Προς το περιεχόμενο

AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4)

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν είναι εκεί το θέμα. Και κερδίζω 300MHz στο all-core αν κάνω OC στα 4GHz. Η τάση έπρεπε να πέφτει στο idle, όπως πέφτει και η συχνότητα..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι ναι εννοείται. Δεν πέφτει παιδιά, μην το ψάχνουμε, αφού μου απάντησε η ίδια η MSI στο ticket που άνοιξα..

2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Δεν είναι εκεί το θέμα. Και κερδίζω 300MHz στο all-core αν κάνω OC στα 4GHz. Η τάση έπρεπε να πέφτει στο idle, όπως πέφτει και η συχνότητα..

Σε καμία μητρική δεν πέφτει η τάση τσάμπα παιδευεσαι 

Ναι αυτό έχω καταλάβει. Πολύ περίεργο όμως. Στις intel δεν πέφτει; Και δεν λέω να βάλω καρφωτή override τάση, αλλά offset..

2 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ναι αυτό έχω καταλάβει. Πολύ περίεργο όμως. Στις intel δεν πέφτει; Και δεν λέω να βάλω καρφωτή override τάση, αλλά offset..

Δεν ξέρω το γίνεται σε Intel αλλά εφόσον δεν τραβάει ampere η cpu όταν κάθεται  κλαιν.

• Like 1

@duffyduckΤην έχεις πειράξει την τάση ή είναι στο Auto;

Μόλις τώρα, parsifal είπε

Στην  Asus X470 Pro που έχω με offset Vcore, η τάση πέφτει. Δεν το βλέπεις στο SVI2 TFN αλλά στον sensor των VRM (VDDCR voltage νομίζω).

Εμένα πουθενά. Ούτε στο HWiNFO (σε κανέναν sensor), ούτε στο Ryzen Master, ούτε στο CPU-Z. Ίσως είναι θέμα των Β450..

2 λεπτά πριν, duffyduck είπε

Στο Auto

Απο το BIOS της Tomahawk MAX μονο A-XMP profile εβαλα και SVM mode

Εχεις βαλει τους πιο προσφατους chipset drivers απο το site της amd?

Ε χαίρω πολύ :P Τόση ώρα λέω ότι δεν πέφτει σε offset ή override. Δηλαδή αν θέλεις να κάνεις OC τον ξεκλείδωτο Ryzen έχεις δύο επιλογές: Η τάση να είναι μόνιμα καρφωμένη ή κάνεις OC με Auto τάση που η μητρική δίνει 1.8 Volt ξέρω 'γω για 3.5 GHz :P

8 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Ε χαίρω πολύ :P Τόση ώρα λέω ότι δεν πέφτει σε offset ή override. Δηλαδή αν θέλεις να κάνεις OC τον ξεκλείδωτο Ryzen έχεις δύο επιλογές: Η τάση να είναι μόνιμα καρφωμένη ή κάνεις OC με Auto τάση που η μητρική δίνει 1.8 Volt ξέρω 'γω για 3.5 GHz :P

Νομίζω ότι αυτό που έχει σημασία δεν είναι το offset στο cpu voltage αλλά το OC στο clock του. Εγώ σε 3 μητρικές που έχω B450/Χ470/Χ570 δουλεύω με offset αλλά όλα τα άλλα auto και το voltage πέφτει και στις 3. Αν τώρα κάνω manual OC στα 4 μετά το voltage δεν πέφτει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...