Προς το περιεχόμενο

AMD επεξεργαστές & AM4 socket (The End Game Part4)

nikos5800

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators
2 minutes ago, mpokwsths said:

Όχι του Steam. Αφού εδώ και τόσο καιρό το άλλο τρέχουμε.

Του θείου κατέβασε...

Έχει cpu score που να μην επηρεάζεται απο gpu? Γιατί θα μου πάρει λίγο καιρό με τα νερά να βάλω την 1080ti, τώρα με μια 1060 τα τρέχω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 4,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

11 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Έχει cpu score που να μην επηρεάζεται απο gpu? Γιατί θα μου πάρει λίγο καιρό με τα νερά να βάλω την 1080ti, τώρα με μια 1060 τα τρέχω.

Ναι, έχει. Επίσης έχουμε τα benches του ακοινώνητου με την 970, οπότε κάτι θα βγει και από κει.

• Thanks 1

Tι ακριβως θελετε να συγκρινετε?

1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

Δώσε λινκ! Υπάρχει standalone benchmark?

1 ώρα πριν, GeorgeMan είπε

1 ώρα πριν, mpokwsths είπε

Ναι, έχει. Επίσης έχουμε τα benches του ακοινώνητου με την 970, οπότε κάτι θα βγει και από κει.

δεν εχω καταλαβει τι θελεις να συγκρινεις ,την διαφορα που θα εχεις με τον 2700χ σε σχεση με τον 2600 ?

• Confused 1

• Moderators
1 hour ago, akoinonitos said:

Tι ακριβως θελετε να συγκρινετε?

δεν εχω καταλαβει τι θελεις να συγκρινεις ,την διαφορα που θα εχεις με τον 2700χ σε σχεση με τον 2600 ?

Δεν ξέρω, χαχαχα! Αν προλάβω θα πάρω νουμερακια vs... Αλλά εφόσον οι μνήμες παίζουν 3400 τουλάχιστον στην tomahawk δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα αφού θα φύγει η taichi έτσι κι αλλιώς...

• Like 1

3 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Δεν ξέρω, χαχαχα! Αν προλάβω θα πάρω νουμερακια vs... Αλλά εφόσον οι μνήμες παίζουν 3400 τουλάχιστον στην tomahawk δεν ξέρω κατά πόσο έχει νόημα αφού θα φύγει η taichi έτσι κι αλλιώς...

θα μεινεις με tomahawk+2700x ή tomahawk+2600?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 1/6/2019 στις 10:18 ΜΜ, akoinonitos είπε

Θα συγκρίνει στο CPU Game τις DR μνήμες του με 2600 στοκ και B-Die 3466C14 SR όπως εδώ:

AAAA.jpg.4634b591bb187e61bac0823d0751da08.jpg

Παρεμπιπτόντως, τώρα με την έκδοση 1903 των Windows 10 πήρε 2 fps το bench του παιχνιδιού (δε νομίζω να είναι η μνήμες, 99% limited ήμουν και πριν και τώρα). 99fps πλέον στοκ η Nitro+ Vega 64.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Like 6

• Moderators

Σταθεροποιηθήκαμε εδώ με 1,42v και powerdown disabled. Εμφανώς καλύτερα από Taichi. Το trfc κάτω από 280 δεν πάει. Τα υπόλοιπα δεν τα δοκίμασα πιο κάτω.

Ακούω προτάσεις για 3466, με τα safe του calculator δεν ολοκληρώνει χωρίς (μπόλικα) errors. Μπόρεσα και bootαρα και στα 3533 με CL14 αλλά αμέσως στην εκκίνηση του test έφαγα μπλε, αναμενόμενο βέβαια αφού και στα 3466 δεν είναι και πολύ σταθερό.

3400-14.PNG.69415b2587d0cd9bb1f285b662e570be.PNG

• Like 3

16 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Σταθεροποιηθήκαμε εδώ με 1,42v και powerdown disabled. Εμφανώς καλύτερα από Taichi. Το trfc κάτω από 280 δεν πάει. Τα υπόλοιπα δεν τα δοκίμασα πιο κάτω.

Ακούω προτάσεις για 3466, με τα safe του calculator δεν ολοκληρώνει χωρίς (μπόλικα) errors. Μπόρεσα και bootαρα και στα 3533 με CL14 αλλά αμέσως στην εκκίνηση του test έφαγα μπλε, αναμενόμενο βέβαια αφού και στα 3466 δεν είναι και πολύ σταθερό.

3400-14.PNG.69415b2587d0cd9bb1f285b662e570be.PNG

Τα Bus drive strenghts δεν ειναι λιγο.... χαμηλα? Για DR θες ψηλοτερα απο οτι ξερω. Το ιδιο και ProcODT.  Περαν αυτου πιστευω οτι το GDM σε κραταει πισω απο το να ανεβασεις freq.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, kostas_anes said:

Τα Bus drive strenghts δεν ειναι λιγο.... χαμηλα? Για DR θες ψηλοτερα απο οτι ξερω. Το ιδιο και ProcODT.  Περαν αυτου πιστευω οτι το GDM σε κραταει πισω απο το να ανεβασεις freq.

Το procODT παίζει καλύτερα με 53 απ' ό,τι με 60. Το rttWR και rttPARK παίζουν καλύτερα off παρά με οποιοδήποτε value. Για το rttNOM θα σε γελάσω :D |Τα υπόλοιπα 4 τα άφησα στο auto. :D 

Από κει και πέρα, το GDM enabled το έχω, η πιο safe ρύθμιση αυτή δεν είναι? Το PDM έχω disabled.

Επεξ/σία από GeorgeMan
  • Like 1

14 ώρες πριν, mpokwsths είπε

Θα συγκρίνει στο CPU Game τις DR μνήμες του με 2600 στοκ και B-Die 3466C14 SR όπως εδώ:

AAAA.jpg.50dfa35c4e201bb048db9ac56d5a7aa5.jpg

Παρεμπιπτόντως, τώρα με την έκδοση 1903 των Windows 10 πήρε 2 fps το bench του παιχνιδιού (δε νομίζω να είναι η μνήμες, 99% limited ήμουν και πριν και τώρα). 99fps πλέον στοκ η Nitro+ Vega 64.

Ποιο παιχνίδι είναι; 🤔

4 λεπτά πριν, GeorgeMan είπε

Το procODT παίζει καλύτερα με 53 απ' ό,τι με 60. Το rttWR και rttPARK παίζουν καλύτερα off παρά με οποιοδήποτε value. Για το rttNOM θα σε γελάσω :D |Τα υπόλοιπα 4 τα άφησα στο auto. :D 

Από κει και πέρα, το GDM enabled το έχω, η πιο safe ρύθμιση αυτή δεν είναι? Το PDM έχω disabled.

Kαλα, το ειδα disabled... αστα να πανε... :P
Τα Drive strengths παντως ειμαι σχεδον σιγουρος οτι θελει ψηλοτερα. Ρωτα και τον @mpokwsths καλυτερα μιας και εχει μια παραπανω εμπειρια.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, GeorgeMan είπε

Καλύτερα 3333 με GD=off από 3400 GD=on

Από εκεί και πέρα, για να χτυπήσεις τα 3466 πρέπει να βρεις τo πιο κατάλληλα ProcODT+RTT. Πολλά μπορεί να σου κάνουν αλλά 1 θα bootάρει με το χαμηλότερο voltage.

Βάλε λίγο χαμηλότερο voltage από το ψιλο-stable που έχεις για να αποκλείσεις γρήγορα κάποια. Π.χ. τα 2 ούτε καν θα μπαίνουν Windows.

Βρες λοιπόν για τα settings σου στα 3466 ποιο από τα

60/40/off/off - 53/48/off/off - 53/40/off/off - 60/48/off/off (Δοκίμασε και το default 60/34/80/240 του calculator μπας και)

κάνει τα περισσότερα πράγματα πριν κρασάρει. Είναι το πιο σημαντικό κομμάτι μια και από το χειρότερο μέχρι το καλύτερο μπορεί να υπάρχει διαφορά 0,05V.

Μετά θα παίξεις με τα M/B + IMC specific tCKE+tRDWR+tWRRD. Π.χ. σε εμένα αυτά του calculator φέρνουν βροχή λαθών. Σταθερός είμαι με τα 9,6,3 ή με τα 8,7,4 . Ποιο από τα δύο θα χρησιμοποιήσω μου το λέει μόνη της η μητρική βλέποντας τι θα επέλεγε αυτή για tCKE στο Auto. Σε εσένα μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά νούμερα.

Και υπάρχει και το CAD_BUS το οποίο επιρρεάζει και το Vdimm και το Vsoc. Π.χ. τα καλύτερα μου είναι τα 20/20/24/24. Και με 20/20/24/20 τα πάει καλά αλλά είχα 2 ξαφνικά resets (όχι errors).

Με τα 2 παραπάνω έριξα ακόμα 0,01V την τάση.

κτλ κτλ κτλ.

Επεξ/σία από mpokwsths
  • Thanks 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...