Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Διαφωνώ. Καλύτερα να βάλει τους chipset drivers από το site της AMD. Δεν ξέρω αν ο κάθε κατασκευαστής μητρικών ανανεώνει τους drivers του με κάθε νέα έκδοση που βγάζει η AMD, πολύ αμφιβάλλω πάντως.

Έχεις δώσει αρνητικό offset μήπως;

Μωρε εσυ διαφωνεις αλλα δεν ειχες asus prime :P

Eιναι προβλημα με την κατασταστη του επεξεργαστη τον πεφτει σε low power. Eγω περασα chipset drivers απο την σελιδα της Asus μαζι με Ultimate power plan που απενεργοποιει το core parking και βρηκα την υγεια μου

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, akoinonitos said:

Μωρε εσυ διαφωνεις αλλα δεν ειχες asus prime :P

Eιναι προβλημα με την κατασταστη του επεξεργαστη τον πεφτει σε low power.

Δε λύνεις το low power με ultimate power plan. Καμιά φορά κι εγώ τρώω BSODs κατά τη μετάβαση από full power σε idle, επειδή κατεβαίνει η τάση περισσότερο από όσο αντέχει η CPU σε idle. Αλλά ψυχολογικά καθαρά δε θα κάρφωνα ρολόγια και τάσεις για 24/7 σε oced επίπεδα...

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dragonitelvl100 είπε

Κουλ τα εβαλα ολα . Να γυρισω στοκ και cpu και μνημες;;

Οχι δοκιμασε το ετσι, εβαλες και Ultimate power plan (προσεχε οχι το High power plan)

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Dragonitelvl100 said:

Κουλ τα εβαλα ολα . Να γυρισω στοκ και cpu και μνημες;;

Κατέβασε 1 κλικ το OC της CPU, λογικά αυτό είναι.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Να παω 3.5 με 1.28 v?

Ξεχασα να πω οτι οταν μ το κανει αυτο το πισι θελει κλεισιμο απο το διακοπτη και μετα εχω critical error 41. 

Spoiler

image.thumb.png.537e6ca8e9a74be4cfa387a9d4f30f65.png

Spoiler

image.png.b4c2b892eba4ab2823be18c6894c935f.png

Επεξ/σία από Dragonitelvl100
Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολύ δεν είναι 1.28V για 3.5GHz; Εγώ με 1.26 είμαι στα 3.9. Ή μήπως οι 1000ριδες θέλουν παραπάνω τάση;

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

ναι θελουν παραπανω . κανονικα τον εχω τρεξει και στα 1.25 με 3.7 και πηγε μπαλα σε prime αλλα λεω μηπως και και το κατεβασα και ανεβασα λιγο την ταση .

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε

Να παω 3.5 με 1.28 v?

Ξεχασα να πω οτι οταν μ το κανει αυτο το πισι θελει κλεισιμο απο το διακοπτη και μετα εχω critical error 41. 

Απόκρυψη περιεχομένων

image.thumb.png.537e6ca8e9a74be4cfa387a9d4f30f65.png

Απόκρυψη περιεχομένων

image.png.b4c2b892eba4ab2823be18c6894c935f.png

Ναι και σε εμενα ετσι ηταν...

Δημοσ.

Δε χρειάζεται 1.28v για 3.5 ο 1600 εκτός αν έχεις πέσει σε υπέρτατη πατάτα. Κάτι άλλο φταίει, είμαι 3.6 καλοκαιριάτικα με την spire στα 1.20v και αφήνω handbrake με τις ώρες πολλές φορές κάτι θηρία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχως τα ίδια αντιμετωπίζω κι εγώ με τον R5 1600 και το ψάχνω εδώ και 1 εβδομάδα.. Ανεξήγητα κολήματα σε ανύποπτες στιγμές. Μάλιστα "έχασα" και κανα μισάωρο δουλειά σε Davinci Resolve κάποια στιγμή όπου δεν είχα ενεργοποιήσει το auto save. 

Η μητρική χλωμό να είναι, γιατί πριν με τον Athlon που δούλεψα λίγο δεν υπήρχε κιχ προβλήματος.

Κάθισα και σκέφτηκα από πότε το παρουσίασε (γιατί δεν το έκανε από την αρχή)

Στην αρχή τα είχα όλα στο auto. Αν βάλεις xmp, η μητρική βάζει αυτόματα soc voltage 1.2V. Μόλις το διαπίστωσα το θεώρησα ψηλό, οπότε το γύρισα στο "normal" στο bios όπου ρίχνει τη συχνότητα στο 1.1V. Από τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Αφού δοκίμασα τα πάντα σε κάθε πιθανό συνδιασμό (απενεργοποίηση c states, typical idle current, high performance plan κλπ κλπ), άρχισα να "παίζω" με το soc voltage. Από 1.15 και πάνω όλα κομπλέ. Από 1.4 και κάτω έχω κολήματα. Μπορεί να δουλεύει τέρμα για 5 ώρες και μετά να μαυρίσει η οθόνη σε idle.

Μάλιστα, αν απενεργοποιήσω το xmp και οι μνήμες πέσουν σε 2133, η μητρική στο "auto" δίνει μόλις 0.85V soc. Έτσι στο 2ο boot κόλησε με το που μπήκε Windows. Και μπορεί να τρέxei prime memtest κλπ όλη μέρα. 

Νομίζω ότι είναι πρόβλημα κάποιων Ryzen για το οποίο η AMD δεν έχει βγάλει ανακοίνωση ποτέ. Βάλτε Google και θα δείτε 100άδες κόσμο να έχει το ίδιο. 1 ολόκληρη μέρα αφιέρωσα και διάβασα για το θέμα. Άλλο λένε για segfault bug, άλλοι για C state bug, υπάρχει και άλλο 3ο δεν το θυμάμαι, άλλοι ότι επηρεάζει cpu συγκεκριμένων εβδομάδων... κυρίως σε linux όλα αυτά, αλλά υπάρχουν αναφορές και για windows. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όλα αυτά λύνονται με αύξηση του Soc voltage αν διαβάσετε. 

Κατέληξα στο εξής. Η ΑΜD έβγαλε παρτίδες που θέλουν υψηλό vsoc για να δουλέψουν σωστά. Μεταξύ 1.1 και 1.2. Μάλιστα πάρα πολλοί έχουν κάνει rma για το θέμα απ ευθείας από την AMD. Στους περισσότερους έγινε δίχως μα μου, κατ ευθείαν, σε κάποιον αν θυμάμαι είχαν προτείνει από την AMD ακριβώς αυτό, να ανεβάσει soc voltage. Εκτός κι αν πρόκειται για συμπεριφορά που θέλει συνδιασμό συγκεκριμένο, πχ τις μνήμες που έχω - AEGIS 3000- ryzen 1ης γενιάς, και συγκεκριμένο Bios (έχω το F40 της Gigabyte)

Προβληματίζομαι λοιπόν κι εγώ τι θα κάνω, να κρατήσω την cpu δουλεύοντάς την με 1.15, ή να πάω για RMA. Φοβάμαι μην είναι κάποιος συνδιασμός και ταλαιπωρηθώ τσάμπα, και έχω δουλειά στο PC. 1.15 δεν είναι εκτός ορίων βέβαια, ειναι και καλό κομμάτι με χαμηλές θερμοκρασίες, μιας και παίρνει αρκετό undervolt (πχ 3.7 με 1.15 transcoding γύρω στις 6 ώρες ταυτόχρονα από Vegas και Resolve). 

Επεξ/σία από nicksoti
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, nicksoti είπε

Δυστυχως τα ίδια αντιμετωπίζω κι εγώ με τον R5 1600 και το ψάχνω εδώ και 1 εβδομάδα.. Ανεξήγητα κολήματα σε ανύποπτες στιγμές. Μάλιστα "έχασα" και κανα μισάωρο δουλειά σε Davinci Resolve κάποια στιγμή όπου δεν είχα ενεργοποιήσει το auto save. 

Η μητρική χλωμό να είναι, γιατί πριν με τον Athlon που δούλεψα λίγο δεν υπήρχε κιχ προβλήματος.

Κάθισα και σκέφτηκα από πότε το παρουσίασε (γιατί δεν το έκανε από την αρχή)

Στην αρχή τα είχα όλα στο auto. Αν βάλεις xmp, η μητρική βάζει αυτόματα soc voltage 1.2V. Μόλις το διαπίστωσα το θεώρησα ψηλό, οπότε το γύρισα στο "normal" στο bios όπου ρίχνει τη συχνότητα στο 1.1V. Από τότε ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Αφού δοκίμασα τα πάντα σε κάθε πιθανό συνδιασμό (απενεργοποίηση c states, typical idle current, high performance plan κλπ κλπ), άρχισα να "παίζω" με το soc voltage. Από 1.15 και πάνω όλα κομπλέ. Από 1.4 και κάτω έχω κολήματα.

Μάλιστα, αν απενεργοποιήσω το xmp και οι μνήμες πέσουν σε 2133, η μητρική στο "auto" δίνει μόλις 0.85V soc. Έτσι στο 2ο boot κόλησε με το που μπήκε Windows. Και μπορεί να τρέxei prime memtest κλπ όλη μέρα. 

