Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, renaxan είπε

Δεν σε απατάω... Σε αγαπάω πιο πολύ, εσένα :wub: ---- :D

P.S: Μακάρι να φτάσουν τα 5 GHz. Αλλά δεν το νομίζω. Θα δούμε τέλος Μαΐου, τι θα μας πει η κα. Liza Su. 

Τί?????????? Που είναι ο δικηγόρος μου 🤬

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nikos5800 είπε

fixed!:D

Θα έχουν @ρχίδια 8πύρηνους σε σχέση με τους 8πύρηνους σε pc!

Τώρα fixed!👍🤣

8 λεπτά πριν, STORM1978 είπε

Τί?????????? Που είναι ο δικηγόρος μου 🤬

Ελα ρε τι με θές? Δεν βλέπεις οτι είμαι με την γυναίκα μου?😋

Αλλά μάλλον δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα...

@renaxan για΄σένα χτυπιούνται τα παιδιά!🤣   (Θα τα πούμε στο σπίτι μικρή μου τρελοκαμπέρω!)

🤣😋:D

Δημοσ.

Κοίτα τι απόδοση έχουν τώρα οι κονσόλες και τι hardware χρειάζεσαι σε PC για να φτάσεις την απόδοση αυτή.Η επόμενες σε σχέση με τις υπάρχουσες θα κάνουν μεγάλο άλμα σε θέμα hardware.Ηταν λογικό κάποια στιγμή οι κονσόλες να φτάσουν τα PC, γίνετε τώρα γιατί δν υπάρχει πλέον αναβάθμιση στις κάρτες γραφικών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, Ouranium είπε

Κοίτα τι απόδοση έχουν τώρα οι κονσόλες και τι hardware χρειάζεσαι σε PC για να φτάσεις την απόδοση αυτή.Η επόμενες σε σχέση με τις υπάρχουσες θα κάνουν μεγάλο άλμα σε θέμα hardware.Ηταν λογικό κάποια στιγμή οι κονσόλες να φτάσουν τα PC, γίνετε τώρα γιατί δν υπάρχει πλέον αναβάθμιση στις κάρτες γραφικών.

Δεν ειναι θεμα hardware αλλα οτι οι devs προγραμματιχουν για κονσολες και κανουν port στο pc στηριζομενοι στο uber hardware. Στις κονσολες γινεται code to the metal στο pc "να πα να μπιπ να παρουν καλυτερο hardware"

Επεξ/σία από narta
  • Like 4
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Ouranium είπε

Στο πρώτο που λές, έτσι είναι πάντα αφου το "σώμα"(hardware κονσόλας) είναι στάνταρ το ιδιο και πολύ όμορφα κι απλά του φοράνε το κάθε κοστουμάκι(game)

Ενω στα pc port μετά πάει η φόλα γόνα...

Το pc gaming hardware είναι σαν μια formula 1 χωρις ελαστικά....  Εχει όλη την ιπποδύναμη του κόσμου αλλά το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να ζορίζεται τζάμπα και να μην αποδίδει ποτέ αυτό που πραγματικά θα μπορούσε...

Στο δεύτερο που λές, όταν φτάνει η ώρα για νέα κονσόλα φτιαγμένη απο το 0, πάντα θα φτιαχτεί με τα καλύτερα υλικά και τεχνολογίες που υπάρχουν την "στιγμή" της δημιουργίας ώστε να κρατήσει και για 5-6 χρόνια εξέλιξης... Αρα λογικό είναι τον καιρό που θα φτιαχτεί η νέα κονσόλα, να είναι γαλουχημένη με τις νέες και τρέχουσες τεχνολογίες..Αρα αναγκαστικά θα "φτάνει τα pc" που λές κι εσυ..

Απλά σε 2-3 χρόνια η κονσόλα θα είναι ίδια ενώ το pc hardware πάλι θα έχει φύγει πολύ μπροστα...

Επειδή  όμως τα κοστουμάκια που είπα και πιο πάνω, θα ράβονται γι αυτές, θα υπάρχουν ξανα στιγμές που θα λές "" πόσο μαλ@κας είμαι τελικά που πήρα pc με 3.000 και οχι μια κονσολίτσα που με το 1/3 σε δύναμη, πολλά πραγματάκια τα τρέχει πιο "τίμια"   "" 

Ναι ναι..... ξέρω... Πιο πολλά fps, 4Κ 60 και σε λίγο θα είναι στην μόδα το 4Κ 120 και πάει λέγοντας...🙂

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κοίτα εδώ να δεις τι διαφορά έχει η κάρτα γραφικών του ps4 και τι αποδίδει.Ξέρω πως τα games είναι ραμμένα για της κονσόλες και με PC εμείς κάνουμε απλά brute force και βγάζουμε καλύτερα γραφικά.απλα έτσι όπως πάει τα καινούρια θα είναι σε γραφικά καλύτερα από PC με 2080.Και με 8 πυρήνες και 16g ram που φημολογείται θα τραγουδάνε Ρέμο "Τι να συγκριθεί μαζί σου". Θα δουμε και γνωστα online games ραμμενα για κονσολες,γιατί που θα είναι το πρόβλημα να κοτσαρεις keyboard και mouse.εκει μετά δν θα μπορείς να ακολουθήσεις Γιατί για να δούμε διαφορά θα πρέπει να έχουμε τουλάχιστον  2080ti,που δν μπορούμε να αγοράσουμε.

Επεξ/σία από Ouranium
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ZELOMOTH είπε

Το Force δεν αποδίδει τα 600 watt που λες! Μην είσαι κορόιδο και διακινδυνεύεις το νέο σου σύστημα!

Deer να πάρεις να είσαι σίγουρος!🙂

Μα γιαυτό πήρα 600 για να βγάζει 400 (65+ 😀). Χτύπησα τότε και ένα Lamtech 700W, που κάνει θόρυβο σαν ελέφαντας. Ένα άλλο πιο κινέζικο (no name), του είχα βγάλει και τον ανεμιστήρα για να γίνει αθόρυβο, αθάνατο και εκείνο. Τώρα βλέπω (εν έτη 2019) αυτά με πιστοποίηση 80+ να έχουν ακόμα " Floppy Connector" και γελάω. Εντάξει τώρα σοβαρεύτηκα και θα  κάνω την υπέρβαση να πάρω ένα  LC-Power 80+.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Nikosmile είπε

Μα γιαυτό πήρα 600 για να βγάζει 400 (65+ 😀). Χτύπησα τότε και ένα Lamtech 700W, που κάνει θόρυβο σαν ελέφαντας. Ένα άλλο πιο κινέζικο (no name), του είχα βγάλει και τον ανεμιστήρα για να γίνει αθόρυβο, αθάνατο και εκείνο. Τώρα βλέπω (εν έτη 2019) αυτά με πιστοποίηση 80+ να έχουν ακόμα " Floppy Connector" και γελάω. Εντάξει τώρα σοβαρεύτηκα και θα  κάνω την υπέρβαση να πάρω ένα  LC-Power 80+.

Α δεν ξέρω τι λες αλλά τα Lamtech τα έχω σε εκτίμηση! Ενα που είχα 550ρι για 6-7 χρόνια, είχε αλλάξει 4-5 pc κι ακόμα και τώρα παίζει κάπου σε εναν ι3 2100 με μιαR7 260X  ενώ είχε πρωτοξεκινήσει με athlon ii x3 και 5750 και μετά σε fx6300 και μετά και με 8320 και πάει λέγοντας.. Και το chieftec 350 που εχω 10-12 χρόνια κι έχει περάσει απο καμια 10ρια pc κι αυτό, ακόμα κοπανιέται!🙂

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Koπιπαστα απο σχετικο ποστ που εκανα στο fb page των TechLads για να μην τα ξαναγραφω....

Πρόσφατα (5 λεπτά πιο πριν) ανακάλυψα ένα run από το 12πύρηνο ES Matisse της AMD, το οποίος αν κρίνω από το όνομα τρέχει στα 3.7GHz boost (το μικρότερο που έχουμε δει για 12πύρηνο). Αυτήν την φορά τον έτρεξαν με ένα 3200MHz κιτάκι, με άγνωστα timings.

Το θέμα όμως ποιό είναι? Τα single core σκορ του είναι.... 7% καλύτερα απο τον 1700, ο οποίος έχει το ίδιο boost clock. Με μια κοντινότερη ματιά όμως, μπορούμε να δούμε ότι το sample αυτό ήταν λοκαρισμένος στα 3.35GHz για όλο το run. Έχουμε λοιπόν μία 10.4% διαφορά στο clockspeed, ενώ το αποτέλεσμα είναι 7% καλύτερο. Δεν έχουμε linear scaling όμως σε αυτά τα πράγματα για αρκετούς λόγους, οπότε στα ίδια κλόκια μπορούμε να υποθέσουμε πως η διαφορά επιδόσεων είναι κάπου στο ~15%.

Αν θυμάστε 15% ήταν και η αύξηση στο IPC που ισχυρίζεται και η AMD, πράγμα που όπως φαίνεται επιβεβαιώνεται σε αυτό το run.

Ας περάσουμε στα άλλα στοιχεία. Άν κάποιος παρατηρήσει το Motherboard codename είναι "Qogir". Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο codename, οπότε σίγουρα είναι μια απο τις καινούργιες μητρικές.

Προχωρόντας παρακάτω, έχουμε το latency graph όσον αφορά την cache και τις μνήμες. Εδώ έχουμε ένα προβληματάκι. Το προβληματάκι αυτό είναι οτι η cache του ES που βλέπουμε.... είναι πιο αργή απο έναν 2700Χ, κατα μέσο όρο κατα 18%. Για όσους δεν ξέρουν, το cache latency παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο gaming και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Intel έχει και το πάνω χέρι άλλωστε. Οι Zen+ για παράδειγμα έχουν καλύτερη συμπεριφορά στα παιχνίδια μιάς και έχουν αισθητά μικρότερο latency απο τους Zen 1ης γενιάς.

Ας ελπίσουμε το παραπάνω να είναι εξαιτίας ανωριμότητας του sample και του BIOS, ή των χαμηλών clockspeeds.

https://www.userbenchmark.com/UserRun/16910589

Το δικό μου bench, όποιος θέλει να συγκρίνει.

https://www.userbenchmark.com/UserRun/13480257

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 8
Δημοσ.
10 ώρες πριν, kostas_anes είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Koπιπαστα απο σχετικο ποστ που εκανα στο fb page των TechLads για να μην τα ξαναγραφω....

Πρόσφατα (5 λεπτά πιο πριν) ανακάλυψα ένα run από το 12πύρηνο ES Matisse της AMD, το οποίος αν κρίνω από το όνομα τρέχει στα 3.7GHz boost (το μικρότερο που έχουμε δει για 12πύρηνο). Αυτήν την φορά τον έτρεξαν με ένα 3200MHz κιτάκι, με άγνωστα timings.

Το θέμα όμως ποιό είναι? Τα single core σκορ του είναι.... 7% καλύτερα απο τον 1700, ο οποίος έχει το ίδιο boost clock. Με μια κοντινότερη ματιά όμως, μπορούμε να δούμε ότι το sample αυτό ήταν λοκαρισμένος στα 3.35GHz για όλο το run. Έχουμε λοιπόν μία 10.4% διαφορά στο clockspeed, ενώ το αποτέλεσμα είναι 7% καλύτερο. Δεν έχουμε linear scaling όμως σε αυτά τα πράγματα για αρκετούς λόγους, οπότε στα ίδια κλόκια μπορούμε να υποθέσουμε πως η διαφορά επιδόσεων είναι κάπου στο ~15%.

Αν θυμάστε 15% ήταν και η αύξηση στο IPC που ισχυρίζεται και η AMD, πράγμα που όπως φαίνεται επιβεβαιώνεται σε αυτό το run.

Ας περάσουμε στα άλλα στοιχεία. Άν κάποιος παρατηρήσει το Motherboard codename είναι "Qogir". Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιο codename, οπότε σίγουρα είναι μια απο τις καινούργιες μητρικές.

Προχωρόντας παρακάτω, έχουμε το latency graph όσον αφορά την cache και τις μνήμες. Εδώ έχουμε ένα προβληματάκι. Το προβληματάκι αυτό είναι οτι η cache του ES που βλέπουμε.... είναι πιο αργή απο έναν 2700Χ, κατα μέσο όρο κατα 18%. Για όσους δεν ξέρουν, το cache latency παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο gaming και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Intel έχει και το πάνω χέρι άλλωστε. Οι Zen+ για παράδειγμα έχουν καλύτερη συμπεριφορά στα παιχνίδια μιάς και έχουν αισθητά μικρότερο latency απο τους Zen 1ης γενιάς.

Ας ελπίσουμε το παραπάνω να είναι εξαιτίας ανωριμότητας του sample και του BIOS, ή των χαμηλών clockspeeds.

https://www.userbenchmark.com/UserRun/16910589

Το δικό μου bench, όποιος θέλει να συγκρίνει.

https://www.userbenchmark.com/UserRun/13480257

το cache latency οπως και το memory latency εξαρταται απο την συχνοτητα του cpu οποτε δεν μπορεις να συγκρινεις με διαφορετικα ρολογια

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...