Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

200 ευρώ ο 3900Χ πολύ λίγα μου φαίνονται. Δεν θα πέφτουν συνέχεια οι τιμές..

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, ilos είπε

Και εγώ χαιρόμουν που είχα πάρει amd k6 166, intel 200 mmx, athlonxp 1800+, core2duo (multiple), 2500k,  ryzen 1600, ryzen 3700x και ΔΕ χαιρόμουν που είχα πάρει Cyrix 266 (αν και ήταν χώμα τιμή και καλύτερος από τον 200ρη για δουλειά γραφείου), p4 preshot, pentium D, phenom II 940, 8600k (weak MTP για την τιμή του,  1% lows αισθητά χαμηλότερα και από τον 3700x που δεν έχει τέτοια ρολόγια και δε θεωρείται "gaming" cpu). Καλά και κακά cpu υπάρχουν από όλες τις εταιρίες. Το δε μαθαίνεται από τις μπουλντόζες, δε κάνει apply σε όλες τις αρχιτεκτονικές μετέπειτα. Η intel είναι ανύπαρκτη πλην 9700k/9900k σε όλο το price range αυτή τη στιγμή.

Σχόλιο για τις πολιτικές της εταιρίας ήταν όχι για την αρχιτεκτονική. Γιατί το τι ακούγεται για τo upgradability του socket στα forums/reddit/youube κτλ δεν είναι θέμα αρχιτεκτονικής.Δε θεωρώ τυχαίο ότι μέχρι τώρα το άφηναν να αναπαράγεται.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, sir ImPeCaBlE είπε

Σχόλιο για τις πολιτικές της εταιρίας ήταν όχι για την αρχιτεκτονική. Γιατί το τι ακούγεται για τo upgradability του socket στα forums/reddit/youube κτλ δεν είναι θέμα αρχιτεκτονικής.Δε θεωρώ τυχαίο ότι μέχρι τώρα το άφηναν να αναπαράγεται.

Το δε μαθαίνετε που κολλάει δηλαδή? Στο ότι η amd σου πουλάει φτηνά σαπάκια αρχικά και μετά για να σε καλοπιάσει σε πιάνει κώτσο με τις υποσχέσεις για upgradability down the road που και πάλι θα είναι είτε σαπάκια είτε θα τις αθετήσει? Πρώτη φορά τώρα το έκανε για τους zen3, και πάλι δεν είμαστε ακόμα σίγουροι τι θα συμβεί με τους κατασκευαστές. Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος με τις 970 am3 που βάζαν πάνω για πλάκα μερικοί 9590 και τις ανατινάζανε. Εκεί ήταν καλός ο Μπογρίνιο που τις άφηνε?😁

Δημοσ.
27 minutes ago, ilos said:

... Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος με τις 970 am3 που βάζαν πάνω για πλάκα μερικοί 9590 και τις ανατινάζανε. ...

ο τύπος που έβαλε Vishera 9590 (220W) σε MSI AMD 970 Krait μάλλον έκανε πλάκα ή κάτι κάπνισε πριν.
Αν πράγατι κάτω από την ψύκτρα ήταν 9590 και όχι τίποτα βρσχυκυκλώματα.
Μπράβο παιδιά και σ'ανώτερα, νόμιζα ότι έβλεπα Mythbusters.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Λογικά στις MSI MAX θα δώσουν καθώς και σε άλλα τούμπανα Χ470 (Crosshair, Taitsi) που έχουν 32 MB bios έτσι και αλλιώς. Οι υπόλοιποι θα δείξει, και στην τελική καλός είναι και ο 3700Χ :P

Y.Γ. Στις απλές MSI θα μπορούσαν να δώσουν και bios μόνο για 4000 αφού έχουν bios flashback..

Λογικά στην Carbon το BIOS θα θυμίζει κάτι από CP/M 3.0 AMSTRAD του '84. Ξέρεις, μέχρι 4 χρώματα υποστήριξη και σε 320 x 200 ανάλυση 😅

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, eyw είπε

ο τύπος που έβαλε Vishera 9590 (220W) σε MSI AMD 970 Krait μάλλον έκανε πλάκα ή κάτι κάπνισε πριν.
Αν πράγατι κάτω από την ψύκτρα ήταν 9590 και όχι τίποτα βρσχυκυκλώματα.
Μπράβο παιδιά και σ'ανώτερα, νόμιζα ότι έβλεπα Mythbusters.

Ναι είναι γνωστό vid εδώ και καιρό. Εν γνώση του το έκανε για τα memes.😁

Η συγκεκριμένη είναι με το χειρότερο power delivery και από όλες τις 970 κιόλας. 4+1 (μονά components) διαλεχτά nikos power phases των 1$ rated για ~150w max.

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, ilos είπε

Το δε μαθαίνετε που κολλάει δηλαδή? Στο ότι η amd σου πουλάει φτηνά σαπάκια αρχικά και μετά για να σε καλοπιάσει σε πιάνει κώτσο με τις υποσχέσεις για upgradability down the road που και πάλι θα είναι είτε σαπάκια είτε θα τις αθετήσει? Πρώτη φορά τώρα το έκανε για τους zen3, και πάλι δεν είμαστε ακόμα σίγουροι τι θα συμβεί με τους κατασκευαστές. Υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος με τις 970 am3 που βάζαν πάνω για πλάκα μερικοί 9590 και τις ανατινάζανε. Εκεί ήταν καλός ο Μπογρίνιο που τις άφηνε?😁

Αααα αναμνήσεις με 970 Gaming της MSI.... Παραλίγο να φουντώσουν οι κουρτίνες παραδίπλα....

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, ilos είπε

Αφού στο πρώτο ποστ γράφω ότι τα ίδια μου έλεγαν για τον τον fx8350 + am3+ το 2012. Upgrade τελικά δε πήρε ποτέ. Δε ξέρω για άλλους, εγώ από αυτό έμαθα διάφορα.

Και btw δε νομίζω ότι ήταν υπόσχεση της εταιρίας που την αθέτησε. Τουλάχιστον εγώ δεν έχω δει κάτι τέτοιο (όχι ότι το έχω ψάξει και πολύ). Ούτε θεωρώ τους zen "σαπάκια".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να πω και λίγο το παράπονό μου, όσο καλή ήταν η Carbon παίδες, τόσο σπαστική είναι τώρα. Cold boot δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις με τις μνήμες σε κάτι παραπάνω από 2666MHz, το οποίο σημαίνει ότι το PC όταν κλείνει θέλει BIOS reset για να πάρει. Προβλήματα στο BIOS με τον 3200G και συγκεκριμένα όσον αφορά το display, oι RAM μ@λακίζονται γενικώς και μην τολμήσεις να βγάλεις/ξαναβάλεις κάτι (CPU, RAM) γιατί θα κάνει κανά τέταρτο με πολλά BIOS Resets, reseats και cold boots μέχρι να δει τι έχει μπει πάνω και να σου φορτώσει BIOS. 

Πραγματικά όταν βρω λεφτά την έχω σουτάρει. Τώρα σε τι θα πάω ομολογώ ότι δεν έχω ιδέα. MSI έχει καλές X570, αλλά δεν θέλω να μου τραβήξουν πάλι κανα παρόμοι shenanigan με το BIOS. Για ASUS σκέφτομαι. Αν και ίσως να κάνω υπομονή μέχρι τους Zen 4/3+ και να πάω τότε στο νέο σόκετ (που μεταξύ μας θα ήταν και η καλύτερη επιλογή). 

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Confused 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε

1013644732_.png.89ac6221984df452b3943f185b32c6a0.png

2086448651_.png.25fb4a1d98277b14b831e62bec5223e4.png

Τεχνικές bioδυσκολίες; edit Ready for 3rd Gen AMD Ryzen™ processors and beyond.*

Η όλη φάση είναι για γέλια και για κλάματα.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Να πω και λίγο το παράπονό μου, όσο καλή ήταν η Carbon παίδες, τόσο σπαστική είναι τώρα. Cold boot δεν υπάρχει περίπτωση να κάνεις με τις μνήμες σε κάτι παραπάνω από 2666MHz, το οποίο σημαίνει ότι το PC όταν κλείνει θέλει BIOS reset για να πάρει. Προβλήματα στο BIOS με τον 3200G και συγκεκριμένα όσον αφορά το display, oι RAM μ@λακίζονται γενικώς και μην τολμήσεις να βγάλεις/ξαναβάλεις κάτι (CPU, RAM) γιατί θα κάνει κανά τέταρτο με πολλά BIOS Resets, reseats και cold boots μέχρι να δει τι έχει μπει πάνω και να σου φορτώσει BIOS.

???

Τι μεσολάβησε; Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια προβλήματα και να την έχουν αφήσει έτσι; Σίγουρα με το testing που κάνεις δεν έκανες καμιά ζημιά;

2 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

200 ευρώ ο 3900Χ πολύ λίγα μου φαίνονται. Δεν θα πέφτουν συνέχεια οι τιμές..

Δε σου λέω σταθερά εκεί. Σε προσφορά φάση.

Π.χ. ο 2700Χ έπαιξε σε κάποια φάση 137$ στο amazon.com.

Επισκέπτης
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, kkatzos είπε

???

Τι μεσολάβησε; Είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοια προβλήματα και να την έχουν αφήσει έτσι; Σίγουρα με το testing που κάνεις δεν έκανες καμιά ζημιά;

Γενικά τα bios της MSI για τους 3000 στις B450/X470 ήταν full of cr@p στην αρχή τουλάχιστον. Κάποια θέματα παίζει να έχουν μείνει άλυτα ακόμη..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Πραγματικά όταν βρω λεφτά την έχω σουτάρει. Τώρα σε τι θα πάω ομολογώ ότι δεν έχω ιδέα. MSI έχει καλές X570, αλλά δεν θέλω να μου τραβήξουν πάλι κανα παρόμοι shenanigan με το BIOS. Για ASUS σκέφτομαι. Αν και ίσως να κάνω υπομονή μέχρι τους Zen 4/3+ και να πάω τότε στο νέο σόκετ (που μεταξύ μας θα ήταν και η καλύτερη επιλογή). 

χαρά στο κουράγιο σου μπορώ να πω δόξα τον Θεό τέτοια πράγματα δεν μου έτυχαν με την tomahawk... 

1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Γενικά τα bios της MSI για τους 3000 στις B450/X470 ήταν full of cr@p στην αρχή τουλάχιστον. Κάποια θέματα παίζει να έχουν μείνει άλυτα ακόμη..

Εγώ δεν ξέρω αν θα βάλω καινούργιο bios ακόμα και αν βγάλει 😂😂 μια χαρά το βλέπω αυτό. 

Επεξ/σία από LIGHT1NG

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...