Προς το περιεχόμενο

AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4)

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, greg4 είπε

Καταρχήν δεν μίλησα σε τέτοιο ύφος, στον steve "μιλούσα", μην το παίρνετε προσωπικά.. Ευγενικά πάντα. Επίσης τα Αγγλικά μου μια χαρά είναι ty :)

Το ότι έδωσε επιδόσεις μόνο στα παιχνίδια δεν συμφωνώ, σε σούιτες adobe πάει καλύτερα o 7700k. Και η συγκεκριμένη πλατφόρμα τυγχάνει να είναι και η πιο δημοφιλής παγκοσμίως σε αυτό που κάνει. Επίσης το st perfomance στην καθημερινότητα μια χαρά χρήσιμο είναι και σε βοηθάει. Και για εξειδικευμένες καταστάσεις όπου πράγματι σου χρειάζονται τα cores, δεν συζητάμε για τέτοιους επεξεργαστές. Όσοι βγάζουν λεφτά από αυτό θα επενδύσουν σε pc 2000-3000+ ευρώ τουλάχιστον, οπότε πάμε σε άλλες κατηγορίες. (εδώ όμως δεν μιλάμε για threadripper)

Επίσης για το dead socket μου ακούγεται λίγο ωραία θεωρία αλλά στην πράξη δεν έχει και πολύ νόημα. Αν είναι κάποιος και δεν του φτάνει η ισχύς του 1800x στα games, και θέλει να αλλάξει σε σειρά 3000, αλλάζουν όλοι και μητρική. Και αν κάνεις και μια βόλτα εδώ, πραγματικά δεν θυμάμαι κάποιον να έχει 2600x σε 1st gen. Εγώ δεν σου λέω ότι δεν είναι χρήσιμο αυτό που κάνει η AMD, αλλά οκ.. δεν βλέπω και πολύ χρήση στη πράξη.

Συνεπώς ναι, με βάση την δικιά μου οπτική, τα παρουσιάζει με την οπτική γωνία που θέλει. 

Αυτό που δεν λέει βέβαια, είναι ότι 2 χρόνια τώρα, στα παιχνίδια αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, θα είχες έναν πιο αργό επεξεργαστή. Και στο μέλλον έχει ο θεός.

Δεν είχε ακριβές comparison. Έπαιξε ένα video που είχε βγάλει τότε. Στον αέρα το είπε. 

Αναμένω τον πρώτο που θα βάλει 3800x πάνε σε 1st gen μητρική... Και φυσικά μιλάμε για κάποιον σοβαρό gamers ή επαγγελματία.

Φυσικά δεν παίρνεις σήμερα, 7700k, ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θα δώσει 300 ευρώ για 4c σήμερα. Μιλάμε για κάποιον που έκανε αγορά πριν 2 χρόνια, όχι σήμερα... Και σε κανένα χρόνο από τώρα βλέπουμε...! Μέχρι τότε θα έχουν περάσει 3 ολόκληρα χρόνια, σχεδόν ένας αιώνας για τα pc.

υ.γ. δεν κατηγόρησε κανείς την amd. Αλλά ο άνθρωπος προφανώς και είναι biased. Και πιθανότατα παίρνει και κάποια καλή χορηγία από πίσω. Δεν μπορώ να μου σκάνε τα biased review και μετά να του λέμε κι ευχαριστώ επειδή ακούστηκε καλά στα αυτιά μας ή δικαιολογεί μια αγορά μας.

Μιας και βλέπεις τον συγκεκριμένο για δες και ένα 7600k vs 1600 που έβγαλε πρόσφατα... Γιατί δεν έχεις δύο χρόνια τώρα καθόλου πιο αργό επεξεργαστή όπως λες... Τα ίδια με τον 1600... Σε μένα οι φωστήρες τον 7600 πρότειναν αλλά έχει καιρό που ο 1600 κάνει σβούρες γύρω από οτιδήποτε σαπακι 4/4... Δεν τα βλέπεις εντελώς καθαρά θεωρώ... Και συγνώμη αν σε ενόχλησε αυτό με τα αγγλικά. Το αποσύρω φυσικά. Επίσης θεωρώ ότι μέχρι και ο 3800x θα παίζουν άνετα και σε πρώτης γενιάς μητρική... Τουλάχιστον αυτό θα στο απαντήσω όταν τσιμπήσω τον 3700x για την mini itx 350 μου (ρημαδι asrock δώσε bios update λέμε)...

Επεξ/σία από dimoskoutr
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

@greg4 ο ζεν 2 έχει ακριβώς ίδια κατανάλωση με τον ζεν πρώτης γενιάς ;)(ο 3900χ 190watt ίδια με τον 1800χ 190wat full load ) Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα με τις πρώτης γενιάς μητρικές :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greg4 είπε

Μόλις είδα το video. Συγνώμη αλλά ο Steve παρα γίνεται biased υπέρ AMD και δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά.

Βγάζει ένα video, όπου σε όλα τα παιχνίδια χάνει ο 1800x (σε μερικά ακόμα και 31%, πχ far cry), εκτός από 3 fps στα min του battlefield και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αγορά του 7700k "the biggest trap of 2017".΄Και επίσης ότι παρατήρησε κάτι rare shutters (!). Επίσης πολύ μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση. Για OC σενάρια όλα αυτά. Που και το 4.8 για 7700 είναι πολύ εύκολο να το βγάλεις.

Και αντί να βγάλει το συμπέρασμα, ότι όποιος αγόρασε τον 1800x, έδωσε τα ίδια λεφτά για έναν επεξεργαστή πιο αργό στο 90% των σεναρίων plus τα θέματα της 1st gen και έχασε μέρος της επένδυσης που έκανε με τα λεφτά του 2 χρόνια τώρα, βάζει τίτλο "8 cores for the win in 2019" και ότι άμα θες δώσε κι άλλα λεφτά για αναβάθμιση για να φτάσεις τον 7700k... 

Ο Steve το video που επρεπε να ανεβασει το ανεβασε.Απο εκει και περα το θεμα ειναι πως καταλαβαινει ο καθενας αυτα που ειδε

Σε οτι ανεφερε εχει δικιο

1)Ο 7700κ ηταν μαπα οχι απο πλευρας επιδοσεων αλλα γιατι δεν ελαβε υποστηριξη με τους επομενους καφεδες.Επισης ειναι απο τα τσιπακια της Intel που οι περισσοτεροι τον εκαναν delid λογω..οδοντοπαστας.

2)Σε απολυτα νουμερα(1080p αναλυση,2080ti καρτα γραφικων)οντως ο 7700κ παραμενει μπροστα.Λογικο και αναμενομενο αφου εν μερη ειναι ο 4πυρηνος 8700κ ας το πουμε.

Το θεμα ομως ειναι οτι για καρτες πιο αδυναμες απο 2080ti,εκει η ψαλιδα κλεινει ακομα περισσοτερο,κοινως οι διαφορες φτανουν στο ελαχιστο και προφανως αξιζει περισσοτερο ο 1800x οχι μονο λογω 8c αλλα και λογω πλατφορμας.

3)Στο μονο πραγμα που ειναι οντως για κραξιμο ο 1800x ειναι για οσους δυστηχως τον αγορασαν day one που θα εχουν μεγαλη χασουρα αν αλλαξουν επεξεργαστη(τουλαχιστον δεν χρειαζεται να αλλαξουν και μητρικη)

Ακομα και με τιμες του σημερα βεβαια να το παμε,καποιος βρισκει ενα ryzen 7 καινουργιο,φθηνοτερα απο οσο βρισκει ενα 7700κ.

Τελος αν  εβαζε στην εξισωση και το streaming(δηλαδη ταυτοχρονα παιχνιδι+streaming)εκει παλι εχει το πανω χερι ο r7.

Γενικα ο 7700κ ακομα κραταει καλα,απλα οσο περναει ο καιρος γινεται ολο και λιγοτερο σχετικος/αξιος αναφορας/κακη αγορα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

1 λεπτό πριν, Fulgore είπε

3)Στο μονο πραγμα που ειναι οντως για κραξιμο ο 1800x ειναι για οσους δυστηχως τον αγορασαν day one που θα εχουν μεγαλη χασουρα αν αλλαξουν επεξεργαστη(τουλαχιστον δεν χρειαζεται να αλλαξουν και μητρικη)

Βασικα ο 1800Χ ειναι marketing chip :P
Δεν κανει κατι που δεν κανεις με 1700 η 1700Χ καλη ωρα, για να δικαιολογησει την παραπανω τιμη.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, greg4 είπε

Καταρχήν δεν μίλησα σε τέτοιο ύφος, στον steve "μιλούσα", μην το παίρνετε προσωπικά.. Ευγενικά πάντα. Επίσης τα Αγγλικά μου μια χαρά είναι ty :)

Το ότι έδωσε επιδόσεις μόνο στα παιχνίδια δεν συμφωνώ, σε σούιτες adobe πάει καλύτερα o 7700k. Και η συγκεκριμένη πλατφόρμα τυγχάνει να είναι και η πιο δημοφιλής παγκοσμίως σε αυτό που κάνει. Επίσης το st perfomance στην καθημερινότητα μια χαρά χρήσιμο είναι και σε βοηθάει. Και για εξειδικευμένες καταστάσεις όπου πράγματι σου χρειάζονται τα cores, δεν συζητάμε για τέτοιους επεξεργαστές. Όσοι βγάζουν λεφτά από αυτό θα επενδύσουν σε pc 2000-3000+ ευρώ τουλάχιστον, οπότε πάμε σε άλλες κατηγορίες. (εδώ όμως δεν μιλάμε για threadripper)

Επίσης για το dead socket μου ακούγεται λίγο ωραία θεωρία αλλά στην πράξη δεν έχει και πολύ νόημα. Αν είναι κάποιος και δεν του φτάνει η ισχύς του 1800x στα games, και θέλει να αλλάξει σε σειρά 3000, αλλάζουν όλοι και μητρική. Και αν κάνεις και μια βόλτα εδώ, πραγματικά δεν θυμάμαι κάποιον να έχει 2600x σε 1st gen. Εγώ δεν σου λέω ότι δεν είναι χρήσιμο αυτό που κάνει η AMD, αλλά οκ.. δεν βλέπω και πολύ χρήση στη πράξη.

Συνεπώς ναι, με βάση την δικιά μου οπτική, τα παρουσιάζει με την οπτική γωνία που θέλει. 

Αυτό που δεν λέει βέβαια, είναι ότι 2 χρόνια τώρα, στα παιχνίδια αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, θα είχες έναν πιο αργό επεξεργαστή. Και στο μέλλον έχει ο θεός.

Δεν είχε ακριβές comparison. Έπαιξε ένα video που είχε βγάλει τότε. Στον αέρα το είπε. 

Αναμένω τον πρώτο που θα βάλει 3800x πάνε σε 1st gen μητρική... Και φυσικά μιλάμε για κάποιον σοβαρό gamers ή επαγγελματία.

Φυσικά δεν παίρνεις σήμερα, 7700k, ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θα δώσει 300 ευρώ για 4c σήμερα. Μιλάμε για κάποιον που έκανε αγορά πριν 2 χρόνια, όχι σήμερα... Και σε κανένα χρόνο από τώρα βλέπουμε...! Μέχρι τότε θα έχουν περάσει 3 ολόκληρα χρόνια, σχεδόν ένας αιώνας για τα pc.

υ.γ. δεν κατηγόρησε κανείς την amd. Αλλά ο άνθρωπος προφανώς και είναι biased. Και πιθανότατα παίρνει και κάποια καλή χορηγία από πίσω. Δεν μπορώ να μου σκάνε τα biased review και μετά να του λέμε κι ευχαριστώ επειδή ακούστηκε καλά στα αυτιά μας ή δικαιολογεί μια αγορά μας.

Γτ τι θα παθει ,αν δεν τον νοιαζει το Memory overclocking ποιο θα είναι ακριβως το πρόβλημα? Η μηπως οσοι εχουν  x470/b450 δεν θα βαλουν 3χχχ και θα πανε να παρουν χ570? τουλάχιστον εχεις επιλογες… αν δεν εχεις φραγκα κρατας την μητρικη σου ,αν εχει και γουστάρεις παιρνεις νέο chipset ,δεν ψάχνεις να βρεις αγοραστη για να σπρωξεις την μη αναβαθμισιμη μητρικη σου 

Οσο για τον 1800χ επειδή βλεπω εχετε επιλεκτικη μνημη θυμαστε ποσο ειχαν κατι hedt cpu της Intel που στην ουσια η amd εβαλε τον 1800χ απέναντι σε αυτους. Τι με νοιαζει ποσο ειχε τοτε και ποσο εχει τωρα? Τοτε με αυτά τα λεφτα επαιρνες 6cores από την Intel… για φρεσκάρετε λιγο την μνημη σας

Επεξ/σία από kazablanka

46 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Μιας και βλέπεις τον συγκεκριμένο για δες και ένα 7600k vs 1600 που έβγαλε πρόσφατα... Γιατί δεν έχεις δύο χρόνια τώρα καθόλου πιο αργό επεξεργαστή όπως λες... Τα ίδια με τον 1600... Σε μένα οι φωστήρες τον 7600 πρότειναν αλλά έχει καιρό που ο 1600 κάνει σβούρες γύρω από οτιδήποτε σαπακι 4/4... Δεν τα βλέπεις εντελώς καθαρά θεωρώ...

Και σε μένα 6600k. Τι να κάνουμε, να τους πετάξουμε από το μπαλκόνι? :P Δεν αναφέρθηκα στο 7600k vs 1600. Αναφέρθηκα στον 7700k. Άλλο το ένα βίντεο και άλλο το άλλο. 

49 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

@greg4 ο ζεν 2 έχει ακριβώς ίδια κατανάλωση με τον ζεν πρώτης γενιάς ;)(ο 3900χ 190watt ίδια με τον 1800χ 190wat full load ) Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιο θέμα με τις πρώτης γενιάς μητρικές :)

Δεν είπα ότι θα έχει θέμα στα stock.

Τεσπά επειδή δέχομαι ότι μπορεί να κάνω λάθος στο θέμα χρησιμότητας της αναβαθμισιμότητας της 1st gen, πείτε μου 2-3 μέλη που έβαλαν 2nd gen ή θα βάλουν 3rd gen σε 1st gen μητρική.. Γιατί τουλάχιστον όσους παρακολουθώ στο forum όλοι x470 κλπ πήραν... 

2 ώρες πριν, greg4 είπε

Μόλις είδα το video. Συγνώμη αλλά ο Steve παρα γίνεται biased υπέρ AMD και δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά.

Βγάζει ένα video, όπου σε όλα τα παιχνίδια χάνει ο 1800x (σε μερικά ακόμα και 31%, πχ far cry), εκτός από 3 fps στα min του battlefield και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αγορά του 7700k "the biggest trap of 2017".΄Και επίσης ότι παρατήρησε κάτι rare shutters (!). Επίσης πολύ μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση. Για OC σενάρια όλα αυτά. Που και το 4.8 για 7700 είναι πολύ εύκολο να το βγάλεις.

Και αντί να βγάλει το συμπέρασμα, ότι όποιος αγόρασε τον 1800x, έδωσε τα ίδια λεφτά για έναν επεξεργαστή πιο αργό στο 90% των σεναρίων plus τα θέματα της 1st gen και έχασε μέρος της επένδυσης που έκανε με τα λεφτά του 2 χρόνια τώρα, βάζει τίτλο "8 cores for the win in 2019" και ότι άμα θες δώσε κι άλλα λεφτά για αναβάθμιση για να φτάσεις τον 7700k... 

Και ο 1800x trap ήταν tbh. Ειδικά στο αρχικό msrp του γιατί έπαιρνες τον 1700 200 ευρώ κάτω και τον έκανες all core oc στα 3.8-3.9 και ήσουν άρχοντας. Όταν λέει ήταν trap το εννοεί από πλευράς dead platform. Ο 7700k είναι σίγουρα ανώτερο gaming cpu από τον 1700 στα ίδια λεφτά. Αλλά κάποιος που παίρνει τον 1700 θέλω να πιστεύω δε τον παίρνει μόνο για games, γιατί θα βολευόταν και με τον 1600 με 100 ευρώ λιγότερα. Μια σπάνια περίπτωση θα ήταν αν ήθελε να κάνει streaming με το ίδιο pc που παίζει games. Εκεί μόνο θα ήταν ανώτερος ο 1700 από τον 7700k. Στο productivity πάντως τα 2 cpu έχουν χαοτικές διαφορές και όχι τα 10-20-30% που έχουν στο gaming.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Dantε είπε

Εγω θα βαλω 3600 σε Β350.

έτοιμος :P Πλάκα κάνω,  απλά να γελάσει το χειλάκι και του μπλέ χωριού 

Image result for ÏÏÏοÏβεÏÏήÏαÏ

Επεξ/σία από leros2004

Μόλις τώρα, Dantε είπε

Απαγορευεται σε ηλεκτρικες εγκαταστασεις ο συγκεκριμενος :P

Θα είναι ειδικός απο τη amd δώρο με τη cpu, (Σάββα) ξηρού τύπου 

1 ώρα πριν, Dr_73 είπε

Αυτό δεν  το έχουμε δει ακόμη . Λίγη υπομονή. 

Εγώ το έχω δει από τις 17/5 πάντως είμαι ανοιχτομάτης.😎

https://www.msi.com/Motherboard/support/X370-KRAIT-GAMING#down-bios

1 ώρα πριν, greg4 είπε

πραγματικά δεν θυμάμαι κάποιον να έχει 2600x σε 1st gen.

Και όμως υπάρχει.😂

Χρειαζόταν itx μητρική και επειδή όλες οι x470 ήταν του πανακρίβου τότε, τελικά πήρε μια x370.

2 λεπτά πριν, ilos είπε

Εγώ το έχω δει από τις 17/5 πάντως είμαι ανοιχτομάτης.😎

https://www.msi.com/Motherboard/support/X370-KRAIT-GAMING#down-bios

Αφού το ξέρεις. Ο μπαμπαστρούμφ έχει επιλεκτική τύφλωση. Αχ, αυτά τα μπλε γυαλιά.

1 ώρα πριν, greg4 είπε

Κάποια στιγμή θα βάλω τον 3700x. Αλλά δεν είμαι ούτε σοβαρός gamer ούτε επαγγελματίας. Μετράει?😍

• Like 1

3 λεπτά πριν, ilos είπε

Κάποια στιγμή θα βάλω τον 3700x. Αλλά δεν είμαι ούτε σοβαρός gamer ούτε επαγγελματίας. Μετράει?😍

Αναλογα ποσο KD εχεις κιολας.Θα καταθετεις τα απαραιτητα στοιχεια για να κρινουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...