Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε

Τι έχει ένα smartwatch που το κάνει απαραίτητο εργαλείο; Απλή απορία (όχι flame). 

Καταλαβαίνω την απορία. Έχει διάφορα σκέλη η απάντηση.

Καταρχάς, να πω πως δεν φορούσα ποτέ στη ζωή μου ρολόι. Ειδικά μετά την καθιέρωση του κινητού ως απαραίτητο αξεσουάρ, δεν έβρισκα κανένα νόημα στην ύπαρξη του.

Πάμε στο τώρα.

Πρώτη περίπτωση που είναι απαραίτητο εργαλείο. Αν είσαι σε μηχανή σου γλιτώνει χρόνο που ούτε καν μπορείς να φανταστείς.

Χτυπάει το κινητό σου, όσο είσαι στη μηχανή, σημαίνει, σταματάω, βγάζω γάντια, βγάζω κράνος, ανοίγω την τσάντα, βγάζω το κινητό, βλέπω πως έστειλε στη συνομιλία με τους κολλητούς ένα πρόβατο να βελάζει αστεία, κλείνω το κινητό, το βάζω στην τσάντα, βάζω το κράνος, βάζω τα γάντια και ξεκινάω. Στην περίπτωση του Smartwatch, απλά κοιτάω το ρολόι και μπορώ να καθορίσω αν χρειάζεται να γίνει όλη η παραπάνω διαδικασία. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι κι οι οδηγίες που εμφανίζει το Smartwatch από την πλοήγηση. Δονείται και σου γράφει ποτέ και πού να στρίψεις. Απίστευτη εξοικονόμηση χρόνου.

Δεύτερον, στη δουλειά μου συχνά φοράω γάντια κι είμαι σε εξωτερικούς χώρους (είμαι γεωπόνος), οπότε όλα τα παραπάνω πάλι είναι σημαντικά.

Τρίτον, στο γυμναστήριο επίσης δεν έχεις το κινητό εύκολα προσβάσιμο και μπορείς να διαχειριστείς τη μουσική σου από το ρολόι. Επίσης, σωτήριο.

Ακούγεται απλό αλλά λίγες φορές έχει τύχει και το έχω ξεχάσει ή δεν το είχα φορτίσει και αισθάνομαι πως κάτι λείπει από τα χέρια μου.

Αν δεν το δουλέψει κάποιος, δεν μπορεί να καταλάβει τι λέω. Κι ειλικρινά. Κι ένα απλό band θα εθίσει όποιον κι αν είναι σε αντίστοιχη θέση.

Τώρα αν είσαι όλη μέρα με το κινητό διαθέσιμο στα χέρια σου χωρίς τις παραπάνω δυσκολίες, τότε το Smartwatch σου είναι περιττό. Όμως όλοι έχουμε έστω κάποια από αυτές τις ανάγκες.

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παίδες επιτρέψτε μου να κάνω ένα "χαζό" ερώτημα ώς κάτοχος smartwatch.

Μήπως προσπαθούν να μας φορτώσουν και άλλο SAR και περισσότερη παρακολούθηση , με όλη αυτή τη νέα μόδα ; 

Λέω εγώ τώρα...

Βtw είναι πολύ εξυπηρετικό το να "κουβαλάς" ένα έξυπνο ρολόι έως και χρήσιμο.

Επεξ/σία από tuning123
Δημοσ.

Λοιπόν το έχω ψάξει πολύ το θέμα. Έχω ένα Samsung Gear Sport και ένα Garmin 235. Το ένα το έχω γιατί μου δίνει 24/7 με συνεχές Feedback την γενική κατάσταση μου σε επίπεδο fitness και το Garmin για προπόνηση λόγω ακριβείας. Επειδή μπήκα στην πρίζα να χαλάσω λεφτά για ένα από την νέα σειρά της Garmin, το έψαξα πολύ ώστε να μην μπω στην διαδικασία και χαλάσω κανά 400ρι. Έτσι βρήκα ότι για το Galaxy υπάρχουν 2 εφαρμογές (Sporty Watch Face & Gear Traker) που κάνουν το προπονητικό κομμάτι πολυ καλά. Σε αυτες υπάρχει η δυνατότητα χρήσης BT Heart Rate και ιδικα στο ένα υπάρχει η δυνατότητα να συνδέσεις και το απόλυτο όπλο προπόνησης το Stryd.

Νομίζωπως τελικά η Samsung έχει λόγο που έχει ανέβει στην δεύτερη θέση.

Δημοσ.

Μια φορά, κάποτε στην ζωή μου, ήθελα να πετάξω λεφτά, αγοράζοντας ένα τέτοιο μπιχλιμπίδι.
Τελικά τα λυπήθηκα.Δεν θέλω ούτε στατιστικά στην γυμναστική μου ούτε τίποτα.Θέλω να νιώθω ελεύθερος να κάνω αυτό που μπορώ να κάνω.

Δημοσ.
1 hour ago, zodiacskipper said:

Amazfit μόνο 

Ελπίζω να το λες για πλάκα, γιατί ως κάτοχος Stratos και Pace η διαφορά τους με τα πραγματικά Smartwatch που είχα (Apple Watch 7000 και LG G Watch R) είναι χαοτική...

Τουλάχιστον είναι καλύτερα από το Alcatel που είχα για λίγους μήνες 😂

Δημοσ.
3 ώρες πριν, palawiaris είπε

Μια φορά, κάποτε στην ζωή μου, ήθελα να πετάξω λεφτά, αγοράζοντας ένα τέτοιο μπιχλιμπίδι.
Τελικά τα λυπήθηκα.Δεν θέλω ούτε στατιστικά στην γυμναστική μου ούτε τίποτα.Θέλω να νιώθω ελεύθερος να κάνω αυτό που μπορώ να κάνω.

Μπορείς να το δεις και αλλιώς , φοράς ρολόι ? Γιατί όχι τότε ένα smartwatch της π.χ Garmin ή κάτι ποιο φθηνό.

Μπορεί όντως να νιώθεις πιο ελεύθερος και να μην θέλεις στατιστικά αλλά θα είναι εκεί αν θες ποτέ να ρίξεις καμιά ματιά. 

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Leo360 είπε

Ελπίζω να το λες για πλάκα, γιατί ως κάτοχος Stratos και Pace η διαφορά τους με τα πραγματικά Smartwatch που είχα (Apple Watch 7000 και LG G Watch R) είναι χαοτική...

Τουλάχιστον είναι καλύτερα από το Alcatel που είχα για λίγους μήνες 😂

Παρόλο που ποιοτικά εννοείται πως έχεις δίκιο, τα Amazfit έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που σε κάποιους είναι πολύ σημαντικά.

Καταρχάς, η always on οθόνη είναι αρκετά βολική κι όμορφη. Με τον τρόπο που το έχουν εφαρμόσει είναι πολύ πιο όμορφο από το να βλέπεις ένα κενό καντράν.

Δεύτερον, η μπαταρία που για κάποιους είναι πολύ κρίσιμο πλεονεκτήμα, κρατάει με τα πάντα ανοιχτά, μίνιμουμ πέντε μέρες.

Τρίτον, λόγω της τιμής και του εντελώς ξεκλείδωτου λογισμικού, υπάρχει τρελό support από το community. Στο XDA είναι άπειρες οι εφαρμογές που έχουν κατορθώσει να τρέξουν σε τόσο αδύνατα ρολόγια.

Προσωπικά τα θεωρώ τα απόλυτα value for money smartwatches. Και το activity κομμάτι τους δεν είναι τραγικό. Για entry Smartwatch είναι μια χαρά. Ειδικά στις τιμές από Κίνα, είναι πραγματικά φοβερό.

Επισκέπτης
Δημοσ.

δεν διαβάζω τι λέει το άρθρο οι ειδικοί του ινσμνια ξέρουν καλύτερα, πάω απευθείας στα σχόλια 

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Vasilisxd είπε

Η διαφορά του Apple Watch με τα υπόλοιπα SmartWatch είναι όσο ήταν και των πρώτων iPhone με τα αντίστοιχα τότε κινητά. Χαοτική διαφορά.

Κυκλοφορεί και με τον Τοτό ένα καλό......

Η apple είναι πάντα 3 χρόνια πίσω στα κινητά .....

Όταν είχα 8mpx camera ήδη ένα χρόνο σε Android η apple έκανε μεχρι και διαφήμιση στην τηλεόραση."βάλαμε 8mpx στο 5αρι"..…....

Δημοσ.

τα αμαζφιτ και κυριως το stratos ειναι sportwatch.εκει με εχει βολεψει πολυ σε ποδηλασια κ τρεξιμο..με μετρησεις ιδιες με πολυ ακριβοτερα..σαν smartwatch eειναι περιορισμενο.κανει για πολυ απλα πραγματα..σιγουρα ομως σε προπονησεις πλεον δε κουβαλαω κινητο για το strava..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, fytotech said:

Παρόλο που ποιοτικά εννοείται πως έχεις δίκιο, τα Amazfit έχουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που σε κάποιους είναι πολύ σημαντικά.

Καταρχάς, η always on οθόνη είναι αρκετά βολική κι όμορφη. Με τον τρόπο που το έχουν εφαρμόσει είναι πολύ πιο όμορφο από το να βλέπεις ένα κενό καντράν.

Δεύτερον, η μπαταρία που για κάποιους είναι πολύ κρίσιμο πλεονεκτήμα, κρατάει με τα πάντα ανοιχτά, μίνιμουμ πέντε μέρες.

Τρίτον, λόγω της τιμής και του εντελώς ξεκλείδωτου λογισμικού, υπάρχει τρελό support από το community. Στο XDA είναι άπειρες οι εφαρμογές που έχουν κατορθώσει να τρέξουν σε τόσο αδύνατα ρολόγια.

Προσωπικά τα θεωρώ τα απόλυτα value for money smartwatches. Και το activity κομμάτι τους δεν είναι τραγικό. Για entry Smartwatch είναι μια χαρά. Ειδικά στις τιμές από Κίνα, είναι πραγματικά φοβερό.

Ξέρεις που είναι το πρόβλημα; ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ οθόνη τους! Όχι, δε μπορεί να μου λες ότι είναι όμορφη! Πραγματικά ότι χειρότερο στο μάτι!

Ναι, συμφωνούμε ότι η μπαταρία τους είναι εκπληκτική, αλλά αν συνδυάσεις κακή οθόνη + λογισμικό τέρμα περιορισμένο σε δυνατότητες, λογικό να σου βγάζει καλή μπαταρία.

+ Δεν εννοούσα στην ποιότητα, το Pace το θεωρώ πανέμορφο και τέρμα ποιοτικό (λόγο του κεραμικού). Το Stratos από την άλλη ... Πολύ χοντρό και αυτό wannabe carbon πλαστικό χαλάει πολύ στην αίσθηση!

Επεξ/σία από Leo360
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Leo360 είπε

Ξέρεις που είναι το πρόβλημα; ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ οθόνη τους! Όχι, δε μπορεί να μου λες ότι είναι όμορφη! Πραγματικά ότι χειρότερο στο μάτι!

Ναι, συμφωνούμε ότι η μπαταρία τους είναι εκπληκτική, αλλά αν συνδυάσεις κακή οθόνη + λογισμικό τέρμα περιορισμένο σε δυνατότητες, λογικό να σου βγάζει καλή μπαταρία.

+ Δεν εννοούσα στην ποιότητα, το Pace το θεωρώ πανέμορφο και τέρμα ποιοτικό (λόγο του κεραμικού). Το Stratos από την άλλη ... Πολύ χοντρό και αυτό wannabe carbon πλαστικό χαλάει πολύ στην αίσθηση!

Η οθόνη εννοείται πως είναι άθλια αλλά είναι always on. Είναι δηλαδή πιο όμορφη αισθητικά όσο είναι στο χέρι σου και δεν το λειτουργείς. Που συνολικά είναι περισσότερη ώρα από την ώρα που το χρησιμοποιείς. Όταν βλέπεις το σκέτο καντράν, είναι ξενέρωμα.

Ε προφανώς για να έχεις αυτό το always on, δεν μπορείς να έχεις την ομορφιά των υπόλοιπων.

Επίσης, πολύ κρίσιμο με αυτού του είδους την οθόνη, όσο περισσότερο φως έχεις, τόσο καλύτερα βλέπεις. Στις άλλες οθόνες ούτε καν φαίνεται. Κι όπως έγραψα πιο πάνω, αν η χρήση είναι σε εξωτερικό χώρο (μηχανή πχ), αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από το να είναι τέλεια η οθόνη όταν βρίσκεσαι σε εσωτερικό χώρο. Εκεί μπορώ να δω και το κινητό μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...