Νομίζω ότι είναι πρόβλημα κάποιων Ryzen για το οποίο η AMD δεν έχει βγάλει ανακοίνωση ποτέ. Βάλτε Google και θα δείτε 100άδες κόσμο να έχει το ίδιο. 1 ολόκληρη μέρα αφιέρωσα και διάβασα για το θέμα. Άλλο λένε για segfault bug, άλλοι για C state bug, υπάρχει και άλλο 3ο δεν το θυμάμαι, άλλοι ότι επηρεάζει cpu συγκεκριμένων εβδομάδων... κυρίως σε linux όλα αυτά, αλλά υπάρχουν αναφορές και για windows. Στις περισσότερες των περιπτώσεων όλα αυτά λύνονται με αύξηση του Soc voltage αν διαβάσετε. 

Κατέληξα στο εξής. Η ΑΜD έβγαλε παρτίδες που θέλουν υψηλό vsoc για να δουλέψουν σωστά. Μεταξύ 1.1 και 1.2. Μάλιστα πάρα πολλοί έχουν κάνει rma για το θέμα απ ευθείας από την AMD. Στους περισσότερους έγινε δίχως μα μου, κατ ευθείαν, σε κάποιον αν θυμάμαι είχαν προτείνει από την AMD ακριβώς αυτό, να ανεβάσει soc voltage.

Προβληματίζομαι λοιπόν κι εγώ τι θα κάνω, να κρατήσω την cpu δουλεύοντάς την με 1.15, ή να πάω για RMA. Εϊναι και καλό κομμάτι με χαμηλές θερμοκρασίες, μιας και παίρνει αρκετό undervolt. 

Εμένα από την αρχή ποτέ δε πόσταρε μνήμες στα 2933+ με soc κάτω από 1.1, που διάβαζα από μερικούς. Για την ακρίβεια 1.120 δίνει η μητρική αν βάλω 1.1v στο uefi, γιατί το auto LLC στις msi είναι αρκετά aggressive. Αν αφήσω auto τα ρεύματα στο vsoc και πάω να φορτώσω xmp τα τζιμάνια της msi του δίνουν κάπου 1.18v κιόλας... Για αυτό καλό είναι να μην αφήνετε auto τα ρεύματα αν κάνετε το οποιοδήποτε oc, συμπεριλαμβανόμενου και του xmp.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εμενα τι 1.1v το βαλω τι 1.05 το ιδιο κανει . πριν με τον 1200 δεν μ κανε τπτ τετοιο.  

και σκεφτομουν τροφοδοτικο αλλα λεω τι στο π@@@τη . ποσο τραβαει ; και 200 να τραβαει η καρτα με 1.28 v δεν γινεται να τραβαει πανω απο 100 η cpu. μενουν αλλα 80+ . τι να πω θα αλλαξω και τροφοδοτικο αν ειναι αλλα μ τα κανει σε ακυρες ωρες και οχι πανω σε load και εκει με προβληματιζει .

Επεξ/σία από Dragonitelvl100
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Kοίτα εμένα δεν έχει llc η gigabyte, αλλά από 2933 και πάνω στο auto 1.2 δίνει, και αν το γυρίσω στο normal 1.1. Πιο κάτω δεν σε αφήνει καν να πας, μόνο θετικό offset. Ποστάρει μια χαρά και 3200 και βγάζει memtest με 1.4V στις μνήμες, ακόμα και με 1.1V soc. Απλά έχω τα random lockups μέσα στην ημέρα.

Φαίνεται ότι το κάθε τσιπ κάνει τα δικά του....

Aλλά όπως έγραψα, εμένα θέλει 1.15 ανεξαρτήτως ταχύτητας μνήμης. Και στα 2133 πάλι 1.15 θέλω για σταθερή λειτουργία. Άρα δεν έχει να κάνει με τη μνήμη. Υποψιάζομαι κάτι στην cache γίνεται, μιας και διάβασα περιπτώσεις που κάποιοι απενεργοποιούν την opp cache και όλα κομπλέ.

3 λεπτά πριν, Dragonitelvl100 είπε

εμενα τι 1.1v το βαλω τι 1.05 το ιδιο κανει . πριν με τον 1200 δεν μ κανε τπτ τετοιο.  

και σκεφτομουν τροφοδοτικο αλλα λεω τι στο π@@@τη . ποσο τραβαει ; και 200 να τραβαει η καρτα με 1.28 v δεν γινεται να τραβαει πανω απο 100 η cpu. μενουν αλλα 80+ . τι να πω θα αλλαξω και τροφοδοτικο αν ειναι .

Για δοκίμασε 1.15 - 1.2 και δες τι κάνει... 

Επεξ/σία από nicksoti

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...