Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 @_Theo_ Ποια είναι η εργασιακή σου εμπειρία θα μας πεις; Η το κρατάς κρυφό; Επίσης αν τελειώσεις μια σχολή βρίσκεις 100% δουλειά;
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 1 λεπτό πριν, giotis1982 είπε @_Theo_ Ποια είναι η εργασιακή σου εμπειρία θα μας πεις; Η το κρατάς κρυφό; Επίσης αν τελειώσεις μια σχολή βρίσκεις 100% δουλειά; Όχι δεν θα σου πω. Θα σου πω όμως πως εάν τελειώσεις μια σχολή όχι δεν βρίσκεις 100% δουλειά. Ειδικά στην Ελλάδα. Εκτός και αν έχεις πιστοποιήσεις απο την MΣ, τότε ναι είσαι επιτυχημένος και βρίσκεις δουλειά...😂
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) @_Theo_ Κατάλαβα, Mikel τελικά; δεν πειράζει καποια στιγμή θα διοριστείς Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, Glikos είπε @Curi0us Κακά τα ψέματα, οι (νέες) γυναίκες μπορούν να βρούν πιο εύκολα δουλειά στην Ελλάδα σε σχέση με τους άντρες. Π.χ. bar-club-cafe. Ειδικά αν είναι και όμορφες. Μιλάω γενικά. Τώρα όσον αφορά αυτά που περιγράφεις, δυστυχώς στην Ελλάδα η νοοτροπία του εργοδότη/εταιριών, σε μεγάλο βαθμό είναι άθλια. Υπερωρίες που πάνε απλήρωτες, συμπεριφορές άσχημες κλπ. Η αξιοπρέπεια πάει περίπατο. Πολλές φορές το να ζητάει κάποιος τα αυτονόητα, λογικό μισθό-ωράρια, είναι πολυτέλεια. Περί βύσματος καλώς ή κακώς, λίγο ή πολύ όλοι έχουμε χρησιμοποιήσει αυτό το χαρτί. Είτε για κάτι απλό είτε για κάτι σοβαρό. Ανάλογα την δυνατότητα/περίπτωση του καθένα. Να σου πω την αλήθεια μουτζώνομαι πλέον που δεν χρησιμοποίησα τα βύσματα (που απέκτησα δουλεύοντας σε ιδιωτικές εταορείες που συνεργαζόταν μαζίτους) που είχα για να μπω σε υπουργείο και να κωλοβαράω 8ωρες...όταν θα τους έκανα την τιμή να εμφανιστώ φυσικά. Αλλά ήμουνα μικρή και είχα όρεξη για δουλειά και για επιμόρφωση και ήθελα να είμαι περήφανη που κουράζομαι και προσφέρω και εξελίσσομαι.
zio10 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Εμένα μου ακούγεται σαν να έχει πολύ σημαντικά προσόντα η αδερφή σου, κρίμα δεν είμαι γραφίστας οπότε δε ξέρω ακριβώς πως πουλιέται. Δε ξέρω τι κάνει η αδερφή σου αλλά σίγουρα έχει ένα δυνατό χαρτί στο χέρι. Το θέμα είναι να εξειδικευτείς περετέρο και να γίνεις όσο πιο συγκεκριμένος γίνεται. Ας πούμε ναι, είναι γραφίστας αλλά τι ακριβώς φτιάχνει και τι θέμα αφορά? στα 2 χρόνια που δούλευε τι πορτφολιο μάζεψε, τι έφτιαχνε? αυτό σου επιτρέπει να διαφημιστείς σε πιο συγκεκριμένες πλατφόρμες ή εταιρίες με καλύτερες προοπτικές. Ακόμη και στις πιο γενικές τύπου upwork μπορεί να κάνεις τη διαφορά. Μπορώ να φέρω ένα παράδειγμα το οποίο μπορεί να μην είναι κάτι τρομερό αλλά δίνει μία ιδέα. Στο νίτσε που είμουν εγώ "gaming boosting" οι περισσότεροι που πουλάγαν αυτό χρειάζονταν πολλά illustrations για τις ιστοσελίδες τους αλλά και για τις διαφημίσεις τους σε φόρουμς κτλ. Φυσικά και logos/signatures για branding. Υπήρχαν κάποιοι γραφίστες που το εκμεταλέυονταν αυτό και πολλές φορές μου τη πέφτανε στο discord με ότι τρελό σχεδίο μπορείς να φανταστείς για να μου πουλήσουν. Εγώ σαν εργοδότης προφανώς θα επέλεγα έναν από αυτούς ακόμη και αν μου έβγενε παραπάνω η τιμή, τι με νιάζει αν θα δώσω 50 ή και 100ε παραπάνω όταν ξέρω ότι τα λεφτά μου έχουν καλή επιστρεφόμενη αξία επειδή αυτοί ξέρουν το αντικείμενο και πως να φτιάχνουν διαφημίσεις που να δημιουργούν πωλήσεις στο συγκεκριμένο είδος? Από την άλλη μπορεί να μη δώσω και τίποτα αλλά να μη βγάλω και τίποτα επειδή δεν υπάρχει επιστρεφόμενη αξία το οποίο είναι σαφώς χειρότερο. Άμα ξέρεις να διαφημίζεις η τιμή δε λέει τίποτα, γενικά είναι κακή τακτική να χαμηλώνεις τη τίμη και δουλέυει μόνο για συγκεκριμένες περιπτώσεις. Έχω πουλήσει πράγματα χ3-4 φορές περισσότερο μόνο από απλές λεπτομέρειες στη διαφήμιση. Τώρα να σου πω και κάτι άλλο, εγώ δε ξέρω καλά αγγλικά, μέχρι lower έχω πάρει και γενικά δεν είμαι καλός στο να γράφω κείμενα αλλά άμα ήθελα θα μπορούσα άνετα να δουλέψω ως κειμενογράφος στο νίτσε που ανέφερα συγκριτικά με έναν αγγλόφωνο που μπορεί να γράφει τέλεια και έχει και πτυχία, για τον απλό λόγο ότι έχω κάνει πολλές πωλήσεις και μπορώ να αποδείξω ότι είμαι καλύτερος στο συγκεκριμένο πράγμα, μάλιστα θα μπορούσα να χτυπήσω ένα καλό ποσό αλλά να μη πω ψέματα, δεν το έχω δοκιμάσει. Κανείς δε ψάχνει για τελειότητα ή για φθηνές λύσεις, όλοι για σίγουρα λεφτά ψάχνουν και το κυριότερο, να ξέρεις άριστα το θέμα. Το νίτσε που γράφεις τι είναι; Γενικά έχεις πιάσει το νόημα πολύ καλά και συμφωνώ με αυτά που γράφεις.
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 5 λεπτά πριν, giotis1982 είπε @_Theo_ Κατάλαβα, Mikel τελικά; δεν πειράζει καποια στιγμή θα διοριστείς Είδες την βλάκας είμαι; Δεν άκουσα εσένα που είσαι πετυχημένος "Πληροφορικός" και πήρες πιστοποίηση από MS και τα κατάφερες, ασχέτως που ούτε απέξω από το πανεπιστήμιο έχεις περάσει. Το θέμα είναι ότι όταν όπως λες διοριστώ εγώ, βρέξει χιονίσει θα μπαίνει ο μισθός στην τράπεζα ενώ εσύ μια ζωή θα είσαι με το άγχος μήπως σε απολύσει ο κάθε πικραμένος εργοδότης που θα έχεις πάνω από το κεφάλι σου... 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) @_Theo_ Μα και να με απολυσει θα πάρω 20 χιλιάδες αποζημίωση και σε 2 εβδομάδες θα δουλεύω αλλού, τελευταία προσφορά που είχα τον Φεβρουάριο ήταν 3200 καθαρά στην Ελλάδα, τι να μπω να κάνω στο Δημόσιο ; Να τρελαθώ από την ανικανότητα; Αυτά δε λες να καταλάβεις και ο χρόνος περνάει. Φυσικά και έχει ΠΟΛΥ πόνο, τώρα φεύγω για Ολλανδία και σκίζομαι καθημερινά, αξίζει όμως. Στα 55 αντιος Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, giotis1982 είπε @_Theo_ Μα και να με απολυσει θα πάρω 20 χιλιάδες αποζημίωση και σε 2 εβδομάδες θα δουλεύω αλλού, τελευταία προσφορά που είχα τον Φεβρουάριο ήταν 3200 καθαρά στην Ελλάδα, τι να μπω να κάνω στο Δημόσιο ; Να τρελαθώ από την ανικανότητα; Αυτά δε λες να καταλάβεις και ο χρόνος περνάει. 20.000 € αποζημίωση; Τελευταία προσφορά 3.200 € καθαρά στην Ελλάδα; Ποιος Messi και ποιος Ronaldo; @giotis1982!! Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω, με τις βλακείες που λες...🤣 Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από _Theo_ 1
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 @_Theo_ Απλό, Πρέπει να ξέρεις κάτι να κάνεις, να είσαι μοναδικός και να περνάν απο τα χέρια σου δουλειές εκατομμύριων. Δε δουλεύουν όλοι με το βασικό, σου τα έχω πει πολλές φορές αλλά δε λες να το καταλάβεις
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Μόλις τώρα, giotis1982 είπε @_Theo_ Απλό, Πρέπει να ξέρεις κάτι να κάνεις, να είσαι μοναδικός και να περνάν απο τα χέρια σου δουλειές εκατομμύριων. Δε δουλεύουν όλοι με το βασικό, σου τα έχω πει πολλές φορές αλλά δε λες να το καταλάβεις Ναι, όπως εσύ για παράδειγμα. Εντάξει επειδή σε λυπάμαι, δεν θα σου χαλάσω την ιδέα που έχεις για τον εαυτό σου. Επί τη ευκαιρία και εγώ είχα μια προσφορά από εταιρεία 4000 € καθαρά αλλά την απέρριψα γιατί τα θεωρώ λίγα για τα skills μου...🤣
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 @_Theo_ Μακάρι να φτάσεις εκεί, δυστυχώς είσαι τόσο στενομυαλος που και το δημόσιο πολύ είναι. Εσύ νομίζεις ότι δε βγάζει κανείς πάνω από 750 ευρώ και αν τα βγάζει είναι επειδή έχει βύσμα ή είναι αφεντικό
_Theo_ Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 6 λεπτά πριν, giotis1982 είπε @_Theo_ Μακάρι να φτάσεις εκεί, δυστυχώς είσαι τόσο στενομυαλος που και το δημόσιο πολύ είναι. Εσύ νομίζεις ότι δε βγάζει κανείς πάνω από 750 ευρώ και αν τα βγάζει είναι επειδή έχει βύσμα ή είναι αφεντικό Για να παίρνει κάποιος το μισθό που ανέφερες πρέπει να έχει 15-20 χρόνια εμπειρία, πτυχίο, μεταπτυχιακό κλπ. Και πάλι στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Με ένα απλό search: https://mrwebsite.gr/ti-misthi-epikratoun-stis-idikotites-pliroforikis-stin-ellada/ 1
Que sera sera Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) για να επιστρεψουμε στο τοπικ, τα 30 δυστυχως ειναι μεγαλη ηλικια για ανειδικευτο εργατη. Σιγα - σιγα δημιουργειται ενα ειδος ηλικιακου ρατσισμου. Καλη τυχη ευχομαι στον OP , ετσι οπως τα περιγραφει τα πραγματα, το μελλον ειναι ιδιαιτερα δυσκολο. Θα συμβουλευα τεχνη ( υδραυλικος π.χ, γενικος τεχνιτης ) και ιδιωτικο επαγγελμα ριχνοντας τιμες/αμεση διαθεσιμοτητα κλπ. Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από Que sera sera 1
godfather0991 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Παιδια μην τσακωνεσται ποιος βγαζει τα περισσοτερα. Εννοειται υπαρχουν στην Ελλαδα δουλειες που πληρωνονται πολυ καλα, αν δεν υπηρχαν θα χε φυγει πολυ περισσοτερος κοσμος εξω. Το θεμα ειναι οτι στις περισσοτερες δουλειες πληρωνεσαι πολυ λιγοτερα απο αυτα που προσφερεις και οτι στην Ελλαδα το συστημα αξιοκρατιας εινακ για γελια...
Επισκέπτης Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 Δημοσ. 5 Μαΐου 2019 (επεξεργασμένο) @_Theo_ Και τι νομίζεις ότι κάνω ακριβώς; Γιατί λες να ταξιδεύω κάθε εβδομάδα σε διαφορετική χώρα; Έχω 19 χρόνια εμπειρία και είμαι σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου. Στην Ολλανδία πάω για να εκπαιδεύσω μηχανικούς στον Windows Server 2019. Πόσα λεφτά πρέπει να πάρει ένας σε αυτήν την κλίμακα σύμφωνα με εσένα; 900 ευρώ; Και πότε περιμένει να βρει την εμπειρία; Στα 50; Στα 30 πρέπει να έχεις 5 χρόνια εμπειρίας για να κάνεις κάτι αργότερα, αν περιμένεις να βρέξει κεφτέδες θα αργήσει Επεξ/σία 5 Μαΐου 2019 από Επισκέπτης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα