Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Περί active cooling, πιθανές τιμές εκκινησης του 16/32 Ryzen 3000 και διάφορα άλλα εδώ.

Από ότι λέει μάλλον μιλάμε για πολύ πάνω από τα 500$ MSRP για τον 16/32

• Like 2
  • Thanks 1
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Philip023 είπε

Περιεργο

Για εσενα που μας ερχεσαι καινουργιος εδω, ναι. Για εμας που τα ξερουμε κανα 6μηνο+ τωρα, οχι.
Πολυ λογικη αποφαση αν λαβεις υπ οψην σου το γεγονος οτι το I/O δεν scaleαρει τοσο καλα με τα node shrinks, θα βγει πολυ φθηνοτερα να το κανεις σε ωριμο node οπως τα 14nm λογω yields (μιας και ειναι και μεγαλο) και οτι η AMD εχει συμφωνια με την GloFo (η οποια δεν εχει 7nm ανταξια της TSMC) εως το 2020 (η '22 δεν θυμαμαι ακριβως), να φτιαχνει ενα μερος των chip της εκει ;) 

Επεξ/σία από kostas_anes
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Για εσενα που μας ερχεσαι καινουργιος εδω, ναι. Για εμας που τα ξερουμε κανα 6μηνο+ τωρα, οχι.
Πολυ λογικη αποφαση αν λαβεις υπ οψην σου το γεγονος οτι το I/O δεν scaleαρει τοσο καλα με τα node shrinks, θα βγει πολυ φθηνοτερα να το κανεις σε ωριμο node οπως τα 14nm λογω yields (μιας και ειναι και μεγαλο) και οτι η AMD εχει συμφωνια με την GloFo (η οποια δεν εχει 7nm ανταξια της TSMC) εως το 2020 (η '22 δεν θυμαμαι ακριβως), να φτιαχνει ενα μερος των chip της εκει ;) 

και γω τα ξερω απλως αυτο δεν το ειχα υποψην μου αυτο το θεμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Εκτός από κάποια apu που είναι στα 12nm όπως και οι 2xxxx

Tα APU δεν ειναι 3η γενια Zen ομως ;)

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Tα APU δεν ειναι 3η γενια Zen ομως ;)

Έχω την εντύπωση ότι ο φίλος λέγοντας τρίτης γενιάς εννοεί τους 3xxx

1 ώρα πριν, mpokwsths είπε

Περί active cooling, πιθανές τιμές εκκινησης του 16/32 Ryzen 3000 και διάφορα άλλα εδώ.

Από ότι λέει μάλλον μιλάμε για πολύ πάνω από τα 500$ MSRP για τον 16/32

Δεν το κατάλαβα το σκεπτικό του για την τιμή να σου πω την αλήθεια. Οπως λεει δεν εχει καμια πληροφορια για την τιμη τους και γενικα για τους επεξεργαστες.Στην αντιστοίχιση που κάνει δεν μπαίνει ο ryzen αλλά ο tr πλέον. Θεωρείτε ότι η amd θα πουλήσει τον ryzen στην τιμή του tr? Δεν έχει κανένα νόημα αυτό.

Επεξ/σία από akoinonitos
Δημοσ.

Εγώ να κάνω μια άλλη ερώτηση που το είχα απορία εξ αρχής. Τι σημαίνει PCIe 4.0 για τις υφιστάμενες καρτες γραφικών; Αλλά και γενικότερα, θα υπάρξει κάποιο performance gain/FPS Boost κλπ ? Όπως για το 5.0

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Εγώ να κάνω μια άλλη ερώτηση που το είχα απορία εξ αρχής. Τι σημαίνει PCIe 4.0 για τις υφιστάμενες καρτες γραφικών; Αλλά και γενικότερα, θα υπάρξει κάποιο performance gain/FPS Boost κλπ ? Όπως για το 5.0

Άποψη μου, κανεεενα κέρδος.

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, thetiesthatbind είπε

Καρτες τιποτα. Storage απο την αλλη... ;) 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Darthvader είπε

Όταν λες Storage? Κάντο λίγο πιο λιανά.

Aν βαλεις 2 NVME πανω χανεις SATA ports, χανεις απο την καρτα, τα υπολοιπα PCI-E slots ανενεργα κτλ. Οποτε sound cards, extra usb stuff κτλ τρωνε ακυρο. 
Τωρα και με 8x τρεχει μια χαρα οποιαδηποτε καρτα, 2 NVMe μπορουν να ειναι οκ μονο με 4 pci-e lanes και τα δυο μαζι (αντι για 4 εκαστο), δεν θα χανεις SATA ports και δεν θα χανεις και τα αλλα PCI-e slots.

Βασικα εφ οσων διπλασιαζεται το available bandwidth, αμεσως διπλασιαζεται και ο αριθμος συσκευων που μπορουν να χρησιμοποιησουν τον διαυλο. Περαν αυτου RAID σε NVMe ειναι πλεον viable.

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 3
Δημοσ.

Παίδες θέλω να βάλω 2 * 16GB 3200Mhz μνήμες στην Asrock B450 μητρική μου.

Υπάρχουν μνήμες που εγγυημένα/δοκιμασμένα θα παίζουν στα 3200Mhz χωρίς πρόβλημα;

αυτή τη στιγμή σε καλή τιμή βρίσκω Gskill & Corsair, και οι δύο πρέπει να έχουν Hynix M-Die τσιπάκια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...