Προς το περιεχόμενο

AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4)

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

13 ώρες πριν, ilos είπε

Μια χαρά frame drops έχω στο odyssey και με τον 8600k στα 4.7. Ώρα για αναβάθμιση I guess στον 9400f 🙄.

Κάποια στιγμή πρέπει να αποδεχθείς κάποια παιχνίδια είναι έτσι όπως είναι. Το συγκεκριμένο έχει θέμα με τη μηχανή γραφικών του και το DX11 overhead. Βάλε στην εξίσωση και το denuvo και το VM protect που απασχολούν ένα σωρό πυρήνες ΤΖΑΜΠΑ και έδεσε το γλυκό. Το ότι μπορείς να κάνεις "brute force" το game με κανένα overpowered setup (πχ 1080ti και 8700κ @ 5 Ghz για 1080p) και να τρέχει με υποφερτά minimum αλλά τα frametimes να είναι και πάλι rollercoaster, δεν είναι θέμα του hardware αλλά του ίδιου του game.

Ξέρω για τι πράγμα μιλάς. Τα Creed έχουν frame drops σε ορισμένες ζώνες του χάρτη τους. Ίσως επειδή σε εκείνες τις ζώνες φορτώνουν και ξεφορτώνουν assets συνέχεια μη γνωρίζοντας προς τα που θα πας. Κατάσταση που βελτιώνεται αν το τρέχεις σε SSD. Ή μπορεί να υπάρχει πρόβλημα με το draw distance(π.χ. στην Αθήνα) σε κάποια σημεία. Δηλαδή να μη ρυθμίστηκε σωστά και να δείχνει πιο μακρινές σκιές απ'όσο θα πρεπε στρεσσάροντας τη CPU.

Τα σημεία που ο στοκ 2600 πέφτει στη ζώνη 60-70fps ή και πιο κάτω δεν είναι μέσα σε αυτά.

6 ώρες πριν, mpokwsths είπε

Το CPU Render επιρεαζεται από GPU + drivers. Δεν έχει πολύ νόημα να το συζηταμε. 

Ο 8700Κ είχε τις μνήμες 3200 CL16 με XMP. Δεν ξέρω τι timings είχε. Μπορεί να είχε κανένα tRFC χάλια. Επίσης τι συχνότητες δουλεύει all core ο 8700K; Μήπως έχει να κάνει με cache freq ή με το Turbo boost;

Εσύ, πέρα από το OC στα 4.5, είχες τη μνήμη σε XMP; 2-3 συγκεκριμένες ρυθμίσεις να έχεις πειράξει και παίρνει 10 fps το παιχνίδι ;)

Δεν είναι κακό να είμαστε ειλικρινείς.

(θα μπορούσα να σου πασάρω τις μετρήσεις μου με OC στα 4,1 και τις μνήμες στα 3466 CL14 και να σου λέω ότι είναι στοκ + 3200). Δε βγάζουμε άκρη έτσι. 

Μου έστειλε και OCed στα 4,8 και το σκορ του ήταν αισθητά καλύτερο

IMG_20190620_094155.png

Πόσα "μαγικά" να κάνεις σε έναν 6700Κ; Αν τον έτρεχα επίτηδες στα 4,7Ghz(απόλυτο ταβάνι για τον δικό μου) άντε να κέρδιζα 4%. Οι ram τρέχουν στα 3200 με 14-16-34. Δεν είναι XMP, αλλά νταξ δεν θα εκτοξευθούν τα καρέ με αυτό. 

Στο κανάλι μου έχω system proof στα περισσότερα βίντεο: https://www.youtube.com/channel/UCDkpVB7pnMJPp4tzmKbm3FA

Φαίνεται και το smoothness(σχετικά με τη σύγκριση 7700Κ και 1800Χ που κάνατε προηγουμένως). Μια χαρά είναι το smoothness και για τους δύο αν υπάρχουν καλές ram και καλοδιατηρημένο λογισμικό. Οι youtubers συχνά βγάζουν κάτι απίστευτα χαμηλά 0,1% και 1% lows που δεν τα βλέπεις, ούτε τα αισθάνεσαι ποτέ. Ίσως 5% lows να ήταν πιο αντιπροσωπευτικά. Προτιμώ να πατάω πάνω στη δική μου εμπειρία.

Ο 8700Κ θα έπρεπε να συντρίβει τα 4/8 μοντέλα ακόμα και στοκ. Σίγουρα κάτι πάει στραβά. Ο 8600Κ που ανέβασες δεν φαίνεται. Ελπίζω μόνο να είναι στην ίδια ακριβώς έκδοση(237.6 64) γιατί έχει σημασία.

υ.γ.: Το CPU game φαντάζομαι θα αφορά όλους τους αλγόριθμους. Γραφικά και game logic. Τότε είναι πιο αντιπροσωπευτικό από το CPU render. Εντάξει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 λεπτό πριν, Dantε είπε

Αναλογα ποσο KD εχεις κιολας.Θα καταθετεις τα απαραιτητα στοιχεια για να κρινουμε.

Ήμουν κάποτε merc στο chivalry πριν μερικά χρόνια. Μετά μου έκανε επίσκεψη η θεία η Μυωπία και ο μπατζανάκης μου ο Αστιγματισμός.. Επίσης μικρός ήμουν καλός και στις σπόντες.😍

6 λεπτά πριν, ilos είπε

Κάποια στιγμή θα βάλω τον 3700x. Αλλά δεν είμαι ούτε σοβαρός gamer ούτε επαγγελματίας. Μετράει?😍

Μετράς εντάξει. χαχα. Απλά αναμένω ότι όντως θα το κάνεις! Μην πάρεις καμία x570 μόνο :P

Τεσπα, εμένα η κριτική μου ήταν για το video του Steve, το οποίο είδα ως αρκετά μονόπλευρο, άποψη μου πάντα. Όχι γενικά για την χρησιμότητα των 1st gen και την επανάσταση που έφεραν. Ώστε κι αλλιώς δυο 2700x έχω πάρει από τότε :P 

27 λεπτά πριν, greg4 είπε

Και σε μένα 6600k. Τι να κάνουμε, να τους πετάξουμε από το μπαλκόνι? :P Δεν αναφέρθηκα στο 7600k vs 1600. Αναφέρθηκα στον 7700k. Άλλο το ένα βίντεο και άλλο το άλλο. 

Δεν είπα ότι θα έχει θέμα στα stock.

Τεσπά επειδή δέχομαι ότι μπορεί να κάνω λάθος στο θέμα χρησιμότητας της αναβαθμισιμότητας της 1st gen, πείτε μου 2-3 μέλη που έβαλαν 2nd gen ή θα βάλουν 3rd gen σε 1st gen μητρική.. Γιατί τουλάχιστον όσους παρακολουθώ στο forum όλοι x470 κλπ πήραν... 

Koιτα απο απλους χρηστες μπορω να σου φτιαξω ονοματα με καμια 50αρια ατομα :P

Απο χρηστες σαν και εμενα δεν θα περιμενα και κατι αλλο... Ριχνω benches στο ΗWBot, οι Χ470 σε RAM και σε VRM ειναι καλυτερες κατα κυριο λογο, λες να μην επαιρνα ;) ?

31 λεπτά πριν, greg4 είπε

Και σε μένα 6600k. Τι να κάνουμε, να τους πετάξουμε από το μπαλκόνι? :P Δεν αναφέρθηκα στο 7600k vs 1600. Αναφέρθηκα στον 7700k. Άλλο το ένα βίντεο και άλλο το άλλο. 

Δεν είπα ότι θα έχει θέμα στα stock.

Τεσπά επειδή δέχομαι ότι μπορεί να κάνω λάθος στο θέμα χρησιμότητας της αναβαθμισιμότητας της 1st gen, πείτε μου 2-3 μέλη που έβαλαν 2nd gen ή θα βάλουν 3rd gen σε 1st gen μητρική.. Γιατί τουλάχιστον όσους παρακολουθώ στο forum όλοι x470 κλπ πήραν... 

Έχω 1st gem MB και θα βάλω 3χχχ

Η αίσθηση που μου άφησε το βίντεο του steve είναι ότι περισσότερο το έκανε για το πραγματικά τραγικά μικρό EOL της συγκεκριμένης πλατφόρμας και όχι τόσο για τις επιδόσεις του... Αν πραγματικά ήθελε να τονίσει το wise choice και να φουσκώσει την άποψη του, το τέστ θα γινόταν με έναν cherry picked r7-1700 κοπανημένος στο OC.... 

1 λεπτό πριν, IoaZ είπε

Έχω 1st gem MB και θα βάλω 3χχχ

Όχι δεν είναι μαμά.....

Μη τα γράφεται αυτά ρε και αγρεύουν οι μπλε Avengers....

• Like 3

Μακάρι παιδιά να αναβαθμίσετε, (δεν το λέω ειρωνικά), αλλά να ξέρετε θα παραμονεύω στη γωνία :D

Εγώ πάντως θα κάτσω με 2700x στο 2ο :D

23 λεπτά πριν, kostas_anes είπε

Απο χρηστες σαν και εμενα δεν θα περιμενα και κατι αλλο... Ριχνω benches στο ΗWBot, οι Χ470 σε RAM και σε VRM ειναι καλυτερες κατα κυριο λογο, λες να μην επαιρνα ;) ?

Καλά εσύ είσαι και λίγο αντίθετη περίπτωση, νέα μητρική με 1st gen μητρική :D Αν και κάνεις κι άλλα πραγματα, εντάξει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greg4 είπε

Γύρω στον οκτωβρη/νοέμβρη και στο σπίτι και στη δουλεια θα μπουν 3900x ή 3950x (αναλογα αν μπορουμε να αξιοποιήσουμε ικανοποιητικά πάνω απο 24 threads) σε b350 μητρικές με 4+2phases των 80-90ευρώ. Aυτή τη στιγμή τρεχουν 20 υπολογιστες με 1700 σχεδόν 2 χρονια fixed o/c (οχι auto/pbo κλπ) στα 3700mhz 24/7 σε avx handbrake με περιπου 1.33vcore (πολύ παραπανω απο αυτο που χρειαζεστε για να να ειστε σταθεροι ωστε να παιζετε games)

Oποτε αν δεν κάνετε χαζα overclock πχ για 100 εξτρα mhz να δωστε δυσαναλογα περισσοτερο vcore μια χαρα ειναι σχεδον ολες οι μητρικες που εχουν στοιχειώδεις ψύκτρες στα vrm και τα 2-3 χρονια που εχουν εγγύηση ανετα τα βγάζουν εκτος και αν πεσεις σε ελλατωματικο κομματι, και γι'αυτο υπαρχει η εγγύηση.  Εχε υποψην σου οτι στα games δεν ζορίζονται ουτε κατα διανοια τόσο, ουτε τα vrm ουτε ο cpu αφου ουτε μονιμο full load εχεις συνήθως ούτε avx χρηση που καταναλωνει περισσοτερο ρευμα, χώρια οτι δεν ειναι στο 100% 24/7.

Επεξ/σία από EddieObscurant
  • Like 2

1 ώρα πριν, leros2004 είπε

έτοιμος :P Πλάκα κάνω,  απλά να γελάσει το χειλάκι και του μπλέ χωριού 

Image result for ÏÏÏοÏβεÏÏήÏαÏ

Εγώ που θέλω 3700 δηλαδή σε 350 να πάρω φορτηγό με πυροσβεστήρες απ'τώρα; :-)

1 ώρα πριν, greg4 είπε

Καλά εσύ είσαι και λίγο αντίθετη περίπτωση, νέα μητρική με 1st gen μητρική :D Αν και κάνεις κι άλλα πραγματα, εντάξει

Το θεμα ειναι τελικα οτι η πρωτη μητρικη βγηκε φολα για αυτο που ηθελα.... Και εκτος αυτου στην τελικη τα επαιξε και πηγε για αλλαγη και μου εδωσαν πιστωση στο μαγαζι, οποτε ειναι λες και πηρα την carbon απευθειας (ιδια λεφτα βγηκαν).
Επισης αλλο αστειο ο 1400 μου. 1μιση χρονο τον εχω και τον πηρα για "προσωρινο". Πως αλλαζουν τα πραγματα στην πορεια, ε :P ?
Αν σκεφτεις πως εχω χαλασει γυρω στα 170 ευρω για μητρικες συνολικα και αλλα 360 για RAM, ενω πηρα τον 1400 ενα 90αρικο, ειναι να με κλοτσησεις. Εγω θα το εκανα παντως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, dimoskoutr είπε

Επίσης θεωρώ ότι μέχρι και ο 3800x θα παίζουν άνετα και σε πρώτης γενιάς μητρική... Τουλάχιστον αυτό θα στο απαντήσω όταν τσιμπήσω τον 3700x για την mini itx 350 μου (ρημαδι asrock δώσε bios update λέμε)...

https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-A320M-S2H-V2-rev-11#support-cpu

ο 3950X στις 3 γυμνές φάσεις της μητρικής μου στην επίσημη λίστα cpu support πλέον...

Τρέχεις prime κρύβεσαι στο 2πλανό δωμάτιο και μετράς εως το 10😂

Πέρα από την πλάκα, νομίζω δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι κάτοχοι μέτριων και άνω μητρικών.

Επεξ/σία από nicksoti

Σοβαρα τωρα,εχει σκασει μητρικη ryzen απο ανεπαρκη vrm?

Δε μιλαω για περιστατικο που το επιδιωξε ο χρηστης η το πιεζε εν γνωση του.

Μιλαω για νορμαλ καταστασεις.

Προσωπικα σε Β350 του 80αρικου θα βαλω τον 3600 ,θα του ριξω ενα oc 100-200 mhz κατω απο το ταβανι που θα πιανε σε καλη μητρικη και ετοιμος.

Αν δω οτι λειπουν αρκετα features η κοβει πολυ η μητρικη,ε θα τσιμπησω και εγω μια Χ470 απο ebay(οπως η τιμη για τη carbon που ετρεχε) η θα περιμενω να ερθουν Β550 η και να πεσουν/ερθουν φθηνες Χ570.

Και μονο που εχουμε τη δυνατοτητα και σου δινει το περιθωριο να μοιρασεις το κοστος σε χρονο και οχι να σκασεις 500αρικο μονομιας,ειναι win.

• Like 1

2 λεπτά πριν, Dantε είπε

Σοβαρα τωρα,εχει σκασει μητρικη ryzen απο ανεπαρκη vrm?

Δε μιλαω για περιστατικο που το επιδιωξε ο χρηστης η το πιεζε εν γνωση του.

Μιλαω για νορμαλ καταστασεις.

Προσωπικα σε Β350 του 80αρικου θα βαλω τον 3600 ,θα του ριξω ενα oc 100-200 mhz κατω απο το ταβανι που θα πιανε σε καλη μητρικη και ετοιμος.

Αν δω οτι λειπουν αρκετα features η κοβει πολυ η μητρικη,ε θα τσιμπησω και εγω μια Χ470 απο ebay(οπως η τιμη για τη carbon που ετρεχε) η θα περιμενω να ερθουν Β550 η και να πεσουν/ερθουν φθηνες Χ570.

Και μονο που εχουμε τη δυνατοτητα και σου δινει το περιθωριο να μοιρασεις το κοστος σε χρονο και οχι να σκασεις 500αρικο μονομιας,ειναι win.

Οχι, αλλα μπορει. Εδω η ASRock X470 Gaming K4 δεν εχει αισθητηρα θερμοτητας στο VRM με αποτελεσμα να μην δουλευει το thermal shutdown switch που εχει (140 βαθμους τα MOSFET και να δινει πονο).... 

Δεν θελω να ξερω τι θα γινει σε φτηνοτερες μητρικες που εχουν ιδια φιλοσοφια. ΠΑντως for the record εχω καταφερει να βαλω φωτια σε MSI 970 Krait φιλου και να του αρπαξουν οι κουρτινες 😂😂
Αυτος ζητησε να του κανω OC στον 8350, δεν φταιω εγω! 

• Like 1

Αστοχιες παντα θα πετυχαινουν.

Και για τη διμη μου μητρικη που ειναι 4phase διαβαζα να μη προσπαθησω oc γιατι θα βραζουν τα vrm κτλ κτλ και την εχω ποσα χρονια με τον επεξεργαστη στα 4.6 ,στο prime να εχει φτασει μεχρι και 220 watt(!!) και να μην εχει καταλαβει τιποτα.

Ενω πηρα μεχρι και θερμομετρο υπερυθρων και τσεκαρα θερμοκρασια στη ψυκτρα και ειναι κρυα(και το διασταυρωσα και με ενα ρωσικο review που εκαναν το ιδιο πραμα).

Οποτε κατ εμε η phaseοφοβια ειναι και λιγακι marketing θεμα.Δε λεω,μπορει να σου σπρωξει τον επεξεργαστη λιγο πιο πανω,η να θες λιγοτερη ταση για να σαι σταθερος,αλλα πιο πολυ για το ψυχολογικο ειναι παρα ουσιαστικη διαφορα.Λες και αν με καλη μητρικη ο 4690 μου ηθελε 1,20 αντι για 1,22 που θελει τωρα,θα αλλαζε κατι...

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οκ αν δεν έχει σένσορα είναι θέμα, αλλά πρέπει να είναι η εξαίρεση.

Είναι σίγουρο ότι θα κάνουν throttling όλες οι μητρικές αν ξεπεράσεις τα όρια. Με top - down ψύκτρα θεωρώ δεν υπάρχει κίνδυνος γενικά.

Εδώ τον FX 8350 κι εγώ τον είχα σε μητρική με 4 φάσεις. Εϊχε ψυκτα της πλάκας στα mosfet, σε στοκ καλοκαίρι όταν έκανα render έπιανες το κουτι στο πλάι και ήταν... θερμοπομπός. Έκανε και λίγο throttling καμιά φορά. Απλά στους fx είχε στο bios λειτουργία τόσο και για hardware αλλά και για software power management, στη 2η περίπτωση ακόμα και αν έκανες OC απλά κατέβαζε συχνότητες, δεν κολούσε ποτέ ο υπολογιστής μου μα ποτέ.

Απλά θέλει σύνεση. 0.05V θα πηγαίνει Χ16 σε extra watts και σκεφτείτε μόνο ότι η επιφάνεια απαγωγής θερμότητας είναι η ίδια. Θα θέλει καλή ψύκτρα στη cpu και αερισμό στα vrm.

Επεξ/σία από nicksoti
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...