Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Να τρέξω κανα CB15 για benchmarking λέω, χωρίς να κάνω ζημιά.

4100 είμαι σταθερός με τόση τάση. Single πάει 4200 με 1.5 αλλά προφανώς εκει δεν τρέχω τίποτα.

Ε για benchmarks είναι οκ ρε. Αλλά μεινε από llc4 και κάτω 

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, obijuan1983 είπε

Δεν βλέπω αξιόλογη διάφορα παρόλο που είσαι με 14αρια και στα 4125 ο Ryzen

Μνήμες 3533

Γι'αυτό τρέχουμε και το Shadow of the Tomb Raider (SOTTR) που πιάνει διαφορές που δεν πιάνει το AIDA.

Εκεί θα έχετε μεγαλύτερες διαφορές από το latency του AIDA.

Επεξ/σία από mpokwsths
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Gskill TridentZ RGB 3200C16 (b-dies ταχα)

Ram 3533

3533.jpg

Ram 3600

3600.jpg

Mου φαίνονται αρκετά καλά...

Και για να μην ξεχνιομαστε!

Ryzen 7 2700 @  4.725GHz

1m.png

Cinebench R15 @ 4.4GHz

cb15.png

Επεξ/σία από obijuan1983
  • Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να κάνω μια γρήγορη ερώτηση, αν σε έναν ryzen 3 1200 κάνω oc από 3.1 που είναι σε 3.5 - 3.6 με 1.20 - 1.25 volt πόσα περίπου παραπάνω watt θα  χρειάζεται από τα 65 που είναι το stock, μπορεί να πάει και πάνω από 100 ;;

Επεξ/σία από bep1995
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω ότι όσο αυξάνεις το ρολόϊ αυξάνεται αναλογικά η κατανάλωση ( P = C × V^2 × F ), δηλαδή 20% ποιο γρήγορο ρολόϊ 20% περισσότερα watt, και όσο αυξάνεις τα volt ανεβαίνει εκθετικά. Τώρα αν ο επεξεργαστής δουλεύει ποιο ζεστά μπορεί να αυξήσει τα watt λίγο ακόμα. Αύριο θα σου απαντήσουν και ποιο έμπειροι, εγώ δεν είμαι εντελώς σίγουρος.

Επεξ/σία από elpenor
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είπα να ξεκινήσω από το μηδέν και να ασχοληθω με τον επεξεργαστή να δώ που μπορεί να φτάσει.Εχωκλείσει ολα τα boost έχω βάλει μνήμες 3200 και δεν έχω πειράξει timings.Τάση 1.25 στο bios.Ακούω γνώμες αν βρίσκομαι σε καλό δρόμο η όχι.Throttle δεν νομίζω να έχω

4.2.JPG

1636.JPG

Επεξ/σία από alldaynews
  • Like 2
Δημοσ.

Όχι. Υψηλό latency. Δεν σφίγγουν οι μνήμες παραπάνω; Ποιες μνήμες είναι;

Δημοσ.

@Inler Μπορείς να κατέβεις σε συχνότητα, π.χ. 3400 και να σφίξεις timings. Δες και στο νήμα για τις συγκεκριμένες μνήμες, έχει πολύ πράμα :)

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, yiannis1991 είπε

@Inler Μπορείς να κατέβεις σε συχνότητα, π.χ. 3400 και να σφίξεις timings. Δες και στο νήμα για τις συγκεκριμένες μνήμες, έχει πολύ πράμα :)

«Τέρμα» σφιχτά τα έχει. 

38 λεπτά πριν, Inler είπε

Trfc ρίξε αν δεν έχεις ρίξει ακομα. Περίπου 500-520. Δοκίμασε και 3533 ή 3600. Τάση βάζεις μέχρι 1.45 σχετικά άφοβα. Αντέχουν παραπάνω και από b die θεωρητικά.

Βαλε και τα secondaries αν δεν έχεις κάνει ήδη. Στο αυτόματο βάζει άθλια. Εγώ κέρδισα ~10% αλλάζοντας τα. Ξεκίνα από εκεί.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
7 hours ago, bep1995 said:

Να κάνω μια γρήγορη ερώτηση, αν σε έναν ryzen 3 1200 κάνω oc από 3.1 που είναι σε 3.5 - 3.6 με 1.20 - 1.25 volt πόσα περίπου παραπάνω watt θα  χρειάζεται από τα 65 που είναι το stock, μπορεί να πάει και πάνω από 100 ;;

Δύο 1200ρηδες που έχουν περάσει από τα χέρια μου εκεί φτάνουν (3,6GHz) με νορμαλ τάση. Μετά θέλουν 1,3+ για 3,7+. Είναι τα πιο κακά binned chips από Ryzen, 3,9-4GHz δε θα δεις.
Από κει και πέρα, η κατανάλωση όσο παραμένεις μέσα σε νορμαλ επίπεδα τάσεων (μέχρι 1,25 ας πούμε) δεν αυξάνεται πολύ. Stock ο 1200 δεν χτυπάει τα 65W του, ο 1300Χ τα χτυπάει. Ναι ανεβαίνει πάνω από τα 65 με OC, αλλά δεν βαράει 120+. 

Στην τελική δε σε ενδιαφέρει πόσο πάει όσο είσαι εντός θερμοκρασιακών ορίων, είναι αρκετά χαμηλά για οποιαδήποτε μητρική B350.

• Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GeorgeMan είπε

Δύο 1200ρηδες που έχουν περάσει από τα χέρια μου εκεί φτάνουν (3,6GHz) με νορμαλ τάση. Μετά θέλουν 1,3+ για 3,7+. Είναι τα πιο κακά binned chips από Ryzen, 3,9-4GHz δε θα δεις.
Από κει και πέρα, η κατανάλωση όσο παραμένεις μέσα σε νορμαλ επίπεδα τάσεων (μέχρι 1,25 ας πούμε) δεν αυξάνεται πολύ. Stock ο 1200 δεν χτυπάει τα 65W του, ο 1300Χ τα χτυπάει. Ναι ανεβαίνει πάνω από τα 65 με OC, αλλά δεν βαράει 120+. 

Στην τελική δε σε ενδιαφέρει πόσο πάει όσο είσαι εντός θερμοκρασιακών ορίων, είναι αρκετά χαμηλά για οποιαδήποτε μητρική B350.

Τόσο χάλια; Οι αρχικοί στα ρεβιου χτυπούσαν 3.9-4.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...