Προς το περιεχόμενο

AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4)

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

1 λεπτό πριν, akoinonitos είπε

Ε μαλλον ,δεν το εχω δοκιμασει ποτε ,βαλε δισκο πανω και αγχωνεσαι μετα αν ειναι :lol:

Επειδή θα είναι το work pc και θα πρέπει να κάνω migrate 1000000 πράγματα, θα τη κάνω τη δουλειά το ΣΚ. Απλά ήθελα τώρα τσάτρα πάτρα να δω αν λειτουργούν όλα κομπλέ. Μπορώ να περάσω win βέβαια στα γρήγορα και να κάνω μερικά στρεσάκια, αλλά θα ξαναπέσει format μετά.😂

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Επειδή θα είναι το work pc και θα πρέπει να κάνω migrate 1000000 πράγματα, θα τη κάνω τη δουλειά το ΣΚ. Απλά ήθελα τώρα τσάτρα πάτρα να δω αν λειτουργούν όλα κομπλέ. Μπορώ να περάσω win βέβαια στα γρήγορα και να κάνω μερικά στρεσάκια, αλλά θα ξαναπέσει format μετά.😂

περνα μια στα γρηγορα να σεταρεις τα παντα στο Bios κυριως ανεμιστηρες και να παιξεις λιγο  και μετα ξανα φορμαρεις ,εχεις τπτ  καλυτερο να κανεις?  😛

Επεξ/σία από akoinonitos

3 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

περνα μια στα γρηγορα να σεταρεις τα παντα στο Bios κυριως ανεμιστηρες και να παιξεις λιγο  και μετα ξανα φορμαρεις ,εχεις τπτ  καλυτερο να κανεις?  😛

Το ABBA είναι λίρα 100, ή να περιμένω σε καμια βδομάδα το 1.0.0.4 μια και καλή?

23 λεπτά πριν, ilos είπε

H Asus. 

Να βγαλει bios εντός χρονοδιάγραμματος. 

Η Asus. 

Χα. Χα. Χα. 

Στήσε το μηχάνημα αγόρι 'μ και τα λέμε από Νοέμβριο γι αυτό που ζητάς 

1 ώρα πριν, ilos είπε

περνα το ,σε εμενα τουλαχιστον ειναι τζιτζι το abba

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, obijuan1983 είπε

Eτσι διαβάζει...και εγώ έμεινα...

Δες αν κλοκαρει κιολας. Πχ 3400 όλα 16αρια.

Εχουν και αισθητήρα θερμοκρασίας;

Επεξ/σία από Sheogorath

9 ώρες πριν, obijuan1983 είπε

Θα δοκιμάσω αλλά δεν περίμενα να έχουν b-die Samsung...

Nαι έχουν αισθητήρα θερμοκρασίας δεν το παρατήρησα!

Καλά, μην περιμένεις να είναι κανένα σούπερ κομμάτι.

Πάντως σίγουρα καλύτερα από Hynix MFR/AFR

Λοιπόν κάποια συμπεράσματα και ορισμένα ανησυχητικά με τη πρώτη μου επαφή με zen 2.

Καταρχάς το cpu είναι stock με τη wraith prism οπότε δεν είναι για πολλά αυτή τη στιγμή. Τα bdies ακόμα τα έχω σε jedec 2400/c16 γιατί περνάω drivers και προγράμματα για τη δουλειά και δε θέλω να γίνει καμιά στραβή και να τρέχουμε. Λοιπόν έκανα κάποια cpu-z και CBR15 runs (με το hwinfo ανοιχτό). Πιο πολύ ήθελα να δω που παίζουν τα clocks (ακόμα με το og bios είμαι και latest chipset drivers). Οι θερμοκρασίες ήταν πολύ κυριλέ αλλά λογικό γιατί έχει πέσει πολύ η ambient είναι σε h500-p mesh με το πλαϊνό ανοιχτό κιόλας.😂

Λοιπόν cpu-z multicore έπαιζε ~4.1-4.125 περίπου και single 4.275-4.3.

CBR15 κλάμα multi 3.9-3.95 και single ~4.2-4.25.

Θα μου πεις το ξέρω ότι υπάρχει bug με το hw info στα πρώτα bios και το θεωρούν "load". Αυτά δε με νοιάζουν τόσο ίσως διορ8ω8ούν στα επόμενα bios.

Αυτό που με καίει είναι το PCH (pcio το γράφει στο hwinfo). με το ανεμηστηράκι του στις ~1500rpm, οι 2 200ρηδές του h500p στις ~600, πλαϊνό παράθυρο ανοιχτό και απο πάνω την low profile 1030 σε idle και να μην το εμποδίζει καθόλου να ανασάνει αυτό idlαρέ στους 50!!! Καλοκαίρι δηλαδή και αν του κόψεις την ροή με κανένα κτήνος 2-3 slot κάρτα τι θα γίνεται? Θα χτυπάει 5000 rpm? OMG

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
53 λεπτά πριν, ilos είπε

Λοιπόν κάποια συμπεράσματα και ορισμένα ανησυχητικά με τη πρώτη μου επαφή με zen 2.

Καταρχάς το cpu είναι stock με τη wraith prism οπότε δεν είναι για πολλά αυτή τη στιγμή. Τα bdies ακόμα τα έχω σε jedec 2400/c16 γιατί περνάω drivers και προγράμματα για τη δουλειά και δε θέλω να γίνει καμιά στραβή και να τρέχουμε. Λοιπόν έκανα κάποια cpu-z και CBR15 runs (με το hwinfo ανοιχτό). Πιο πολύ ήθελα να δω που παίζουν τα clocks (ακόμα με το og bios είμαι και latest chipset drivers). Οι θερμοκρασίες ήταν πολύ κυριλέ αλλά λογικό γιατί έχει πέσει πολύ η ambient είναι σε h500-p mesh με το πλαϊνό ανοιχτό κιόλας.😂

Λοιπόν cpu-z multicore έπαιζε ~4.1-4.125 περίπου και single 4.275-4.3.

CBR15 κλάμα multi 3.9-3.95 και single ~4.2-4.25.

Θα μου πεις το ξέρω ότι υπάρχει bug με το hw info στα πρώτα bios και το θεωρούν "load". Αυτά δε με νοιάζουν τόσο ίσως διορ8ω8ούν στα επόμενα bios.

Αυτό που με καίει είναι το PCH (pcio το γράφει στο hwinfo). με το ανεμηστηράκι του στις ~1500rpm, οι 2 200ρηδές του h500p στις ~600, πλαϊνό παράθυρο ανοιχτό και απο πάνω την low profile 1030 σε idle και να μην το εμποδίζει καθόλου να ανασάνει αυτό idlαρέ στους 50!!! Καλοκαίρι δηλαδή και αν του κόψεις την ροή με κανένα κτήνος 2-3 slot κάρτα τι θα γίνεται? Θα χτυπάει 5000 rpm? OMG

εμενα αυτην τη στιγμη ειναι Off το ανεμιστηρακι με 56 βαθμους, το καλοκαιρι ηταν max 65 me 1000 στροφες το φουρφουρι ,χαμηλωσε τις στροφες στο ανεμιστηρακι τσαμπα παιζει το ψηλα.

οσο για τα νουμερα στο cb  στο Multi ειναι οκ στο single ισως θα επρεπε να παιζει ψηλοτερα

Επεξ/σία από akoinonitos

Εγώ πάντως θεωρώ πως στην περίπτωση των 7nm και με τα thermals που έχουμε δει, ότι θεωρούσαμε από πρακτικές στο παρελθόν, φρου φρου και αρώματα και υπερβολές ίσως να κάνουν πραγματική διαφορά. Ας πούμε κάποτε θεωρούνταν gimmick το να βάλεις την καλύτερη πάστα βάσει κάποιου συγκριτικού ή ξερω γω το πως θα την βάλεις πάνω στο IHS ήταν θέμα υποκειμενικό.

Εγώ προτίμησα αυτή την φορά, απο φόβο πιο πολύ το τι αριθμούς θα δω, να ακολουθήσω την καλύτερη πρακτική που για τους Zen 2 ήταν πάστα σε Χ διάταξη. Επιπρόσθετα επέλεξα και την Noctua NT-H1.

Υπερβολή; Δεν ξέρω αλλά IDLAρω σταθερά στα 33 και In game πάνω από 60 δεν βλέπω με 14αρια φουρφούρια ψυγείου στο 55%.

@ilos

Ακόμα και στην prism αν βάλεις μια καλή πάστα, θα σου μείνει εξάλλου και για την ψύξη που θα επιλέξεις φαντάζομαι στην συνέχεια, θεωρώ ότι θα δεις διαφορά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...