duffyduck Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εγω δεν κανω overclock, δεν χρειαζεται, ετσι το εχω αφησει στο PBO να κανει τη δουλεια του. Οταν θελω max performance, ενεργοποιω το AMD Ryzen Balanced ή ενα απο τα δυο High Performance power plans, (αλλα δεν εχει σημαντικη διαφορα σε σχεση με το Windows Balanced). Η φιλοσοφια μου ειναι θες περισσοτερη ταχυτητα, παρε καλυτερο επεξεργαστη. Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2020 από duffyduck Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2020 55 λεπτά πριν, duffyduck είπε Εγω δεν κανω overclock, δεν χρειαζεται, ετσι το εχω αφησει στο PBO να κανει τη δουλεια του. Οταν θελω max performance, ενεργοποιω το AMD Ryzen Balanced ή ενα απο τα δυο High Performance power plans, (αλλα δεν εχει σημαντικη διαφορα σε σχεση με το Windows Balanced). Η φιλοσοφια μου ειναι θες περισσοτερη ταχυτητα, παρε καλυτερο επεξεργαστη. Εγώ αν χρειαστεί να κάνω κανένα πολυήμερο render θα κάνω manual OC, έχει διαφορά. Για καθημερινή χρήση που με νοιάζει αρκετά το ST performance και ο θόρυβος/κατανάλωση εννοείται ότι το αφήνω στο auto. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 15 ώρες πριν, elpenor είπε Εγώ αν χρειαστεί να κάνω κανένα πολυήμερο render θα κάνω manual OC, έχει διαφορά. Για καθημερινή χρήση που με νοιάζει αρκετά το ST performance και ο θόρυβος/κατανάλωση εννοείται ότι το αφήνω στο auto. Πόση διαφορά, άντε να έχει 2-3% το πολύ (manual OC vs PBO) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, malakudi είπε Πόση διαφορά, άντε να έχει 2-3% το πολύ (manual OC vs PBO) 3.67% ακριβως στην περιπτωση μου για να ειμαστε ακριβεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
parsifal Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 11 λεπτά πριν, kostas_anes είπε 3.67% ακριβως στην περιπτωση μου για να ειμαστε ακριβεις. Για τί workloads μιλάμε ακριβώς; Θα περίμενα να είναι λίγο παραπάνω σε rendering, video encoding tasks κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 45 λεπτά πριν, parsifal είπε Για τί workloads μιλάμε ακριβώς; Θα περίμενα να είναι λίγο παραπάνω σε rendering, video encoding tasks κλπ. Κοιτα με το PBO παιζει στα 4150-4175 all core, με το manual παιζω στα 4.310/4.345. Τωρα ακριβεις μετρησεις δεν εχω κανει, την διαφορα στα κλοκια μετρησα. Να μου πεις ομως ειναι και το SMT οπου scaleαρει καλυτερα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
malakudi Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kostas_anes είπε 3.67% ακριβως στην περιπτωση μου για να ειμαστε ακριβεις. Εμένα με τον 3900X το PBO ξεκινά από τα 4175 αλλά όσο διαρκεί ένα μεγάλο render και ανεβαίνει το temp, κάθεται στα 4125 περίπου. Με τα fans στο τέρμα ίσως να καθόταν στα 4150 αλλά δεν αντέχεται. Με manual OC στα 4300 η διαφορά θα ήταν 4,2% αλλά δε μπορεί να κρατηθεί ο 3900X στο 4,3 με τάση ως 1,3. Cinebench R20 βγάζει αλλά αν πεις να τον δουλέψεις μόνιμα εκεί, δεν αντέχει. Οπότε πάμε για 4250 με κέρδος 3% και τις θερμοκρασίες να χτυπάνε 80ρια. Δεν αξίζει σε καμία περίπτωση. Σε CB20 έχω 7220 στοκ, 7480 PBO, 7702 OC @ 4300. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2020 από malakudi 4 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ultraex2003 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 και σε μενα πεφτει το ρευμα σε oc/ idle στην asrock μονο αν παιξω με το asrock oc tool μεσα στα win χωρις αυτο δεν ριχνει !!!!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sakis han Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2020 2 ώρες πριν, malakudi είπε Εμένα με τον 3900X το PBO ξεκινά από τα 4175 αλλά όσο διαρκεί ένα μεγάλο render και ανεβαίνει το temp, κάθεται στα 4125 περίπου. Με τα fans στο τέρμα ίσως να καθόταν στα 4150 αλλά δεν αντέχεται. Με manual OC στα 4300 η διαφορά θα ήταν 4,2% αλλά δε μπορεί να κρατηθεί ο 3900X στο 4,3 με τάση ως 1,3. Cinebench R20 βγάζει αλλά αν πεις να τον δουλέψεις μόνιμα εκεί, δεν αντέχει. Οπότε πάμε για 4250 με κέρδος 3% και τις θερμοκρασίες να χτυπάνε 80ρια. Δεν αξίζει σε καμία περίπτωση. Σε CB20 έχω 7220 στοκ, 7480 PBO, 7702 OC @ 4300. Ετσι ακριβως.....και εγω με διαφορες δοκιμες στον 3900Χ σε αυτο το συμπερασμα κατεληξα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afterhours Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Εμενα με τον 2700Χ στο R15 Cinebench ξεκιναει απο ψηλα μετα πεφτει αλλα σταθεροποιειται στα 4025mhz σε ολους τους πυρηνες με PBO ON και offset undervolt To καλυτερο σκορ που ειδα ειναι 1850 ( Ολα αυτα με τη μαμισια prism ψυχτρα) Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2020 από afterhours 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Gigabyte B550 motherboards Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Στις 1/2/2020 στις 5:33 ΜΜ, akoinonitos είπε Σε καμία μητρική δεν πέφτει η τάση τσάμπα παιδευεσαι Κάτσε ρε συ, 2600 δεν έχει; Πέφτει κανονικά με offset. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) Ναι 2600 έχω, δεν πέφτει ούτε με offset, το επιβεβαίωσε και η MSI στο ticket που είχα ανοίξει.. Υ.Γ. Με το πιο καινούργιο bios αν βάλω override δεν πέφτει ούτε η συχνότητα σε idle ακόμη και με το Cool 'n' Quiet ενεργοποιημένο. Με offset πέφτει μόνο η συχνότητα.. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από Επισκέπτης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε Ναι 2600 έχω, δεν πέφτει ούτε με offset, το επιβεβαίωσε και η MSI στο ticket που είχα ανοίξει.. Υ.Γ. Με το πιο καινούργιο bios αν βάλω override δεν πέφτει ούτε η συχνότητα σε idle ακόμη και με το Cool 'n' Quiet ενεργοποιημένο. Με offset πέφτει μόνο η συχνότητα.. Έχεις OC στο ρολόι του επεξεργαστή ή το έχεις στο auto; Εγώ με τον 2400g / MSI B450 όταν έκανα bios update το πρόβλημα αυτό λύθηκε, είχα επιλογή offset -0.075 και το ρεύμα και η συχνότητα έπεφταν. Φυσικά όταν έκανα manual OC στα 4ghz δεν έπεφτε τίποτα από τα δύο. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου 2020 από elpenor Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2020 Ναι ναι με OC. Χωρίς OC την έχω στο auto και πέφτει. Offset χωρίς OC δεν έχω δοκιμάσει.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα