Προς το περιεχόμενο

AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4)

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

2 ώρες πριν, Dangor είπε

Σε tomahawk max με ryzen 3600 ποια RAM? https://eu.crucial.com/eur/en/bls2k8g4d32aesbk ή https://www.gskill.com/product/165/184/1536116621/F4-3200C16D-16GVGB-Overview λένε τίποτα στα 3200?

Καλημέρα, οι Gskill στην καλύτερη είναι CJR. Είναι καλές για oc, θα φτάσεις 3600. Αν τυχεις AFR κιτ, την έκατσες.

Οι crucial θα φτάσουν σίγουρα τα 3600 (και παραπάνω), με λιγότερη τάση ίσως, αλλά έχουν πιο χαλαρό trfc. 

Μάλλον τις crucial θα έπαιρνα, για 3733-3800. Στοκ είναι τα ίδια.

• Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

μια ερώτηση αξίζει να δώσω τον cpu 1700x να παο σε cpu 3600 η cpu 3700x όπως βλέπω και με την μητρική X370 η μνήμες μπορεί να φτάσουν μέχρι  3600 με 3800  περισσότερο το pc το έχω για παιχνίδια σε ανάλυση 3440x1440

Από 1700x δε πας σε 3600 ακόμα και αν έχουν το ίδιο MT performance μέσες άκρες. Γνώμη μου πάντα. Και σε αυτή την ανάλυση που παίζεις θα πρέπει να έχεις top κάρτα (2080ti) για να δεις διαφορά από την αλλαγή cpu.

• Like 3

13 ώρες πριν, ilos είπε

Από 1700x δε πας σε 3600 ακόμα και αν έχουν το ίδιο MT performance μέσες άκρες. Γνώμη μου πάντα. Και σε αυτή την ανάλυση που παίζεις θα πρέπει να έχεις top κάρτα (2080ti) για να δεις διαφορά από την αλλαγή cpu.

δηλαδή μονο 3700x

1 ώρα πριν, kakos84 είπε

δηλαδή μονο 3700x

Ναι, αλλά δεν αξίζει και πολύ. Γνώμη μου, περίμενε 4η γενιά, εκτός αν τα χρήματα καίνε τρύπα στην τσέπη σου...

Ή πας σε 3900Χ να πεις ότι παίρνεις και παραπάνω πυρήνες.

• Like 2

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια απορία σχετικά με το XFR2; Το καλοκαίρι που είχε 30αρια ambient έπιανε 3.68 GHz all core και τώρα το Χειμώνα πιάνει 3.7. Γιατί δεν πάει παραπάνω; Αυτό δεν κάνει υποτίθεται το XFR2; Σαν το gpu boost περίπου. Αφού υπάρχει θερμοκρασιακό headroom ανεβάζει το ρολόι. 52-53 βαθμούς έχω σε blender, cinebench κτλ. Γιατί δεν boostαρει παραπάνω; Ή μήπως έχει ένα hard limit στην all core συχνότητα;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

10 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Μια απορία σχετικά με το XFR2; Το καλοκαίρι που είχε 30αρια ambient έπιανε 3.68 GHz all core και τώρα το Χειμώνα πιάνει 3.7. Γιατί δεν πάει παραπάνω; Αυτό δεν κάνει υποτίθεται το XFR2; Σαν το gpu boost περίπου. Αφού υπάρχει θερμοκρασιακό headroom ανεβάζει το ρολόι. 52-53 βαθμούς έχω σε blender, cinebench κτλ. Γιατί δεν boostαρει παραπάνω; Ή μήπως έχει ένα hard limit στην all core συχνότητα;

Αν δε βάλεις pbo δε θα πάει παραπάνω.

• Like 1

15 ώρες πριν, yiannis1991 είπε

2600 απλο δεν έχεις?  ,Εχθές έστησα ένα συστηματακι με 2600  με στοκ κουλερ μόνο που έβαλα την ψύκτρα από 2600x που είχα με το δικό του φαν. Δεν νομίζω ότι μπορουν να πάνε πολύ πιο πάνω αυτά τα τσιπάκια όπως οι x ,λογικά έχουν περιορισμένες δυνατότητες. Σε CB έτρεχε κάπου στα 3750-3800 αν θυμάμαι καλά με pbo enabled σε μια bazooka v2

Βασικά είναι η κατανάλωση λογικά. Σε χαμηλότερα loads πάει παραπάνω από 3.7 all core, αλλά σε 100% σε όλα τα threads μέχρι 3.7 για να κρατήσει 65 watt..

• Moderators
2 hours ago, akoinonitos said:

2600 απλο δεν έχεις?  ,Εχθές έστησα ένα συστηματακι με 2600  με στοκ κουλερ μόνο που έβαλα την ψύκτρα από 2600x που είχα με το δικό του φαν. Δεν νομίζω ότι μπορουν να πάνε πολύ πιο πάνω αυτά τα τσιπάκια όπως οι x ,λογικά έχουν περιορισμένες δυνατότητες. Σε CB έτρεχε κάπου στα 3750-3800 αν θυμάμαι καλά με pbo enabled σε μια bazooka v2

Ακριβώς, δεν πάνε. Επίσης με manual oc κανείς δεν εγγυάται 4(+)GHz.

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει δοκιμάσει κανείς το 1.0.0.4 agesa stable που βγήκε για την Tomahawk με 2000 cpu; Πέφτει η τάση σε idle σε manual OC με καρφωτή τάση ή με offset και ενεργοποιημένο το Cool 'n' Quiet; Βελτιώσεις σε ram OC;

Επεξ/σία από Επισκέπτης

18 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

Έχει δοκιμάσει κανείς το 1.0.0.4 agesa stable που βγήκε για την Tomahawk με 2000 cpu; Πέφτει η τάση σε idle σε manual OC με καρφωτή τάση ή με offset και ενεργοποιημένο το Cool 'n' Quiet; Βελτιώσεις σε ram OC;

Μόνο με offset πέφτει, ακόμα το beta είναι από όσο βλέπω που έχει βγει 11/11..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...