basilis_k6 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Κάνω ανακαίνιση στον 1ο της μονοκατοικίας μου και ακόμα δεν έχουμε παροχη ΦΑ. Το σπίτι δεν εχει σωματα οπότε θα μπούνε τωρα με την λογική οτι θα έρθει κάποτε το ΦΑ. το θέμα ειναι μήπως αξιζει να το ξεγράψω και να μην περιμένω και να βάλω αντλία. Είναι πάνω κάτω 62τμ και μου είπαν πως μια 6άρα μπορεί να το σηκώσει. Στα λόγια ολα αυτα βεβαια. Το θέμα ειναι αν αξίζει οικονομικά μιας που θα ανεβάσει τον λογαριασμο της δεη και δεν ξερω πόσο... Το κοστος αγοράς το έχω υπολογίσει κανα 5χίλιαρο αλλα αν καίει τα ίδια με το φα μάλλον με συμφέρει να περιμένω. Έχει κανεις αντία σε μικρο σπιτι να μου πει περίπου τι καίει?
zio10 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Σκέφτηκες μήπως μπορείς να βάλεις τώρα υγραέριο και μετά να το γυρίσεις σε φυσικό αέριο;
basilis_k6 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, zio10 είπε Σκέφτηκες μήπως μπορείς να βάλεις τώρα υγραέριο και μετά να το γυρίσεις σε φυσικό αέριο; το σκέφτηκα αλλα δεν μπορω να πω οτι θέλω. να έχω μπουκάλες στο μπαλκόνι μου και να μην ειμαι εγω ο μόνος που έχει πρόσβαση εκει μου ειναι λίγο δύσκολο. το φοβαμαι.. 2
zio10 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε το σκέφτηκα αλλα δεν μπορω να πω οτι θέλω. να έχω μπουκάλες στο μπαλκόνι μου και να μην ειμαι εγω ο μόνος που έχει πρόσβαση εκει μου ειναι λίγο δύσκολο. το φοβαμαι.. Ναι είναι θέμα. Αν και έχει δικλείδες ασφαλείας απ'όσο ξέρω. Υπάρχει και λύση με δεξαμενή που μπορεί να στη φτιάξει εταιρεία. Μια άλλη λύση είναι ο λέβητας πέλλετ. Αν δε σε ενδιαφέρουν αυτές οι λύσεις πάντως μάλλον η αντλία είναι η καλύτερη επιλογή.
basilis_k6 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, zio10 είπε Ναι είναι θέμα. Αν και έχει δικλείδες ασφαλείας απ'όσο ξέρω. Υπάρχει και λύση με δεξαμενή που μπορεί να στη φτιάξει εταιρεία. Μια άλλη λύση είναι ο λέβητας πέλλετ. Αν δε σε ενδιαφέρουν αυτές οι λύσεις πάντως μάλλον η αντλία είναι η καλύτερη επιλογή. θα τους κοιτάξω. το θέμα ειναι να μάθω αρχικά τι καινε οι αντλίες και αν έχουν κάποιο συγκεκριμένο θέμα για μένα που ειμαι αθήνα σε μικρο σπίτι. αν τις αποκλείσω κοιτάω παραπέρα. στα μεγάλα αποτι εχω δει αξιζουν αλλα σε μικρο σπιτι το αρχικο κοστος μάλλον ειναι πολύ μεγαλο για να καλυφθει απο την χαμηλη κατανάλωση. αλλωστε ποια ειναι η χαμηλη κατανάλωση? αυτοι που τις πουλάνε μιλάνε για πολύ χαμηλά νουμερα που δεν τα πολυπιστεύω. 1
papoys1 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 23 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε Κάνω ανακαίνιση στον 1ο της μονοκατοικίας μου και ακόμα δεν έχουμε παροχη ΦΑ. Το σπίτι δεν εχει σωματα οπότε θα μπούνε τωρα με την λογική οτι θα έρθει κάποτε το ΦΑ. το θέμα ειναι μήπως αξιζει να το ξεγράψω και να μην περιμένω και να βάλω αντλία. Είναι πάνω κάτω 62τμ και μου είπαν πως μια 6άρα μπορεί να το σηκώσει. Στα λόγια ολα αυτα βεβαια. Το θέμα ειναι αν αξίζει οικονομικά μιας που θα ανεβάσει τον λογαριασμο της δεη και δεν ξερω πόσο... Το κοστος αγοράς το έχω υπολογίσει κανα 5χίλιαρο αλλα αν καίει τα ίδια με το φα μάλλον με συμφέρει να περιμένω. Έχει κανεις αντία σε μικρο σπιτι να μου πει περίπου τι καίει? Συζητούσα πριν 3-4 μέρες με γείτονα που έχει βάλει πριν 2 χρόνια σε σπίτι περίπου 90 τετραγωνικών στον 1ο όροφο με ταράτσα από πάνω παλαιό άρα αρκετές απώλειες. Όπως μου έλεγε πέρισυ 4μηνος λογαριασμός ΔΕΗ πήγε 1.600 ευρώ άρα δεν είναι και κάτι το σούπερ οικονομικό.Βέβαια μου είπε ότι δεν έκανε και κάποια οικονομία αλλά και πάλι τόσα λεφτά για αγορά-τοποθέτηση μονάδας δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. 1
vasilk Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 28 λεπτά πριν, papoys1 είπε Όπως μου έλεγε πέρισυ 4μηνος λογαριασμός ΔΕΗ πήγε 1.600 ευρώ Κάτι δεν στέκει εδώ. 1600€ είναι 6000+ kwh, δηλαδή 50kwh την ημέρα. Δεν υπάρχει περίπτωση αντλία θερμότητας να κάψει τόσα για 90τμ σπίτι ακόμα και με κακή μόνωση.
basilis_k6 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 47 λεπτά πριν, papoys1 είπε Συζητούσα πριν 3-4 μέρες με γείτονα που έχει βάλει πριν 2 χρόνια σε σπίτι περίπου 90 τετραγωνικών στον 1ο όροφο με ταράτσα από πάνω παλαιό άρα αρκετές απώλειες. Όπως μου έλεγε πέρισυ 4μηνος λογαριασμός ΔΕΗ πήγε 1.600 ευρώ άρα δεν είναι και κάτι το σούπερ οικονομικό.Βέβαια μου είπε ότι δεν έκανε και κάποια οικονομία αλλά και πάλι τόσα λεφτά για αγορά-τοποθέτηση μονάδας δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο. 1600?!? τοσα δεν καίμε ουτε με τα ηλεκτρικα καλοριφερ. Θα κάνω μονωση πανω ταρατσα και θα μπουν αλουμίνια. το βρισκω απιθανο να δω οτιδηποτε κοντα 600 για ολο το 4μηνο μονο θερμανση.
papoys1 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Τι να πω ρε παιδιά και μένα όταν μου το είπε μου φάνηκαν πάρα πολλά.Εγώ σε πετρέλαιο καλοριφέρ δίνω τα μισά και βγάζω το χειμώνα με αρκετή οικονομία και άλλες λύσεις (υγραέριο) βέβαια και πιο μικρό διαμέρισμα.. Ο γείτονας δεν έχει και τόσο οικονομικό πρόβλημα οπότε τι να πω.Το έκαιγε και με ανοιχτά παράθυρα.Δεν ξέρω αυτό μου είπε αυτό σας λέω.
lary7 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Κάνε πρώτα μόνωση και τοίχους και ταράτσα για να μειώσεις τις απώλειες. Γενικά οι αντλίες πάνε καλύτερα με ενδοδαπεδια, σε απλά σώματα έχουν μειωμένη απόδοση και άγνωστο αν θα κάνεις απόσβεση. Με τα 5 χιλιάρικα βάλε ένα απλό λεβητακι πετρελαίου που θα καιει λίγο και αργότερα κουμπώνει ένα αερίου. Εναλλακτικά την βγάζεις με υγραέριο για 1-2 χρόνια αν ξέρεις ότι σίγουρα θα έρθει το Φ.α. 2
basilis_k6 Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, lary7 είπε Κάνε πρώτα μόνωση και τοίχους και ταράτσα για να μειώσεις τις απώλειες. Γενικά οι αντλίες πάνε καλύτερα με ενδοδαπεδια, σε απλά σώματα έχουν μειωμένη απόδοση και άγνωστο αν θα κάνεις απόσβεση. Με τα 5 χιλιάρικα βάλε ένα απλό λεβητακι πετρελαίου που θα καιει λίγο και αργότερα κουμπώνει ένα αερίου. Εναλλακτικά την βγάζεις με υγραέριο για 1-2 χρόνια αν ξέρεις ότι σίγουρα θα έρθει το Φ.α. δεν το εχω ξανακουσει οτι πανε καλυτερα με ενδοδαπέδια. ενδιαφερον...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 minutes ago, basilis_k6 said: δεν το εχω ξανακουσει οτι πανε καλυτερα με ενδοδαπέδια. ενδιαφερον... Ναι παίζουν καλύτερα όταν είναι "χαμηλών θερμοκρασιών", δλδ ενδοδαπέδια ή fan coils. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από ThReSh
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα