Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Πως θα κοψεις support ομως θα πρεπει να κατσει καποιος να κανει αυτη την δουλεια ,δεν νομιζω οι εταιριες να ενδιαφερονται ιδιαιτερα να το κανουν απο το να πουλησουν φρεσκες υπερκοστολογιμενες μητρικες ;

Mα εγινε ετσι και αλλιως με κατι apu pre zen era που τους κοψανε για να βρεθει χωρος για τους zen 2. 

Προσωπικα καλο θα μου κανει γιατι αν χρειαζεται νεα μητρικη απλα δεν θα αναβαθμισω και θα τα σπρωξω σε καλυτερη gpu ( το καλο που της θελω να βγει δυνατο το rdna 2 αλλιως θα τα παρει ο πετσινος με το ampere :P ) 

• Like 2
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Εγώ όπως έχει τώρα η κατάσταση δεν προτείνω σε κανέναν b450 και είμαι καλυμμένος.😁

Το γέλιο θα πέσει όταν θα έχουν πέσει πρώτα όλοι στις X570 / B550 ... και όταν σκάσουν  οι ΖΕΝ 3 , παρουσιαστούν Bios update ακόμα και για τις A320 ...

XAXAXA

Επεξ/σία από adtakhs
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Πράγματι οι Χ570 της Gigabyte έχουν 16άρια bios, το επιβεβαίωσα στο site. Άρα το bios για 3000 + 4000 (τουλάχιστον) χωράει σίγουρα στα 16MB..

και τι θα κανει ο καθε κατασκευαστης ,θα κατσει να σου βγαλει Bios για 1xxx εως 2xxx και για 3xxx και 4xxx? χωρια τα apu για ποιο λογο? Δεν τους συμφερει απο το να σου πουλησουν φρεσκο πραμα ;)

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.
Μόλις τώρα, adtakhs είπε

Με IF εσωτερικά και χωρίς IF είναι στα ιδια το IPC.

Screenshot_20200508_000800.png

Ναι και εγώ για αυτό το είπα. Αλλά αν δεις στο gaming έχουν διαφορά 8% σταίδια ρολόγια που παίζει ρόλο το latency. Βάλε σε αυτό το 8% κάτι παραπάνω λόγω 7nm+, μεγαλύτερης cache ίσως και arch optimizations των zen3 και για αυτό έκανα την εκτίμηση για ~15% παραπάνω ipc σε STP/gaming.

Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

και τι θα κανει ο καθε κατασκευαστης ,θα κατσει να σου βγαλει Bios για 1xxx εως 2xxx και για 3xxx και 4xxx? χωρια τα apu για ποιο λογο? Δεν τους συμφερει απο το να σου πουλησουν φρεσκο πραμα ;)

Ναι δεν λέω αυτό, απλά είναι πολύ ηλίθια η δικαιολογία της AMD για έλλειψη χώρου στα pre-500 chipset. Άσε που υπάρχουν μητρικές 400 που έχουν 32MB bios..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

και τι θα κανει ο καθε κατασκευαστης ,θα κατσει να σου βγαλει Bios για 1xxx εως 2xxx και για 3xxx και 4xxx? χωρια τα apu για ποιο λογο?

Μπορεί να αφαιρέσει λειτουργίες από το Bios που δεν είναι σημαντικές.

Κάπως έτσι μπορεί να πάρει χώρο για να υποστηρίξει μελλοντικά CPUs .

Επίσης μπορεί να βγάλει bios ΜΟΝΟ για την σειρά 4000  αν θελήσει κάποιος να αναβαθμίσει.

Θυμάμαι σε μια μητρική AM2 που είχα, υπήρχε bios μόνο για AM3 CPUs, Το περνούσες και πίσω δεν ... γυρνούσες.

Σε άλλες AM2 απλά έκοβαν λειτουργίες διαχείρισης περιφερειακών συσκευών, και διαχείρισης ενέργειας κ.λ.π.

Επεξ/σία από adtakhs
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 minutes ago, akoinonitos said:

Είναι πάντως μιζέρια να βλέπεις πχ Aorus Ultra, Master και Extreme να έχουν 16αρι Bios. 

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ilos είπε

Ναι και εγώ για αυτό το είπα. Αλλά αν δεις στο gaming έχουν διαφορά 8% σταίδια ρολόγια που παίζει ρόλο το latency. Βάλε σε αυτό το 8% κάτι παραπάνω λόγω 7nm+, μεγαλύτερης cache ίσως και arch optimizations των zen3 και για αυτό έκανα την εκτίμηση για ~15% παραπάνω ipc σε STP/gaming.

Το IPC είναι ξερό νούμερο. Δεν είναι παιχνίδια.

Εγώ μίλησα για IPC καθαρά, όχι για περιφεριακές βελτιώσεις σε Cache, IF, IMC.

Σίγουρα θα πάρει από εκεί το κάτι παραπάνω και στα Games, μουσική παραγωγή κ.λ.π.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, adtakhs είπε

Μπορεί να αφαιρέσει λειτουργίες από το Bios που δεν είναι σημαντικές.

Κάπως έτσι μπορεί να πάρει χώρο για να υποστηρίξει μελλοντικά CPUs .

Επίσης μπορεί να βγάλει bios ΜΟΝΟ για την σειρά 4000  αν θελήσει κάποιος να αναβαθμίσει.

Θυμάμαι σε μια μητρική AM2 που είχα, υπήρχε bios μόνο για AM3 CPUs, Το περνούσες και πίσω δεν ... γυρνούσες.

Σε άλλες AM2 απλά έκοβαν λειτουργίες διαχείρισης περιφερειακών συσκευών κ.λ.π.

Το θεμα ειναι οτι αυτο δεν το κανει η amd ρε παιδια ,αλλα οι κατασκευαστες αυτο προσπαθω να σας πω τοση ωρα ,αν ο κατασκευαστης δεν θελει να το κανει δεν θα το κανει γτ δεν τον συμφερει να το κανει. Και το κακο ειναι οτι οι τιμες των x570 εχουν παει στο θεο

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Εμένα η δικαιολογία της AMD για το μέγεθος του bios με ενόχλησε. Είναι πρακτικές intel αυτές. Και δεν ισχύει κιόλας απ' ότι είδαμε..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, akoinonitos είπε

Το θεμα ειναι οτι αυτο δεν το κανει η amd ρε παιδια ,αλλα οι κατασκευαστες αυτο προσπαθω να σας πω τοση ωρα ,αν ο κατασκευαστης δεν θελει να το κανει δεν θα το κανει γτ δεν τον συμφερει να το κανει. Και το κακο ειναι οτι οι τιμες των x570 εχουν παει στο θεο

Ε, καλά αν δεν θέλουν οι ΑΙΒ σίγουρα δεν θα γίνει.

Να δω τι θα κάνει η MSI με τις B450 που μοσχοπούλησε τόσο καιρό....

Αν δεν τους πάρουν στο κυνήγι .. άγιο θα έχουν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Εμένα η δικαιολογία της AMD για το μέγεθος του bios με ενόχλησε. Είναι πρακτικές intel αυτές. Και δεν ισχύει κιόλας απ' ότι είδαμε..

μα δεν ειναι διακιολογια ,η αληθεια ειναι δεν γινεται να χωρεσουν τοσα chip σε ενα 16αρι bios ,και εγω να ημουν εταιρια μητρικων θα της λεγα δεν μας γ@μ@ς ρε amd που θα κατσω να βγαζω 50 bios για να εχεις εσυ συμβατοτητα ... Μπορει να ειναι κακο ολο αυτο αλλα δεν ειναι και ευκολο να γινει το αντιθετο. Ας ελπισουμε να δωσουν καποιες εταιριες υποστηριξη στις 4xx τουλαχιστον

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Super Moderators
Δημοσ.

Πάντως πληροφοριακά, αυτό το fragmentation των topics που έχει γίνει με μητρικές και CPUs του AM4, δεν προβλέπεται να ξαναγίνει στο ΑΜ5. 😛

Παίζει να μιλάμε για το ίδιο θέμα σε 2-3 topics. 

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

μα δεν ειναι διακιολογια ,η αληθεια ειναι δεν γινεται να χωρεσουν τοσα chip σε ενα 16αρι bios ,και εγω να ημουν εταιρια μητρικων θα της λεγα δεν μας γ@μ@ς ρε amd που θα κατσω να βγαζω 50 bios για να εχεις εσυ συμβατοτητα ... Μπορει να ειναι κακο ολο αυτο αλλα δεν ειναι και ευκολο να γινει το αντιθετο. Ας ελπισουμε να δωσουν καποιες εταιριες υποστηριξη στις 4xx τουλαχιστον

Πολλές 400αρες έχουν 32ΜΒ BIOS. Οι ΜΑΧ γι'αυτό το λόγο βγήκαν. Λογικά σε αυτές θα δώσουν, τι στο καλό..

Δημοσ.
Μόλις τώρα, yiannis1991 είπε

Πολλές 400αρες έχουν 32ΜΒ BIOS. Οι ΜΑΧ γι'αυτό το λόγο βγήκαν. Λογικά σε αυτές θα δώσουν, τι στο καλό..

Μακαρι γτ μετα ποιος σε ακουει :lol:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...