SB_1957 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, kolumvitis είπε Έχεις δίκιο σε όλα αυτά που λες αλλά πολλές φορές δεν είναι έτσι. Ξέρεις πόσες προκηρύξεις έχω δει που ζητάνε Βιολόγο ή πτυχίο ΑΕΙ Επιστήμες υγείας αφήνοντας απέξω χωρίς δεύτερη σκέψη όλους τους ΤΕΙιτζίδες ακόμα και αν έχουν σχετική εργασιακή ή ακαδημαϊκή εμπειρία με μεταπτυχιακό και διδακτορικό; Ή όταν σου λένε ότι μπορείς να γίνεις μέχρι προϊστάμενος και όχι διευθυντής ξέρω γω ή κάτι πιο πάνω απλώς και μόνο επειδή έχεις πτυχίο ΤΕΙ οπότε πρέπει να "δικαιωθούν" οι ΑΕΙ και να είσαι υπό αυτών μια ζωή ανεξαρτήτως προσόντων και μεταπτυχιακών τίτλων; Είναι και θέμα εταιρίας και πώς αξιολογεί τους υπαλλήλους της και με ποια κριτήρια επιλέγει τους διευθυντές.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, kolumvitis είπε Έχεις δίκιο σε όλα αυτά που λες αλλά πολλές φορές δεν είναι έτσι. Ξέρεις πόσες προκηρύξεις έχω δει που ζητάνε Βιολόγο ή πτυχίο ΑΕΙ Επιστήμες υγείας αφήνοντας απέξω χωρίς δεύτερη σκέψη όλους τους ΤΕΙιτζίδες ακόμα και αν έχουν σχετική εργασιακή ή ακαδημαϊκή εμπειρία με μεταπτυχιακό και διδακτορικό; Ή όταν σου λένε ότι μπορείς να γίνεις μέχρι προϊστάμενος και όχι διευθυντής ξέρω γω ή κάτι πιο πάνω απλώς και μόνο επειδή έχεις πτυχίο ΤΕΙ οπότε πρέπει να "δικαιωθούν" οι ΑΕΙ και να είσαι υπό αυτών μια ζωή ανεξαρτήτως προσόντων και μεταπτυχιακών τίτλων; Ναι καταλαβαίνω τι λες. Γι αυτό βλέπεις ένας από τους πολλούς λόγους που τα παιδιά φεύγουν στο Εξωτερικό είναι αυτά που προαναφέρεις. Επειδή τυγχάνει να έχουν φύγει συμφοιτητριες μου αλλα και συγγενικά μου πρόσωπα με πτυχιο ΤΕΙ, εκεί που φυσικά δεν υφίστανται καθώς είναι ελληνικά κόλπα αυτά, έχουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και φυσικά πέρα των πτυχίων που προαναφέρεις μπορούν με την ανάλογη προυπηρεσία να φτάσουν σε υψηλόβαθμες θέσεις, ισότιμες με αυτές των Πανεπιστημιακών. Βέβαια είναι σχετικό αυτό που λες πάλι. Εξαρτάται τις θέσεις και το επάγγελμα. πχ ΕΓΏ σαν αποφοιτη Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής δεν έχω τρομερές διαφορές επαγγελματικών δικαιωμάτων με τον οικονομολόγο ΠΕ. Αυτό για το δημόσιο σόρυ που θα σε στενοχωρήσω αλλά και απόφοιτος ΠΕ να ήσουν, πάλι οι ελπίδες σου θα ήταν μηδαμινές να μπεις. Όταν βλέπω ότι για να μπεις στο Δημόσιο θες, 2 προπτυχιακα, 2 μεταπτυχιακα, 8ετης προυπηρεσία, 3 ξενες γλωσσες και πληροφορική, τότε τα πράγματα είναι μηδαμινά
valkon Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 3 ώρες πριν, sezebo είπε Δεν θα γινεις ΑΕΙτζης ΠΟΤΕΕΕ, ΤΕΙτζηηη ΤΕΙτζηηηηη ηηηηη ηηηη Βγες στον πραγματικό κόσμο και θα δεις ότι είναι ισοδύναμα. Πέρα από το γελληνικό δημόσιο, που δεν αφορά σοβαρούς ανθρώπους.
kolumvitis Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 2 ώρες πριν, m.gial είπε Αυτό για το δημόσιο σόρυ που θα σε στενοχωρήσω αλλά και απόφοιτος ΠΕ να ήσουν, πάλι οι ελπίδες σου θα ήταν μηδαμινές να μπεις. Όταν βλέπω ότι για να μπεις στο Δημόσιο θες, 2 προπτυχιακα, 2 μεταπτυχιακα, 8ετης προυπηρεσία, 3 ξενες γλωσσες και πληροφορική, τότε τα πράγματα είναι μηδαμινά Προφανώς, αλλά είναι μια αδικία που δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να γραφτώ στην ένωση βιοεπιστημόνων γιατί σαν Τεχν. Ιατρ. Εργ. με μεταπτυχιακό και διδακτορικό δεν θεωρούν ότι είναι σχετικό.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 23 λεπτά πριν, kolumvitis είπε Προφανώς, αλλά είναι μια αδικία που δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να γραφτώ στην ένωση βιοεπιστημόνων γιατί σαν Τεχν. Ιατρ. Εργ. με μεταπτυχιακό και διδακτορικό δεν θεωρούν ότι είναι σχετικό. Eντάξει μη σε παίρνει από κάτω. Αυτά είναι μόνο Ελληνικής νοοτροπίας. Και εμένα ως απόφοιτη ΤΕΙ δεν με αφήνει να γραφτώ στο Οικονομικό επιμελητήριο. Πρέπει λέει να κάνω μεταπτυχιακό και τότε θα μπορώ. Λες και αν γραφτείς σε αυτή την ένωση που λες, θα αλλάξει κάτι στη ζωή σου. Μόνο τα λεφτά που θα δίνεις το χρόνο και άλλα πόσα φτάνουν. Μην ασχολείσαι με πραγματα που δεν θα αλλαξουν ποτε στην Ελλάδα. Αυτά είναι καθαρά Ελληνικά χαζά πράγματα. Κάποια στιγμή όταν θα φύγουν τα επιμελητήρια από την άκρη που παίζουν άσχημο ρόλο και αλλάξουν καθεστώς τότε κάτι μπορεί να γίνει. Από εκεί και πέρα οφείλω να σε διαβεβαιώσω ότι στο Εξωτερικό έχεις πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και γράφεσαι και στο συλλογό σου 48 λεπτά πριν, valkon είπε Βγες στον πραγματικό κόσμο και θα δεις ότι είναι ισοδύναμα. Πέρα από το γελληνικό δημόσιο, που δεν αφορά σοβαρούς ανθρώπους. Μα να σου πω κατι. Όλοι λένε για τα θετικά του Δημοσίου δεν έχω ακούσει έναν να πει και κάποια αρνητικά. Δηλ. ότι δεν είχε ποτέ εξέλιξη και ποτέ ειδικά πλέον μισθούς καλούς. Είχε απλά ένα σίγουρο μισθό και ασφάλεια. Και ειδικά τα παιδιά που δούλευουν από τώρα και μπαινουν πχ μεσω ΑΣΕΠ 800 ευρώ πρώτος μισθός. 51 λεπτά πριν, valkon είπε Βγες στον πραγματικό κόσμο και θα δεις ότι είναι ισοδύναμα. Πέρα από το γελληνικό δημόσιο, που δεν αφορά σοβαρούς ανθρώπους. Μα να σου πω κατι. Όλοι λένε για τα θετικά του Δημοσίου δεν έχω ακούσει έναν να πει και κάποια αρνητικά. Δηλ. ότι δεν είχε ποτέ εξέλιξη και ποτέ ειδικά πλέον μισθούς καλούς. Είχε απλά ένα σίγουρο μισθό και ασφάλεια. Και ειδικά τα παιδιά που δούλευουν από τώρα και μπαινουν πχ μεσω ΑΣΕΠ 800 ευρώ πρώτος μισθός.
LongTom Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 33 λεπτά πριν, kolumvitis είπε Προφανώς, αλλά είναι μια αδικία που δεν πρέπει να συνεχιστεί. Εγώ αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να γραφτώ στην ένωση βιοεπιστημόνων γιατί σαν Τεχν. Ιατρ. Εργ. με μεταπτυχιακό και διδακτορικό δεν θεωρούν ότι είναι σχετικό. ΛΟΛ, σε λέει δεν έχει σχέση τι έρευνες έχεις κάνει, πόσο έχεις προχωρήσει στην Επιστήμη, εφόσον δεν έχεις φτυχίο από τα glorious master race πανεπιστήμια δεν είσαι ένας από μας. Δηλαδή ΕΛΕΟC.
Aggeluska Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 17 hours ago, christakos07 said: Για ποιον ακριβώς λόγο να πειράζει; Σκέψου ότι η πρώτη φουρνιά με πτυχίο ΑΕΙ, θα βγει μετά από 4-5 χρόνια. Οπότε μέχρι τότε η πλειοψηφία με τίτλο ΑΤΕΙ, θα έχει απορροφηθεί από την αγορά εργασίας. Πάντως δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι. Από φίλο που είναι στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Αιγάλεω(εισακτέος 2012), ξέρω ότι πτυχίο ΑΕΙ δεν παίζει. Μόνο αυτοί που έχουν μπει με το νέο πρόγραμμα σπουδών, θα δουν πτυχίο ΑΕΙ. Η επόμενη φουρνιά θα βγει τον επόμενο χρόνο. Υπάρχουν άτομα που ήταν 4ο έτος, είχα περάσει όλα τα μαθήματα ΤΕΙ και απλά θα περάσουν τα έξτρα μαθήματα που σε άλλες σχολές είναι 9 σε άλλες 5. Δεν είναι στάνταρ αριθμός. 5 hours ago, _Theo_ said: Και εγώ την ίδια απορία έχω. Πάντως αν ισχύει αυτό που λες προτιμώ να κάνω ένα καλό μεταπτυχιακό, παρά κατατακτήριες. Το πιο σωστό θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, ΟΛΟΙ οι πτυχιούχοι ΤΕΙ να αναγνωρίζονταν ως πτυχιούχοι ΑΕΙ (αν δεν γίνεται ήδη αυτό) και να γίνονταν αντιστοιχίσεις μεταξύ τμημάτων. Ποια παλιά τμήματα δηλαδή αντιστοιχούν σε νέα. Πώς θα ήταν σωστό αυτό; Ο άλλος μπήκε σε ΤΕΙ είναι 4ο έτος και για να πάρει πτυχίο πανεπιστημίου θα πρέπει να δώσει Χ μαθήματα. Εσύ μπήκες ΤΕΙ, τελείωσες πέρσυ και θες να σου αναγνωριστεί αυτόματα; Δεν βλέπω καμιά δικαιοσύνη. Όταν λέω εσύ εννοώ ο καθένας όχι εσύ συγκεκριμένα. Επίσης το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ νομίζω είναι να κάνουν ένα καλό μεταπτυχιακό. Το να δώσουν κατατακτήριες είναι απλά βλακεία. 1
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, Aggeluska είπε Η επόμενη φουρνιά θα βγει τον επόμενο χρόνο. Υπάρχουν άτομα που ήταν 4ο έτος, είχα περάσει όλα τα μαθήματα ΤΕΙ και απλά θα περάσουν τα έξτρα μαθήματα που σε άλλες σχολές είναι 9 σε άλλες 5. Δεν είναι στάνταρ αριθμός. Πώς θα ήταν σωστό αυτό; Ο άλλος μπήκε σε ΤΕΙ είναι 4ο έτος και για να πάρει πτυχίο πανεπιστημίου θα πρέπει να δώσει Χ μαθήματα. Εσύ μπήκες ΤΕΙ, τελείωσες πέρσυ και θες να σου αναγνωριστεί αυτόματα; Δεν βλέπω καμιά δικαιοσύνη. Όταν λέω εσύ εννοώ ο καθένας όχι εσύ συγκεκριμένα. Επίσης το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ νομίζω είναι να κάνουν ένα καλό μεταπτυχιακό. Το να δώσουν κατατακτήριες είναι απλά βλακεία. Eίπα σε ΟΛΟΥΣ να αναγνωριστεί αυτόματα, είτε σπουδάζουν ακόμα είτε όχι. Αυτό με το bold όμως που έγραψες είναι το ρεζουμέ και συμφωνώ 100%. 1
kolumvitis Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Eίπα σε ΟΛΟΥΣ να αναγνωριστεί αυτόματα, είτε σπουδάζουν ακόμα είτε όχι. Αυτό με το bold όμως που έγραψες είναι το ρεζουμέ και συμφωνώ 100%. Αν και θα με βόλευε πολύ δεν ξέρω ποιο το νόημα να αναγνωριστούν αυτόματα τα πτυχία όλων των αποφοίτων. Δηλαδή αν το κάνουν αυτό θα είναι σαν να λένε ότι δεν έγινε καμία αλλαγή με την ίδρυση του ΠΑΔΥΤ. Δεν ακούγεται λίγο παράλογο; Όχι ότι δεν εγίνε όταν τα ΤΕΙ έγιναν ΑΤΕΙ βέβαια.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 10 λεπτά πριν, Aggeluska είπε Η επόμενη φουρνιά θα βγει τον επόμενο χρόνο. Υπάρχουν άτομα που ήταν 4ο έτος, είχα περάσει όλα τα μαθήματα ΤΕΙ και απλά θα περάσουν τα έξτρα μαθήματα που σε άλλες σχολές είναι 9 σε άλλες 5. Δεν είναι στάνταρ αριθμός. Πώς θα ήταν σωστό αυτό; Ο άλλος μπήκε σε ΤΕΙ είναι 4ο έτος και για να πάρει πτυχίο πανεπιστημίου θα πρέπει να δώσει Χ μαθήματα. Εσύ μπήκες ΤΕΙ, τελείωσες πέρσυ και θες να σου αναγνωριστεί αυτόματα; Δεν βλέπω καμιά δικαιοσύνη. Όταν λέω εσύ εννοώ ο καθένας όχι εσύ συγκεκριμένα. Επίσης το καλύτερο που έχουν να κάνουν οι απόφοιτοι ΤΕΙ νομίζω είναι να κάνουν ένα καλό μεταπτυχιακό. Το να δώσουν κατατακτήριες είναι απλά βλακεία. Εγώ σου ΄λέω ούτε το ένα θα γίνει ούτε το άλλο. Ούτε οι απόφοιτοι θα δώσουν κατατακτηριες ούτε οι εν ενεργεία, θα πάρουν τα επιπλέον μαθήματα. Οι κατατακτήριες απαιτούν κόστους και πολλά άλλα. Άσε που θα το πάνε όλοι νομικά το θέμα οπότε... καταλαβαίνεις. Θα συμφωνήσω πάντως σε ένα καλό μεταπτυχιακό που είπες. Επίσης, για ποια αδικία μιλάμε όταν εγώ αποφοίτησα από ένα 4ετές ΤΕΙ με 240 ects, την ώρα που και ο εν ενργεία θα αποφοιτήσει από ένα 4ετες καινούριο πανεπιστήμιο με 240 ects. έλα τωρα... 1 λεπτό πριν, kolumvitis είπε Αν και θα με βόλευε πολύ δεν ξέρω ποιο το νόημα να αναγνωριστούν αυτόματα τα πτυχία όλων των αποφοίτων. Δηλαδή αν το κάνουν αυτό θα είναι σαν να λένε ότι δεν έγινε καμία αλλαγή με την ίδρυση του ΠΑΔΥΤ. Δεν ακούγεται λίγο παράλογο; Όχι ότι δεν εγίνε όταν τα ΤΕΙ έγιναν ΑΤΕΙ βέβαια. Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα. Ότι θα το πάνε όλοι δικαστικώς το θέμα, και στο τέλος στο Υπουργείο κάτω θα τρέχουν καθώς θα έχουμε δικαίωση αποφάσεων τόσο από το ΣτΕ όσο και από τα Ευρωπαικά δικαστήρια. Αν πας στο φεισμπουκ και γίνεις μέλος σε ομάδα γκρουπ θα δεις ότι εμφανίζουν κάθε μέρα έγγραφα αποδεικτικά τόσο από Ελλάδα όσο και από Ευρώπη που αποδεικνύουν ότι τα πτυχία των τει είναι ισότιμα των πανεπιστημίων άρα πρέπει να γίνει και η αυτόματα διαβαθμιση των πτυχίων χωρίς εξετάσεις
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, kolumvitis είπε Αν και θα με βόλευε πολύ δεν ξέρω ποιο το νόημα να αναγνωριστούν αυτόματα τα πτυχία όλων των αποφοίτων. Δηλαδή αν το κάνουν αυτό θα είναι σαν να λένε ότι δεν έγινε καμία αλλαγή με την ίδρυση του ΠΑΔΥΤ. Δεν ακούγεται λίγο παράλογο; Όχι ότι δεν εγίνε όταν τα ΤΕΙ έγιναν ΑΤΕΙ βέβαια. ΑΤΕΙ έγιναν στα χαρτιά, αλλά πολύς (κομπλεξικός) κόσμος ακόμα τα θεωρεί "κατώτερα". Ναι, ένας του πολυτεχνείου που σπουδάζει με 5 ετές πρόγραμμα σπουδών ακαδημαικά πρέπει να θεωρείται "ανώτερος" και να αμοίβεται (στο δημόσιο) με λίγα παραπάνω χρήματα. Αλλά όχι όμως και όλα τα ΑΕΙ να θεωρούνται ανώτερα και ας είναι και 4 τα έτη σπουδών! Εδώ κάποιοι πάνε να ανωτατοποιήσουν τα κολλέγια, και να τα τοποθετήσουν στην θέση των ΤΕΙ, υποτιμώντας και αυτά αλλά και τους χιλιάδες πτυχιούχους τους, τι να λέμε τώρα...
kolumvitis Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, _Theo_ είπε ΑΤΕΙ έγιναν στα χαρτιά, αλλά πολύς (κομπλεξικός) κόσμος ακόμα τα θεωρεί "κατώτερα". Ναι, ένας του πολυτεχνείου που σπουδάζει με 5 ετές πρόγραμμα σπουδών ακαδημαικά πρέπει να θεωρείται "ανώτερος" και να αμοίβεται (στο δημόσιο) με λίγα παραπάνω χρήματα. Αλλά όχι όμως και όλα τα ΑΕΙ να θεωρούνται ανώτερα και ας είναι και 4 τα έτη σπουδών! Εδώ κάποιοι πάνε να ανωτατοποιήσουν τα κολλέγια, και να τα τοποθετήσουν στην θέση των ΤΕΙ, υποτιμώντας και αυτά αλλά και τους χιλιάδες πτυχιούχους τους, τι να λέμε τώρα... Για μένα (μιλώντας ως απόφοιτος ΤΕΙ) είναι λάθος να τελειώσεις ένα ΤΕΙ όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση. Για τους βοηθούς μικροβιολόγους ειδικά το αποτέλεσμα από το ΤΕΙ είναι να σπουδάσεις 4 χρόνια για να γίνεις βοηθος. Φυσικά και μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό και διδακτορικό όμως πάντα θα είσαι στην κατηγορία ΤΕ, δε θα μπορέις να διδάξεις βιολογία σε γενικό λύκειο ενώ ο βιολόγος και ο χημικός θα μπορούν (ακόμα και αν έχεις 2 χρονια μαστερ +3 το λιγότερο το διδακτορικό =5 χρόνια επαφή με τη βιολογία). Δεν μπορείς να είσαι κάτι παραπάνω από βοηθός μικροβιολόγου σαν εξέλιξη και σαν μισθό γιατί κάνεις κάτι που μετά από λίγο το ξέρει ο οποιοσδήποτε απόφοιτος και από πάνω σου είναι ο μικροβιολόγος που προφανώς και δεν μπορείς να πάρεις την θέση σου. Σε θεωρούν οι βιολόγοι κατώτερο όπως και να χει, δε θα υπογράψεις καμία εξέταση (ενώ οι βιολόγοι υπογράφουν κάποιες για να μην πει κανείς ότι υπογράφουν μόνοι οι γιατροί). Το συμπέρασμα ποιο είναι ότι χάλασες 4 χρόνια σπουδών για να κάνεις μια ζωή το βοηθό. Ίσως να ναι και σε άλλα ΤΕΙ έτσι δεν ξέρω. Στη φυσικοθεραπεία αν είσαι καλός μπορείς να βγάλεις χρήματα γιατι θα ανοίξεις μια δικιά σου επιχείρηση και θα χτίσεις όνομα. Και στην αισθητική (βλέπε τηλεόραση) και στην λογοθεραπεία και δεν ξέρω και που αλλού. Τα κολλέγια είναι ακόμα χειρότερα γιατί σε αυτά πάνε αυτοί που δεν κατάφεραν να μπουν πουθενά.
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, kolumvitis είπε Για μένα (μιλώντας ως απόφοιτος ΤΕΙ) είναι λάθος να τελειώσεις ένα ΤΕΙ όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση. Για τους βοηθούς μικροβιολόγους ειδικά το αποτέλεσμα από το ΤΕΙ είναι να σπουδάσεις 4 χρόνια για να γίνεις βοηθος. Φυσικά και μπορείς να κάνεις μεταπτυχιακό και διδακτορικό όμως πάντα θα είσαι στην κατηγορία ΤΕ, δε θα μπορέις να διδάξεις βιολογία σε γενικό λύκειο ενώ ο βιολόγος και ο χημικός θα μπορούν (ακόμα και αν έχεις 2 χρονια μαστερ +3 το λιγότερο το διδακτορικό =5 χρόνια επαφή με τη βιολογία). Δεν μπορείς να είσαι κάτι παραπάνω από βοηθός μικροβιολόγου σαν εξέλιξη και σαν μισθό γιατί κάνεις κάτι που μετά από λίγο το ξέρει ο οποιοσδήποτε απόφοιτος και από πάνω σου είναι ο μικροβιολόγος που προφανώς και δεν μπορείς να πάρεις την θέση σου. Σε θεωρούν οι βιολόγοι κατώτερο όπως και να χει, δε θα υπογράψεις καμία εξέταση (ενώ οι βιολόγοι υπογράφουν κάποιες για να μην πει κανείς ότι υπογράφουν μόνοι οι γιατροί). Το συμπέρασμα ποιο είναι ότι χάλασες 4 χρόνια σπουδών για να κάνεις μια ζωή το βοηθό. Ίσως να ναι και σε άλλα ΤΕΙ έτσι δεν ξέρω. Στη φυσικοθεραπεία αν είσαι καλός μπορείς να βγάλεις χρήματα γιατι θα ανοίξεις μια δικιά σου επιχείρηση και θα χτίσεις όνομα. Και στην αισθητική (βλέπε τηλεόραση) και στην λογοθεραπεία και δεν ξέρω και που αλλού. Τα κολλέγια είναι ακόμα χειρότερα γιατί σε αυτά πάνε αυτοί που δεν κατάφεραν να μπουν πουθενά. Φίλε ποιο τμήμα τελείωσες ακριβώς; Εγώ τμήμα Πληροφορικής και μια χαρά μπορώ να διδάξω σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Άλλο το ότι είναι δύσκολο να διοριστείς βέβαια... Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από _Theo_
kolumvitis Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, _Theo_ είπε Φίλε ποιο τμήμα τελείωσες ακριβώς; Εγώ τμήμα Πληροφορικής και μια χαρά μπορώ να διδάξω σε Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο. Άλλο το ότι είναι δύσκολο να διοριστείς βέβαια... Ιατρικών Εργαστηρίων.. σε μας δεν είναι δύσκολα όλα αδύνατα είναι απλά
christakos07 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 32 λεπτά πριν, Aggeluska είπε Η επόμενη φουρνιά θα βγει τον επόμενο χρόνο. Υπάρχουν άτομα που ήταν 4ο έτος, είχα περάσει όλα τα μαθήματα ΤΕΙ και απλά θα περάσουν τα έξτρα μαθήματα που σε άλλες σχολές είναι 9 σε άλλες 5. Δεν είναι στάνταρ αριθμός. Με δεδομένο ότι από τους 200 θα αποφοιτήσουν ούτε οι 50 στην ώρα τους, προσθέτοντας και τα εξτρά μαθήματα, έχουμε καβάτζα 1.5 χρόνο. Προφανώς η αγορά εργασίας είναι ενήμερη για τις αλλαγές. 5 μαθήματα πάνω, 5 κάτω δεν αλλάζουν την ποιότητα σου σαν μελλοντικός εργαζόμενος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα