Προς το περιεχόμενο

AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4)

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

3 ώρες πριν, pirmen56 είπε

Αυτό που είδα από τον 2600 στοκ, να τρώει frame drops σε όχι και τόσο βαρια σημεία του Odyssey δεν είναι αποδεκτό όταν ο 9400f θα το κράταγε άνετα σε στοκ λειτουργία.

Μια χαρά frame drops έχω στο odyssey και με τον 8600k στα 4.7. Ώρα για αναβάθμιση I guess στον 9400f 🙄.

Κάποια στιγμή πρέπει να αποδεχθείς κάποια παιχνίδια είναι έτσι όπως είναι. Το συγκεκριμένο έχει θέμα με τη μηχανή γραφικών του και το DX11 overhead. Βάλε στην εξίσωση και το denuvo και το VM protect που απασχολούν ένα σωρό πυρήνες ΤΖΑΜΠΑ και έδεσε το γλυκό. Το ότι μπορείς να κάνεις "brute force" το game με κανένα overpowered setup (πχ 1080ti και 8700κ @ 5 Ghz για 1080p) και να τρέχει με υποφερτά minimum αλλά τα frametimes να είναι και πάλι rollercoaster, δεν είναι θέμα του hardware αλλά του ίδιου του game.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, pirmen56 είπε

θέτω τα αποτελέσματά μου με τον 6700Κ στα 4,5 με 3200 ram στο SOTTR της γνωστής έκδοσης. Αναμενόμενα(απέναντι στον 2600 tweaked) αν σκεφτεί κανείς ότι αυτό το bench τα πάει καλά με ryzen και low latency ram.

Κάτι πάει στραβά με το σύστημα του 8700Κ που είδαμε προηγουμένως. Δεν ξέρω τι. Τα δικά μου είναι σε 1080p highest preset. CPU render 171 avg και 115 min. Μπορεί να το ανεβάσω και σαν βίντεο στο κανάλι μου.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

SOTTR-2019-06-19-22-31-14-852.png

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

SOTTR-2019-06-19-22-31-08-836.png

Το CPU Render επιρεαζεται από GPU + drivers. Δεν έχει πολύ νόημα να το συζηταμε. 

Ο 8700Κ είχε τις μνήμες 3200 CL16 με XMP. Δεν ξέρω τι timings είχε. Μπορεί να είχε κανένα tRFC χάλια. Επίσης τι συχνότητες δουλεύει all core ο 8700K; Μήπως έχει να κάνει με cache freq ή με το Turbo boost;

Εσύ, πέρα από το OC στα 4.5, είχες τη μνήμη σε XMP; 2-3 συγκεκριμένες ρυθμίσεις να έχεις πειράξει και παίρνει 10 fps το παιχνίδι ;)

Δεν είναι κακό να είμαστε ειλικρινείς.

(θα μπορούσα να σου πασάρω τις μετρήσεις μου με OC στα 4,1 και τις μνήμες στα 3466 CL14 και να σου λέω ότι είναι στοκ + 3200). Δε βγάζουμε άκρη έτσι. 

Μου έστειλε και OCed στα 4,8 και το σκορ του ήταν αισθητά καλύτερο

IMG_20190620_094155.png

Επεξ/σία από mpokwsths

Καλημέρα. 

Αγόρασα πρόσφατα την Asrock B450 fatal1ty gaming k4 σκεπτόμενος μια αγορά του 2700 μόλις με το καλό βγει η σειρά 3 και πέσουν λίγο οι τιμές. Τώρα βέβαια αναρωτιέμαι μήπως θα ήταν καλύτερα να δω πόσο ακριβότερος θα είναι ο 3600 και να στραφώ εκεί, αφού πρώτα βγει το ανάλογο bios update για τη μητρική. Εσείς τι προτείνετε;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, mpokwsths είπε

Το CPU Render επιρεαζεται από GPU + drivers. Δεν έχει πολύ νόημα να το συζηταμε. 

Ο 8700Κ είχε τις μνήμες 3200 CL16 με XMP. Δεν ξέρω τι timings είχε. Μπορεί να είχε κανένα tRFC χάλια. Επίσης τι συχνότητες δουλεύει all core ο 8700K; Μήπως έχει να κάνει με cache freq ή με το Turbo boost;

Εσύ, πέρα από το OC στα 4.5, είχες τη μνήμη σε XMP; 2-3 συγκεκριμένες ρυθμίσεις να έχεις πειράξει και παίρνει 10 fps το παιχνίδι ;)

Δεν είναι κακό να είμαστε ειλικρινείς.

(θα μπορούσα να σου πασάρω τις μετρήσεις μου με OC στα 4,1 και τις μνήμες στα 3466 CL14 και να σου λέω ότι είναι στοκ + 3200). Δε βγάζουμε άκρη έτσι. 

Μου έστειλε και OCed στα 4,8 και το σκορ του ήταν αισθητά καλύτερο

Και ψάχνοντας και στο Internet βρήκα κάποια αποτελέσματα από έναν 8600Κ που φαίνεται ότι συνάδουν απόλυτα με τα αποτελέσματα του φίλου με τον 8700Κ

CPU Game κοιτάμε παντα

Untitled-1.jpg.00f6a2e97754144baaca4b04e

Επεξ/σία από mpokwsths

22 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Μόλις είδα το video. Συγνώμη αλλά ο Steve παρα γίνεται biased υπέρ AMD και δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά.

Βγάζει ένα video, όπου σε όλα τα παιχνίδια χάνει ο 1800x (σε μερικά ακόμα και 31%, πχ far cry), εκτός από 3 fps στα min του battlefield και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αγορά του 7700k "the biggest trap of 2017".΄Και επίσης ότι παρατήρησε κάτι rare shutters (!). Επίσης πολύ μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση. Για OC σενάρια όλα αυτά. Που και το 4.8 για 7700 είναι πολύ εύκολο να το βγάλεις.

Και αντί να βγάλει το συμπέρασμα, ότι όποιος αγόρασε τον 1800x, έδωσε τα ίδια λεφτά για έναν επεξεργαστή πιο αργό στο 90% των σεναρίων plus τα θέματα της 1st gen και έχασε μέρος της επένδυσης που έκανε με τα λεφτά του 2 χρόνια τώρα, βάζει τίτλο "8 cores for the win in 2019" και ότι άμα θες δώσε κι άλλα λεφτά για αναβάθμιση για να φτάσεις τον 7700k... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, greg4 είπε

Και αντί να βγάλει το συμπέρασμα, ότι όποιος αγόρασε τον 1800x, έδωσε τα ίδια λεφτά για έναν επεξεργαστή πιο αργό αλλά και πιο smooth στο 90% των σεναρίων

fixed

Αυτό που περιγράφει ο Steve φαίνεται μετά τα 7 λεπτά του βίντεο από το Digital Foundry. Ο μέχρι τότε πρώτος στο avg frame rate 7700K, όταν ζορίζουν τα πράγματα, παίρνει τα @@ των πολυπύρηνων CPUs (Intel και AMD). Κοίτα πόσο συχνά πέφτει σε διψήφια νούμερα ο 7700Κ ενώ οι πολυπύρηνοι μένουν στα τριψήφια.

https://www.youtube.com/watch?v=HZPr-gNWdvI&t=7m

και δε μιλάμε για κάποια σάπια game engine στυλ PUBG ή Fortnite αλλά για Crysis 3...

32 λεπτά πριν, greg4 είπε

καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αγορά του 7700k "the biggest trap of 2017"

Καταλήγει στο συμπέρασμα αυτό γιατί από το 2017:

1) Οι Ryzen πήραν κάτι ψιλά σε απόδοση

2) Οι Intel έχασαν κάτι ψιλά(;) σε απόδοση

3) Τη μητρική Z270 την παντρεύτηκε αυτός που την πήρε μαζί με τον 7700Κ ενώ ο Ryzen 1xxx βγαίνει και μπαίνει ο 3xxx στο ίδιο socket.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, greg4 είπε

Μόλις είδα το video. Συγνώμη αλλά ο Steve παρα γίνεται biased υπέρ AMD και δεν μπορώ να τον πάρω στα σοβαρά.

Βγάζει ένα video, όπου σε όλα τα παιχνίδια χάνει ο 1800x (σε μερικά ακόμα και 31%, πχ far cry), εκτός από 3 fps στα min του battlefield και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η αγορά του 7700k "the biggest trap of 2017".΄Και επίσης ότι παρατήρησε κάτι rare shutters (!). Επίσης πολύ μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση. Για OC σενάρια όλα αυτά. Που και το 4.8 για 7700 είναι πολύ εύκολο να το βγάλεις.

Και αντί να βγάλει το συμπέρασμα, ότι όποιος αγόρασε τον 1800x, έδωσε τα ίδια λεφτά για έναν επεξεργαστή πιο αργό στο 90% των σεναρίων plus τα θέματα της 1st gen και έχασε μέρος της επένδυσης που έκανε με τα λεφτά του 2 χρόνια τώρα, βάζει τίτλο "8 cores for the win in 2019" και ότι άμα θες δώσε κι άλλα λεφτά για αναβάθμιση για να φτάσεις τον 7700k... 

Με τα αγγλικά δεν τα πας και τόσο ε; Αν θες να ξαναδείς και να ξαναακουσεις το βίντεο... Τον λέει απάτη όχι γιατί δεν έδωσε επιδόσεις σε παιχνίδια... Αλλά γιατί έδωσε επιδόσεις μόνο σε παιχνίδια και γιατί ήταν σε νεκρό socket... Δεν ήξερα ότι υπάρχουν παροπίδες για αυτιά... Ρε σεις αλλά ακούτε άλλα καταλαβαίνετε; Μάλιστα στο τέλος λέει ότι όλα τα πολυπυρηνα όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται καλύτερα λόγω του ότι τα παιχνίδια θα εκμεταλλεύονται πιο αποδοτικά τους πολλούς πυρήνες και τα νήματα... Φυσικά ξεκάθαρα ο 1800x ήταν και είναι η καλύτερη επιλογή από τους δύο... Πολύ ισχυρότερος και με 4/8 καβάτζα!!!!! Ούτε για ανέκδοτο δεν συγκρίνονται σαν επεξεργαστές... Αλλιώς γυρνάμε σε τίποτα i3 στα 5ghz που είναι και πιο φθηνά... Δεν βλέπω να γίνεται... Προς ώρας τον σώζει το ht τον 7700k... Σε λιγάκι θα τον περάσει και ο 1600... :-)

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

Ο μέχρι τότε πρώτος στο avg frame rate 7700K, όταν ζορίζουν τα πράγματα, παίρνει τα @@ των πολυπύρηνων CPUs (Intel και AMD)

Μιας και είπαμε για πολυπύρηνους ... και επειδή πολλοί λένε ότι σήμερα οι fx, κρατάνε καλύτερα από τους ίδιας εποχής intel ..

Ας δούμε τον fx 9590 με gtx 1070 σε ac origins .

Ούτε τα 30fps δεν κρατάει. Χωρίς να δω όλο το βίντεο , τον είδα να πέφτει μέχρι τα 21fps. Ο i5 [email protected] (4 χρόνια παλιότερος του 9590)  που έχω δοκιμάσει με 1070 , πάει καλύτερα

12 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

ο Ryzen 1xxx βγαίνει και μπαίνει ο 3xxx στο ίδιο socket.

Αυτό δεν  το έχουμε δει ακόμη . Λίγη υπομονή. 

Επεξ/σία από Dr_73
  • Confused 1

13 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Θα το δείτε σε λίγες μέρες εκτιμώ. 

Προφανώς δεν εννοείς την περίπτωση να μην είναι AM4 οι Ryzen 3000..

Εννοείς ότι υπάρχει περίπτωση να έχει ανακοινώσει η AMD συμβατότητα, να έχουν βγει ήδη Bios updates σε 100άδες μητρικές, και όχι 1 αλλά 2 και 3 agesa, να τρέξουν χιλιάδες πελάτες να αγοράσουν zen2 και να μην δουλεύουν στις υπάρχουσες μητρικές. Θα είναι το μεγαλύτερο φιάσκο στην ιστορία των επεξεργαστών.

Πάω στοίχημα πως ορισμένοι θα ψάξουν να βρουν καμιά συγκεκριμένη ασυμβατότητα, που είναι συνήθης σε νέες CPU, και θα το κάνουν σημαία. Και στους Ryzen 1 υπήρχαν θεματάκια, και στις APU, με συγκεκριμένους συνδιασμούς μητρικών / μνημών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, greg4 είπε

Μια χαρά τα είπε έλα σε κάνα χρόνο από τώρα που θα έρθουν τα ps5 Xbox scarlet με τίγκα στα physics,simulation,ai και μετά πες μας άμα αξίζει σήμερα να πάρεις τον 7700κ 

Γενικά το far cry δεν χωνεύει τους amd επεξεργαστές και δεν νομίζω το πρόβλημα να είναι μόνο το single core performance 

Επεξ/σία από nikos5800

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Μαλιστα... O τυπος απο κατω σε ενα σχολιο λεει πως ο 8350 του στα 4.7 με RX 580 τα παει πολυ καλυτερα απο αυτο.

Kαι για να μην σου πω ψεματα, επειδη το εχω τρεξει σε FX το παινχιδι, εχει δικιο...

Τσεκαρε και εδω μια και πες μου τι σχεση εχει το ενα με το αλλο...  Στα 4.5 ο 8350 ;)

Επεξ/σία από kostas_anes
  • Like 1

10 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Με τα αγγλικά δεν τα πας και τόσο ε; Αν θες να ξαναδείς και να ξαναακουσεις το βίντεο... Τον λέει απάτη όχι γιατί δεν έδωσε επιδόσεις σε παιχνίδια... Αλλά γιατί έδωσε επιδόσεις μόνο σε παιχνίδια και γιατί ήταν σε νεκρό socket... Δεν ήξερα ότι υπάρχουν παροπίδες για αυτιά... Ρε σεις αλλά ακούτε άλλα καταλαβαίνετε;

Καταρχήν δεν μίλησα σε τέτοιο ύφος, στον steve "μιλούσα", μην το παίρνετε προσωπικά.. Ευγενικά πάντα. Επίσης τα Αγγλικά μου μια χαρά είναι ty :)

Το ότι έδωσε επιδόσεις μόνο στα παιχνίδια δεν συμφωνώ, σε σούιτες adobe πάει καλύτερα o 7700k. Και η συγκεκριμένη πλατφόρμα τυγχάνει να είναι και η πιο δημοφιλής παγκοσμίως σε αυτό που κάνει. Επίσης το st perfomance στην καθημερινότητα μια χαρά χρήσιμο είναι και σε βοηθάει. Και για εξειδικευμένες καταστάσεις όπου πράγματι σου χρειάζονται τα cores, δεν συζητάμε για τέτοιους επεξεργαστές. Όσοι βγάζουν λεφτά από αυτό θα επενδύσουν σε pc 2000-3000+ ευρώ τουλάχιστον, οπότε πάμε σε άλλες κατηγορίες. (εδώ όμως δεν μιλάμε για threadripper)

Επίσης για το dead socket μου ακούγεται λίγο ωραία θεωρία αλλά στην πράξη δεν έχει και πολύ νόημα. Αν είναι κάποιος και δεν του φτάνει η ισχύς του 1800x στα games, και θέλει να αλλάξει σε σειρά 3000, αλλάζουν όλοι και μητρική. Και αν κάνεις και μια βόλτα εδώ, πραγματικά δεν θυμάμαι κάποιον να έχει 2600x σε 1st gen. Εγώ δεν σου λέω ότι δεν είναι χρήσιμο αυτό που κάνει η AMD, αλλά οκ.. δεν βλέπω και πολύ χρήση στη πράξη.

Συνεπώς ναι, με βάση την δικιά μου οπτική, τα παρουσιάζει με την οπτική γωνία που θέλει. 

25 λεπτά πριν, dimoskoutr είπε

Μάλιστα στο τέλος λέει ότι όλα τα πολυπυρηνα όσο περνάει ο καιρός θα γίνονται καλύτερα λόγω του ότι τα παιχνίδια θα εκμεταλλεύονται πιο αποδοτικά τους πολλούς πυρήνες και τα νήματα... Φυσικά ξεκάθαρα ο 1800x ήταν και είναι η καλύτερη επιλογή από τους δύο... Πολύ ισχυρότερος και με 4/8 καβάτζα!!!!!

Αυτό που δεν λέει βέβαια, είναι ότι 2 χρόνια τώρα, στα παιχνίδια αλλά και σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών, θα είχες έναν πιο αργό επεξεργαστή. Και στο μέλλον έχει ο θεός.

33 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

1) Οι Ryzen πήραν κάτι ψιλά σε απόδοση

2) Οι Intel έχασαν κάτι ψιλά(;) σε απόδοση

Δεν είχε ακριβές comparison. Έπαιξε ένα video που είχε βγάλει τότε. Στον αέρα το είπε. 

34 λεπτά πριν, mpokwsths είπε

3) Τη μητρική Z270 την παντρεύτηκε αυτός που την πήρε μαζί με τον 7700Κ ενώ ο Ryzen 1xxx βγαίνει και μπαίνει ο 3xxx στο ίδιο socket.

Αναμένω τον πρώτο που θα βάλει 3800x πάνε σε 1st gen μητρική... Και φυσικά μιλάμε για κάποιον σοβαρό gamers ή επαγγελματία.

2 λεπτά πριν, nikos5800 είπε

Μια χαρά τα είπε έλα σε κάνα χρόνο από τώρα που θα έρθουν τα ps5 Xbox scarlet με τίγκα στα physics,simulation,ai και μετά πες μας άμα αξίζει σήμερα να πάρεις τον 7700κ 

Φυσικά δεν παίρνεις σήμερα, 7700k, ποιος φυσιολογικός άνθρωπος θα δώσει 300 ευρώ για 4c σήμερα. Μιλάμε για κάποιον που έκανε αγορά πριν 2 χρόνια, όχι σήμερα... Και σε κανένα χρόνο από τώρα βλέπουμε...! Μέχρι τότε θα έχουν περάσει 3 ολόκληρα χρόνια, σχεδόν ένας αιώνας για τα pc.

υ.γ. δεν κατηγόρησε κανείς την amd. Αλλά ο άνθρωπος προφανώς και είναι biased. Και πιθανότατα παίρνει και κάποια καλή χορηγία από πίσω. Δεν μπορώ να μου σκάνε τα biased review και μετά να του λέμε κι ευχαριστώ επειδή ακούστηκε καλά στα αυτιά μας ή δικαιολογεί μια αγορά μας.

34 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Μιας και είπαμε για πολυπύρηνους ... και επειδή πολλοί λένε ότι σήμερα οι fx, κρατάνε καλύτερα από τους ίδιας εποχής intel ..

Ούτε τα 30fps δεν κρατάει. Χωρίς να δω όλο το βίντεο , τον είδα να πέφτει μέχρι τα 21fps. Ο i5 [email protected] (4 χρόνια παλιότερος του 9590)  που έχω δοκιμάσει με 1070 , πάει καλύτερα

ένα βιντεο αυτου ,που εχεις δοκιμασει εχεις να μας δειξεις ,δεν είναι πως σε αμφισβητώ αλλα μπορω να βαλω και την γιαγια μου να γραψει κατι τετοιο 😛

35 λεπτά πριν, Dr_73 είπε

Δεν χρειαζεται να δουμε κατι το ξερουμε ηδη ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...