Προς το περιεχόμενο

AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4)

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν είχα δει ποτέ τόσο ρεύμα στο soc στον 1600 μου. Πάντα με καρφωτό 1.100-1.125v vsoc. Πλέον δεν τον έχω για περαιτέρω τεστς.

Επεξ/σία από ilos
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα, 

κάντε μου μια χάρη αν μπορεί κανένας, σε 1ης ή 2ης γενιάς Ryzen, τρέξτε κάτι βαρύ (πχ 10-15 δευτερόλεπτα IBT) και πείτε μου στο HWinfo64 τι σας βάζει σαν μέγιστο ρεύμα στο SoC. SVI 2TFN SoC Current.

Σε 1700 με μνήμες 32GB 3400 και Vsoc 1.05 βάζει 13κατι Ampere (λογικό), σε 1600 με 16GB 3000 μνήμες και Vsoc 1.1 λέει 30-32 Ampere! Επειδή ειναι ο επεξεργαστής που χάρη στο wonderful engineering της Asus έφαγε 1.35V SoC για κανα 2 λεπτά, φοβάμαι μην "ξεχείλωσε".

Εχω αποδειξει οτι απο τασεις το SVI διαβαζει πολλες φορες οτι θελει. Δεν θα μου εκανε εντυπωση αν ισχυει το ιδιο και για την ενταση. Γενικα οι εντασεις και οι καταναλωσεις που γραφει στο HWinfo δεν ειναι τοσο accurate, η μερικες φορες δεν βγαζουν καν νοημα και δεν ξερω που οφειλεται αυτο.

• Like 2

2 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Εχω αποδειξει οτι απο τασεις το SVI διαβαζει πολλες φορες οτι θελει. Δεν θα μου εκανε εντυπωση αν ισχυει το ιδιο και για την ενταση. Γενικα οι εντασεις και οι καταναλωσεις που γραφει στο HWinfo δεν ειναι τοσο accurate, η μερικες φορες δεν βγαζουν καν νοημα και δεν ξερω που οφειλεται αυτο.

Απλως μου κάνει εντύπωση γιατι με τάση 1.25 έχω 3.7 με την στο μεγάλη ψύκτρα, σε ΙΒΤ πιάνει 80 βαθμούς. Μου μοιάζει δυσαναλογα πολύ και λέω μπας και βράζει εξαιτίας του SoC.

1 ώρα πριν, Sheogorath είπε

Καλησπέρα, 

κάντε μου μια χάρη αν μπορεί κανένας, σε 1ης ή 2ης γενιάς Ryzen, τρέξτε κάτι βαρύ (πχ 10-15 δευτερόλεπτα IBT) και πείτε μου στο HWinfo64 τι σας βάζει σαν μέγιστο ρεύμα στο SoC. SVI 2TFN SoC Current.

Σε 1700 με μνήμες 32GB 3400 και Vsoc 1.05 βάζει 13κατι Ampere (λογικό), σε 1600 με 16GB 3000 μνήμες και Vsoc 1.1 λέει 30-32 Ampere! Επειδή ειναι ο επεξεργαστής που χάρη στο wonderful engineering της Asus έφαγε 1.35V SoC για κανα 2 λεπτά, φοβάμαι μην "ξεχείλωσε".

Ask...

svi.png.21cede2873ab40e93654f04bfd4458f7.png

...and thou shall receive!

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, Πέτρος είπε

Ask...

svi.png.21cede2873ab40e93654f04bfd4458f7.png

...and thou shall receive!

Εσένα πάλι αν διαβάζει σωστά το CPU Core current, θα λιώσει :P

Thanks man!

14 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Θεωρείς πολλά τα 145Α? Για ποιό λόγο? Τί, δηλαδή?

To ρεύμα κάνει την ζημιά πρακτικά, για αυτό και σε single core boost δινουν μεχρι 1.5 τάση αφού το ρεύμα ειναι ελάχιστο, αλλά σε full load η τάση πάει 1.25 γιατί φτάνει 100Α ξέρω 'γω.

Για 1.42 τάση, σε πρώτης γενιάς βλέπεις θεωρητικά 100Α περίπου σύμφωνα με bullzoid. Στα 150Α έχεις σίγουρα degredation. Μάλλον για λάθος μέτρηση το βλέπω σε σένα πάντως, μην ανησυχείς. Και συνεπώς και μένα λάθος μέτρηση θα είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέτρο σε μένα το electrical design current το HWInfo64 λέει 90A, εσύ πως το πήγες 145, πήγες να τον κάνεις 1800Χ?
 μετά από κάνα μισάωρο με 16 instances primes95:
HWINFO64-2-R2700-75.jpg

edit: καλύτερα τα Ampère με αμπεροτσιμπίδα.

Επεξ/σία από eyw
  • Like 1

1 λεπτό πριν, eyw είπε

Πέτρο σε μένα το electrical design current το HWInfo64 λέει 90A, εσύ πως το πήγες 145, πήγες να τον κάνεις 1800Χ?
HWINFO64-2-R2700-75.jpg

Και εσύ 30Α στο SoC οπότε αυτό που είπε ο Κώστας, διαβάζει σκουπίδια...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

46 λεπτά πριν, Sheogorath είπε

To ρεύμα κάνει την ζημιά πρακτικά, για αυτό και σε single core boost δινουν μεχρι 1.5 τάση αφού το ρεύμα ειναι ελάχιστο, αλλά σε full load η τάση πάει 1.25 γιατί φτάνει 100Α ξέρω 'γω.

Για 1.42 τάση, σε πρώτης γενιάς βλέπεις θεωρητικά 100Α περίπου σύμφωνα με bullzoid. Στα 150Α έχεις σίγουρα degredation. Μάλλον για λάθος μέτρηση το βλέπω σε σένα πάντως, μην ανησυχείς. Και συνεπώς και μένα λάθος μέτρηση θα είναι.

Αστειευόμουν, τί να λέμε τώρα?

Στα 3.8 με 1.25 τον έχω, που πάει 1.18-1.22 με το LLC σε φορτίο.

23 λεπτά πριν, eyw είπε

HWINFO64-2-R2700-75.jpg

ΙΒΤ-AVX σε normal, όμως...10 λούπες.

Μισό να βάλω την τελευταά beta και να ξαναδώ.

edit: Tα ίδια.

Επεξ/σία από Πέτρος
  • Like 1

Παιδες αν ειχα backup μητρικη θα περναγα 2 καλωδια και θα μετρουσα με αμπεροτσιμπηδα, αλλα δεν θελω να βαλω χερι στην carbon 😕 

Οποτε just trust me :P

• Like 1

... ΙΒΤ-AVX σε normal, όμως...10 λούπες. ...

αυτό λόγω καταγωγής είναι εξ'ορισμού ύποπτο αλλά και εμείς δεν είμαστε ρατσιστές. Μιλάς για την 2.54?
Θα το δοκιμάσω πάντως.

μάλλον δεν θα χρειάζεται να βάλουμε χέρι στο pcb του mainboard, αν κάποιος έχει πρόχειρο το ATX specs ας μας υπενθυμίσει από ποιά τάση παράγονται τα 1-1.5V
Το αν και τι και πως ποιά (τσιμπίδα) μετράει θα το δούμε (αλλού).

• Moderators
38 minutes ago, kostas_anes said:

Παιδες αν ειχα backup μητρικη θα περναγα 2 καλωδια και θα μετρουσα με αμπεροτσιμπηδα, αλλα δεν θελω να βαλω χερι στην carbon 😕 

Οποτε just trust me :P

Γατάκι εδώ σε έχω 😛 

+5v, +12v, +12vcpu με αναλογικά και κόψε-ράψε καλώδια. Είχε και on-off κουμπάκι φωτισμού 😜 

Capture.jpg

• Like 4
  • Thanks 1

1 λεπτό πριν, eyw είπε

αυτό λόγω καταγωγής είναι εξ'ορισμού ύποπτο αλλά και εμείς δεν είμαστε ρατσιστές. Μιλάς για την 2.54?
Θα το δοκιμάσω πάντως.

μάλλον δεν θα χρειάζεται να βάλουμε χέρι στο pcb του mainboard, αν κάποιος έχει πρόχειρο το ATX specs ας μας υπενθυμίσει από ποιά τάση παράγονται τα 1-1.5V
Το αν και τι και πως ποιά (τσιμπίδα) μετράει θα το δούμε (αλλού).

12V ερχονται απο το CPU EPS connector (8pin/4pin). Πρεπει ουσιαστικα να αντικαταστησεις καποια αντισταση που το συνδεει στο VRM με ενα αμπερομετρο, η αλλιως να τραβηξεις καλωδια για να τα περασεις μεσα απο αμπεροτσιμπιδα.

Αλλα αυτο δεν θα σου χρησιμεψει πουθενα. Αυτο που θα μετρησεις ειναι το ρευμα που καταναλωνει ολοκληρο το CPU αλλα και τις απωλειες απο το VRM που μπορει να ειναι ευκολα 10-25W αναλογα το VRM και τα settings/CPU σου.

Αυτο που θες ειναι (υποθετωντας οτι θελουμε να μετρησουμε SoC), ειναι να βρεις μια αντισταση μεταξυ του SoC VRM και του CPU που ειναι συνδεδεμενη σε σειρα. Πυκνωτες δεν κανουν γιατι ειναι παραλληλοι μιας και εκτελουν δουλεια φιλτρου για το Vcore, VSoC

8 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Γατάκι εδώ σε έχω 😛 

+5v, +12v, +12vcpu με αναλογικά και κόψε-ράψε καλώδια. Είχε και on-off κουμπάκι φωτισμού 😜 

Capture.jpg

Δικη σου δημιουργια?
Kαλη φαση παντως, το εφτιαχνα και εγω μεν, αλλα δεν θελω να καταστρεψω την μητρικη στο main και θα ηταν ο ορισμος του αχρηστου στο 24/7 PC :P 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

For what it's worth ο 2600 με 1.025 VSoc έβγαλε 23Α max στο SOC μετά από 10 λεπτά IBT Very high..

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...