_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, giotis1982 είπε @_Theo_ Και τι νομίζεις ότι κάνω ακριβώς; Γιατί λες να ταξιδεύω κάθε εβδομάδα σε διαφορετική χώρα; Έχω 19 χρόνια εμπειρία και είμαι σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Στην Ολλανδία πάω για να εκπαιδεύσω μηχανικούς στον Windows Server 2019. Πόσα λεφτά πρέπει να πάρει ένας σε αυτήν την κλίμακα σύμφωνα με εσένα; 900 ευρώ; ΑΝ ισχύει αυτό που λες, με πιστοποιήσεις MS ΜONO, 1500-2000 €. 3.200 € παίρνει πτυχιούχος με Master.
kolumvitis Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 7 ώρες πριν, giotis1982 είπε Να προσθέσω πως "Εργασία μετά τα 30" σημαίνει πως δεν έχει δώσει ούτε ευρώ ασφαλιστικές εισφορές, Στην Ελλάδα όποιος κάνει διδακτορικό (το οποίο πλέον έχει ως απαραίτητη προϋπόθεση το μεταπτυχιακό) και ξεμπερδεύει με όλο αυτό στα 30 δεν θα έχει ούτε ένα ένσημο γιατί ακόμα και υποτροφία κανένανς από τους δύο μεγάλους φορείς υποτροφιών δε δίνουν ένσημα. Τα άτομα αυτά κάνουν έρευνα σε όλα τα γνωστικά πεδία, διαβάζουν και ταλαιπωρούνται απίστευτα (γιατί οι συνθήκες του διδακτορικού μπορούν να γίνουν αρκετά ψυχοφθόρες και βασανιστικές) και ξαφνικά δεν έχουν ένσημα. Δεν είναι άδικο; 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, zio10 είπε Το νίτσε που γράφεις τι είναι; Γενικά έχεις πιάσει το νόημα πολύ καλά και συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Είναι από το αγγλικό niche, δηλαδή ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα εντός ενός γενικού θέματος, μπορείς να το πεις και εξειδίκευση Πχ. άμα το γενικό θέμα είναι γραφίστας τότε το νιτσε μπορεί να είναι logos και το θέμα (επίσης νίτσε) eshops ηλεκτρονικών ειδών ξέρω γω. Πχ. στο boosting που έλεγα το νίτσε ήταν WoW και το πιο νίτσε χαρακτήρες με τοπ items. Πήγεναι και πιο κάτω ακόμη, έφτιαχνα μόνο συγκεκριμένα classes τα οποία είχαν ζήτηση. Τώρα αν πούλαγα κειμενογραφία θα ήταν στο ίδιο νίτσε αλλά θα λάμβανε υπόψη και τη πλατφόρμα μέσα σε αυτό, πχ. διαφημίσεις τάδε λογαριασμών σε φόρουμς γιατί προφανώς δεν είμαι ειδικός σε άλλες πλατφόρμες που μπορεί να θέλουν άλλο κείμενο αλλά ούτε και σε άλλους λογαριασμούς. Τα κάνει όλα πιο έυκολα να είσαι συγκεκριμένος όσο γίνεται γιατί μετά ξέρεις που να ψάξεις και η εστίαση σε κάτι σε βελτιώνει και σου δίνει πλεονέκτημα, φυσικά δεν είναι πάντα καλό και δεν δουλέυουν όλα έτσι. Άλλες τέχνες είναι εκ φύσεως συγκεκριμένες ενώ άλλες άμα δώσεις κάτι λιγότερο από το γενικό μπορεί να σου κοστίσει σοβαρά σε εισόδημα. Εγώ έχω τη δυνατότητα να δουλέψω ως κειμενογράφος και μάλιστα με καλό ποσό (κανά 30-40αρι για κάθε ad, τόσα παίρνουν οι γραφίστες με animated illustrations) μόνο και μόνο επειδή έκανα niche down. Σε κανά upwork ούτε που θα με βλέπανε και δε θα τολμούσα φυσικά να κάνω κάτι πιο πολύπλοκο. 1 ώρα πριν, Curi0us είπε 14 λεπτά πριν, Curi0us είπε Μα το θέμα είναι οτι έκανα τη διαφορά από τους άλλους. Το παραδέχονταν και οι ίδιοι. Και σε κάποιες περιπτώσεις έμαθα οτι αντικαταστάθηκα από λιγότερο αποδοτικό άτομο που κόστιζε λιγότερο όμως. Και επιβαρύνθηκε το υπόλοιπο προσωπικό για να καλύψει τα κενά. Επίσης κάποιοι με ξαναπροσέγγισαν για να επιστρέψω μετά απο 1-2 αποτυχημένες προσλήψεις. Επίσης, δουλεύοντας σε μια επιχείρηση βλέπεις αν πηγαινει καλά ή όχι. Δε θα ζητούσα αύξηση οταν ήξερα οτι πραγματικά δεν υπάρχει περιθώριο να την πάρω. Αλλά να ξέρω οτι υπάρχει δυνατότητα να αμοιφθώ όσο αξίζω, αλλά να μη γίνεται επειδή το αφεντικό προτιμάει να μεγαλώνει τον τραπεζικό του λογαριασμό, όχι δε το δέχομαι. Αυτή είναι η δουλειά της επιχείρησης και εκεί έρχεται το κομμάτι της διαπραγμάτευσης που είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ο επιχειρηματίας δεν είναι τρελός να σε διώξει αν θεωρεί ότι βγάζει καλύτερα λεφτά έτσι. Οι επιχειρηματίες είναι λίγο πολύ μακιαβελικοί wannabe και σαφώς έχουν το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση γιατί ξέρουν ότι εξαρτάσαι από αυτούς, έχουν το χρόνο με το μέρος τους αλλά αν επικοινωνήσεις σωστά αυτό που θες μπορεί και να τους μπλοκάρεις ώστε να μην έχουν επιλογή. Αν από την άλλη το επικοινωνήσεις λάθος μπορεί απλά από εγωισμό και ψυχράδα να σε διώξουν. Από την εμπειρία μου σε διαπραγματέυσεις, αν θες κάτι καλύτερο πρέπει να είσαι έτοιμος να τα χάσεις όλα και να έχεις τον χρόνο ως όπλο σου. Από αυτή την άποψη σωστά δεν συμβιβάζεσαι τώρα αν κατάλαβα καλά και ψάχνεις κάτι καλύτερο. Αλλά τώρα το κατά πόσο ρεαλιστική είναι η απαιτησή σου για άυξηση δε το γνωρίζω. Αν η επικοινωνία και η απαίτηση είναι λάθος τότε οποιοδήποτε ρίσκο δεν έχει νόημα. Έχω χάσει λεφτά σε πωλήσεις επειδή προτίμισα να περιμένω και να αγνοίσω προτάσεις ποντάροντας στο χρόνο, θα μπορούσα να είχα βγάλει και περισσότερα. Όλα πιθανότητες είναι αλλά πρέπει να εξασφαλίσεις ότι είσαι στη σωστή πλευρά αυτών και να μην απομακρύνεις ή μπλοκάρεις τον άλλον ώστε να μπορεί να σε ξαναπροσεγγίσει. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από aizensama24
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Λες για σεμινάρια και διάβασμα, σε τι αντικείμενο? Δεν είναι ένα. Φυσικά ασχολούμε πολύ με υπολογιστές. Έχω χρησιμοποιήσει πολλά διαφορετικά προγράμματα (πέραν των βασικών του office), σε διάφορα αντικείμενα. Οπότε προσπαθώ να μάθω αυτά που ξέρω ήδη, ακόμα καλύτερα. Επίσης, προσπαθώ να αποκτήσω γνώσεις σε κάποια που βλέπω πως έχουν ζήτηση πλέον και ίσως μου χρειαστούν. Με προγραμματισμό δεν έχω ασχοληθεί καθόλου, ούτε με ενδιαφέρει ιδιαίτερα. Κατά τ άλλα, είναι πάνω σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων - μάρκετινγκ - οικονομικών, κυρίως στους κλάδους του τουρισμού και των δημοσίων έργων, μιας και έχω σχετική εμπειρία.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, _Theo_ είπε ΑΝ ισχύει αυτό που λες, με πιστοποιήσεις MS ΜONO, 1500-2000 €. 3.200 € παίρνει πτυχιούχος με Master. Τι να το κάνεις το πτυχίο στον Windows Server; Wallpaper; Είδες που δεν καταλαβαίνεις ούτε τα βασικά
LongTom Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 28 λεπτά πριν, _Theo_ είπε 20.000 € αποζημίωση; Τελευταία προσφορά 3.200 € καθαρά στην Ελλάδα; Ποιος Messi και ποιος Ronaldo; @giotis1982!! Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω, με τις βλακείες που λες...🤣 Δεν ξέρω τον συγκεκριμένο, αλλά αυτά τα λεφτά δεν είναι πολλά. Εάν μιλάμε πάντα για άτομο που προσφέρει τέτοιο συνδυασμό skillset+εμπειρίας (και συνήθως σε θέση που υπάρχει έλλειψη για τον Χ ή Ψ λόγο). Ιδίως εάν είναι σύμβουλος και όχι "μόνιμος" σε FT Global 500 ή ανάλογη εν Ελλάδι το μπόνους γίνεται πολύ μεγαλύτερο. Πάντα, γενικά μιλώντας και όχι για τον συγκεκριμένο. 2 λεπτά πριν, Que sera sera είπε νις προφερεται Το αυτό. Με το νίτσε νόμιζα ότι έγραφε Νίτσε/Nietzsche... 2
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, _Theo_ είπε ΑΝ ισχύει αυτό που λες, με πιστοποιήσεις MS ΜONO, 1500-2000 €. 3.200 € παίρνει πτυχιούχος με Master. Εντωμεταξύ ούτε το link που έβαλες δεν διάβασες, υπάρχουν κλίμακες σε αυτά τα λεφτά ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, giotis1982 είπε Εντωμεταξύ ούτε το link που έβαλες δεν διάβασες, υπάρχουν κλίμακες σε αυτά τα λεφτά ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ Κουράστηκα. Εγώ δεν έχω δει πάντως Πληροφορικό να παίρνει τόσα χρήματα. Το αντίθετο: έχω δει πτυχιούχους με μεταπτυχιακά να παίρνουν 800 € στο IT στην Ελλάδα και να λένε και ευχαριστώ. Τώρα ΑΝ εσύ παίρνεις τόσα, μπράβο σου αλλά μη μας τα ζαλίζεις κιόλας, υπάρχουν 1000άδες με περισσότερα προσόντα που δουλεύουν για πολύ λιγότερα ή κάνουν κάτι άσχετο. Δεν είναι αυτοί βλάκες και εσύ ο έξυπνος. Και στο κάτω κάτω της γραφής ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει στο διαδίκτυο.
