Προς το περιεχόμενο

AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4)

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στην τελική αν δεν γίνεται αλλιώς ας βγάλουν BIOS μόνο για τους 4000 αφού έχει bios flashback έτσι και αλλιώς..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

3 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Στην τελική αν δεν γίνεται αλλιώς ας βγάλουν BIOS μόνο για τους 4000 αφού έχει bios flashback έτσι και αλλιώς..

Και πως θα πουλήσει μετά η b550, b650,x570, x670? 😕 ξέρουν αυτοί τι κάνουν... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τη στιγμή που η AMD έχει πει ότι θα υποστηρίξει το ΑΜ4 μέχρι τους 4000 πρέπει να βγάλουν BIOS, δεν έχουν επιλογή. Λογικά θα αργήσει όπως έγινε με τους zen2 αλλά θα βγει στο τέλος. Θα γίνει μεγάλο θέμα να μην υποστηρίξουν το B450. Οι Tomahawk και Mortar είναι πολύ δημοφιλής μητρικές. Και ας μην έχει ωραίο GUI, λες και έχει σημασία. BIOS είναι, όχι game..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω να μην το γλιτώνει το crossflash από Χ470 η Χ370 Τaichi μου (identical).

Αν το θέμα θα είναι απλά το μέγεθος του eprom chip, μια χαρά stripped εκδόσεις θα βγουν.

Επεξ/σία από Πέτρος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

Από τη στιγμή που η AMD έχει πει ότι θα υποστηρίξει το ΑΜ4 μέχρι τους 4000 πρέπει να βγάλουν BIOS, δεν έχουν επιλογή. Λογικά θα αργήσει όπως έγινε με τους zen2 αλλά θα βγει στο τέλος. Θα γίνει μεγάλο θέμα να μην υποστηρίξουν το B450. Οι Tomahawk και Mortar είναι πολύ δημοφιλής μητρικές. Και ας μην έχει ωραίο GUI, λες και έχει σημασία. BIOS είναι, όχι game..

Ποτέ δεν είπε η AMD κάτι για τους 4000, γιατί προφανώς όταν αναφερόταν στο AM4 δεν υπήρχε ο 4000. Η αναφορά της AMD είναι αυτά τα δύο slides

amd-am4-cpu-support-2020.jpg.8b3fd316614e5061f6b96eae5dc200bc.jpgamd-am4-platform-support-2020.jpg.641ffcaf836c624c8550f6e17a9f97b7.jpg

Το "Planned AM4 socket support until 2020. Subject to future roadmap modifications" αφήνει πολλά κενά. θα έλεγα πως είναι μια δέσμευση για την οποία στην AMD θα έχουν μετανιώσει. Προσωπικά θα εκπλαγώ αν πάρουν υποστήριξη Zen 3 και οι B350/X370. Ήδη για τους Zen 2 η AMD το άφησε στους κατασκευαστές μητρικών, φυσικά αφού βγάλανε οι πρώτες αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν και οι άλλες. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα γίνει το ίδιο και με τους Zen 3. Για τις B450/X470 δε νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα.

Παρ' ολ' αυτά, αν προσέξει κάποιος το slide, ο χρόνος "τελειώνει' στο 2020. Μπορεί δηλαδή κανείς να εκτιμήσει ότι ήδη τελείωσε η εποχή του AM4 support. Το γράφημα ξεκάθαρα δείχνει 3 χρονικές περιόδους και όχι 4.

Επεξ/σία από malakudi
  • Like 1

3 λεπτά πριν, malakudi είπε

Ποτέ δεν είπε η AMD κάτι για τους 4000, γιατί προφανώς όταν αναφερόταν στο AM4 δεν υπήρχε ο 4000. Η αναφορά της AMD είναι αυτά τα δύο slides

amd-am4-cpu-support-2020.jpg.8b3fd316614e5061f6b96eae5dc200bc.jpgamd-am4-platform-support-2020.jpg.641ffcaf836c624c8550f6e17a9f97b7.jpg

Το "Planned AM4 socket support until 2020. Subject to future roadmap modifications" αφήνει πολλά κενά. θα έλεγα πως είναι μια δέσμευση για την οποία στην AMD θα έχουν μετανιώσει. Προσωπικά θα εκπλαγώ αν πάρουν υποστήριξη Zen 3 και οι B350/X370. Ήδη για τους Zen 2 η AMD το άφησε στους κατασκευαστές μητρικών, φυσικά αφού βγάλανε οι πρώτες αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν και οι άλλες. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα γίνει το ίδιο και με τους Zen 3. Για τις B450/X470 δε νομίζω ότι θα υπάρχει πρόβλημα.

Παρ' ολ' αυτά, αν προσέξει κάποιος το slide, ο χρόνος "τελειώνει' στο 2020. Μπορεί δηλαδή κανείς να εκτιμήσει ότι ήδη τελείωσε η εποχή του AM4 support. Το γράφημα ξεκάθαρα δείχνει 3 χρονικές περιόδους και όχι 4.

Όπως τα λες είναι. Δεν κάνει pass through το 2020 και λέει until 2020. Αυτό σημαίνει "εώς το τέλος του 2019 και τις αρχές του 2020" αν το πάρουμε word for word. 
Πάντως δεν μπορώ να πω ότι με χαλάει το να πάει σε νέο σόκετ. Το γεγονός ότι κράτησε 3 γενιές το AM4 το θεωρώ αρκετό.

Αρκεί βέβαια να μάθει από το παρελθόν και να μην έχουμε πάλι τις παιδικές ασθένιες των Zen, λόγω του νέου σόκετ.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Όπως τα λες είναι. Δεν κάνει pass through το 2020 και λέει until 2020. Αυτό σημαίνει "εώς το τέλος του 2019 και τις αρχές του 2020" αν το πάρουμε word for word. 
Πάντως δεν μπορώ να πω ότι με χαλάει το να πάει σε νέο σόκετ. Το γεγονός ότι κράτησε 3 γενιές το AM4 το θεωρώ αρκετό.

Αρκεί βέβαια να μάθει από το παρελθόν και να μην έχουμε πάλι τις παιδικές ασθένιες των Zen, λόγω του νέου σόκετ.

Το να αλλαξει τώρα socket θα είναι ότι πιο μεγάλη πατάτα θα μπορούσε να κάνει. Το να αλλάξει socket πριν τις ddr5 και ενώ ο κοσμάκης έχει σκάσει πόσα λεφτά για τις υπερτιμημένα x570 θα την ρίξει πολύ στα μάτια του κοσμου

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 9

2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το αλλαξει τώρα socket θα είναι ότι πιο μεγάλη πατάτα θα μπορούσε να κάνει. Το να αλλάξει socket πριν τις ddr5 και ενώ ο κοσμάκης έχει σκάσει πόσα λεφτά για τις υπερτιμημένα x570 θα την ρίξει πολύ στα μάτια του κοσμου

Δε νομίζω να αλλάξει socket μέσα στο 2020. Πάλι AM4 θα είναι οι Zen 3. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα λάβουν BIOS updates και οι πρώτες AM4 μητρικές.

• Like 2

4 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Το να αλλάξει socket πριν τις ddr5

Dual IMC Phenom V3.0 incoming σε αυτην την περιπτωση :D 

Το να αλλαξει σοκετ δυσκολο για τους λογους που λες, αλλα δεν εχουν δωσει ποτε υποσχεση οτι θα το κρατησουν. Και εγω νομιζω οτι θα δουμε και Zen 3 στο AM4 και μετα θα παμε για early support DDR5. 

Spoiler

Υ.Γ Δεν ξερω γιατι, αλλα τωρα που το διαβαζω "early support", "DDR5" και "νεο σοκετ AMD" προσωπικα μου ακουγεται σαν ο ορισμος της συνταγης για την καταστροφη xD

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Does Ryzen 4000 support am4?
AM4 is DDR4 and 2020 is Ryzen 4000/Zen3 and DDR5 release... DDR5 won't come with Ryzen 4000, Ryzen 4000 will still be AM4 socket :P

Will 4th Gen Ryzen be am4?
4th gen Ryzen will be on AM4. 1st gen chipsets for AM4 won't support 4th gen Ryzen. At least not in general, since it's not even mandatory that they support 3rd gen now.
Επεξ/σία από Επισκέπτης

2 ώρες πριν, kostas_anes είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Υ.Γ Δεν ξερω γιατι, αλλα τωρα που το διαβαζω "early support", "DDR5" και "νεο σοκετ AMD" προσωπικα μου ακουγεται σαν ο ορισμος της συνταγης για την καταστροφη xD

Σκεψου μονο σε ενα πισι ολα αυτα μαζι: early support+DDR5+new socket+fresh navi= 

spacer.png

Για την Χ370 Prime Pro πάντως έχω ανοίξει και support ticket στην ASUS για το BIOS με AGESA 1.0.0.4B, μιας που διορθώνει ένα πρόβλημα με τα IOMMU και το virtualization και αν και έχει κυκλοφορήσει μία beta του 5406, δεν έχει βγει κάτι επίσημο. Περιμένω να δω τι θα απαντήσουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...