να μείνω με τον pentium g3440 μεχρι να βγει κατι καλύτερο.....
eyw Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) 19 minutes ago, t-shock said: Άρα από όσο έχω καταλάβει διαβάζοντας αυτό το thread, είναι ότι δεν αξίζει το Χ570 γιατί μετά τους Ryzen 4000, θα βγει νεο socket και μαλλον ddr5 Σωστά? σωστα, σε 1-2 χρόνια θα βγεί DDR5. Εϊναι υπερβολή να λέμε ότι το xyz chipset δεν αξιζει κλπ. το πλεονέκτημα του X570 είναι ότι δέχεται από 2000 μέχρι και 4000 (εκτός από κάτι cpu με G στο τέλος ?) το μειονέκτημα του X470 και του Β450 είναι ότι ΔΕΝ δέχεται 4000. edit: μέχρι στιγμής . Τα DDR5 AMD mainboards (2021 ή 2022) και τα chipsets τους ΔΕΝ ξέρουμε πως θα είναι και με τι θα ειναι συμβατά. Τα B450 και X470 δεν είναι του πεταμού, και τα 2 δέχονται ναυαρχίδες Zen 2. Επίσης μπορεί το DDR5 να είναι σχετικά μακρυά αλλά is coming οπότε όλα τα σημερινά δεν αξιζουν και είναι πατάτες όλα. Επεξ/σία 10 Μαΐου 2020 από eyw
adtakhs Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 1 ώρα πριν, leros2004 είπε Τι είναι αυτά που βάζεις . Εχει χαθεί και ο Primen τις τελευταίες ημέρες. Θα έχει πάει για μάθημα τύπου damage control για τους νέους Comet στην Intela ... Αφού τα παιχνίδια δεν θέλουν πάνω από 4-threads και το Infinity Fabric σκοτώνει το gaming.
narta Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 Δημοσ. 10 Μαΐου 2020 24 λεπτά πριν, t-shock είπε Άρα από όσο έχω καταλάβει διαβάζοντας αυτό το thread, είναι ότι δεν αξίζει το Χ570 γιατί μετά τους Ryzen 4000, θα βγει νεο socket και μαλλον ddr5 Σωστά? Δεν ειναι ολα ασπρτο μαυρο. Το Χ570/Β550 δεν αξιζει για καποιον που εχει Ryzen Zen+ και Β450/Χ470/Χ370. Δεν αξιζει για καποιον που η σειρα Ryzen 3xxx τον καλυπτει για τα επομενα 3 χρονια (cause brother DDR5 will suck donkey balls in the begining). Αξιζει για καποιον που χρειαζεται συστημα ΤΩΡΑ. Αξιζει για καποιον που χρειαζεται pciex 4.0 2
Tzini_Gr Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 Δημοσ. 11 Μαΐου 2020 (επεξεργασμένο) καλησπερα, μολις τσιμπησα και τις μνημες (gskill tridentz) παρολο που δεν τισ εχει η μιτρικη στην λιστα συμβατοτηταςς, λειτουργουν προς το παρον σε xmp profile. θα ηθελα τωρα με βαση την μιτρικη της υπογραφης *msi tomahawk max να μου δωσετε εναν οδηγο βημα βημα αν ειναι ευκολο ετσι ωστε να ο επεξεργαστης χωρις παρκαριμσενους πυρηνες και οτιδηποτε αλλο το οποιο χανει στην αποδοση του. πληροφοριακα ειμαι με την στοκ ψυκτρα. και η μιτρικη εχει πανω το bios 3.50 σας ευχαριστω Επεξ/σία 11 Μαΐου 2020 από Tzini_Gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα