Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Καλησπέρα σας Υπάρχει κάποια ενημέρωση, πληροφορία ή ιδέα για το τι θα γίνουμε εμείς οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Για να κάνουμε τα πτυχία μας πανεπιστημιακά, θα πρέπει να δώσουμε κατατακτήριες και αν τις περάσουμε να πάρουμε 9 επιπλέον μαθήματα? Ευχαριστώ. Περιμένω γνώμες
christakos07 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Αυτό ειπώθηκε πέρισυ. Πάντως μιλάμε για μικρό ποσοστό που θα το καταφέρει, δεδομένου ότι οι σχολές θα απορροφούν το πολύ 20-30 άτομα/ανά εξάμηνο(για να μην πω έτος). Προσωπικά πιστεύω δε θα γίνει ποτέ. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 26 λεπτά πριν, christakos07 είπε Αυτό ειπώθηκε πέρισυ. Πάντως μιλάμε για μικρό ποσοστό που θα το καταφέρει, δεδομένου ότι οι σχολές θα απορροφούν το πολύ 20-30 άτομα/ανά εξάμηνο(για να μην πω έτος). Προσωπικά πιστεύω δε θα γίνει ποτέ. Ωραια αρα μου λες οτι αποκλειεις το ενδεχομενο των κατατακτηριων. Αν πχ εγώ μείνω με το ΠΤΥΧΙΟ ΤΕΙ, πειράζει? Δηλ υπάρχει κίνδυνος από τη στιγμή που θα έχω ένα πτυχίο από ένα ΤΕΙ που πλέον δεν θα υφίστανται, το πτυχιο μου να μην αναγνωρίζεται?
christakos07 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, m.gial είπε Ωραια αρα μου λες οτι αποκλειεις το ενδεχομενο των κατατακτηριων. Αν πχ εγώ μείνω με το ΠΤΥΧΙΟ ΤΕΙ, πειράζει? Δηλ υπάρχει κίνδυνος από τη στιγμή που θα έχω ένα πτυχίο από ένα ΤΕΙ που πλέον δεν θα υφίστανται, το πτυχιο μου να μην αναγνωρίζεται? Για ποιον ακριβώς λόγο να πειράζει; Σκέψου ότι η πρώτη φουρνιά με πτυχίο ΑΕΙ, θα βγει μετά από 4-5 χρόνια. Οπότε μέχρι τότε η πλειοψηφία με τίτλο ΑΤΕΙ, θα έχει απορροφηθεί από την αγορά εργασίας. Πάντως δεν έχει επισημοποιηθεί κάτι. Από φίλο που είναι στο τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων στο Αιγάλεω(εισακτέος 2012), ξέρω ότι πτυχίο ΑΕΙ δεν παίζει. Μόνο αυτοί που έχουν μπει με το νέο πρόγραμμα σπουδών, θα δουν πτυχίο ΑΕΙ. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από christakos07
tsioulak Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Κατσε κατσε, εδω ακομα δεν ειμαστε σιγουροι τι θα γινει με την γραφειοκρατεια των ΤΕΙ που γιναν ΑΕΙ (δηλαδη ποια γραμματεια/υπηρεσια θα ειναι υπευθηνη για τα πτυχια ΤΕΙ που εχουν ηδη δοθει) και εσυ θελεις να ξερουμε τι θα γινει με αυτους που εχουν ηδη πτυχια ΤΕΙ;
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 14 ώρες πριν, m.gial είπε Καλησπέρα σας Υπάρχει κάποια ενημέρωση, πληροφορία ή ιδέα για το τι θα γίνουμε εμείς οι απόφοιτοι ΤΕΙ μετά τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Για να κάνουμε τα πτυχία μας πανεπιστημιακά, θα πρέπει να δώσουμε κατατακτήριες και αν τις περάσουμε να πάρουμε 9 επιπλέον μαθήματα? Ευχαριστώ. Περιμένω γνώμες Και εγώ την ίδια απορία έχω. Πάντως αν ισχύει αυτό που λες προτιμώ να κάνω ένα καλό μεταπτυχιακό, παρά κατατακτήριες. Το πιο σωστό θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, ΟΛΟΙ οι πτυχιούχοι ΤΕΙ να αναγνωρίζονταν ως πτυχιούχοι ΑΕΙ (αν δεν γίνεται ήδη αυτό) και να γίνονταν αντιστοιχίσεις μεταξύ τμημάτων. Ποια παλιά τμήματα δηλαδή αντιστοιχούν σε νέα.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 4 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Και εγώ την ίδια απορία έχω. Πάντως αν ισχύει αυτό που λες προτιμώ να κάνω ένα καλό μεταπτυχιακό, παρά κατατακτήριες. Το πιο σωστό θα ήταν, κατά τη γνώμη μου, ΟΛΟΙ οι πτυχιούχοι ΤΕΙ να αναγνωρίζονταν ως πτυχιούχοι ΑΕΙ (αν δεν γίνεται ήδη αυτό) και να γίνονταν αντιστοιχίσεις μεταξύ τμημάτων. Ποια παλιά τμήματα δηλαδή αντιστοιχούν σε νέα. Οι κατατακτήριες κοστίζουν. Πόσοι θα πάνε νομίζεις . Υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν στο εξωτερικο με το πτυχιο ΤΕΙ, άλλοι έχουν αλλάξει επάγγελμα άλλοι δουλεύουν σε κορυφαίες εταιρείες. Άσε που είναι 400 χιλ πτυχιούχοι ΤΕΙ. Τι θα πρωτογίνει
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, m.gial είπε Οι κατατακτήριες κοστίζουν. Πόσοι θα πάνε νομίζεις . Υπάρχουν παιδιά που δουλεύουν στο εξωτερικο με το πτυχιο ΤΕΙ, άλλοι έχουν αλλάξει επάγγελμα άλλοι δουλεύουν σε κορυφαίες εταιρείες. Άσε που είναι 400 χιλ πτυχιούχοι ΤΕΙ. Τι θα πρωτογίνει Έτσι είναι. Κανένα σχέδιο δεν υπάρχει, αλλαγές μόνο για τα μάτια του κόσμου. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 17 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Έτσι είναι. Κανένα σχέδιο δεν υπάρχει, αλλαγές μόνο για τα μάτια του κόσμου. το θέμα είναι ότι η απορία μου είναι η εξής. Αν κάτσουμε με το πτυχιο ΤΕΙ, αυτό θα αναγνωρίζεται? Οκ ένα μεταπτυχιακό θα το κάνουμε δεν τίθεται αμφιβολία
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 3 λεπτά πριν, m.gial είπε το θέμα είναι ότι η απορία μου είναι η εξής. Αν κάτσουμε με το πτυχιο ΤΕΙ, αυτό θα αναγνωρίζεται? Οκ ένα μεταπτυχιακό θα το κάνουμε δεν τίθεται αμφιβολία Από το 2001 ΤΕΙ=ΑΕΙ. Τώρα, αν κάποιοι δεν το δέχονται αυτό είναι πρόβλημα τους. Βάση νόμου όμως ισχύει. Γενικά όμως, σίγουρα γίνονται διακρίσεις και σε θέματα "κύρους" αλλά και "μισθολογικά", δυστυχώς. Για μένα πάντως προτεραιότητα έχει το μεταπτυχιακό. 1 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Από το 2001 ΤΕΙ=ΑΕΙ. Τώρα, αν κάποιοι δεν το δέχονται αυτό είναι πρόβλημα τους. Βάση νόμου όμως ισχύει. Γενικά όμως, σίγουρα γίνονται διακρίσεις και σε θέματα "κύρους" αλλά και "μισθολογικά", δυστυχώς. Για μένα πάντως προτεραιότητα έχει το μεταπτυχιακό. από το 2001 ΑΕΙ=Πανεπιστήμια + ΤΕΙ. Δεύτερον διακρίσεις με θέματα κύρους αυτό έχει πεθάνει πλέον. Σόρυ. Στο Δημόσιο τα βλέπεις τι γίνεται. Μισθολογικά, στον ιδιωτικό τομέα η διαφορά ενός πτυχιούχου ΤΕ με ένα πτυχιούχο ΠΕ είναι 35 ευρώ.
kolumvitis Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 ρε παιδιά τι κατατακτήριες ακουω. Θα διαβάσετε μια υπέρογκη ύλη για να ξαναμπείτε στη σχολή σας να σας αναγνωριστούν τα μαθήματα και να περάσατε τα διαφορετικά; Τόσος χρόνος για χάσιμο; Και επειδή είχα δει από περιέργεια την ύλη για ένα τμήμα που ήξερα καλά τι διδάσκεται το επίπεδο ήταν στο πάτωμα αλλά σαν ύλη ζήταγε βιβλία ένα εκ των οποίων ήτνα ένα κορυφαίο και πανδύσκολο σύγγραμα απευθυνόμενο σε ειδικευμένους γιατρούς 1500 σελίδων. Καλύτερα να κάνει κάποιος ένα μεταπτυχιακό. Και αυτό αν θέλει κάτι συγκεκριμένο. Όχι να δουλεύει για 500 ευρώ βοηθός μικροβιολόγου με μάστερ και διδακτορικό. 1
SB_1957 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Τα πτυχία από μόνα τους δεν λένε και πολλά πράγματα. Αυτός που θα σε προσλάβει (εννοείται ότι μιλάμε για ιδιωτικό και όχι δημόσιο) τον ενδιαφέρει τι πραγματικά ξέρεις και τι ικανότητες έχεις. Υπάρχουν εργαζόμενοι με πτυχίο ΚΑΤΕΕ, που ήταν 2ετή, και χωρίς μεταπτυχιακά κ.λπ. χάρη στα όσα φρόντισαν μόνοι τους να μάθουν στα πέτρινα χρόνια, (πρώτα από όλα υπολογιστές και όχι απλά windows και word/excel, αλλά να γράφουν προγράμματα) καθώς και σεμινάρια στο αντικείμενο της δουλειάς τους, έφτασαν να γίνουν ανώτατα στελέχη σε πολυεθνικές εταιρίες! Αν δεν ενημερώνεσαι συνεχώς πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς σου, δηλαδή εξειδίκευση, εξειδίκευση, εξειδίκευση, και γενικά να το ψάχνεις το θέμα και να μην βασίζεσαι στα τυπικά προσόντα που σου δίνουν τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά δεν πρόκειται να καταφέρεις και πολλά. Απλός υπάλληλος θα είσαι πάντα.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, kolumvitis είπε ρε παιδιά τι κατατακτήριες ακουω. Θα διαβάσετε μια υπέρογκη ύλη για να ξαναμπείτε στη σχολή σας να σας αναγνωριστούν τα μαθήματα και να περάσατε τα διαφορετικά; Τόσος χρόνος για χάσιμο; Και επειδή είχα δει από περιέργεια την ύλη για ένα τμήμα που ήξερα καλά τι διδάσκεται το επίπεδο ήταν στο πάτωμα αλλά σαν ύλη ζήταγε βιβλία ένα εκ των οποίων ήτνα ένα κορυφαίο και πανδύσκολο σύγγραμα απευθυνόμενο σε ειδικευμένους γιατρούς 1500 σελίδων. Καλύτερα να κάνει κάποιος ένα μεταπτυχιακό. Και αυτό αν θέλει κάτι συγκεκριμένο. Όχι να δουλεύει για 500 ευρώ βοηθός μικροβιολόγου με μάστερ και διδακτορικό. Συμφωνώ σε αυτό που λες. Οι κατατακτήριες είχαν πέσει σαν πρόταση στο τραπέζι, και να πραγματοποιηθουν με ευνοικες συνθήκες. Υποτίθεται ότι θα άλλαζαν το κύρος του πτυχίου αλλά τα Ε.Δ θα έμεναν τα ίδια. Επιπλέον να σου πω κάτι. Συμφωνώ σε αυτό που λες. Να πάω να δώσω ξανά κατατακτήριες για ένα πτυχίο που ήδη έκανα 4 χρόνια , είναι 240 ECTS, επιπέδου Bachelor? δηλ να παω να ξανααποφοιτήσω από μια σχολή που ήδη έχω αποφοιτήσει? Θα μας πετάνε ντομάτες. Αυτό με τις κατατακτήριες κατευθείαν το πήραν πίσω. Άσε τι λένε οι καθηγητές των τμημάτων. Αυτό δεν ισχύει. Κανείς δεν θα πάει. Και αν πάνε κάποιοι θα είναι επειδή δεν έχουν τι να κάνουν ή είναι ειδοποιημένοι από το βίσμα τους. Το πιο πιθανό είναι ή να παρθεί πίσω το πολυνομοσχέδιο ή με κάποια τροπολογία να γίνει εξομοίωση είτε με παράβολο είτε με κάποιο τρόπο. Καταρχάς, ο Υπουργός δεν είναι χαζός. Ήδη ξέρω πολλά παιδιά που θα πάνε νομικά το θέμα
kolumvitis Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε Τα πτυχία από μόνα τους δεν λένε και πολλά πράγματα. Αυτός που θα σε προσλάβει (εννοείται ότι μιλάμε για ιδιωτικό και όχι δημόσιο) τον ενδιαφέρει τι πραγματικά ξέρεις και τι ικανότητες έχεις. Υπάρχουν εργαζόμενοι με πτυχίο ΚΑΤΕΕ, που ήταν 2ετή, και χωρίς μεταπτυχιακά κ.λπ. χάρη στα όσα φρόντισαν μόνοι τους να μάθουν στα πέτρινα χρόνια, (πρώτα από όλα υπολογιστές και όχι απλά windows και word/excel, αλλά να γράφουν προγράμματα) καθώς και σεμινάρια στο αντικείμενο της δουλειάς τους, έφτασαν να γίνουν ανώτατα στελέχη σε πολυεθνικές εταιρίες! Αν δεν ενημερώνεσαι συνεχώς πάνω στο αντικείμενο της δουλειάς σου, δηλαδή εξειδίκευση, εξειδίκευση, εξειδίκευση, και γενικά να το ψάχνεις το θέμα και να μην βασίζεσαι στα τυπικά προσόντα που σου δίνουν τα πτυχία και τα μεταπτυχιακά δεν πρόκειται να καταφέρεις και πολλά. Απλός υπάλληλος θα είσαι πάντα. Έχεις δίκιο σε όλα αυτά που λες αλλά πολλές φορές δεν είναι έτσι. Ξέρεις πόσες προκηρύξεις έχω δει που ζητάνε Βιολόγο ή πτυχίο ΑΕΙ Επιστήμες υγείας αφήνοντας απέξω χωρίς δεύτερη σκέψη όλους τους ΤΕΙιτζίδες ακόμα και αν έχουν σχετική εργασιακή ή ακαδημαϊκή εμπειρία με μεταπτυχιακό και διδακτορικό; Ή όταν σου λένε ότι μπορείς να γίνεις μέχρι προϊστάμενος και όχι διευθυντής ξέρω γω ή κάτι πιο πάνω απλώς και μόνο επειδή έχεις πτυχίο ΤΕΙ οπότε πρέπει να "δικαιωθούν" οι ΑΕΙ και να είσαι υπό αυτών μια ζωή ανεξαρτήτως προσόντων και μεταπτυχιακών τίτλων; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα