zx-spectrum Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Το να εξυμνεί κάποιος οτι πλέον στο δημόσιο είναι καλύτερες οι συνθήκες εργασίας σε σχέση με το μισθολογικό και την ποιότητα ζωής που απολαμβάνει κανείς όσοι δεν μπορούν να το καταλάβουν, μάλλον δεν έχουν φτάσει σε ηλικία ώριμη ή και δεν τους εχει τύχει να βρεθούν άνεργοι σε μια ηλικία που πλέον οι εργοδότες δύσκολα κοιτάζουν πάνω απο αυτή ....π.χ 30+ Δυστυχώς στα 8μηνα και γενικά τις δουλειές του οαεδ που προσφέρονται μέσω δήμων ή κοινωνικών υπηρεσιών σπάνε το φράγμα 30+ (εως τώρα) οι εργαζόμενοι. ...και για όσους βιαστούν να καθορίσουν με εκφράσεις του τύπου "τεμπέλης, τον ταϊζουν οι γονείς, ψήφιζε πασόκ ή νδ ή κκε-μλ ή μλ-κκε, είναι φραπεδιάρης κτλ" που ειπώθηκαν ... ας προσπαθήσουν την επόμενη φορά στην πλατφόρμα που εχει ο ΟΤΕ για την εύρεση εργασίας προσωπικού να δηλώσουν τσίτες σε πτυχία και διδακτορικα και να βάλουν ηλικία ανω των 30 να δούν τι μήνυμα θα τους βγάλει ...και ας απορήσουν ξανα τότε!!!!! 3
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Curi0us είπε Δεν πήγαινα ποτέ απαιτώντας "από αύριο θέλω τόσα αλλιώς φεύγω". Πάντα το έκανα με αφορμή σχόλιο του εργοδότη, οτι είναι ευχαριστημένος από την απόδοση μου και οτι βελτιώνομαι συνεχώς. Εξηγώντας οτι από τη στιγμή που οι όροι της αρχικής σύμβασης δε τηρούνται και είστε ευχαριστημένοι από την απόδοση μου, θα ήθελα εντός των επόμενων μηνών να κάνουμε μια νέα σύμβαση, έτσι ώστε αντί για ένσημα 4ωρου να παίρνω 8ωρου. Ή να πληρώνομαι τις υπερωρίες μου. Ή μια λογική αύξηση. Ανάλογα την περίπτωση κάθε φορά. Άφηνα περιθώριο δηλαδή χρονικό να προγραμματιστεί κάτι τέτοιο, αλλά δείχνωντας ταυτόχρονα οτι το αξίζω και εννοςίται χωρίς να μειώσω την παραγωγικότητα μου. Αλλά δυστυχώς... Οκ υπήρξε και άνθρωπος που ήξερα δεν έβγαινε για κάτι παραπάνω, κάποιες φορές ούτε για τα βασικά, οπότε εκεί απλά συμφωνήσαμε πως όσο μπορεί να με πληρώνει και όσο.τα έβγαζα πέρα με αυτά που έδινε, θα έμενα. Δεν είμαι ειδικός σε τέτοιες διαπραγματέυσεις αλλά γενικά τα ένστικτα σου τι σου λένε? Εμένα μου φαίνετε λογικό που δεν άλλαξε κάτι. Έδειξες σε πολλά σημεία αδυναμία και όταν ξεκινάς έτσι πολύ δύσκολα αλλάζει το πράγμα μετά. Είναι και θέμα μομέντουμ η διαπραγματέυση. Πρέπει πριν καν πας στη δουλειά να έχεις συγκεκριμένο τρόπο που να συμπεριφέρεσαι και να ξέρεις πως και πότε να δώσεις πίεση, αφού φυσικά πιστέβεις ότι είσαι αναντικατάστατος (το τι λέει ο εργοδότης δεν έχει καμία σημασία, μπορεί και να κοροιδέυει, μόνη σου το κρίνεις αυτό). Κανείς δε σέβεται το ήθος στις επιχειρήσεις. Όλοι τη δύναμη και φυσικά την αξία σέβονται. Όταν δε βγαίνει απλά τα παρατάς για τον απλό λόγο ότι μπορείς να δώσεις το χρόνο σου σε κάτι καλύτερο αν όντως το αξίζεις. Εγώ θα είχα φύγει απευθείας προσωπικά αν δεν γινόταν δεκτό το αιτημά μου αμέσως ή μπορεί να μην έμπενα καν μέσα αν δεν άξιζε. Όλα αυτά με τη προυπόθεση ότι πίστεβα ότι άξιζα. Άμα σαρέσει να μαθαίνεις το οποίο είναι πολύ θετικό ιδικά