airtrelomike13 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 22 λεπτά πριν, chrisxkar είπε ναι αν ειμαστε και οι δυο χωρις προυπηρεσια θα παρουν εμενα χωρις να ειναι σωστο απαραιτητα απλα υπαρχει μια πεποιθηση πως επειδη η σχολη που περασα επειδη εχει πιο πολλα μορια με κανει αυτοματα πιο οργανωτικο και εξυπνο (επισης αυτο που ειπα και πριν τα μορια παιζουν απιστευτα ανα τα χρονια αρα εσυ μπορει να περασες στο τει με 15 χιλιαδες μορια και εγω επειδη περασα τωρα τελευταια με τα ιδια να εβγαλα αει) απο εκει και περα ομως γινονται και αλλα πραγματα γιατι η σχολη ειναι ενα σκαλοπατι μονο απο μια σκαλα.Σεμιναρια,ομιλιες,λογιστικα προγραμματα,εμπειρια,μεταπτυχιακα,συμπεριφορα μετρανε λιγο παραπανω απο την σχολη.Γιατι περα απο την πρωτη γνωση που πηρες σημαινει οτι ασχοληθηκες και δεν επαναπαυθηκες στο οτι εβγαλες μια σχολη και τελος.Αν εγω παραμεινω στο πτυχιο του πανεπιστιμιου και εσυ σκασεις μυτη με ενα σεμιναριο και παρακολουθηση λογιστικου προγραμματος ο επιχειρηματιας θα ειναι μπουφος να παρει εμενα. Αν το κανει θα το κανει λογο κακης αποφασης (γιατι υπαρχουν και αυτοι οι χαζοι ακομα που απορεις πως μπορει τετοιος ανθρωπος να ειναι επιχειτηματιας). Eγώ φίλε μου θα διαφωνήσω εν μέρει σε αυτό που λες. Ο Επιχειρηματίας θα δει να πάρει το γνωστό του, αρκεί να έχει βασικό τίτλο σπουδών. Επίσης να σου υπενθυμίσω, ότι εξαρτάται το επαγγελμα και τη θέση. Στο τομέα της λογιστικής, προτιμούν τον ΤΕΙ, όχι μόνο επειδή τον πληρώνουν λιγότερα, αλλά επειδή έχει τη πρακτική φιλοσοφία και από τη προυπηρεσία του και από τη σχολή του. Εν αντιθέσει με τον ΑΣΟΕΕ που πήγε και αποφοίτησε ένα θεωρητικό πτυχίο και δεν έχει τις γνώσεις που απαιτούνται για τη λογιστική, η οποία αποτελεί βάση των οικονομικών, πάλι θα προτιμηθεί ο απόφοιτος του ΤΕΙ. Τώρα αυτά βέβαια είναι σχετικά. Εξαρτάται και τη προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου. Όταν δούλευα σε λογιστήριο ξενοδοχείου εγω ως απόφοιτος ΤΕΙ, με ενα παιδί που ήταν απόφοιτος ΑΣΟΕΕ, τον έκανα σκόνη, και αυτό όπως λες οχι μονο επειδή είχα τη προυπηρεσία αλλά επειδή κατάφερνα να αποδείξω ότι αυτά που έμαθα από τη παρακαταθήκη της σχολής ήταν τελείως διαφορετικά από του πανεπιστημιακού. Ο ρόλος του παιδιού που τελειώνει πανεπιστήμιο από αυτόν του ΤΕΙ είναι τελείως διαφορετικός. Και νομίζω ότι τη πιο σωστή ορολογία τη δίνουν στη Κύπρο γι αυτές τις περιπτώσεις. Τα πανεπιστήμια είναι για ακαδημαικό σκοπό, τα ΤΕΙ για επαγγελματικό σκοπό. Τελεία και παύλα. Αν το ψάξεις ιστορικά , τα ΤΕΙ της τότε εποχής δημιουργήθηκαν πιο μπροστά από τα Πανεπιστήμια και μάλιστα από τη Παγκόμια Ένωση Βιομηχάνων. Και πιστεψε με, αν νομίζεις ότι το πολυνομοσχέδιο που κατέργησε τα ΤΕΙ μας έκαψε εμάς που τελείωσαμε ΤΕΙ , έχω τελείως αντίθετη γνώμη. Σε λίγα λοιπόν χρόνια που τα Πανεπιστήμια θα βγάζουν μόνο επιστήμονες και γενικά παγκοσμίως θα έχουμε γεμίσει επιστήμονες , για τους οποίους δεν υπάρχει χώρος καθόλου, τότε να δείς ποσοι θα πέσουν στις ανάγκες των τεχνολόγων.
chrisxkar Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Δημοσ. 7 Μαΐου 2019 Το αν θα παρει γνωστο ειναι ασχετο με τον τομεα αποφαση και ικανοτητα πρωτον.Δευτερον το τει που ειπες ναι εχει πλειοψηφια εργαστηριων τα οποια διδασκουν πρακτικα προγραμματα αυτου που σπουδασες ο κορμος παραμενει ο ιδιος παρολα αυτα εχωντας κοινα μαθηματα γυρω στο 50-60 % εκει που το αει θα κανει η ιστορια της πεζοδρομισης εσυ θα κανεις ενα εργαστηριο που θα εφαρμοζει καποια τεχνικη πεζοδρομισης.Δεν θεωρω οτι αυτα αλλαζουν ουσιαστικα την ικανοτητα του ενος η του αλλου το πανεπιστημιο για εμενα σου δινει βασεις για να ακολουθησεις τον κλαδο σου η απο εκει και περα πορεια σου σε κανει αυτο που εισαι επαγγελματικα.Ιδιως τα οικονομικα που εχει βρομισει ο τοπος απο λογιστες και οικονομολογους αυτο που μετραει ειναι καθαρα η μετεκπαιδευση και η εμπειρια. Τα υπολοιπα τα θεωρω παπατζιλικια των σχολων στους αειτζιδες λενε οτι εμεις εδω περα κανουμε επιστημονες και οι τειτζιδες λενε στα παιδια εμεις σας μαθαινουμε πρακτικες εφαρμογες και σας ψηνουμε ενω εκει κανουν παπαρολογιες.Εν μερη ολοι εχουν δικιο και εν μερη ολοι εχουν αδικο. Αν εσυ εκανες παπαδες τους εκανες επειδη ησουν απο τη φυση σου πιο ικανος, ειχες μεγαλυτερο ενδιαφερον/εμπειρα η επειδη ο αλλος ηταν απο φυση του αχρηστος ή απειρος δεν εφταιγε η σχολη σας.
airtrelomike13 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Εγω πάλι αυτο που θα πω ειναι να μην ασχολειστε με ενα πραγμα που αργα ή γρηγορα η επομενη κυβερνηση θα το παρει πισω και θα κανει τα πρωην ΤΕΙ, πανεπιστημια εφαρμοσμενων επιστημων
Voyaller Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Εγώ λέω να αρχίσεις να δουλεύεις γιατί η προϋπηρεσία είναι το καλύτερο πτυχίο.
airtrelomike13 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 Δημοσ. 11 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Voyaller είπε Εγώ λέω να αρχίσεις να δουλεύεις γιατί η προϋπηρεσία είναι το καλύτερο πτυχίο. Μα αυτό λέω και εγώ. Και σε όσους το λέω, μου λένε μα τώρα που το ΤΕΙ μας εγινε Πανεπιστήμιο, το πτυχιο μας δεν θα αναγνωρίζεται. Είναι δυνατόν να μην δεν αναγνωρίζετε? Έκανες 4 χρονια έχεις πτυχιο αναγνωρισμένο από τη συνθήκη της Μπολόνια και το Ελληνικό κράτος. Ούτε κατατακτήριες θα γίνουν και θα το δείτε. Το πιο πιθανό είναι να γίνει εξομοίωση 1
Aggeluska Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 On 11/05/2019 at 16:03, airtrelomike13 said: Μα αυτό λέω και εγώ. Και σε όσους το λέω, μου λένε μα τώρα που το ΤΕΙ μας εγινε Πανεπιστήμιο, το πτυχιο μας δεν θα αναγνωρίζεται. Είναι δυνατόν να μην δεν αναγνωρίζετε? Έκανες 4 χρονια έχεις πτυχιο αναγνωρισμένο από τη συνθήκη της Μπολόνια και το Ελληνικό κράτος. Ούτε κατατακτήριες θα γίνουν και θα το δείτε. Το πιο πιθανό είναι να γίνει εξομοίωση Δεν ειναι οτι δεν θα αναγνωριζεται. Απλα και μονο για το prestige ειναι το θεμα. Και εγω ειμαι σε διλημμα. Δεν ξερω αν πρεπει να παρω το 5ετες προγραμμα ή το 4ετες του ΤΕΙ. Νομιζω γενικα αν καποιος θελει να κανει ακαδημαικη καριερα πρεπει αν παρει το 5ετες. Αν θελει απλα αν δουλεψει και του ΤΕΙ μαι χαρα ειναι. Απλα δεν ξερω τι θελω να κανω
airtrelomike13 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, Aggeluska είπε Δεν ειναι οτι δεν θα αναγνωριζεται. Απλα και μονο για το prestige ειναι το θεμα. Και εγω ειμαι σε διλημμα. Δεν ξερω αν πρεπει να παρω το 5ετες προγραμμα ή το 4ετες του ΤΕΙ. Νομιζω γενικα αν καποιος θελει να κανει ακαδημαικη καριερα πρεπει αν παρει το 5ετες. Αν θελει απλα αν δουλεψει και του ΤΕΙ μαι χαρα ειναι. Απλα δεν ξερω τι θελω να κανω Πάντως κρατάω γιατί είπες τη πιο σωστή κουβέντα για τους απόφοιτους. Καλύτερα από το να δώσουν κατατακτήριες , να κάνουν ένα δυνατό μεταπτυχιακό
logistoulis Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Στις 5/5/2019 στις 8:15 ΜΜ, m.gial είπε Eντάξει μη σε παίρνει από κάτω. Αυτά είναι μόνο Ελληνικής νοοτροπίας. Και εμένα ως απόφοιτη ΤΕΙ δεν με αφήνει να γραφτώ στο Οικονομικό επιμελητήριο. Πρέπει λέει να κάνω μεταπτυχιακό και τότε θα μπορώ. Λες και αν γραφτείς σε αυτή την ένωση που λες, θα αλλάξει κάτι στη ζωή σου. Μόνο τα λεφτά που θα δίνεις το χρόνο και άλλα πόσα φτάνουν. Άμα θες να τζιφραρεις πρέπει να μπορείς να γραφτείς Αυτός που τζιφραρει είναι αυτός που βγάζει τα λεφτά σε αντίθεση με αυτόν που κάνει όλη τη σαβουροδουλεια όση κι αν είναι αυτή, όσες γνώσεις κι αν έχει Άρα δεν ισχύει αυτό που λες
rg550 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 5/5/2019 στις 11:13 ΜΜ, m.gial είπε Εγώ θα σας μιλήσω για το δικό μου το επάγγελμα το οποίο είναι απόφοιτη ΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ από ΤΕΙ. Εγώ έχω επαγγελματικά δικαιώματα και κυρίως με 3ετή προυπηρεσία φτάνω τον αντίστοιχο λογιστικής και χρηματοοικονομικής ΠΕ σε επαγγελματικά δικαιώματα. Τώρα αν θα τον φτάσω σε θέσεις ή και κάτι άλλο δεν το ξέρω. Έτσι και αλλιώς η δουλειά μου δεν είναι μάνατζερ, θα μια ζωή στα λογιστήρια των εταιρειών. Από εκεί και πέρα , μπορώ και χωρίς προυπηρεσία να ανοίξω λογιστικό γραφείο αύριο το πρωί ως απόφοιτη ΤΕΙ και για 3 χρόνια να παίρνω βιβλία β κατηγορίας επιχείρησεων και μετά από 3 χρόνια τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οπότε μηδέν το κακό. Επίσης με ένα μάστερ στο τομέα μου εγγράφομαι και στο Οικονομικό επιμελήτηριο. Ακόμα ένα συν. Το αν θα γραφτείς σαν μέλος στο Οικ. Επιμελητήριο δεν έχει να κάνει με το δικάιωμα υπογραφής. Ταυτότητα Λογιστη/Φοροτεχνικού πάιρνεις ετσι και αλλιώς. Αρχικά Β' τάξης και μετα τα 3 χρόνια πλέον, δίνεις ενα τεστ και παίρνεις τη Α' τάξη. Δεν έχει καμία σημασία το αν θα γραφτείς σαν μέλος ή όχι. Το ξέρω απο προσωπική εμπειρια μιας και εχω Α' τάξη όντας απόφοιτος ΤΕΙ Διοικ. Επιχειρήσεων, και ουδεποτε με ένοιαξε ούτε θα με νοιάξει αν θα γραφτώ σαν μέλος στο απαράδεκτο ΟΕΕ, ακόμα και να ζουσα και να δουλευα Ελλάδα. Μη νομίζεις οτι εχει να σου προσφέρει τπτ το συγκλονιστικό το να είσαι μέλος στο ΟΕΕ... Διάβασε πιο προσεκτικά εδω: https://www.oe-e.gr/β-τάξη/ και εδω: https://www.oe-e.gr/απόκτηση-α-τάξης/ Επεξ/σία 12 Μαΐου 2019 από rg550
airtrelomike13 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Δημοσ. 12 Μαΐου 2019 Προσωπικά ουδέποτε κατάλαβα, γιατί πρέπει εμείς οι Λογιστές να εγγραφόμαστε στο οικονομικό επιμελητήριο και να μην έχουμε δικό μας. Δηλ με την ίδια λογική γιατί οι Οδοντίατροι δεν εγγράφονται στον Ιατρικό σύλλογο και έχουν δικό τους. Αυτό είναι τρελό που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και πρέπει να φτιάξουμε και εμείς οι λογιστές δικό μας επιμελητήριο. Οι λογιστές δεν είμαστε οικονομολόγοι. Είναι άλλος ο ρόλος μας και η εργασία μας. Ας τελειώνει αυτή η φρασοκωμωδία
logistoulis Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε Προσωπικά ουδέποτε κατάλαβα, γιατί πρέπει εμείς οι Λογιστές να εγγραφόμαστε στο οικονομικό επιμελητήριο και να μην έχουμε δικό μας. Δηλ με την ίδια λογική γιατί οι Οδοντίατροι δεν εγγράφονται στον Ιατρικό σύλλογο και έχουν δικό τους. Αυτό είναι τρελό που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και πρέπει να φτιάξουμε και εμείς οι λογιστές δικό μας επιμελητήριο. Οι λογιστές δεν είμαστε οικονομολόγοι. Είναι άλλος ο ρόλος μας και η εργασία μας. Ας τελειώνει αυτή η φρασοκωμωδία άμα θες δεν γράφεσαι τι σημασία έχει να είναι δικό μας ή να μην είναι δικό μας; κάποιο θα ήταν, είναι αυτό, οπότε κλάιν ειλικρινά δε βρίσκω τι κακό έχει το συγκεκριμένο σε σχέση με κάποιο άλλο να μου πεις για το γενικότερο θεσμό των επιμελητηρίων και τι αυτά προσφέρουν να το καταλάβω.. 6 ώρες πριν, rg550 είπε Το αν θα γραφτείς σαν μέλος στο Οικ. Επιμελητήριο δεν έχει να κάνει με το δικάιωμα υπογραφής. φυσικά και έχει πώς έχεις α τάξη εκτός επιμελητηρίου και κυρίως πώς έχεις την όποια τάξη και δικαίωμα υπογραφής χωρίς να σκας την ετήσια συνδρομή αρχικά (+ τα 50 της εκπαίδευσης + τα 15 της δήλωσης; ) Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από logistoulis
Βασίλης_29 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) Εμείς που προερχόμαστε από τμήματα των πρώην σχολών ΣΤΕΦ των ΤΕΙ ακόμα περιμένουμε τι θα γίνει με τα κολοεπαγγελματικά δικαιώματα. Στο ΤΕΕ άνοιξαν μητρώο για να γράφονται οι πτυχιούχοι των ΤΕΙ, ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα δικαιώματα, βγαίνουν κάποιες πληροφορίες με το σταγονόμετρο αλλά ουσία μηδέν. Νόμοι, επιτροπές, ΠΔ πορίσματα και πράσινα άλογα. Η μετατροπή των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια (γιατί και αυτά ΑΕΙ θεωρούνται άσχετως), έγινε για ψηφοθηρικούς λόγους. 3 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε Προσωπικά ουδέποτε κατάλαβα, γιατί πρέπει εμείς οι Λογιστές να εγγραφόμαστε στο οικονομικό επιμελητήριο και να μην έχουμε δικό μας. Δηλ με την ίδια λογική γιατί οι Οδοντίατροι δεν εγγράφονται στον Ιατρικό σύλλογο και έχουν δικό τους. Αυτό είναι τρελό που γίνεται εδώ και πολλά χρόνια και πρέπει να φτιάξουμε και εμείς οι λογιστές δικό μας επιμελητήριο. Οι λογιστές δεν είμαστε οικονομολόγοι. Είναι άλλος ο ρόλος μας και η εργασία μας. Ας τελειώνει αυτή η φρασοκωμωδία Το θέμα δεν είναι τι θα φτιάξετε, ο καθένας μπορεί να πάει να ιδρύσει μια οντότητα (ένωση σωματείο σύλλογο κτλ) που θα της δίνει οτι ονομασία θέλει, αλλά θα είναι υπό καθεστώς ΝΠΙΔ. Το θέμα είναι ποια σωματεία έχουν καθεστώς ΝΠΔΔ και αποτελούν με βάση την νομοθεσία συμβούλους του κράτους, συνεργάζονται με αυτό όπως π.χ το ΤΕΕ στα τεχνικά θέματα, το ΓΕΩΤΕΕ στα γεωτεχνικά/γεωπονικά, το ΟΕΕ στα οικονομικά. Το κάθε επιμελητήριο έχει μια ιστορία, δύσκολα διαγράφεται και παραγκονίζεται απ' το κράτος για να δημιουργηθεί νέο επιμελητήριο το οποίο θα πρέπει να μετατραπαεί σε ΝΠΔΔ μετά για να υπάρχει κάποιο κύρος. Εμείς π.χ είχαμε την ΕΕΤΕΜ, επί 40 και βάλε χρόνια ήταν ΝΠΙΔ, ποτέ δεν κατάφερε να αποκτήσει επιμελητηριακό χαρακτήρια, τα τελευταία χρόνια προσπάθησε να αποπροσανατολίσει τα μέλη σε διάφορα θέματα, τελικά την έκαναν πέρα και τα μέλη και το κράτος. Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από Βασίλης_29
rg550 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 8 ώρες πριν, logistoulis είπε πώς έχεις α τάξη εκτός επιμελητηρίου και κυρίως πώς έχεις την όποια τάξη και δικαίωμα υπογραφής χωρίς να σκας την ετήσια συνδρομή αρχικά (+ τα 50 της εκπαίδευσης + τα 15 της δήλωσης; ) Μην τα μπερδεύεις.. έιναι άλλο πράγμα η εγγραφή σαν μέλος(άδεια οικονομολογου) και άλλο η εγγραφή σαν λογιστής φοροτεχνικός. Την εγγραφή σαν Λογιστής Φοροτέχνικός μπορέις να την πάρεις και ας μην έχεις γραφτεί σαν μέλος. Εχω την Α' τάξη απο το 2012. Μου στέλνουν να πληρωσω για την υποχρεωτική (του κώλου) εκπάιδευση και για τη δήλωση, αλλά επειδή δεν το εξασκώ το επάγγελμα στην Ελλάδα και επειδή πλήρωσα μια φορά για να μου στείλουν το εκπαιδευτικό υλικό το οποίο αποτελούταν απο κατι κάκιστης ποιότητας σημειώσεις σε pdf, αποφάσισα να μην ασχοληθώ ξανά. Ποτέ απο το 2006 δεν πλήρωσα συνδρομή σαν μέλος, γιατί απλά απο ΤΕΙ δεν είχα δικαίωμα να γραφτώ σαν οικονομολόγος.
logistoulis Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 Δημοσ. 13 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, rg550 είπε αλλά επειδή δεν το εξασκώ το επάγγελμα στην Ελλάδα ναι αν το εξασκούσες στην ελλάδα, θα διαπίστωνες ότι το πακετάκι συνδρομή (οικονομολόγου), εκπαιδευτικό υλικό και υπεύθυνη δήλωση θα έπρεπε να το πληρώνεις ΚΑΘΕ χρόνο, διαφορετικά δεν θα μπορούσες να δουλέψεις ξέρεις πόσες φορές έχω δει να έχει ξεχαστεί να πληρωθεί αυτό και να πέφτουν εγκεφαλικά όταν είναι να φύγουν φπα πχ; δεν μπορείς να στείλεις φπα καμιάς εταιρείας, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα που απαιτεί εξουσιοδότηση (μισθωτήρια, φμυ..) και ακόμα και σε ατομική αν τζιράρει ο άλλος πάνω από 50Κ θέλει υπογραφή λογιστή πρακτικά δεν μπορείς να δουλέψεις τίποτα σοβαρό χωρίς τα παραπάνω επίσης όταν πας να πάρεις την όποια άδεια σου ζητάνε να πληρώσεις και συνδρομή, ίσως δεν το έχεις πάρει χαμπάρι, αλλά την έχεις πληρώσει μάλλον Επεξ/σία 13 Μαΐου 2019 από logistoulis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα