kostas_anes Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Sheogorath είπε Πιο πολύ λάθος προγράμματος παρά ΑΙ. Κανένα νευρωνικο δίκτυο δεν αλλάζει την συμπεριφορά του τσιπ... Eκτος και αν τρεχει ενα παραλληλα για να κανει optimize το CPU αναλογα με την εργασια που εκτελει Oτι κανει δηλαδη και το SenseMI των Ryzen, το οποιο αντιλαμβανεται τι instructions εκτελει το καθε προγραμμα που τρεχει και φτιαχνει εναν πινακα με τα πιο επαναλαμβανομενα, τα οποια μετα τα εισαγει στο OpCache και μετα τα παιρνει ετοιμα το CPU, χωρις να χρειαζεται να λειτουργησει τους decoders. Ενα μερος του perceptron branch prediction που χρησιμοποιουν οι Ryzen και ο λογος που οταν τρεχεις ενα bench πολλες φορες συνεχομενα, παρατηρεις μικρες, αλλα σταθερες αυξησεις στο σκορ. Εχω παρατηρησει σε renders που κανω στο vegas (τους 2ωρου+) oτι ενω στην αρχη κανει render με μια x ταχυτητα, ας πουμε 30 FPS, οσο περναει ο χρονος σιγα σιγα αυξανεται, με διαφορετικες σκηνες και πλανα, τα οποια επαναλαμβανονται ανα τακτα χρονια διαστηματα (πχ το ιδιο πλανο ανα 4 λεπτα βιντεο, θα ελεγα αρκετα μεγαλος χρονος για να μην εχει μενει τιποτα στην cache ε?). Απο RAM δεν φαινεται να χρησιμοποιει κατι παραπανω (περα απο κατι αυξομειωσεις του μισου GB που κανει παντα) και το αποθηκευτικο μεσο που διαβαζει ειναι το ιδιο, ενας MP510. Oμως απο αυτα τα 30 FPS που εχει το πρωτο 15λεπτο, στο μισαωρο εχει παει στα 32, στην μια ωρα στα 35 και στο τελος του render ειναι σε κατι 37-40. Και δεν το λεω συγκρινοντας διαφορετικα πλανα (διοτι αναλογα το τι απεικονιζεις, με τι λεπτομερεια και τι διαφορες χρωματων εχεις, εχει διαφορα στον χρονο επεξεργασιας), αλλα με ιδια πλανα. Oσο περναει ο χρονος και κανει δουλεια, αυξανεται ποσοστιαια η ταχυτητα που κανει render σε οτι και να κανει render. Αυτο εφ οσων πραγματικα δεν ξερω πως να το εξηγησω αλλιως, υποθετω οτι ειναι λογω του sense mi. Tωρα, αν καποιος ξερει σε τι οφειλεται και θελει να με διαφωτισει, πολυ ευχαριστως να το κανει για να μου λυθει και εμενα η απορια Επεξ/σία 28 Οκτωβρίου 2019 από kostas_anes Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 3 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Eκτος και αν τρεχει ενα παραλληλα για να κανει optimize το CPU αναλογα με την εργασια που εκτελει Oτι κανει δηλαδη και το SenseMI των Ryzen, το οποιο αντιλαμβανεται τι instructions εκτελει το καθε προγραμμα που τρεχει και φτιαχνει εναν πινακα με τα πιο επαναλαμβανομενα, τα οποια μετα τα εισαγει στο OpCache και μετα τα παιρνει ετοιμα το CPU, χωρις να χρειαζεται να λειτουργησει τους decoders. Ενα μερος του perceptron branch prediction που χρησιμοποιουν οι Ryzen και ο λογος που οταν τρεχεις ενα bench πολλες φορες συνεχομενα, παρατηρεις μικρες, αλλα σταθερες αυξησεις στο σκορ. Εχω παρατηρησει σε renders που κανω στο vegas (τους 2ωρου+) oτι ενω στην αρχη κανει render με μια x ταχυτητα, ας πουμε 30 FPS, οσο περναει ο χρονος σιγα σιγα αυξανεται, με διαφορετικες σκηνες και πλανα, τα οποια επαναλαμβανονται ανα τακτα χρονια διαστηματα (πχ το ιδιο πλανο ανα 4 λεπτα βιντεο, θα ελεγα αρκετα μεγαλος χρονος για να μην εχει μενει τιποτα στην cache ε?). Απο RAM δεν φαινεται να χρησιμοποιει κατι παραπανω (περα απο κατι αυξομειωσεις του μισου GB που κανει παντα) και το αποθηκευτικο μεσο που διαβαζει ειναι το ιδιο, ενας MP510. Oμως απο αυτα τα 30 FPS που εχει το πρωτο 15λεπτο, στο μισαωρο εχει παει στα 32, στην μια ωρα στα 35 και στο τελος του render ειναι σε κατι 37-40. Και δεν το λεω συγκρινοντας διαφορετικα πλανα (διοτι αναλογα το τι απεικονιζεις, με τι λεπτομερεια και τι διαφορες χρωματων εχεις, εχει διαφορα στον χρονο επεξεργασιας), αλλα με ιδια πλανα. Oσο περναει ο χρονος και κανει δουλεια, αυξανεται ποσοστιαια η ταχυτητα που κανει render σε οτι και να κανει render. Αυτο εφ οσων πραγματικα δεν ξερω πως να το εξηγησω αλλιως, υποθετω οτι ειναι λογω του sense mi. Tωρα, αν καποιος ξερει σε τι οφειλεται και θελει να με διαφωτισει, πολυ ευχαριστως να το κανει για να μου λυθει και εμενα η απορια Ανανεώνει τους LUT και μαζεύει τα πιο συχνά σε πιο χαμηλά επίπεδα στην cache. Αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν το αλλάζει σε φυσική μορφή, στο πυρίτιο. Καμία σχέση με τάση κτλ, το data handling αλλάζει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Μόλις τώρα, Sheogorath είπε Ανανεώνει τους LUT και μαζεύει τα πιο συχνά σε πιο χαμηλά επίπεδα στην cache. Αυτό που εννοούσα είναι ότι δεν το αλλάζει σε φυσική μορφή, στο πυρίτιο. Καμία σχέση με τάση κτλ, το data handling αλλάζει. Ε δεν νομιζα οτι θα το πας και σε επιπεδο επιστημονικης φαντασιας ρε αδερφε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Ε δεν νομιζα οτι θα το πας και σε επιπεδο επιστημονικης φαντασιας ρε αδερφε Όχι εγώ, πάνω έγινε η αναφορά σε τάση και συχνότητα.^^ 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Όχι εγώ, πάνω έγινε η αναφορά σε τάση και συχνότητα.^^ Aααα αυτο εννοουσε. Δεν πολυκαταλαβα για τι το ειχε πει ακριβως.... ειναι και βραδυ 😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Βασικά αλγόριθμοι είναι αυτοί, και το branch prediction και αυτό που φέρνει τις πιο συχνές εντολές στο instruction cache. Δεν νομίζω να υπάρχει νευρωνικό δίκτυο μέσα στο chip Πάντως branch prediction και τέτοια έχουν όλα τα cpu.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicksoti Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Παιδιά χαριτολογώντας... το memory και cpu training εννοούσα προφανώς. Που πέφτει "μέσα". Καθόλου λάθος. Όταν μπουτάρει συνήθως είναι σταθερό και στη λειτουργία. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Όχι πάντα. Αν δεν τρέξεις HCI MemTest στο 1000% ή όλη τη νύχτα δεν ξέρεις. Σε μένα για παράδειγμα έβγαλε 10 κύκλους ΤΜ5 και στο HCI έβγαλε error από το 50%. Το ότι μπουταρει δεν σημαίνει τίποτα. Πρέπει να έχεις κάνει χοντρή λακακία για να μην μπουταρει καν. Χωρίς stability tests δεν γίνεται τίποτα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nicksoti Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Τουλάχιστο για τη δική μου μητρική ισχύουν αυτά που γράφω παραπάνω μέσες άκρες. Δηλαδή, δοκιμάζοντας OC σε λογικά πλαισια (δεν λέω να δοκιμάσει με τάση 1.5V) , όταν φτάσεις σε σημείο να μην μπουτάρει ξέρεις ότι είσαι κοντά στη βέλτιστη ρύθμιση. Τα γράφω αυτά σε σχέση με τι παλιό μου σύστημα με FX. Εκεί μπορούσε να κάνει boot με πιο ακραίες ρυθμίσεις, και μετά να κολά στα win, η να βγάζει 100άδες errors και να ήθελες 150mhz κάτω. Εδώ δεν ισχύει αυτό. Σε "κόβει" το bios αρκετά εύστοχα και δεν ρισκάρεις την εγκατάσταση. Άσε που δεν έχει χρειαστεί ποτέ να κάνω clear cmos. Κυρίως στη cpu αναφέρομαι, αλλά ισχύει ως ένα βαθμό και για τις μνήμες. Αλλιώς δεν μου φαίνεται λογικό, στην ίδια συχνότητα, πχ με 1.38 να περνά επιτυχώς ΤΜ5 αρκετούς κύκλους, συν οτιδήποτε άλλο τρέξεις και εννοώ video editing, renders κλπ, και με 1.36 να μην μπουτάρει καν. Τα ίδια και με την Cpu. 3700 με 1.2V σταθερότατη (H265 export, κάμποσα απανωτά cinebench R20 κλπ κλπ) και στα 3750 με ίδια τάση να μην μπουτάρει καν δεν είναι φυσιολογικό. Και πράγματι, αν δοκιμάσω OC από windows με ίδια τάση "κερδίζω" άλλα 50Mhz και μετά αρχίζουν οι αστάθειες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 3 ώρες πριν, yiannis1991 είπε Βασικά αλγόριθμοι είναι αυτοί, και το branch prediction και αυτό που φέρνει τις πιο συχνές εντολές στο instruction cache. Δεν νομίζω να υπάρχει νευρωνικό δίκτυο μέσα στο chip Πάντως branch prediction και τέτοια έχουν όλα τα cpu.. Tρεχει κανονικα neural net. Ενα perceptron ειναι απο τα πρωτα neural net που εφηυραμε. https://www.jilp.org/cbp/Daniel-slides.PDF https://en.wikipedia.org/wiki/Perceptron Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 4 ώρες πριν, kostas_anes είπε Tρεχει κανονικα neural net. Ενα perceptron ειναι απο τα πρωτα neural net που εφηυραμε. https://www.jilp.org/cbp/Daniel-slides.PDF https://en.wikipedia.org/wiki/Perceptron ΝΕΤ, δίκτυο. Τρέχει perceptron, αν θες να πεις αυτό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 44 λεπτά πριν, Sheogorath είπε ΝΕΤ, δίκτυο. Τρέχει perceptron, αν θες να πεις αυτό. Μιας και δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με machine learning και neural nets, ισως να χρησιμοποιησα λαθος ορολογια. Ουσιαστικα μου λες δεν ειναι νευρωνικο ΔΥΚΤΙΟ, αλλα ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ; Δηλαδη, το δυκτιο αποτελειται απο πολλους αλγοριθμους που δουλευουν μαζι. Η ιδια η AMD το αποκαλει net βεβαια, και ομολογω οτι απο εκει το ξεσηκωσα, αλλα απο οτι καταλαβα μαλλον ειναι marketing scheme? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 44 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Μιας και δεν εχω ασχοληθει ιδιαιτερα με machine learning και neural nets, ισως να χρησιμοποιησα λαθος ορολογια. Ουσιαστικα μου λες δεν ειναι νευρωνικο ΔΥΚΤΙΟ, αλλα ΑΛΓΟΡΙΘΜΟΣ; Δηλαδη, το δυκτιο αποτελειται απο πολλους αλγοριθμους που δουλευουν μαζι. Η ιδια η AMD το αποκαλει net βεβαια, και ομολογω οτι απο εκει το ξεσηκωσα, αλλα απο οτι καταλαβα μαλλον ειναι marketing scheme? Το train σε μνήμες είναι constrain optimization, έχεις ένα πεπερασμένο χώρο λύσεων (τα όρια των αντιστάσεων και ότι άλλο αλλάζει) και προσπαθείς να βρεις αποδεκτή λύση εκεί μέσα (να δουλεύει). Το beach predictor θεωρώ απίθανο να κάνει χρήση νευρωνικών δικτύων (ηλίθια λύση θα μπορούσα να πω), όταν την δουλειά την κανεις μελετώντας Bayesian κατανομές, που είναι πολύ πιο φθηνό. Αλλα ναι, είναι ορολογία που πουλάει και επειδή ακομα και ένα Bayesian σύστημα απόφασης μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά (σε μικρή κλίμακα πάντα) με ένα ΤΝΔ, τα όρια πέρα από αυτά που αποκαλείται ΑΙ ένα σύστημα δεν είναι σαφώς/αυστηρώς ορισμένα, το ονομάζουν όπως θέλουν. Τρανο παράδειγμα της NZXT αυτό για τον έλεγχο των ανεμιστήρων με «ΑΙ», που ανάθεμα αν έκανε και απλό linear regression... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas_anes Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 38 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Το train σε μνήμες είναι constrain optimization, έχεις ένα πεπερασμένο χώρο λύσεων (τα όρια των αντιστάσεων και ότι άλλο αλλάζει) και προσπαθείς να βρεις αποδεκτή λύση εκεί μέσα (να δουλεύει). Καλα αυτο το εχω καλυψει Περι των αλλων (μπαγκαρε παλι το site και δεν μπορω να κανω quote , βλεπω τι λες μεν, απο την αλλη οπου και οτι και να διαβασεις απο 3ες πηγες αναφερουν το branch prediction που χρησιμοποιει η AMD ως " a Perceptron Branch Predictor". Ψαχνοντας λιγο στο google, βρηκα αναφορες για neural network branch predictors με perceptrons (source 1, source 2), ενω παραλληλα αν δεις εδω, το λημα αναφερει πως η AMD χρησιμοποιει αυτου του ειδους τον branch predictor απο εποχες piledriver. https://en.wikipedia.org/wiki/Branch_predictor#Neural_branch_prediction Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Sheogorath Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Share Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2019 Perceptron όχι Neural network. Anyway, είναι θέμα κλίμακας όπως είπα, και τα όρια είναι ασαφή. Matrix Multiplications είναι κατα βάση. Το λέει πάντως, τρώνε penalty στο latency, αλλά με το fast path λίγο στρώνει. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα