Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα στο φορουμ,

θα ηθελα τη βοηθεια σας

Αγορασα την παρακατω οθονη,

https://www.caseking.de/acer-nitro-vg270upbmiipx-68-58-cm-27-zoll-144hz-freesync-ips-dp-hdmi-tfac-057.html?sPartner=185&utm_source=geizhals&utm_medium=cpc&utm_campaign=geizhals&campaign=psm/geizhals&wt_mc=preisvergleich.geizhals.feed

Συνοπτικα ειναι 2κ , 144hz 

ενω  στο pc εχω μια 1050ti LP OC της GIGABYTE με τους 430.39 drivers και ενεργο το freesync.

Το προβλημα ειναι οτι οταν παιζω pes 2019 η εικονα ειναι choppy, εμφανιζεται αρκετο stutter σε σημειο που ειναι unplayable.

Το fraps μου δειχνει οτι πιανω μεταξυ 60-90 fps.

Εχω δοκιμασει τα παρακατω:

-να μειωσω την αναλυση της οθονης

-να μειωσω τα hz (δοκιμασα 60,120 κ 144)

- oc της GPU (+204 gpu clock και 518 hz memory clock)

Στην εικονα φαινονται μερικες πληροφοριες οταν τρεχει το παιχνιδι.

Τι μπορω να κανω για να αντιμετωπισω το προβλημα???

15151.png

Επεξ/σία από iwnas28
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τι συνδέεις την οθόνη HDMI ή display port? Άκυρο τώρα ειδα με DP. Αν και δεν έχει σχέση δοκιμασε να κανείς το παρακάτω update αν δεν το έχεις ήδη κανει, μπας και...

https://www.nvidia.com/object/nv-uefi-update-x64.html

Επεξ/σία από atheatos
Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Με τι συνδέεις την οθόνη HDMI ή display port? Άκυρο τώρα ειδα με DP. Αν και δεν έχει σχέση δοκιμασε να κανείς το παρακάτω update αν δεν το έχεις ήδη κανει, μπας και...

https://www.nvidia.com/object/nv-uefi-update-x64.html

Εκανα το update αλλα δυστηχως δεν βοηθησε.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, atheatos είπε

Από θερμοκρασίες η κάρτα γραφικών πως πάει? Τι επεξεργαστή έχεις?

Με το oc που εκανα παραπανω επιασε μεχρι 75.

Εχω ryzen 5 1600 κ το  utilization οταν παιζω ειναι γυρω στο 70 %

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς το freesync έχεις το ίδιο πρόβλημα ?

Δοκίμασε να παίξεις με το overdrive της οθόνης σου να δεις αν έχει διαφορά (με ενεργοποιημένο το freesync) όπως και με τα Hz αν και αυτό το έχεις κάνει ήδη απο ότι βλέπω.

Βέβαια 1050 με την οθόνη που έχεις δεν είναι και ο καλύτερος συνδιασμός... Ίσως πρέπει να σκεφτείς να κάνεις μετάβαση σε Navi όταν βγούνε κάποια στιγμή.

Επεξ/σία από thor777
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thor777 είπε

Χωρίς το freesync έχεις το ίδιο πρόβλημα ?

Δοκίμασε να παίξεις με το overdrive της οθόνης σου να δεις αν έχει διαφορά (με ενεργοποιημένο το freesync) όπως και με τα Hz αν και αυτό το έχεις κάνει ήδη απο ότι βλέπω.

Βέβαια 1050 με την οθόνη που έχεις δεν είναι και ο καλύτερος συνδιασμός... Ίσως πρέπει να σκεφτείς να κάνεις μετάβαση σε Navi όταν βγούνε κάποια στιγμή.

Δοκιμασα χωρις freesync κ συμβαινει το ιδιο.

Επισης δοκιμασα με το οverdrive στο normal k extreme λλα δεν ειχε καμια διαφορα.

Ξερω οτι δεν εινaι κ το καλυτερο combo απλα σκεφτομουν αν μπορω να το διορθωσω αυτο μιας κ δεν σκοπευα να την αναβαθμισω αμεσα καθως δεν παιζω πολλα games πλεον.

Tελος, τι πρεπει να κοιταξω αν παω σε αλλη καρτα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στο κάνει και σε άλλα παιχνίδια ή μόνο στο pes 2019 ?  Δοκίμασες σε άλλη οθόνη ή στην τηλεόραση σε 1080p ?

Υπάρχουν πολοί παράμετροι που μπορεί να δημιουργούν stuttering και άλλα προβλήματα. Άν αφορά μόνο το pes ψάξε και στο google για διάφορες λύσεις π.χ. https://steamcommunity.com/app/770240/discussions/0/1735464254638384275/   (κάνε και μια επανεγκατάσταση του παιχνιδιού)

Επίσης μπορείς να δοκιμάσεις να απεγκαταστήσεις τους drivers  με DDU και όλλα τα συνοδευτικά προγράμματα και να ξαναεγκαταστήσεις μόνο τους drivers απο nvidia χωρίς τα προσθετα.

Επεξ/σία από thor777
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα προσφατα format κ δεν εχω αλλο game για να δοκιμασω, θα το κανω ομως.

Εκανα αυτα που λεει ο χρηστης στη φωτο που ανεβασα και ειδα πολυ μεγαλη διαφορα αλλα τωρα παρατηρω αρκετα μικρολαγκ.

Χθες εγκατεστησα τους displayport drivers και δεν ειδα καμια διαφορα.

Επισης δοκιμασα το ufo test κ μου εμφανιζει το παρακατω:

lklkl.png

Screenshot (85).png

Επεξ/σία από iwnas28
Δημοσ.

βαλε πιο κοντινη καμερα στο pes και μειωσε settings ωστε να πηγαινεις 144,μα πως σου ηρθε οθονη 144 με 1050...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, 3DJIN είπε

βαλε πιο κοντινη καμερα στο pes και μειωσε settings ωστε να πηγαινεις 144,μα πως σου ηρθε οθονη 144 με 1050...

Θα το δοκιμασω.

Eιχα σκοπο να ριχνω την αναλυση στα games,να παιζω στα 1080p με 60 hz οπως με το προηγουμενο μονιτορ μου.

Επισης, τι πρεπει να κοιταξω αν παω σε αλλη gpu?

Δημοσ.

Θα πρέπει να κοιτάξεις να χωράει άνετα στο κουτί σου, να την σηκώνει το τροφοδοτικό σου και να μην είναι too much για το υπόλοιπο σύστημα σου και κυρίως τον επεξεργαστή.

Επίσης γενικά καλό είναι να χρησιμοποιείται η native ανάλυση της οθόνης. Οπότε αν θέλουμε 1080p gaming αγοράζουμε και την αντίστοιχη οθόνη με την συγκεκριμένη ανάλυση. Βέβαια αφού την αγόρασες πλέον δεν έχει σημασία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...