στους κλάδους που ανέφερες τότε δες και για διαπραγμάτευση στο θέμα που ασχολείσαι και ανέπτυξε συγκεκριμένο στυλ επικοινωνίας αλλά και στόχευση εταιριών(μακριά από χρεκοπημένες, τα λεφτά στα δίνουν αυτοί που τα έχουν). Πολλοί θα σου πουν ότι τα πολλά λεφτά έρχονται κυρίως από σωστή διαπραγμάτευση και ισχύει κάτα κάποιο τρόπο. Επίσης έρχονται με το να πουλάς σε πλούσιους, πουλώντας το ίδιο πράγμα ακριβώς μπορείς να βγάλεις πολύ περισσότερα μόνο και μόνο από αυτό. Μπορεί ήδη να έχεις σημαντικά προσόντα άμα έμαθες πράγματα αλλά να μην τα δίνεις σωστά. Βλέπω ταλαντούχους που κάνουν τσάμπα δουλειές για να πείσουν και να δικτυωθούν αλλά προσωπικά δε πιστέβω ότι αξίζει σαν τακτική. Μη δίνεις τίποτα με την ελπίδα για κάτι καλύτερο στο μέλλον βασιζόμενη σε άλλον. Δώσε μόνο όταν θες να μάθεις και να μαζέψεις εμπειρία ή όταν θα πάρεις σίγουρη άξια πίσω. Πχ. εγώ στις αρχές πούλαγα σε χαμηλή τιμή κυρίως για να μαζέψω feedback το οποίο φυσικά με έκανε να δείχνω πιο έμπιστος και θα μου έδινε σίγουρα περισσότερα λεφτά στο μέλλον. Προσέλαβε έναν ιδικό να σου στήσει ένα δυνατό βιογραφικό με όσα έμαθες ή έκανες, ανέπτυξε συγκεκριμένη στρατηγική για τα προσόντα σου, τόλμησε για πιο μεγάλες θέσεις βάζοντας κανα ψεματάκι μέσα και με δυναμικό παρουσιαστικό. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από aizensama24
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 25 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Α μπράβο, τώρα κάτι γίνεται, εγώ λοιπόν που έφτασα εκεί κάτι περισσότερο ξέρω από αυτούς τους 1000αδες που λες. Όταν δίνω συμβουλές τις δίνω γιατί ξέρω τι κόσμο ψάχνουν για 1.5-2 χιλιάρικα. Το κακό είναι πως δε με ακούνε. Δεν πειράζει σε 10 χρόνια ακόμη πείνας θα στρώσουμε. Χαίρομαι που έστω και αργά κάτι κατάλαβες, ελπίζω να μην με προσβάλλεις ξανα Καλώς. Έληξε... 1
Donovan Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, mary είπε Πολυ ωραία τα λες αλλά μάλλον δεν ξες τι γίνεται γύρω σου. Όσοι νέοι στην ηλικία μου (30+) έχουν κάνει παιδί στηρίζονται οικονομικά στους γονείς τους. Μα θες γιατί έχουν βολευτεί το να πληρώνει άλλος τα" κερατιάτικα ", γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν από το να γκρινιάζουν ή γιατί δεν ξέρουν να διαχειρίζονται το χρήμα, τουλάχιστον το 95% των νέων έτσι είναι. Είναι μια κατάσταση που με εξαγριωνει και έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι τελικά εμείς ειμασταν οι μλκς που φύγαμε έξω και είμαστε ανεξάρτητοι από το να κάτσουμε Ελλάδα και να τρώμε τα έτοιμα των γονιών και να μην έχουμε νοίκι. Και μετά να γυρίζεις Ελλάδα για διακοπές και να σε λένε ότι καλοπερνας και ζεις άνετα ενώ αυτοί (φυτο) ζ(ω) ουν με τα έτοιμα. Δεν φταίνε μόνο οι παλιοί που πια δεν λένε αιντε σήκω φύγε να δουλέψεις (ίσως γιατί ξέρουν ότι έχουν μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση) αλλά και οι νέοι γιατί ξέρουν ότι υπάρχει ακόμα χρήμα κάτω από το στρώμα του μπαμπά και το εκμεταλλευονται. Συμφωνώ μαζί σου.Ειδικά πολλές γυναίκες 30+ που δεν δουλεύουν,προτιμούν να κάνουν παιδιά και να τις συντηρεί ο σύζυγος,οι γονείς και τα πεθερικά.Ή μάλλον να τους ζούνε και τους δύο οι γονείς και τα πεθερικά,εαν και ο σύζυγος δεν βγάζει αρκετά.Αναρωτιέμαι τί θα γίνουν όλοι αυτοί όταν δεν θα έχουν από πίσω τα έτοιμα των γονιών τους. 3 1 1
zio10 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Είναι από το αγγλικό niche, δηλαδή ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα εντός ενός γενικού θέματος, μπορείς να το πεις και εξειδίκευση Πχ. άμα το γενικό θέμα είναι γραφίστας τότε το νιτσε μπορεί να είναι logos και το θέμα (επίσης νίτσε) eshops ηλεκτρονικών ειδών ξέρω γω. Πχ. στο boosting που έλεγα το νίτσε ήταν WoW και το πιο νίτσε χαρακτήρες με τοπ items. Πήγεναι και πιο κάτω ακόμη, έφτιαχνα μόνο συγκεκριμένα classes τα οποία είχαν ζήτηση. Τώρα αν πούλαγα κειμενογραφία θα ήταν στο ίδιο νίτσε αλλά θα λάμβανε υπόψη και τη πλατφόρμα μέσα σε αυτό, πχ. διαφημίσεις τάδε λογαριασμών σε φόρουμς γιατί προφανώς δεν είμαι ειδικός σε άλλες πλατφόρμες που μπορεί να θέλουν άλλο κείμενο αλλά ούτε και σε άλλους λογαριασμούς. Τα κάνει όλα πιο έυκολα να είσαι συγκεκριμένος όσο γίνεται γιατί μετά ξέρεις που να ψάξεις και η εστίαση σε κάτι σε βελτιώνει και σου δίνει πλεονέκτημα, φυσικά δεν είναι πάντα καλό και δεν δουλέυουν όλα έτσι. Άλλες τέχνες είναι εκ φύσεως συγκεκριμένες ενώ άλλες άμα δώσεις κάτι λιγότερο από το γενικό μπορεί να σου κοστίσει σοβαρά σε εισόδημα. Εγώ έχω τη δυνατότητα να δουλέψω ως κειμενογράφος και μάλιστα με καλό ποσό (κανά 30-40αρι για κάθε ad, τόσα παίρνουν οι γραφίστες με animated illustrations) μόνο και μόνο επειδή έκανα niche down. Σε κανά upwork ούτε που θα με βλέπανε και δε θα τολμούσα φυσικά να κάνω κάτι πιο πολύπλοκο. Αυτή είναι η δουλειά της επιχείρησης και εκεί έρχεται το κομμάτι της διαπραγμάτευσης που είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ο επιχειρηματίας δεν είναι τρελός να σε διώξει αν θεωρεί ότι βγάζει καλύτερα λεφτά έτσι. Οι επιχειρηματίες είναι λίγο πολύ μακιαβελικοί wannabe και σαφώς έχουν το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση γιατί ξέρουν ότι εξαρτάσαι από αυτούς, έχουν το χρόνο με το μέρος τους αλλά αν επικοινωνήσεις σωστά αυτό που θες μπορεί και να τους μπλοκάρεις ώστε να μην έχουν επιλογή. Αν από την άλλη το επικοινωνήσεις λάθος μπορεί απλά από εγωισμό και ψυχράδα να σε διώξουν. Από την εμπειρία μου σε διαπραγματέυσεις, αν θες κάτι καλύτερο πρέπει να είσαι έτοιμος να τα χάσεις όλα και να έχεις τον χρόνο ως όπλο σου. Από αυτή την άποψη σωστά δεν συμβιβάζεσαι τώρα αν κατάλαβα καλά και ψάχνεις κάτι καλύτερο. Αλλά τώρα το κατά πόσο ρεαλιστική είναι η απαιτησή σου για άυξηση δε το γνωρίζω. Αν η επικοινωνία και η απαίτηση είναι λάθος τότε οποιοδήποτε ρίσκο δεν έχει νόημα. Έχω χάσει λεφτά σε πωλήσεις επειδή προτίμισα να περιμένω και να αγνοίσω προτάσεις ποντάροντας στο χρόνο, θα μπορούσα να είχα βγάλει και περισσότερα. Όλα πιθανότητες είναι αλλά πρέπει να εξασφαλίσεις ότι είσαι στη σωστή πλευρά αυτών και να μην απομακρύνεις ή μπλοκάρεις τον άλλον ώστε να μπορεί να σε ξαναπροσεγγίσει. Το niche το ξέρω αλλά δεν μπόρεσα να το συνδυάσω ρε συ! Κατάλαβα τώρα όμως, thanks! @_Theo_, επειδή το έχω δει και σε άλλα θέματα νομίζω ότι μπερδεύεις διαφορετικά πράγματα. Στην περίπτωση του @giotis1982 πχ μιλάμε για ιδιωτικές εταιρείες με εκατομμύρια πελάτες. Αν η εταιρεία πιστοποιεί ότι ξέρεις να δουλεύεις το προϊόν της και άλλες εταιρείες πελάτες της πρώτης έχουν ανάγκη τέτοια άτομα γιατί να μεσολαβήσει κάποιο πανεπιστήμιο; Συμφωνίες μεταξύ ιδιωτών είναι, δεν είναι ιατρική πχ που να χρειάζεται κάποια πανεπιστημιακή πιστοποίηση - πτυχίο. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από zio10 2
Donovan Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Que sera sera είπε για να επιστρεψουμε στο τοπικ, τα 30 δυστυχως ειναι μεγαλη ηλικια για ανειδικευτο εργατη. Σιγα - σιγα δημιουργειται ενα ειδος ηλικιακου ρατσισμου. Καλη τυχη ευχομαι στον OP , ετσι οπως τα περιγραφει τα πραγματα, το μελλον ειναι ιδιαιτερα δυσκολο. Θα συμβουλευα τεχνη ( υδραυλικος π.χ, γενικος τεχνιτης ) και ιδιωτικο επαγγελμα ριχνοντας τιμες/αμεση διαθεσιμοτητα κλπ. Το μέλλον είναι δύσκολο όχι μόνο για τους ανειδίκευτους αλλά γενικά.Εδώ ακόμα και δικηγόροι,μαθηματικοί,φιλόλογοι,γεωπόνοι κλπ εαν δεν έχουν πελατεία ή δεν διοριστούν,δεν έχουν λεφτά ούτε για τσιγάρα Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από Donovan
zx1234r Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Donovan είπε Το μέλλον είναι δύσκολο όχι μόνο για τους ανειδίκευτους αλλά γενικά.Εδώ ακόμα και δικηγόροι,μαθηματικοί,φιλόλογοι,γεωπόνοι κλπ εαν δεν έχουν πελατεία ή δεν διοριστούν,δεν έχουν λεφτά ούτε για τσιγάρα Πάει το τρολλαρισμα σύννεφο έτσι? 1
Donovan Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, zx1234r είπε Πάει το τρολλαρισμα σύννεφο έτσι? Ποιο τρολλάρισμα;
DJ_WOODY Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Άλλοι στα τριάντα έχουν παιδιά και δουλεύουν 2 και 3 δουλειές. Αν τώρα το μέλλον είναι δυσοίωνο όπως λες και όπως είναι θα σε συμβούλευα να κοιτάς μπροστά και θετικά. Αν πάλι περιμένεις το τζόκερ παίξε ένα δελτίο αν θέλεις να κάνεις κάτι και μπορούν να σε βοηθήσουν φύγε από Ελλάδα και ψάξε εκτός. Στην αρχή θα είναι δύσκολα αλλά αν είσαι λίγο υπομονετικός και τυχερός θα προχωρήσεις και κάτι τελευταίο,μάθε να πιστεύεις σε σένα και όλα θα πάνε καλά.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 7 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Δεν είμαι ειδικός σε τέτοιες διαπραγματέυσεις αλλά γενικά τα ένστικτα σου τι σου λένε? Εμένα μου φαίνετε λογικό που δεν άλλαξε κάτι. Έδειξες σε πολλά σημεία αδυναμία και όταν ξεκινάς έτσι πολύ δύσκολα αλλάζει το πράγμα μετά. Είναι και θέμα μομέντουμ η διαπραγματέυση. Πρέπει πριν καν πας στη δουλειά να έχεις συγκεκριμένο τρόπο που να συμπεριφέρεσαι και να ξέρεις πως και πότε να δώσεις πίεση, αφού φυσικά πιστέβεις ότι είσαι αναντικατάστατος (το τι λέει ο εργοδότης δεν έχει καμία σημασία, μπορεί και να κοροιδέυει, μόνη σου το κρίνεις αυτό). Κανείς δε σέβεται το ήθος στις επιχειρήσεις. Όλοι τη δύναμη και φυσικά την αξία σέβονται. Όταν δε βγαίνει απλά τα παρατάς για τον απλό λόγο ότι μπορείς να δώσεις το χρόνο σου σε κάτι καλύτερο αν όντως το αξίζεις. Εγώ θα είχα φύγει απευθείας προσωπικά αν δεν γινόταν δεκτό το αιτημά μου αμέσως ή μπορεί να μην έμπενα καν μέσα αν δεν άξιζε. Όλα αυτά με τη προυπόθεση ότι πίστεβα ότι άξιζα. Άμα σαρέσει να μαθαίνεις το οποίο είναι πολύ θετικό ιδικά στους κλάδους που ανέφερες τότε δες και για διαπραγμάτευση στο θέμα που ασχολείσαι και ανέπτυξε συγκεκριμένο στυλ αλλά και στόχευση εταιριών. Πολλοί θα σου πουν ότι τα πολλά λεφτά έρχονται κυρίως από σωστή διαπραγμάτευση και ισχύει κάτα κάποιο τρόπο. Βλέπω ταλαντούχους που κάνουν τσάμπα δουλειές για να πείσουν και να δικτυωθούν αλλά προσωπικά δε πιστέβω ότι αξίζει σαν τακτική. Μη δίνεις τίποτα με την ελπίδα για κάτι καλύτερο στο μέλλον βασιζόμενη σε άλλον. Δώσε μόνο όταν θες να μάθεις και να μαζέψεις εμπειρία ή όταν θα πάρεις σίγουρη άξια πίσω. Πχ. εγώ στις αρχές πούλαγα σε χαμηλή τιμή κυρίως για να μαζέψω feedback το οποίο φυσικά με έκανε να δείχνω πιο έμπιστος και θα μου έδινε σίγουρα περισσότερα λεφτά στο μέλλον. Στα έγραψα περιληπτικά και δεν το"έπιασες" ακριβώς... Φυσικά μπορώ να κρίνω και απο τον εαυτό μου και τα λεγόμενα αφεντικού, συναδέλφων, γενικότερα όσων συνεργάζομαι, αν αξίζω κάποια ανταμοιβή. Οπότε και αυτοπεποίθηση έχω όταν ζητάω κάτι και ξέρω μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι απαιτήσεις μου. Απλά είμαι συζητήσιμη, μπορώ να καταλάβω οτι ο άλλος για το επόμενο διάστημα έχει προγραμματίσει τα έξοδα της επιχείρησης, οπότε θέλω να έχει το περιθώριο να αλλάξει το πρόγραμμά του ή να μου κάνει μια εναλλακτική πρόταση που ίσως να μην είναι άσχημη. Εκεί που δεν είμαι σχεδόν καθόλου συζητήσιμη είναι στο να μη με πληρώνουν στην ώρα τους, ενώ μπορούν. Εκεί αλλάζω τελείως συμπεριφορά. Και εννοείται όπου μπορώ να διαπραγμετευτώ, πριν ξεκινήσω δουλειά, το κάνω. Υπάρχουν δουλειές που ανάλογα το πόστο έχουν στάνταρ μισθό και κάνουν μόνο τις νόμιμες αυξήσεις, οπότε ακούγοντας το πακέτο, ξέρω και τι εξέλιξη υπάρχει και οτι αν δεχτώ δε μπορώ να ζητήσω αύξηση. Υπάρχουν και άλλες που αφήνουν περιθώριο διαπραγμάτευσης, απλά συνήθως δεν έχεις περιθώριο να ζητήσεις αύξηση πχ μετά από 1-2 χρόνια..είναι στην κρίση τους αν θα δώσουν ή όχι και πότε. Και προφανώς έχω φύγει απο ποοοολλλλλεεεεες συνεντεύξεις πριν καν ολοκληρωθούν ακούγοντας κάτι σαν : γραμματέας, 6ωρο 5ημερο, χωρις ενσημα, υπερωρίες θα έχεις λίγες αλλά δε τις πληρώνω, δώρα και τέτοια δεν έχω υποχρέωση να δώσω αφού δε θα έχεις ένσημα, θα φοράς μόνο φούστες/φορέματα και τακούνια, 280€/μήνα...ή : για φυλλάδια, 3ώρες, 1,50€/ώρα, εκτός απ το πορτοφόλι και το κινητό σου δε θα έχεις τίποτα μαζί σου, ούτε νερό γιατί πιάνει χώρο (ναι κι όμως)...
jgeorgiou Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) ο giotis1982 έχει ,δίκιο , είμαι ελ.επαγγελματίας στην πληροφορική βγάζω καλούτσικα λεφτά και ξέρω εργαζόμενους που βγάζουν περισσότερα από εμένα γιατί είναι πολύ καλοι στην δουλειά τους. Αντίστοιχα ξέρω άλλους που νομίζουν ότι η αγορά έξω πρέπει να προσαρμοστεί στην τεμπελιά τους και να πάρουν μισθό χωρίς να βρέξουν πωπό. Αυτοι μετο ΖΟΡΙ παίρνουν το 20-30% του μισθού ενός ικανού πληροφορικάριου και κατά την γνώμη μου παίρνουν περισσότερα από όσο αξίζουν. Μην είσαστε στον σορό , μην είσαστε οι πακιστανοί της πληροφορικής μην αρκείστε στο ότι μάθατε να "κλοκάρετε" έναν ryzen μέσω youtube και νομίζετε ότι κάποιος σας χρωστάει μισθό. Αν σας αρέσει η πληροφορική , βρείτε ένα πεδίο που σας ενδιαφέρει και προσπαθήστε να γίνετε κορυφή σε αυτό. Αν το προσπαθήσετε πραγματικά τα λεφτά θα έρθουν να σας βρουν μόνα τους. Ενας ημιμαθής είναι υπερβολικό να παίρνει 700ερώ την ίδια ώρα που ένας expert πληρώνεται πάνω από 2.000ευρώ στην Ελληνική αγορά. Αυτή είναι η πραγματικότητα , ρωτήστε τον εαυτό σας τι θέλετε να είσαστε. α) ημιμαθής που θα παρακαλάτε για 700ευρώ? β) expert που θα σας παρακαλούν να σας δώσουν 2.000ευρώ. Πάρτε την απόφαση και ζήστε με την επιλογή σας. Τσάμπα γεύμα υπάρχει μόνο στο ελληνικό δημόσιο , αν δεν αντέχετε την πραγματικότητα βρείτε τρόπο να τρουπώσετε και να αράξετε εκεί. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από jgeorgiou 2
Glikos Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Το θέμα δεν είναι απλά να υπάρχει δουλειά. Διότι και το να πουλάς κάστανα ή να γυρνάς με μια λατέρνα που λέει ο λόγος και αυτό δουλειά είναι. Το θέμα είναι να δουλεύεις/ζεις αξιοπρεπώς. Δεν το λέω υποτιμητικά αλλά καθαρά σαν βιοτικό επίπεδο. Όταν βλέπεις νέους αλλά και νοικοκυριά να ζούνε στο όριο της φτώχιας (ή και χειρότερα) και να δουλεύουν για μια φέτα ψωμί, άσχετα αν έχουνε πτυχία ή όχι, τότε κάτι δεν πάει καλά στην χώρα. Πόσο μάλλον όταν υπάρχουν ένα κάρο φόροι, υποχρεώσεις κλπ. Δεν υπάρχουν υποδομές στο Ελληνικό κράτος σε κανέναν τομέα. 5
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Yπάρχει μία λανθασμένη αντίληψη ότι όποιος πουλάει κάστανα πεθαίνει της πείνας, δεν είναι αξιοπρεπής, δεν βγάζει χρήματα κλπ κλπ που μακράν απέχει από την πραγματικότητα. Από τα πιο περίεργα που έκανα στην ζωή μου ήταν ότι με έψησε ένας φίλος να πουλήσω κάτι κουλούρια έξω από τον ιππόδρομο που είχε πόστο. Είχε μια υποχρέωση εκείνη την μέρα που την είχε ξεχάσει. Μου λέει ''θες να σε πάω να τα πουλήσεις; Κι ότι λεφτά βγάλεις κράτα τα. Γιατί έτσι κι αλλιώς θα πεταχτούν τα κουλούρια'' Που να ξέρατε πόσο χαρούμενος έγινα στο τέλος της ημέρας! Και τι έκανα ακριβώς; Απλώς καθόμουν σε μια καρέκλα και τα έξινα χαζεύοντας τους περαστικούς. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτός ο τύπος παρότι είχε ολόκληρο φούρνο με υπάλληλους και βρισκόταν σε μια καλή οικονομική κατάσταση ΔΕΝ υπήρχε πιθανότητα να σταματήσει να παριστάνει τον κουλουρά. Γιατί το κέρδος ήταν τεράστιο και θα έπρεπε να ήταν χαζός για να το παρατήσει.
Glikos Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 2 λεπτά πριν, Aigeas είπε Yπάρχει μία λανθασμένη αντίληψη ότι όποιος πουλάει κάστανα πεθαίνει της πείνας, δεν είναι αξιοπρεπής, δεν βγάζει χρήματα κλπ κλπ που μακράν απέχει από την πραγματικότητα. Από τα πιο περίεργα που έκανα στην ζωή μου ήταν ότι με έψησε ένας φίλος να πουλήσω κάτι κουλούρια έξω από τον ιππόδρομο που είχε πόστο. Είχε μια υποχρέωση εκείνη την μέρα που την είχε ξεχάσει. Μου λέει ''θες να σε πάω να τα πουλήσεις; Κι ότι λεφτά βγάλεις κράτα τα. Γιατί έτσι κι αλλιώς θα πεταχτούν τα κουλούρια'' Που να ξέρατε πόσο χαρούμενος έγινα στο τέλος της ημέρας! Και τι έκανα ακριβώς; Απλώς καθόμουν σε μια καρέκλα και τα έξινα χαζεύοντας τους περαστικούς. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτός ο τύπος παρότι είχε ολόκληρο φούρνο με υπάλληλους και βρισκόταν σε μια καλή οικονομική κατάσταση ΔΕΝ υπήρχε πιθανότητα να σταματήσει να παριστάνει τον κουλουρά. Γιατί το κέρδος ήταν τεράστιο και θα έπρεπε να ήταν χαζός για να το παρατήσει. Δεν έπιασες το νόημα μαν. 1
LongTom Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, Aigeas είπε Yπάρχει μία λανθασμένη αντίληψη ότι όποιος πουλάει κάστανα πεθαίνει της πείνας, δεν είναι αξιοπρεπής, δεν βγάζει χρήματα κλπ κλπ που μακράν απέχει από την πραγματικότητα. Από τα πιο περίεργα που έκανα στην ζωή μου ήταν ότι με έψησε ένας φίλος να πουλήσω κάτι κουλούρια έξω από τον ιππόδρομο που είχε πόστο. Είχε μια υποχρέωση εκείνη την μέρα που την είχε ξεχάσει. Μου λέει ''θες να σε πάω να τα πουλήσεις; Κι ότι λεφτά βγάλεις κράτα τα. Γιατί έτσι κι αλλιώς θα πεταχτούν τα κουλούρια'' Που να ξέρατε πόσο χαρούμενος έγινα στο τέλος της ημέρας! Και τι έκανα ακριβώς; Απλώς καθόμουν σε μια καρέκλα και τα έξινα χαζεύοντας τους περαστικούς. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτός ο τύπος παρότι είχε ολόκληρο φούρνο με υπάλληλους και βρισκόταν σε μια καλή οικονομική κατάσταση ΔΕΝ υπήρχε πιθανότητα να σταματήσει να παριστάνει τον κουλουρά. Γιατί το κέρδος ήταν τεράστιο και θα έπρεπε να ήταν χαζός για να το παρατήσει. Δεν ξέρω ποιο είναι ακριβώς το συμπέρασμα, εφόσον: - Όπως λες ο φίλος σου δεν ήταν κουλουράς, αλλά ιδιοκτήτης φούρνου. - Έκανες μια μέρα την δουλειά, που από ότι φαίνεται δεν ήταν ούτε ιδιαίτερα βροχερή/κρύα/ζεστή. - Δίχως να στο επιβεβαιώσει, αναφέρεις ότι είχε "τεράστιο κέρδος".Από την άλλη προσωπικά δεν βλέπω πως ένας κουλουράς, νόμιμος πάντα με παραστατικά και τις κατάλληλες άδειες, έχει τόσο κέρδος στο οποίο ιδιοκτήτης φούρνου με υπαλλήλους παρατάει το μαγαζί και τρέχει στους μαχαλάδες για να πουλήσει. | 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα