Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χριστος Ανεστη!
Καλημερα παιδια. Σε ενα σταθερο υπολογιστη ειχα διπλα μου συνδεδεμενο ενσυρματα το ρουτερ ''Speedport Plus της Sercomm'' και ειμαι στην VDSL 50Mbps του ΟΤΕ, αλλα για τον λογο οτι η Μητερα μου στο διπλανο σπιτι (με την ιδια γραμμη) εχει ενα ταμπλετ και δεν μπορει να πιασει καλο WiFi απο μενα, μετεφερα το ρουτερ στην δικη της πριζα για να ειναι οκ και για μενα τραβηξα 20 μετρα Ethernet καλωδιο. 
Μετα απ αυτο πιανω καλο ιντερνετ δεν μπορω να πω οτι εχω μεγαλη απωλεια αλλα το λαθος μου ειναι οτι δεν μετρησα καλα και το καλωδιο ερχεται οριακα στο PC μου. 

Οποτε υπολογιζω οτι θελω 30 μετρα καλωδιο για να μπορω να το βαλω ομορφα με ροκα στηριξης στον τοιχο ψηλα και οχι οπως το εχω τωρα και περναω απο πανω του. 
Τι λετε, μηπως ειναι παρα πολυ 30 μετρα, θα δω μεγαλη διαφορα σε συγκριση με τα 20, το εχει δοκιμασει κανεις;
Στα Public τα 20 μετρα μου τα εδινε 20€ και το ευτυχως βρηκα με 6€ απο Συνεταιρισμο Ηλεκτρολογων.
Στα Public το ειδα λιγο πιο χοντρο αλλα προτιμισα το οικονομικο. Τι λετε εχει μεγαλη διαφορα η ποιοτητα, απο που να παρω 30 μετρα καλωδιο μπορει να με προτεινει καποιος;

Θελω οσο γινεται να ειναι μαλακο. οχι σαν κατι αλλα που δινουν και ειναι σαν ελατηριο.
Τωρα αν υπαρχει καποια αλλη λυση μπορειτε να με προτεινεται. Καποιο WiFi Extension δεν θα ηθελα.

Για δυο ρουτερ σε μια γραμμη απ οτι διαβαζω δεν παιζει να γινεται. Θα ηταν καλα παντος μιας διαθετο και δευτερο Speedport αλλα το ενα ειναι το παλιο πριν παω στην VDSL.
Ευχαριστω.

Δημοσ.

utp cat5e μεχρι 100 μετρα.οπoτε τα 30 εισαι μια χαρα.το δευτερο speedport μπορει να παιξει πανω στο utp που περασες ως access point για να δινει ασυρματα.αν δεν θες να πληρωσεις νεο καλωδιο παιρνεις ενα δεκαμετρο και μια μουφα rj45  σε rj45.δεν θα χασεις σε ποιοτητα μην ανησυχεις

• Like 1
Δημοσ.

Τα 30 μετρα μη σε φοβίζουν. Απο τα 90-100 και πάνω αρχιζουν να εχουν κάποιες απωλειες. 

Φρόντισε να ειναι κατηγορίας τουλάχιστον cat5e

Εννοείται για τη συγκεκριμένη περιπτωση ΔΕΝ ψωνιζεις απο public αλλα απο ηλεκρολόγους με το μέτρο.

Αν περνά και απο εξωτερικό χωρο εκτεθειμένο σε καιρικά στοιχεία θες ειδικό καλωδιο εξωτερικών χώρων, εκτος αν ένα μικρό μερος περνά απο εξωτερικό χώρο που μπορεις να το περάσεις από μεσα απο πλαστικό σωλήνα. Για τους τυπους καλωδίων δες https://el.wikipedia.org/wiki/Καλώδιο_κατηγορίας_5

Τέλος και αν σε παιρνει χωρικά μπορεις να περάσεις δυο καλώδια, οπου το ένα να το χρησιμοποιήσεις για τηλεφωνικό καλώδιο.

• Like 1
Δημοσ.
On 05/05/2019 at 13:47, isay said:

Τα 30 μετρα μη σε φοβίζουν. Απο τα 90-100 και πάνω αρχιζουν να εχουν κάποιες απωλειες. 

Φρόντισε να ειναι κατηγορίας τουλάχιστον cat5e

Εννοείται για τη συγκεκριμένη περιπτωση ΔΕΝ ψωνιζεις απο public αλλα απο ηλεκρολόγους με το μέτρο.

Αν περνά και απο εξωτερικό χωρο εκτεθειμένο σε καιρικά στοιχεία θες ειδικό καλωδιο εξωτερικών χώρων, εκτος αν ένα μικρό μερος περνά απο εξωτερικό χώρο που μπορεις να το περάσεις από μεσα απο πλαστικό σωλήνα. Για τους τυπους καλωδίων δες https://el.wikipedia.org/wiki/Καλώδιο_κατηγορίας_5

Τέλος και αν σε παιρνει χωρικά μπορεις να περάσεις δυο καλώδια, οπου το ένα να το χρησιμοποιήσεις για τηλεφωνικό καλώδιο.

απλα πολλοι που τα πουλανε χυμα δεν σου βαζουν rj45 clips.οποτε εκει απλα θες ενα tool για να τα πρεσαρεις εσυ.δεν ειναι ακριβα απλα πρεπει να τα φτιαξει σωστα καποιος με την χρωματολογια.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...