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Είναι από το αγγλικό niche, δηλαδή ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα εντός ενός γενικού θέματος, μπορείς να το πεις και εξειδίκευση Πχ. άμα το γενικό θέμα είναι γραφίστας τότε το νιτσε μπορεί να είναι logos και το θέμα (επίσης νίτσε) eshops ηλεκτρονικών ειδών ξέρω γω. Πχ. στο boosting που έλεγα το νίτσε ήταν WoW και το πιο νίτσε χαρακτήρες με τοπ items. Πήγεναι και πιο κάτω ακόμη, έφτιαχνα μόνο συγκεκριμένα classes τα οποία είχαν ζήτηση. Τώρα αν πούλαγα κειμενογραφία θα ήταν στο ίδιο νίτσε αλλά θα λάμβανε υπόψη και τη πλατφόρμα μέσα σε αυτό, πχ. διαφημίσεις τάδε λογαριασμών σε φόρουμς γιατί προφανώς δεν είμαι ειδικός σε άλλες πλατφόρμες που μπορεί να θέλουν άλλο κείμενο αλλά ούτε και σε άλλους λογαριασμούς. Τα κάνει όλα πιο έυκολα να είσαι συγκεκριμένος όσο γίνεται γιατί μετά ξέρεις που να ψάξεις και η εστίαση σε κάτι σε βελτιώνει και σου δίνει πλεονέκτημα, φυσικά δεν είναι πάντα καλό και δεν δουλέυουν όλα έτσι. Άλλες τέχνες είναι εκ φύσεως συγκεκριμένες ενώ άλλες άμα δώσεις κάτι λιγότερο από το γενικό μπορεί να σου κοστίσει σοβαρά σε εισόδημα. Εγώ έχω τη δυνατότητα να δουλέψω ως κειμενογράφος και μάλιστα με καλό ποσό (κανά 30-40αρι για κάθε ad, τόσα παίρνουν οι γραφίστες με animated ads) μόνο και μόνο επειδή έκανα niche down. Σε κανά upwork ούτε που θα με βλέπανε και δε θα τολμούσα φυσικά να κάνω κάτι πιο πολύπλοκο. Αυτή είναι η δουλειά της επιχείρησης και εκεί έρχεται το κομμάτι της διαπραγμάτευσης που είναι κάτι πολύ σημαντικό. Ο επιχειρηματίας δεν είναι τρελός να σε διώξει αν θεωρεί ότι βγάζει καλύτερα λεφτά έτσι. Οι επιχειρηματίες είναι λίγο πολύ μακιαβελικοί wannabe και σαφώς έχουν το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση γιατί ξέρουν ότι εξαρτάσαι από αυτούς, έχουν το χρόνο με το μέρος τους αλλά αν επικοινωνήσεις σωστά αυτό που θες μπορεί και να τους μπλοκάρεις ώστε να μην έχουν επιλογή. Αν από την άλλη το επικοινωνήσεις λάθος μπορεί απλά από εγωισμό και ψυχράδα να σε διώξουν. Από την εμπειρία μου σε διαπραγματέυσεις, αν θες κάτι καλύτερο πρέπει να είσαι έτοιμος να τα χάσεις όλα και να έχεις τον χρόνο ως όπλο σου. Από αυτή την άποψη σωστά δεν συμβιβάζεσαι τώρα αν κατάλαβα καλά και ψάχνεις κάτι καλύτερο. Αλλά τώρα το κατά πόσο ρεαλιστική είναι η απαιτησή σου για άυξηση δε το γνωρίζω. Αν η επικοινωνία και η απαίτηση είναι λάθος τότε οποιοδήποτε ρίσκο δεν έχει νόιμα. Δεν πήγαινα ποτέ απαιτώντας "από αύριο θέλω τόσα αλλιώς φεύγω". Πάντα το έκανα με αφορμή σχόλιο του εργοδότη, οτι είναι ευχαριστημένος από την απόδοση μου και οτι βελτιώνομαι συνεχώς. Εξηγώντας οτι από τη στιγμή που οι όροι της αρχικής σύμβασης δε τηρούνται και είστε ευχαριστημένοι από την απόδοση μου, θα ήθελα εντός των επόμενων μηνών να κάνουμε μια νέα σύμβαση, έτσι ώστε αντί για ένσημα 4ωρου να παίρνω 8ωρου. Ή να πληρώνομαι τις υπερωρίες μου. Ή μια λογική αύξηση. Ανάλογα την περίπτωση κάθε φορά. Άφηνα περιθώριο δηλαδή χρονικό να προγραμματιστεί κάτι τέτοιο, αλλά δείχνωντας ταυτόχρονα οτι το αξίζω και εννοςίται χωρίς να μειώσω την παραγωγικότητα μου. Αλλά δυστυχώς... Οκ υπήρξε και άνθρωπος που ήξερα δεν έβγαινε για κάτι παραπάνω, κάποιες φορές ούτε για τα βασικά, οπότε εκεί απλά συμφωνήσαμε πως όσο μπορεί να με πληρώνει και όσο.τα έβγαζα πέρα με αυτά που έδινε, θα έμενα. Επίσης να προαθέσω οτι έχω δουλέψει κυρίως σε μεσαίες επιχειρήσεις. Που τους άρεσε το έξτρα που πρόσφερα, αλλά που δε θα το λάμβαναν πολύ υπόψη αν ήταν να δώσουν παραπάνω χρήματα. Δεν έχω κάποια ιδιαίτερη εξειδίκευση που να με κάνει αναντικατάστατη, απλά σε αυτό που θα αναλαβω να κάνω, θα δώσω το 110% του εαυτού μου. Αν σε κάτι δεν είμαι καλή και κρίνω πως δε θα βελτιωθώ, όπως ήδη είπα, φεύγω μόνη μου. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης Προσθήκη
Que sera sera Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 οποιος δεν μπορει να βγαινει πληρωνοντας 4ωρα βασικο, να το κλεισει καλυτερα
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, _Theo_ είπε Κουράστηκα. Εγώ δεν έχω δει πάντως Πληροφορικό να παίρνει τόσα χρήματα. Το αντίθετο: έχω δει πτυχιούχους με μεταπτυχιακά να παίρνουν 800 € στο IT στην Ελλάδα και να λένε και ευχαριστώ. Τώρα ΑΝ εσύ παίρνεις τόσα, μπράβο σου αλλά μη μας τα ζαλίζεις κιόλας, υπάρχουν 1000άδες με περισσότερα προσόντα που δουλεύουν για πολύ λιγότερα ή κάνουν κάτι άσχετο. Δεν είναι αυτοί βλάκες και εσύ ο έξυπνος. Και στο κάτω κάτω της γραφής ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ότι θέλει στο διαδίκτυο. Α μπράβο, τώρα κάτι γίνεται, εγώ λοιπόν που έφτασα εκεί κάτι περισσότερο ξέρω από αυτούς τους 1000αδες που λες. Όταν δίνω συμβουλές τις δίνω γιατί ξέρω τι κόσμο ψάχνουν για 1.5-2 χιλιάρικα. Το κακό είναι πως δε με ακούνε. Δεν πειράζει σε 10 χρόνια ακόμη πείνας θα στρώσουμε. Χαίρομαι που έστω και αργά κάτι κατάλαβες, ελπίζω να μην με προσβάλλεις ξανα Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
SB_1957 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 15 ώρες πριν, Donovan είπε Ποια αξιοπρέπεια εαν δουλεύεις 12 και 16 ώρες όπως ο φίλος επάνω για 400-500 ευρώ;Και να σου λένε κιόλας άμα θέλεις φύγε γιατί περιμένουν άλλοι τόσοι από πίσω;Αυτός είναι ο ιδιωτικός τομέας πλέον,εαν δεν έχεις σπουδές/γνωριμίες να βρεθείς σε καμιά καλή θέση. Αυτό δεν είναι σημερινό φαινόμενο. Υπάρχει ανέκαθεν στην Ελλάδα, όπου ευδοκιμεί το είδος του αφεντικού που την έχει δει Ροκφέλερ ή κάτι ανώτερο! Ακόμη και τη δεκαετία του 70, αυτό σου έλεγαν πολλοί μαλάκες εργοδότες! Δεν φταίει η κρίση, η νοοτροπία του ελληνάρα φταίει!
mary Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 10 ώρες πριν, Aigeas είπε Δεν έγραψα ποτέ ότι οι μισθοί των 600 ευρώ είναι χλιδή. Έγραψα ότι οι μισθοί των 600 ευρώ δεν είναι καλή δικαιολογία για να μην δουλεύεις, να σε συντηρεί κάποιος άλλος και να χρησιμοποιείς την δικαιολογία ότι κάποιος στο δημόσιο αμοίβεται με 3000 ευρώ άρα εσύ θα είσαι άνεργος μέχρι να γεράσεις. Εντάξει η μαμάκα κάποιου που αγαπάει τον γιόκα της πάρα πολύ μπορεί και να το δέχεται αλλά ας είμαστε και λίγο σοβαροί. Λοιπόν ας μελετήσουμε το χειρότερο σενάριο: ότι είσαι ο ντελιβεράς των 5 ευρώ την ώρα (ούτε καν των 7 ευρώ την ώρα) Με 5 ώρες εργασία την μέρα, ανασφάλιστος, χωρίς να δουλεύεις τα σαββατοκύριακα, χωρίς κανένα πουρμπουάρ, μιλάμε για 500 ευρώ το μήνα. Τόσα δηλαδή που δεν θα πάρει ποτέ ένας Τούρκος ανειδίκευτος ούτε κανένας άλλος στα Βαλκάνια. Άρα μήπως τελικά μιλάμε για μαμόθρεφτα που μια μέρα θα κοιμούνται κάτω από γέφυρες; Που θεωρούν ότι δικαιωματικά τους ανήκει η χλιδή γιατί αποτελούν το ζενίθ του πολιτισμού; Και που οι μαμάδες τους τα βλάφτουν πάρα πολύ; Εντάξει φίλε μου με 2 κωλομισθούς νοικιάζουμε και σπίτι, πληρώνουμε και λογαριασμούς, έχουμε και παιδί, πηγαίνει και στα αγγλικά, πηγαίνει και για πιάνο και τελικά ζούμε. Δε λέμε ότι ΘΑ ζήσουμε όταν κερδίσουμε το τζόκερ ή όταν μας προσλάβει η microsoft για γενικούς διευθυντές. Αλλά η διαφορά των δικών μας γενεών είναι ότι εμείς ποτέ δεν είπαμε ''εγώ σπούδασα αυτό και δεν θα κάνω ποτέ κάτι άλλο''. Γιατί δεν είχαμε καμία τέτοια επιλογή. Οι δικοί μας οι μπαμπάδες έλεγαν το λογικό. Δηλαδή ''στ' @@ μου τι θα κάνεις. Είσαι 22 ετών. Άδειαζέ μου την γωνιά. Το χρέος μου το έκανα''. Δεν έλεγαν ''είσαι 20 ετών, εσύ θα σουβλίσεις το αρνί. Κι εγώ θα πληρώσω το αρνί''. Αστεία πράματα! Η κατάσταση έχει ως εξής: σπούδασες; Είσαι και 24 ετών; Τράβα αγόρασε το αρνί, σούβλισέ το, πλήρωσε και το νοίκι του σπιτιού που θα μένεις και αυτό είναι όλο. Άλλο πράγμα το να έχεις ανήλικο παιδί. Κι άλλο πράγμα 2 άντρες. Από μία ηλικία κι έπειτα παύεις να θεωρείσαι παιδί. Πολυ ωραία τα λες αλλά μάλλον δεν ξες τι γίνεται γύρω σου. Όσοι νέοι στην ηλικία μου (30+) έχουν κάνει παιδί στηρίζονται οικονομικά στους γονείς τους. Μα θες γιατί έχουν βολευτεί το να πληρώνει άλλος τα" κερατιάτικα ", γιατί δεν ξέρουν τι να κάνουν από το να γκρινιάζουν ή γιατί δεν ξέρουν να διαχειρίζονται το χρήμα, τουλάχιστον το 95% των νέων έτσι είναι. Είναι μια κατάσταση που με εξαγριωνει και έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι τελικά εμείς ειμασταν οι μλκς που φύγαμε έξω και είμαστε ανεξάρτητοι από το να κάτσουμε Ελλάδα και να τρώμε τα έτοιμα των γονιών και να μην έχουμε νοίκι. Και μετά να γυρίζεις Ελλάδα για διακοπές και να σε λένε ότι καλοπερνας και ζεις άνετα ενώ αυτοί (φυτο) ζ(ω) ουν με τα έτοιμα. Δεν φταίνε μόνο οι παλιοί που πια δεν λένε αιντε σήκω φύγε να δουλέψεις (ίσως γιατί ξέρουν ότι έχουν μεγάλη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση) αλλά και οι νέοι γιατί ξέρουν ότι υπάρχει ακόμα χρήμα κάτω από το στρώμα του μπαμπά και το εκμεταλλευονται. 1
SlickNick Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 23 ώρες πριν, Donovan είπε Για άλλη μια φορά δεν ήμουν επιτυχών στην πρόσφατη κοινωφελή για τα 8μηνα και ξαναβρέθηκα στον άσο.Και διαβάζω ότι και τα επόμενα θα είναι για άτομα μέχρι 29.Δυστυχώς για πολύ κόσμο ανω των 30 και χωρίς κάποιο βύσμα,αυτά τα προγράμματα καλώς ή κακώς είναι η μόνη ευκαιρία να ξεκολλήσουν από την ανεργία και με τουλάχιστον αξιοπρεπή λεφτά.Αλλά όταν δεν σε παίρνουν ούτε εκεί,τί γίνεται;Βλέπω τώρα αγγελίες για αποθηκάριος ή πωλητής να θέλουν κι εκεί εμπειρία στις πωλήσεις,εμπειρία στις αποθήκες κλπ.Και σιγά τα λεφτά που θα δίνουν.Δύσκολα τα πράγματα γαμώτο. Κατ αρχήν δεν υπάρχει λόγος να κάνεις υποθέσεις σχετικά με το τι θέλουν πραγματικά και το τι πληρώνουν. Επίσης, σίγουρα δε μπορείς να περιμένεις κάποιον τεράστιο μισθό ή αυστηρό 8ωρό 365 ημέρες το χρόνο, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλες οι δουλειές δίνουν πενταροδεκάρες για 12ωρά 7ήμερα ενώ σε βρίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ. Με λίγη υπομονή και λίγη τύχη, ίσως βρεις κάτι, και ίσως να παίρνεις λίγο παραπάνω από το βασικό κάτι το οποίο είναι σίγουρα προτιμότερο από την ανεργία. Με ένα σταθερό μισθό μπορείς μετά να οργανώσεις τη ζωή σου κάπως καλύτερα. Γνωρίζω προσωπικά κόσμο, σε ανειδίκευτες δουλειές, που βγάζει γύρω στα 700 ευρώ το μήνα, ή ακόμη και 800 ευρώ το μήνα. Αναφέρομαι κυρίως σε εστίαση και πωλήσεις. Κάποιοι δουλεύουν αυστηρά 8ωρά/5ήμερα, κάποιοι όχι. Η δυσκολία ξεκινάει όταν έχεις οποιαδήποτε απαίτηση πέρα από το να ζεις με τους γονείς σου. Έαν θέλεις να νοικιάσεις δικό σου σπίτι, να έχεις αυτοκίνητο και παράλληλα να μπορείς να ψωνίζεις και να ταξιδεύεις, και γενικότερα να έχεις κάποια, έστω και μικρή, άνεση. Και προφανώς, όσο μεγαλώνεις, μικραίνει η αντοχή σου στο να σου δίνουν εντολές (ενίοτε και να σου φωνάζουν), να στέκεσαι πολλές ώρες, να δουλεύεις πολλές ώρες και να μην έχεις καθόλου επαγγελματική αυτονομία και κύρος. Στο τέλος της ημέρας αυτό που έχει σημασία είναι να έχεις εισόδημα. Το συναίσθημα του να μην έχεις ευρώ στην τσέπη σου και να ζητάς από τη μάνα σου ψιλά για να πάρεις καφέ είναι μακράν χειρότερο του να εργάζεσαι σε σχετικά φυσιολογικές συνθήκες και να εισπράττεις ένα σχετικά φυσιολογικό μισθό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα