Προς το περιεχόμενο

AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4)

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

8 ώρες πριν, leros2004 είπε

Και γίνονται πιο πολύπλοκα αν σκοπεύεις να μείνεις με την στοκ ψύκτρα, γιατί οι X έχουν λίγο καλύτερη από τους απλούς 

FIXED 😛

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στις ‎6‎/‎2‎/‎2020 στις 12:37 ΠΜ, yiannis1991 είπε

Εμ ο 2600 δεν έχει PBO :P Στην τελική δεν παθαίνει κάτι να είναι η τάση σταθερή σε idle αφού η συχνότητα πέφτει και δεν τραβάει ρεύμα και η θερμοκρασία είναι ίδια με πριν.. 

Εμένα με Χ470 Taichi και 2700, στην αρχή όταν έκανα oc δεν έπεφταν τα ρολόγια (κολλημένα στα 4100mhz) ενώ έπεφτε το core vid.

Είχα δοκιμάσει τα πάντα, bios update, clear cmos, chipset drivers, power plans με minimum cpu 5%, λούστηκα και με oultrex:D, αλλά τίποτα. Τελικά έφτιαξε μόλις ρύθμισα τον πυρήνα στα 4125mhz και μόνο σε power plans Save, High + Ultra high performance, όχι σε κάποιο από τα balanced.

Συμπέρασμα, του άρεσε να είναι με κατάληξη -25, -75 (δουλεύει δηλαδή κανονικά με 4075/4125 αλλά όχι με 4100). Μετά από κάποιο τελευταίο chipset driver νομίζω έστρωσε και αυτό με τα balanced power plans.  

• Like 1

7 λεπτά πριν, NIKOS25271 είπε

Συμπέρασμα, του άρεσε να είναι με κατάληξη -25, -75

Δεν το πιστεύω....😠🤬😱
Πόσο μπινελίκι είχε φάει η κακομοίρα η Taichi τότε που τη δοκίμαζα.... Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου να το δοκιμάσω σε τέτοια ρολόγια

• Like 1

Καλησπέρα, έχεις κανένα κάποιο σύντομο guide για απλό Oc στον 3600 με mobo b450 tomahawk max? Έχω καιρό να ασχοληθώ με Ryzen είναι αλήθεια αλλα θα γίνει δουλειά. 

31 λεπτά πριν, Prospector8 είπε

Καλησπέρα, έχεις κανένα κάποιο σύντομο guide για απλό Oc στον 3600 με mobo b450 tomahawk max? Έχω καιρό να ασχοληθώ με Ryzen είναι αλήθεια αλλα θα γίνει δουλειά. 

Όλα auto & PBO, ποιο σύντομο δεν υπάρχει. Γενικά απο ότι διαβάζω δεν πολυ αξίζει να ασχοληθείς με manual OC  

• Like 1
  • Thanks 1

The GDrv low-level driver in GIGABYTE APP Center v1.05.21 and earlier, AORUS GRAPHICS ENGINE before 1.57, XTREME GAMING ENGINE before 1.26, and OC GURU II v2.08 exposes ring0 memcpy-like functionality that could allow a local attacker to take complete control of the affected system.

https://www.guru3d.com/news-story/vulnerable-yet-digitally-signed-gigabyte-driver-actively-being-exploited-robbinhood-randomware.html

Τραγική gigabyte και τραγική verisign. Άλλος ένας λόγος να μην εγκαθιστά κανείς τις 3rd party ανοησίες των ΑΙΒ για ledάκια, φρουφρού και αρώματα.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, akoinonitos είπε

FIXED 😛

Τι περίμενες απο πόστ στις 4  το πρωί :P 

Kαι αυτά τα ριμάδια τα πληκτρολόγια, βάζουν  δίπλα δίπλα όλα τα γράμματα :P  

Επεξ/σία από leros2004

7 λεπτά πριν, definitio είπε

Μερικά screenshot από το 2ο βίντεο από όσο φαίνεται με το 04 η κατανάλωση σε watt είναι ραγδαία χαμηλότερη... 

5 ώρες πριν, NIKOS25271 είπε

Εμένα με Χ470 Taichi και 2700, στην αρχή όταν έκανα oc δεν έπεφταν τα ρολόγια (κολλημένα στα 4100mhz) ενώ έπεφτε το core vid.

Είχα δοκιμάσει τα πάντα, bios update, clear cmos, chipset drivers, power plans με minimum cpu 5%, λούστηκα και με oultrex:D, αλλά τίποτα. Τελικά έφτιαξε μόλις ρύθμισα τον πυρήνα στα 4125mhz και μόνο σε power plans Save, High + Ultra high performance, όχι σε κάποιο από τα balanced.

Συμπέρασμα, του άρεσε να είναι με κατάληξη -25, -75 (δουλεύει δηλαδή κανονικά με 4075/4125 αλλά όχι με 4100). Μετά από κάποιο τελευταίο chipset driver νομίζω έστρωσε και αυτό με τα balanced power plans.  

Εσύ που δουλεύεις και τον 2700 (βάσει υπογραφής), για πες...

- τον κρατάω (αγορασμένος 141€ ~ 145€ με τα μεταφορικά )
- ή τον πουλάω για 3600 στα 175€ περίπου
- ή παίρνω τον 1600 AF στα 94€ shipped και περιμένω νωρίτερη αναβάθμιση στην επόμενη σειρά επεξεργαστών; (εννοείται οι ανωτέρω λόγω κόστους θα παραμείνουν στο σύστημα περισσότερο καιρό)

1 λεπτό πριν, LIGHT1NG είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Μερικά screenshot από το 2ο βίντεο από όσο φαίνεται με το 04 η κατανάλωση σε watt είναι ραγδαία χαμηλότερη... 

Κι αυτό μάλλον δεν κάθεται καλά σε κάποια συστήματα...αν γουγλίσεις, θα βρεις πολλές περιπτώσεις και στα σχόλια κάτω από τέτοια βίντεο...

5 λεπτά πριν, definitio είπε

Εσύ που δουλεύεις και τον 2700 (βάσει υπογραφής), για πες...

- τον κρατάω (αγορασμένος 141€ ~ 145€ με τα μεταφορικά )
- ή τον πουλάω για 3600 στα 175€ περίπου
- ή παίρνω τον 1600 AF στα 94€ shipped και περιμένω νωρίτερη αναβάθμιση στην επόμενη σειρά επεξεργαστών; (εννοείται οι ανωτέρω λόγω κόστους θα παραμείνουν στο σύστημα περισσότερο καιρό)

Κι αυτό μάλλον δεν κάθεται καλά σε κάποια συστήματα...αν γουγλίσεις, θα βρεις πολλές περιπτώσεις και στα σχόλια κάτω από τέτοια βίντεο...

Εγώ τον πήρα και αποφάσισα να τον κρατήσω μέχρι να πέσουν οι τιμές στους επόμενης γενιάς (4000), δηλαδή από τα τέλη του 2021 και ύστερα, όπου θα τσιμπήσω κανέναν 12 core, μέχρι τώρα, 6 μήνες μετά, δεν το μετανιώνω ούτε γι' αυτόν ούτε για τη μητρική.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TheDevilMayCare είπε

Υποτιθεται οτι ο 1600 AF ηρθε 🥳 , για να δουμε τι θα δουμε..! 🧐

Και μένα με ειδοποίησαν ότι έφτακε από FoxStore, θα σταλεί αύριο οπότε ελπίζω να παραλάβω τη Παρασκευή....αστραπή έφτασε.

Στις 10/2/2020 στις 6:41 ΜΜ, NIKOS25271 είπε

Εγώ τον πήρα και αποφάσισα να τον κρατήσω μέχρι να πέσουν οι τιμές στους επόμενης γενιάς (4000), δηλαδή από τα τέλη του 2021 και ύστερα, όπου θα τσιμπήσω κανέναν 12 core, μέχρι τώρα, 6 μήνες μετά, δεν το μετανιώνω ούτε γι' αυτόν ούτε για τη μητρική.

Αν δεν έπεφτε η τιμή του 3600 κάτω από 180€, ακόμη θα ήταν η καλύτερη επιλογή - ίσως βέβαια αυτή να είναι ο 2600Χ (αναλόγως της χρήσης του καθενός) - με εξαίρεση τη ξαφνική εμφάνιση του 1600 AF, που πραγματικά καθιστά ασύμφορες μεγάλες επενδύσεις, νομίζω...

...προσωπικά η πιθανότητα μικρο-ασυμβατοτήτων με bios, αλλά και το ψιλοξενέρωμα με το άρθρο που διάβασα για τη νέα πρακτική binning της AMD με τους Ryzen 3*** - που ουσιαστικά δεν απαιτεί παρά να (μπορεί να) φτάσει ένας μόνο Πυρήνας τη "boost frequency" για να είναι νομικά καλυμμένη (οι τελικές επιδόσεις ενδιαφέρουν, πρακτικά, αλλά ομολογώ δεν μού αρέσει ως λογική) - με ώθησαν να μείνω με τη σειρά 2*** και να δαπανήσω μεγαλύτερο ποσό στην επόμενη σειρά επεξεργαστών.

Επεξ/σία από definitio
  • Like 1

H δικη μου παραγγελια ειναι παραπανω ημερων. Και παντως, για να εχει και
καποιο "γουστο"(!) η ολη ειναι-δεν-ειναι-AF φαση, παιζω & στοιχηματα μεχρι
αυριο!!😛 Εγω πιστευω οτι θα ειναι μεν, μολονοτι [εμενα] αρχικη περιγραφη:
εδινε Wraith Spire cooler, αντι για το πλεον διορθωμενο Wraith Stealth cooler
😋

Παρεπιπτοντως, το Spire δυστυχως φαινεται να ειναι καλυτερο απο το Stealth...!
https://www.techspot.com/review/1635-amd-wraith-coolers-compared/
🥵

Blender_OC.png

2 ώρες πριν, TheDevilMayCare είπε

H δικη μου παραγγελια ειναι παραπανω ημερων. Και παντως, για να εχει και
καποιο "γουστο"(!) η ολη ειναι-δεν-ειναι-AF φαση, παιζω & στοιχηματα μεχρι
αυριο!!😛 Εγω πιστευω οτι θα ειναι μεν, μολονοτι [εμενα] αρχικη περιγραφη:
εδινε Wraith Spire cooler, αντι για το πλεον διορθωμενο Wraith Stealth cooler
😋

Παρεπιπτοντως, το Spire δυστυχως φαινεται να ειναι καλυτερο απο το Stealth...!
https://www.techspot.com/review/1635-amd-wraith-coolers-compared/
🥵

Blender_OC.png

Προφανώς η spire είναι καλύτερη από την stealth, το διπλό βάρος έχει κοντά. Και έχει φάει και μικρό downgrade στους 2000/3000 σε σχέση με τη παλιά των 1000 που είχε copper plate και δε χρειαζόταν να γυρίζει τόσες στροφές το fan.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...