Προς το περιεχόμενο

Κοινή Χρήση σύνδεσης ίντερνετ

manosp87

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στο φόρουμ,

στο σπίτι που μένουμε 2 όροφη κατοικία μοιραζόμαστε με τον αδερφο μου μία σύνδεση στο ιντερνετ.

το ρούτερ του παρόχου (speedport plus) βρίσκεται στο σπίτι μου και ο αδερφός μου μέσω ενος καλωδίου utp έχει ενα access point (tp link w 8970)στο σπίτι του .

είμαστε ευχαριστημένοι απο πλευρας εμβέλειας και ταχύτητας.

το θέμα μας είναι οτι το δίκτυο ειναι κοινό και μπερδευομαστε με τις συσκευες. 

κανει ο αδερφος μου Streaming στην δική μου smart tv και εναλλαξ !

υπάρχει καποιος τρόπος να γινουν 2 υποδίκτυα ;

Πχ εγω να εχω το δίκτυο 192.168.1.2 εως 192.168.1.254 και ο αδερφός μου το δίκτυο 192.168.2.2 εως 192.168.2.254 για να μην μπλεκόμαστε με τις συσκευες ; 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και τεχνικές που φτάνουν μεχρι την προμήθεια ένδιάμεσου router που θα σας ξεχωρίζει τα δικτυα και θα δινει περιορισμους στις ταχυτητες (διαμοιρασμο). Το πιο απλό που μπορείτε να κάνετε ειναι να συμφωνήσετε σε περιοχές ip και να ορίζετε τις συσκευές σας με static ip. 

Π.χ εσυ να εχεις 192.168.1.5-192.168.1-60 και ο αδερφός σου 192.168.1.70-192.168.1.140. Ετσι θα ξέρετε που ανήκει ο κάθε ένας και δεν θα μπλέκεστε. Ναι γίνεται και με υποδίκτυα, οπως ρώτησες, αλλά εγώ το θεωρώ πιο μπέρδεμα. 

• Thanks 1

το σκεφτηκα και εγω αυτο , μαλιστα ειπα να το δοκιμασω, απλα και παλι , δεν θα βλεπει ο ένας τις συσκευες του άλλου ; 

Εκεί γίνεται το μπέρδεμα !

• 5 χρόνια αργότερα...

Να ανοίξω πάλι το θέμα μια και με απασχολεί κάτι αντίστοιχο.

1). Δε θέλω ο ένας να βλέπει τις συσκευές του άλλου (απαραίτητη προυπόθεση, κυρίως για λόγους ασφαλείας)

και (επικουρικά) 2). θα εξυπηρετούσε αν μπορεί να μοιραστεί και το bandwidth, να μη στεγνώνει ο ένας τη σύνδεση του άλλου.

Η φθηνότερη λύση για να επιτευχθούν οι παραπάνω απαιτήσεις (segmentation, QOS [queueing]) είναι με Mikrotik router. Ίσως όμως χρειαστεί διάβασμα και αρκετός πειραματισμός εάν δεν έχετε ασχοληθεί στο παρελθόν με Mikrotik.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να κοιτάξεις στις αγγελίες για κάποιο router που να αντέχει η τσέπη σου ( και να είναι πιο φτηνό απο Mikrotik ή Fritz, γιατί αν είναι να πας σε αυτά τα χρήματα, το παίρνεις έτοιμο ). Κοιτάζεις παράλληλα στο openwrt.org αν είναι συμβατό με το λογισμικό και αν η εγκατάσταση γίνεται με άνοιγμα της συσκευής ( δύσκολο ) ή όπως περνάμε updates ( εύκολο ). Έχοντας ένα router που τρέχει openwrt, μπορείς να δημιουργήσεις vlans και να θέσεις τόσο αυστηρούς κανόνες στο firewall που να μη περνάει κουνούπι ( θα χρειαστεί λίγο διάβασμα, αλλά θα έχεις τη χαρά της δημιουργίας ). 

Ως προς το ζήτημα του bandwidth, όλα γίνονται με ρυθμίσεις στο QoS. Δεν θέλεις να βάλεις ένα κανόνα που άκριτα θα περιορίσει τη ταχύτητα ( π.χ. να του πεις έως χ mbps ), αλλά να του θέσεις κανόνες για να μοιράζει σωστά το bandwidth και μέχρι του ορίου που θα έχεις θέσει.

Επεξ/σία από uniquegr

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...