Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω κάποια προσωπικά αντικείμενα που θέλω να στείλω από Ηνωμένες πολιτείες προς Ελλάδα για συγκενείς αλλά από ότι έχω διαβάσει μέχρι τώρα για οτιδήποτε αξίας πάνω απο 45euro περίπου πρέπει να αναφέρω την αξία του ετσί ώστε να φορολογηθεί. Συγκεκριμένα θέλω να στείλω 2 iphones 1 macbook 1 ipad 1 φωτογραφικλη μηχανη cannon μαζί με τους φακούς της και κάποια ρούχα, δεν έχω πρόβλημα να χωρίσω τα πακέτα. Διάβασα οτι μπορώ να τα στείλω ως unaccompanied personal goods μέσω κάποιας εταιρίας που κάνει αυτη την δουλειά όπως sendmybag.com ή mybaggage.com , έψαξα αρκετές εταιρίες καποιες όπως η mybaggage λένε ότι επιτρέπονται ηλεκτρονικά προϊόντα αλλά δεν καλύπτονται από την ασφάλεια ενω π.χ. η sendmybag λέει οτι επιτρέπεται ενα προϊόν με μπαταρία λιθίου την φορά ενώ άλλες υποστιρίζουν οτι δεν επιτρέπονται γενικά. Επειδή στο σύνολο η αξία των πραγμάτων φτάνει 10000-15000ευρώ μου φαίνεται εντελώς παράλογο το να φορολογηθεί με 24% και για αυτό αναζητώ καποιά άλλη πιθανή λύση.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από το κάνεις το ταξίδι μόνος σου (η γνωστός σου) φορτωμένος με τα πράγματα. Να μη τα δηλώσεις κατά την είσοδο σου στην Ελλάδα, να τα αφήσεις και να αποχωρήσεις χωρίς αυτά.

Διαφορετικά πληρώνεις τελωνείο.

Επεξ/σία από natural_sgf

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...