Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς όπως βλέπετε στις φωτογραφίες που επισυνάπτω, λίγο η παραπάνω δύναμη, λίγο η λάθος γωνία είχαν ως αποτέλεσμα 2 κομμένα καλώδια...
Γνωρίζετε αν κυκλοφορούν ανταλλακτικά καλώδια του τύπου αυτού και αν όχι, υπάρχει τρόπος να επισκευαστεί το ίδιο καλώδιο;

IMG_20190504_211715m.jpg

IMG_20190504_211805m.jpg

Δημοσ.

Λογικά θα υπάρχουν τέτοια φις ή έστω παρόμοια που ταιριάζουν. Αν έχεις κολλητήρι και ασχολείσαι με αυτά μπορείς να το φτιάξεις, αλλιώς αν δεν έχεις εμπειρία απλά πήγαινέ το σε εναν ηλεκτρολόγο, δεν είναι κάτι.. 

Εγω όταν μου χαλάνε κάτι τέτοια καλώδια κόβω τελείως το φις και κολλάω στις άκρες θηλυκά καλώδια από αυτά που χρησιμοποιούν σε arduino/Raspberry κτλπ. 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, odystam είπε

Λογικά θα υπάρχουν τέτοια φις ή έστω παρόμοια που ταιριάζουν. Αν έχεις κολλητήρι και ασχολείσαι με αυτά μπορείς να το φτιάξεις, αλλιώς αν δεν έχεις εμπειρία απλά πήγαινέ το σε εναν ηλεκτρολόγο, δεν είναι κάτι.. 

Εγω όταν μου χαλάνε κάτι τέτοια καλώδια κόβω τελείως το φις και κολλάω στις άκρες θηλυκά καλώδια από αυτά που χρησιμοποιούν σε arduino/Raspberry κτλπ. 

Μήπως έχεις κάποιο link από αυτά τα θηλυκά καλώδια που χρησιμοποιείς;

Επίσης μήπως γνωρίζετε πως ονομάζονται αυτών των ειδών τα φις;

Θα ήθελα να ψάξω παράλληλα στο Ebay ...

Δημοσ.

Ειναι σχετικα ευκολο να το επισκευασεις και μονος σου. Με ενα λεπτο και αιχμηρο αντικειμενο, σηκωνεις (νομιζω) λιγο το ασπρο πλαστικο και βγαινει ο μεταλλικος ακροδεκτης. Ειναι κουμπωτοι. 

Πας σε ενα οποιοδηποτε μαγαζι με ηλεκτρονικα, και εχοντας το μαζι σου παιρνεις τα ιδια. κοστος μερικα λεπτα του ευρω. Δεν χρειαζεται απαραιτητα κολληση. Ξεγυμνωνεις το  καλωδιο και το πρεσαρεις με ενα λεπτο μυτοτσιμπιδο ή πενσα. Αν πας σε εξειδικευμενα μαγαζια ηλεκτρονικων (πχ ΦΑΝΟΣ στο κεντρο της αθηνας, αν εισαι απο αθηνα) μπορεις να βρεις και ετοιμο καλωδιο. Αν δεν πιανουν τα χερια σου.

insomnia.jpg

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, VasKag είπε

Ειναι σχετικα ευκολο να το επισκευασεις και μονος σου. Με ενα λεπτο και αιχμηρο αντικειμενο, σηκωνεις (νομιζω) λιγο το ασπρο πλαστικο και βγαινει ο μεταλλικος ακροδεκτης. Ειναι κουμπωτοι. 

Πας σε ενα οποιοδηποτε μαγαζι με ηλεκτρονικα, και εχοντας το μαζι σου παιρνεις τα ιδια. κοστος μερικα λεπτα του ευρω. Δεν χρειαζεται απαραιτητα κολληση. Ξεγυμνωνεις το  καλωδιο και το πρεσαρεις με ενα λεπτο μυτοτσιμπιδο ή πενσα. Αν πας σε εξειδικευμενα μαγαζια ηλεκτρονικων (πχ ΦΑΝΟΣ στο κεντρο της αθηνας, αν εισαι απο αθηνα) μπορεις να βρεις και ετοιμο καλωδιο. Αν δεν πιανουν τα χερια σου.

insomnia.jpg

ΟΚ, θα το προσπαθήσω ρε παίδες, μέχρι εκεί πιάνουν τα χέρια μου.

Με προβληματίζουν λίγο τα πολύ λεπτά καλώδια...

μήπως θα χρειαστώ κάποια εξειδικευμένα εργαλεία, όπως για παράδειγμα τους εξολκείς αυτούς;

Phobya Molex Extractor Kit

https://www.coolerkit.com/shop/phobya-molex-extractor-3094p.html

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για όνομα... απλά βγάλε ότι απομεινάρι υπάρχει από το κομμένο καλώδιο στο βύσμα, ξεγύμνωσε λίγο από το μπλε και το κόκκινο καλώδιο, βάλτα πίσω (στην σωστή θέση) και πίεσε τα δύο σιδεράκια μετά (από την μεριά που τα έβαλες) για να μην βγουν. ΑΠΛΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕ 3 ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ, οπότε μην φοβάσαι...

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.
Στις 5/5/2019 στις 12:16 ΠΜ, Commendatore είπε

Επίσης μήπως γνωρίζετε πως ονομάζονται αυτών των ειδών τα φις;

Αυτά είναι συνήθως τύπου JST: https://en.wikipedia.org/wiki/JST_connector

Είναι πολλοί διαφορετικοί τύποι, πχ XH, SH, GH κτλ. Κάποια είναι συμβατά μεταξύ τους, δηλαδή μπορείς να κουμπώσεις ένα αρσενικό σε διαφορετικού τύπου θηλυκό, όμως τα πιό πολλά δέν είναι συμβατά.

Υπάρχουν και κάποια μοντέλα molex που μοιαζουν με JST.

Το συγκεκριμένο της φωτογραφίας δέν ξέρω τι είναι, δέν φαίνεται σαν JST. Θυμίζει πιό πολύ τον κονέκτορα του floppy

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Fubar.gr είπε

Αυτά είναι συνήθως τύπου JST: https://en.wikipedia.org/wiki/JST_connector

Είναι πολλοί διαφορετικοί τύποι, πχ XH, SH, GH κτλ. Κάποια είναι συμβατά μεταξύ τους, δηλαδή μπορείς να κουμπώσεις ένα αρσενικό σε διαφορετικού τύπου θηλυκό, όμως τα πιό πολλά δέν είναι συμβατά.

Υπάρχουν και κάποια μοντέλα molex που μοιαζουν με JST.

Το συγκεκριμένο της φωτογραφίας δέν ξέρω τι είναι, δέν φαίνεται σαν JST. Θυμίζει πιό πολύ τον κονέκτορα του floppy

CIMG2689.JPG

Δεν ξέρω εάν και κατά πόσο σας βοηθάει η φωτογραψία, αλλά το κομμένο καλώδιο συνδέεται στην επάνω υποδοχή.

Η πλακέτα νομίζω πως σχετίζεται με τον δέκτη υπέρυθρων για το κουτί

(το κουτί έχει διάφορες τέτοιες πλακέτες και καλώδια με 3, 4 ή και περισσότερους ακροδέκτες, ανάλογα με τη λειτουργία που ελέγχουν)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...