Προς το περιεχόμενο

AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4)

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

πράγματι κάτι τρέχει με τους 1600, αν η φωτό στο reddit δεν είναι πειραγμένη ή ο τύπος κέρδισε silicon lottery,  η AMD δίνει 8 πύρηνες (R7 1700) αντί για 6 (R5 1600) στην τιμή των 6. R5 1600 από €112.
                                 00mrhohz95a41.jpg

1600 με 8 cores και 16 threads, 65W και με cooler.

RYZEN για όλες τις χρήσεις, workstation, media-PC, NAS, όλα.
 πηγή.

edit: οι παλιοί θα θυμούνται τότε που ξεκλείδωναν πυρήνες ...

Επεξ/σία από eyw
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, eyw είπε

πράγματι κάτι τρέχει με τους 1600, αν η φωτό στο reddit δεν είναι πειραγμένη ή ο τύπος κέρδισε silicon lottery η AMD δίνει 8 πύρηνες (R7 1700) αντί για 6 (R5 1600) στην τιμή των 6. Από €112.
                                 00mrhohz95a41.jpg

1600 με 8 cores και 16 threads, 65W και με cooler.

RYZEN για όλες τις χρήσεις, workstation, media-PC, NAS, όλα.
 πηγή.

Αυτό είναι παράξενο 

15 ώρες πριν, LIGHT1NG είπε

Αυτό είναι παράξενο 

Οχι απαραιτητα γιατι εχει αρκετους memory controlers απο Zen 1 gen και ολα τα cores ειναι 12nm πλεον στην χειροτερη

37 λεπτά πριν, narta είπε

Οχι απαραιτητα γιατι εχει αρκετους memory controlers απο Zen 1 gen και ολα τα cores ειναι 12nm πλεον στην χειροτερη

It doesn't work that way. Στο ιδιο monolithic die ειναι ο MC και τα cores. Ειτε θα ειναι ολα Zen+ 12nm, ειτε Zen 14nm

• Like 1

1 ώρα πριν, kostas_anes είπε

It doesn't work that way. Στο ιδιο monolithic die ειναι ο MC και τα cores. Ειτε θα ειναι ολα Zen+ 12nm, ειτε Zen 14nm

Λαθος διατυπωση.

Εχει αρκετους memory controlers (και γενικοτερα die 12nm) που εχουν σκατενιο, aka Zen 1 gen αποδοση.

10 λεπτά πριν, narta είπε

Λαθος διατυπωση.

Εχει αρκετους memory controlers (και γενικοτερα die 12nm) που εχουν σκατενιο, aka Zen 1 gen αποδοση.

Καθίστε ρε παιδιά ο 1600 είναι 14nm που προέκυψε το 12? Γιατί εγώ τουλάχιστον από όσο βλέπω είναι. 

Ζεν 1 =14ΝΜ

Ζεν+ ακα 2ΧΧΧ 12ΝΜ

Ζεν 2 ακα 3ΧΧΧ 7ΝΜ

3 λεπτά πριν, LIGHT1NG είπε

Καθίστε ρε παιδιά ο 1600 είναι 14nm που προέκυψε το 12? Γιατί εγώ τουλάχιστον από όσο βλέπω είναι. 

Ζεν 1 =14ΝΜ

Ζεν+ ακα 2ΧΧΧ 12ΝΜ

Ζεν 2 ακα 3ΧΧΧ 7ΝΜ

1600AF = 12nm

3 ώρες πριν, tzitzi1983 είπε

Να ρωτησω κατι ρε παιδια εβαλα μολις εναν r5 3600 σε μια tomahawk max και τραβαει 1.35v σε φουλ load ειναι οκ ?

Δεν έχω ιδέα ποια είναι τα πραγματικά όρια και ποιες οι αντοχές του επεξεργαστή όμως μπορώ να σου δώσω μία ιδέα για το πως λειτουργεί το θέμα με το voltage και που έχω καταλήξει εγώ.

Το full load είναι σχετικό, άλλο το full load χωρίς AVX και άλλο με AVX, επίσης ακόμα και με AVX δεν είναι όλα τα load το ίδιο. Όσο ποιο απαιτητικό το load τόσο μικρότερη τάση ζητάει ο επεξεργαστής. Αν βλέπεις το 1.35V σε κάποιο load χωρίς AVX τότε δεν πιέζεις ιδιαίτερα τον επεξεργαστή , αν το βλέπεις σε Prime95 τότε τον πιέζεις πολύ.

Με PBO enabled και scalar X10 ο επεξεργαστής ζητάει 1.37V σε Cinebench R20 (load με AVX αλλά όχι τέρμα απαιτητικό) το οποίο εμένα μου φαίνεται υπερβολικό για αυτό δεν χρησιμοποιώ scalar X10, το scalar ρυθμίζει στο PBO πόσο παραπάνω ρεύμα θα ζητήσει ο επεξεργαστής. Επίσης έχω βάλει -0.075V offset στη μητρική ώστε να δίνει λιγότερο ρεύμα από ότι ζητάει ο επεξεργαστής, έχω δει με benchmarks ότι με το offset χάνω ελάχιστες επιδόσεις στο ST αλλά κερδίζω στο multi thread.

• Like 1

20 λεπτά πριν, elpenor είπε

Δεν έχω ιδέα ποια είναι τα πραγματικά όρια και ποιες οι αντοχές του επεξεργαστή όμως μπορώ να σου δώσω μία ιδέα για το πως λειτουργεί το θέμα με το voltage και που έχω καταλήξει εγώ.

Το full load είναι σχετικό, άλλο το full load χωρίς AVX και άλλο με AVX, επίσης ακόμα και με AVX δεν είναι όλα τα load το ίδιο. Όσο ποιο απαιτητικό το load τόσο μικρότερη τάση ζητάει ο επεξεργαστής. Αν βλέπεις το 1.35V σε κάποιο load χωρίς AVX τότε δεν πιέζεις ιδιαίτερα τον επεξεργαστή , αν το βλέπεις σε Prime95 τότε τον πιέζεις πολύ.

Με PBO enabled και scalar X10 ο επεξεργαστής ζητάει 1.37V σε Cinebench R20 (load με AVX αλλά όχι τέρμα απαιτητικό) το οποίο εμένα μου φαίνεται υπερβολικό για αυτό δεν χρησιμοποιώ scalar X10, το scalar ρυθμίζει στο PBO πόσο παραπάνω ρεύμα θα ζητήσει ο επεξεργαστής. Επίσης έχω βάλει -0.075V offset στη μητρική ώστε να δίνει λιγότερο ρεύμα από ότι ζητάει ο επεξεργαστής, έχω δει με benchmarks ότι με το offset χάνω ελάχιστες επιδόσεις στο ST αλλά κερδίζω στο multi thread.

Εσύ τελικά σε τι κατασταλαξες? Εγώ σε offset+ 0.185 και all core 4.325 ghz 100% stable

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...